Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שמתי לב שיש ברכב בעיה כזו שכאשר מעבירים הילוכים יש דפיקה חזקה מהאיזור של הכנף הימנית.

גם ניסיתי לשבור את ההגה ימינה ושמאלה ולהתחיל נסיעה , אז בצד ימין מרגישים רעידות בהתחלה.

מה הבעיה ואיך מאתרים אותה?

האם זה בולם\ציריה\גיר?

פורד פיאסטה מודל 95 1300.

תודה

פורסם

אל תיכעס אבל זה כבר יהיה מורכב יותר להסביר. עקרונית זה מה שמחזיק ומקבע את המנוע לגוף הרכב ומשכך את הויברציות של המנוע שהוא עובד. כנ"ל לגבי הגיר. התושבות נימצאות מסביב למנוע והגיר וכמובן יכולים להיות מעליהם ומתחתיהם. בדר"כ קיימות 4 תושבות ברכב שאחד מהם לפחות היא לגיר.

:)
פורסם

כן אני יודע מה התפקיד של התושבת, פשוט רציתי אולי תמונה\הסבר מיקומי בשביל שזה יהיה יותר מדוייק .

אני אבדוק ויעדכן.

ובבקשה תסבירו לי שוב את השלבים שהיו כתובים בדף הקודם לגבי הטורים

אולי אוכל לבדוק גם את האופציות הללו על הדרך.

פורסם

אהלן

לא בדקתי עדין את התושבות מנוע וגיר , אני יבדוק זאת בעזרת השם ביום ראשון.

מה שכן עשיתי זו בדיקת וויברציות. אני יסביר.

רציתי לדעת האם יש משהו "משוחרר" ברכב, כמו שאמרת אולי תושבת מנוע\גיר קרועה.

נסעתי אם הרכב , עזבתי קלאץ' וגז, ועליתי על במפר במהירות של 50 קמ"ש, ולא הרגשתי את הדפיקה.

עשיתי זאת מס' פעמים על מהירויות שונות ולא הורגש בקיפצה של הבמפר את הדפיקה.

את הדפיקה מרגישים כאשר עוזבים קלאץ' מהר\מעבירים הילוך בזריזות ובמהירות גבוהה ונמוכה.

רציתי לדעת אם הבדיקה שעשיתי נותנת קצה חוט שאולי לא שייך כאן עינין התושבות?

אגב, בבדיקה שנעשתה היום היתגלה כי הבולם האחורי שמאלי גמור, אבל השאר בסדר.

פורסם

אז תסביר רגע שוב:

הדפיקה מתקיימת כאשר אתה עוזב קלאצ' מהר, כלומר זורק קלאצ'?

מה קורה כאשר אתה משחרר את הקלאצ' בצורה תקינה ועדינה? עדיין יש דפיקה?

פורסם
אז תסביר רגע שוב:

הדפיקה מתקיימת כאשר אתה עוזב קלאצ' מהר, כלומר זורק קלאצ'?

מה קורה כאשר אתה משחרר את הקלאצ' בצורה תקינה ועדינה? עדיין יש דפיקה?

הביטוי שלך ל"זריקת קלאץ'" מיושם לדוגמא בדרך של פירפור? (הילוך ראשון, פול גז ועוזב את הקלאץ' בפעם אחת?)

אם כן, זה אני לא עושה, וממש לא כדי לי לעשות כי זה הדבר הכי קיצוני שיגרום עוד יותר לאוטו לידפוק.

אבל גם אם עכשיו אני רוצה להתחיל להאיץ יותר ויעביר הילוכים במהירות, מה שיגרום לקלאץ' לעבוד בזריזות יותר, זה יקרה, וככול שההילוכים עולים, זה פחות מורגש.

כאשר אני מתחיל נסיעה ממש רגועה ומשחרר בעדינות וברגש את הקלאץ' זה לא קורה, אבל לפעמים מורגש חלש עד בכלל לא.

פורסם

תראה,

נהיגה נכונה היא עזיבת הקלאצ' בעדינות וברגש ובהתאם לסל"ד נכון של אותו הילוך. יש מצב שהתיפקוד שלך עם הקלאצ' לא הכי תקין אבל קשה לי לפסוק זאת בהחלטיות כי איני מכיר אותך ואת רמת הנהיגה שלך כך שאיני יכול לעזור כל כך מעבר לזה. תיפקוד לא נכון עם הקלאצ' יכול לגרום לבלאי מואץ בקפיצים המולבשים על רפידת הקלאצ' שגם בלאי שכזה יכול לגרום לדפיקות.

פורסם

שלום

בלי גאווה - אבל אני יודע להעביר מצויין הילוכים ושולט בכך כראוי.

אני יודע להעביר הילוכים בסל"ד המתאים.

לא נישמע לי הגיוני שדפיקה חזקה כזו תיהיה מבלאי שנוצר בקלאץ'.

אני יודע מה זה שרכב קופץ' ומיתכבה מעזיבת קלאץ' פיתאומית בסל"ד נמוך.

אגב, הקלאץ' מרגיש מצויין.

• תוכן חדש...