Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ההיתי אם הרכב במוסך על מנת לבדוק את בעיית "הדפיקות" .

המוסכניק עלה על הרכב ועשה סיבוב והבכין בדפיקות.

גם כאשר המוסכניק עשה סיבוב אם הרכב ובלם ראיתי מאחורה שהצנרת פליטה\דוד ברכב זזו כתוצאה מהעצירה.

הוא עצר את הרכב, שם אמבראקס, ונתן גז אם קלאץ' והבין שמדובר בתושבות מנוע שצריך להחליף.

פתחנו את המיכסה מנוע והמוסכניק חזר על אותה פעולה שנית וראינו שכאשר הוא נותן גז הבלוק זז.

הוא אמר שצריך להוציא את המנוע אם המנוף ולהחליף את התושבות מנוע.

הוא אומר שהתושבות עצמן לא יקרות אבל העבודה קצת יותר (1000 שקל)

מה דעתכם על המחיר?

פורסם

שלום,

אני החלפתי בזמנו את שלושת התושבות ברכב שלי (סיטרואן AX).

את שתי העליונות החלפתי לבד בחנייה (330 ש"ח מקוריות) את התושבת גיר התחתונה החלפתי במוסך

בעלות של 320 ש"ח בערך כולל עבודה.

החלפת התושבות העליונות פתרה בעיית דפיקות, קירטושים (פלסטיקה צרפתית משובחת:-D) ורעידות בעמידה.

החלפת תושבת הגיר התחתונה הפסיקה פעולת מסג' בכל הגוף :twisted: בעת הפעלת מזגן או בעת פעולת מאוורר הרדיאטור.

מניסיון, ממליץ רק מקוריות (התחליפית שהרכבתי היתה גרועה יותר מהמקורית הבלוייה).

לפי דעתי המחיר סביר, בזמנו הציעו לי במוסך מחיר דומה לתושבות מקוריות כולל עבודה.

פורסם

שלום

הרכב היה במוסך, הועלה על הליפט והוכלפו התושבות.

ברוך השם כבר אין את הדפיקות.

אבל כשאני עושה אם הרכב רוורס ומשחרר לדוגמא מהר את הקלאץ' אז בורח לי הרוורס בחזרה לניוטרל וזה גורם ל"דפיקה".

אם עושים רוורס יפה ובעדינות אז ההילוך לא בורח, אבל אם צריך לעשות רוורס זריז, אם עזיבה לגמריי של הקלאץ' בשביל להאט את הרוורס, אז הידית הילוכים בורחת לניוטרל ויש "דפיקה" באותו סיגנון שהיה פעם.

אני לא יודע אם הגיר מקבל דפיקה או משהו אחר.

פורסם

יש מצב שהשטאנגות של ההילוכים (מוטות ההילוכים) לא חוברו הייטב אל הגיר ויש חופש גדול של הידית, מה שגורם לידית ההילוכים לא להיות מקובעת הייטב על הרוורס.

:)
פורסם
יש מצב שהשטאנגות של ההילוכים (מוטות ההילוכים) לא חוברו הייטב אל הגיר ויש חופש גדול של הידית, מה שגורם לידית ההילוכים לא להיות מקובעת הייטב על הרוורס.

אפשר לדעת את זה בבדיקה פשוטה?

מה התהליך?

תודה

פורסם

הכנס לרוורס שהרכב כבוי ושהידית על הרוורס נסה לנדנד אותה לכל הכיוונים בלי לצאת איתה מהרוורס אלא במקום וראה אם יש חופש מוגבר שלה שלא היה מוכר לך קודם לכן.

פורסם
הכנס לרוורס שהרכב כבוי ושהידית על הרוורס נסה לנדנד אותה לכל הכיוונים בלי לצאת איתה מהרוורס אלא במקום וראה אם יש חופש מוגבר שלה שלא היה מוכר לך קודם לכן.

ואם יש חופש אז איך מטפלים בזה?

מה התהליך?

פורסם

בכלל אני ממליץ שתיגש למוסך שביצע את החלפת התושבות, הסבר לו את הבעיה והוא מייד יידע לפתור זאת. בגדול ישנם רכבים כמו הגרמניים שבהם מסמנים בדיוק את כיוון מוטות הההילוכים לפני הניתוק שלהם מהידית/ או מהגיר כדי שההחזרה והתיפעול של הידית יהיו תקינים בסוף אבל אצלך ברכב איני מכיר איך זה בדיוק עובד.

• תוכן חדש...