Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל הן לא עולות 7K לפי הדרישה שלך,

אבל אם הדרישה שלך לרכב בסטנדארטים מסויימים, 7 אלך הוא לא המחיר עבורו, אתה צריך רכב שגם תמכור אח"כ

ותפסיד עליו כמה שפחות, מכוניות יפניות משנות ה90 פחות סובלות מירידת ערך כמו אירופאיות, אז למה לא לדאוג

לו לטויוטה קרולה (דוגמה) שתצליח למכור אח"כ כשהוא יהיה בשירות?

בוא תראה, הבעיה מבחינתכם היא הדבר הזה שאני רוצה אוטו של "תדלק וסע". אני לא אמרתי לכם תמצאו לי את זה. אני אמרתי מכוניות שאתה יכול למצוא שמורות. למשל הונדה סיוויק משנים מוקדמות, אין סיכוי ! למה ? כי זה אוטו שחרשו אותו וואחשים ישראלים וערבים כאחד. לכן אותו אני לא אחפש.

כל המכוניות שציינתי הן עד 1.4, חסכוניות בדלק. אני צריך לדעת אם עלות הטיפולים בהן יחסית זולה, אם קל לבצע בו טיפולים (פירוט בהודעת פתיחת האשכול), אם המזגן בו מקורי ואם אפשר למצוא אקזמפלרים במצב נורמלי.

תודה רבה!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משפחתיות יפאניות הן תדלק וסע, וגם הקוראניות,

אם זה הכיוון, אני ממליץ על סוזוקי סוויפט, דייהסו שרייד, ודומותיהן,

אירופאיות ישנות אלו לא רכבים של "תדלק וסע" יהיו להן מחלות חשמל

ועוד כל מיני צרות, ואני אומר את זה בבטחון מלא, כי עבדתי כמה שנים במוסך,

ואני יודע איזה סוג רכבים מגיע יותר או מגיע פחות, והכי הרבה נתקלתי זה אירופאיות

ישנות, במיוחד פיאט/פג'ו/סיטרואן, פחות גרמניות ואמריקאיות, וכמעט שלא יפאניות/קוראניות,

תעשה את השיקול שלך,

אם מה שאתה מציג זה כך הייתי הולך על רכב תוצרת קוריאה שאפשר להשיג מודל יחסית גבוה עם נתונים כשלך,

וגם להרוויח אמינות שאין ברכבים אירופאים במודלים האלו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אם הכסף מהווה בעיה קטנה הייתי מוותר על הצד ה"חינוכי" שאתה מציג - עצם העובדה שאתה מצמיד לו רכב מהווה פינוק רציני - לטובת הצד הבטיחותי.

אין לי ספק שנושא תאריך מעבר הטסט חשוב לו בטווח הקצר אבל הדבר החשוב ביותר הוא שהבחור יהיה מוכן לנהיגה. אחרי כן יש עוד 3 חודשי ליווי, ורק אח"כ הוא יוכל להיות עצמאי על הכביש, כך שאפילו אם הבחור יעבור את הטסל ביולי אין לך שום סיבה לקנות רכב לפני אוקטובר.

לגבי בחירת הרכב - לדעתי דווקא לנהג צעיר יש לדאוג לרכב יותר בטיחותי. עדיף שינהג כמה חודשים על הרכב שלך ולצידך ויצבור ניסיון, ואח"כ שחרר אותו לנהיגה עצמאית עם הרכב שלך שהוא מודרני ואני מניח שנושא לא פחות מ-4 כוכבי NCAP. עדיף שאם הוא יהיה מעורב בתאונה הוא יהרוס רכב כזה וישאר עם שריטות שטחיות ולא ילכד באיזה סובררו DL חסרת מערכות בטיחות.

אני חייב לומר - לפני מספר חודשים רכשתי רכב חדש. התלבטתי אם להשאיר את המכונית קודמת (קורולה 1998, 160,000 ק"מ ובמצב מצויין) לשני הבנים שלי שהם נהגים צעירים (אחד מהם חדש). ההתלבטות הית קצרה מאוד - הם יכולים להסתדר בתחבורה ציבורית, אם יש אפשרות הם מקבלים את רכב הליסינג של אשתי (מאזדה 3, שאחד מיתרונותיו הבודדים הוא בציון NCAP גבוה), ואין כל סיבה לפינוקים ולהוצאה השנתית הגבוהה על אחזקת רכב נוסף, שאותה אני אומד בכ-20-30K ש"ח בהתאם לנסועה ולתיקונים שיידרשו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראה אני נהג הרבה שנים, וגם נהגתי על אופנועים תקופה ארוכה בצעירותי ואני יכול להגיד לך שתאונות רציניות המהוות סיכון לנהג לא קורות בכבישים עירוניים במהירות עד 60 קמ"ש (וזה גם במקומות מאוד מוגבלים).

הבן שלי אני מכיר אותו תאמינו לי מספיק טוב לדעת. זה לא רק קטע חינוכי, אני לא מבין למה הוא צריך לקום שעה וחצי לפני ביה"ס בשביל להתארגן כיאה במקום שעה ואפילו 45 דק' ! זה לא פינוק.. אני יודע מה אני אומר לכם חשבתי על זה הרבה.

וגילוי נאות: זה תגמול כי הילד מאוד בסדר, זה לא אוטו ל"דררות"(=סיבובי פוזה) וזה לא אוטו להעביר סמים. הילד באמת מתנגד לעישון, בקושי שותה, אני צריך להכריח אותו לקנות מותגים והציונים שלו טובים אז מה אסור לתת לילד משהו ? עכשיו אתם שואלים אז למה אוטו ישן ? כי אני לא רואה שום סיבה שבעולם שילד שהוציא רישיון ינהג באוטו יחסית חדש. יש גבול! אח"כ איך אתה תיראה שכל הילדים נוסעים בפונטו, קליאו וסופר רייסר משנות ה90' בעוד שהילד שלך נוסע בלנד-קרוזר/פז'רו קינג קצר משנות ה2000 המאוחרות ? זה פשוט לא בסדר. זה נותן דוגמא רעה !

לא יקרה לו כלום באחת מהמכוניות שהצעתי בנסיעה על מהירויות נמוכות, הייתי איתו בשיעורים הוא יודע איך נהג זהיר צריך לנוסע ואם פתאום מישהו "יגנוב" אדום משום מקום זה באמת אין הרבה מה לעשות. גם באוטו עם הגנה יקרו דברים חס וחלילה לא עלינו..

אז שוב, פיג'ו 306, רנו מגאן 1.4 ידני, פיאט פונטו, רנו קליאו או VW פולו ?

זה לא קצת דפוק ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי קחו את השמור ביותר.

מנסיון עם מגאן של השנים שאתה מחפש, הרכב מאד נח ונעים לנהיגה.

מבחינת חיסכון בדלק אני לא יודע, כי לי היה מנוע 2.0, אבל כל השאר אותו הדבר. חוץ משיפוץ גיר (אוטומטי, ובמקרה שלך זה ידני אז אין סיכוי גדול שתצטרך)לא היו תקלות, והרכב היה שווה כל שקל.

כמובן צריך לחפש טוב ולמצוא אחת שמורה יד ראשונה מרופא/זקן/פדנט רוסי:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תראה אני נהג הרבה שנים, וגם נהגתי על אופנועים תקופה ארוכה בצעירותי ואני יכול להגיד לך שתאונות רציניות המהוות סיכון לנהג לא קורות בכבישים עירוניים במהירות עד 60 קמ"ש (וזה גם במקומות מאוד מוגבלים).

הבן שלי אני מכיר אותו תאמינו לי מספיק טוב לדעת. זה לא רק קטע חינוכי, אני לא מבין למה הוא צריך לקום שעה וחצי לפני ביה"ס בשביל להתארגן כיאה במקום שעה ואפילו 45 דק' ! זה לא פינוק.. אני יודע מה אני אומר לכם חשבתי על זה הרבה.

וגילוי נאות: זה תגמול כי הילד מאוד בסדר, זה לא אוטו ל"דררות"(=סיבובי פוזה) וזה לא אוטו להעביר סמים. הילד באמת מתנגד לעישון, בקושי שותה, אני צריך להכריח אותו לקנות מותגים והציונים שלו טובים אז מה אסור לתת לילד משהו ? עכשיו אתם שואלים אז למה אוטו ישן ? כי אני לא רואה שום סיבה שבעולם שילד שהוציא רישיון ינהג באוטו יחסית חדש. יש גבול! אח"כ איך אתה תיראה שכל הילדים נוסעים בפונטו, קליאו וסופר רייסר משנות ה90' בעוד שהילד שלך נוסע בלנד-קרוזר/פז'רו קינג קצר משנות ה2000 המאוחרות ? זה פשוט לא בסדר. זה נותן דוגמא רעה !

לא יקרה לו כלום באחת מהמכוניות שהצעתי בנסיעה על מהירויות נמוכות, הייתי איתו בשיעורים הוא יודע איך נהג זהיר צריך לנוסע ואם פתאום מישהו "יגנוב" אדום משום מקום זה באמת אין הרבה מה לעשות. גם באוטו עם הגנה יקרו דברים חס וחלילה לא עלינו..

אז שוב, פיג'ו 306, רנו מגאן 1.4 ידני, פיאט פונטו, רנו קליאו או VW פולו ?

1. כדי לחמם קצת את הדיון - מה שאתה מתאר זה בדיוק הפינוק: לקום 1/2 שעה יותר מאוחר, להופיע עם רכב משלו (אני משוכנע שמרבית חבריו עדיין אינן נוהגים ברכב שלהם).

2. תאונות קורות בכל מהירות. אבא שלי הצליח להפוך מכונית ב-720 מעלות (2 סלטות שלמות ולחזור לגלגלים) במהירות 50 קמ"ש. נכון שמדובר ברכב משנות ה-60 המוקדמות, בודאי פחות יציב מרכב משנות ה-90, אבל עדיין מדגים את הסיכון.

3. ילדים מאחורי ההגה אינם הילדים שמול המחשב, משום מה בסיטואציה הזו הם משנים את עורם, ובד"כ לא לטובה.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה, ושינהג בזהירות! ואני חוזר ואומר - אין לך מה למהר, הוא לא יהיה עצמאי על הכביש לפני אוקטובר. חבל לשלם תמורת רישוי וביטוח 3 חודשים מיותרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב8K אתה יכול למצוא פיאסטה משנת 2000 (האמת שגם ב7 אפשר אבל הן כבר ממש גמורות). רכב אמין מאוד עם חלונות חשמל, הגה כח, נעילה מרכזית ויחסית חסכוני בדלק. תנסו לשבת באחת ולראות אם היא מתאימה מבחינת גובה (אני 1.88 ונוסע בפיאסטה 2001 כבר שנתיים וחצי ונהנה מכל רגע).

פורסם
1. כדי לחמם קצת את הדיון - מה שאתה מתאר זה בדיוק הפינוק: לקום 1/2 שעה יותר מאוחר, להופיע עם רכב משלו (אני משוכנע שמרבית חבריו עדיין אינן נוהגים ברכב שלהם).

2. תאונות קורות בכל מהירות. אבא שלי הצליח להפוך מכונית ב-720 מעלות (2 סלטות שלמות ולחזור לגלגלים) במהירות 50 קמ"ש. נכון שמדובר ברכב משנות ה-60 המוקדמות, בודאי פחות יציב מרכב משנות ה-90, אבל עדיין מדגים את הסיכון.

3. ילדים מאחורי ההגה אינם הילדים שמול המחשב, משום מה בסיטואציה הזו הם משנים את עורם, ובד"כ לא לטובה.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה, ושינהג בזהירות! ואני חוזר ואומר - אין לך מה למהר, הוא לא יהיה עצמאי על הכביש לפני אוקטובר. חבל לשלם תמורת רישוי וביטוח 3 חודשים מיותרים.

תאמין לי שאני רוצה למצוא לו אוטו שנראה שפוי כי אני יודע עם מה חברים שלו באים לביה"ס וזה חלום כמעט של כל בן אדם בכל גיל שיהיה! החל מגולף GTI, ב.מ.ו X3, אודי S3, שירוקו, סנטה פיי, מליבו, מאזדה 6, 500CC ורבים וטובים ושונים אחרים. אם אני לא טועה אפילו ראיתי ילד עם שברולט סילבראדו! (אל תשאלו אותי למה ואיך..). כל ההורים שם מחזיקים את המכוניות הללו כמכוניות שניות במשפחה או כמכונית שלישית וגם קונים לילדים שלהם את הרכבים.. אז אני לא כזה, לי יש אוטו משלי ואני רוצה לקנות לבן שלי רכב כי אני רוב היום בעבודה (כן כן, גם בשעה הזו). כפי שציינתי הוא כל היום בסידורים כי יש לו לקנות אוכל או להכין לעצמו ויש לו שיעורים ובגרויות ויש לו את ההתנדבות שלו אז יש לו חופן של דברים שהוא צריך להספיק הכל והרכב יעזור לו. הוא יעלה על הכביש בע"ה בתחילת שנת הלימודים ובנתיים אני רוצה שילמד על האוטו הזה ובכוונה אני קונה לו כמו שאמרתי. על זה שאני קונה לו אין כבר וויכוח.

עכשיו רק השאלה , בהתאם לדרישות בפתיחת הנושא (ובהגדלת תקציב ל11K): פיג'ו 306, רנו מגאן 1.4 ידני, פיאט פונטו, רנו קליאו או VW פולו ?

זה לא קצת דפוק ?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני באמת כבר במועקה לגבי עניין הרכב.

לעצלנים שבנינו בקצרה זה העניין: חיפשתי רכב מהשנים 97-00, שלא יעלה על תקציב של 10K, מנוע עד 1.4, ידני, חסכוני בדלק וזול לתחזוקה. הרכב בשביל הבן שלי, הוא בן 18 ועולה לכיתה י"ב. יש לו הרבה סידורים כגון: ללכת לביה"ס, ללמוד, לקנות/להכין לעצמו אוכל, הוא מתנדב בת"א, הוא עובד. בקיצור, הבן אדם עסוק חח. עכשיו, השמות הפונטציאלים לרכב שעלו לי הם: פיאט פונטו, פג'ו 306, סוזוקי סוויפט, דייהצו שרייד, פורד פיאסטה ורנו מגאן.

עכשיו אמרתי לעצמי, רגע, אולי זאת הזדמנות טובה גם להכניס לו איזה מתנה על הדרך. עכשיו חשבתי לשתי כיוונים:

א' - ראיתי יש כעת לקראת סוף השנה הרבה מבצעים על כל מיני דגמים. מסיאט איביזה עד סוזוקי אלטו. חשבתי לתת לעצמי מגבלה של 60-70K ולקנות לו רכב נורמלי. סוזוקי אלטו אולי (דרך המבצע של 'חבר') ? פג'ו 206+ דרך שופרסל ? יש אולי עוד מבצע מעניין לאחת מהסופר מיני/מיני שאינני מודע אליו ?

ב' - להישאר עם הרכב עד 10K ולנסות ולמצוא אקזמפלר שמור. אני לא יודע אבל אני לא שלם עם ההחלטה לקנות לו רכב חדש. זה פשוט לא מסתדר לי שרכב ראשון של ילד בן 18 יהיה רכב חדש מהניילונים, אני לא אדם כזה שיביא לבן שלו רכב ראשון חדש, זה לא מסתדר לי בראש. אבל השאלה אם רכב מהדגמים המודגשים יענה על הדרישות וגם יהיה בטיחותי ?

אשמח לתשובות.

יום טוב לכולם.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

זה שאלה כלכלית ושאלה בחינוך, לא בדיוק שאלה מכאלה שמבינים ברכב.

אם יש לך את הסכום לקנות לו רכב חדש והניגזרות הכלכליות של זה (בעיקר ירידת ערך) פחות מפריעות לך על זה.

הבן שלך ינהג ברכב הרבה יותר בטוח, עם שקט נפשי מכיוון האחזקה ואיכות החיים שלו עם הרכב תהיה עשרות מונים טובה יותר.

אם הייתי במקומך והייתי לצריך לקבל החלטה באיזה כלי אני עוטף את הבן שלי כשאני שולח אותו לג'ונגל של כבישי ישראל אין לי ספק שהייתי עושה את זה ברכב חדש, בטיחותי,מודרני, אמין וממוזג בצורה נורמלית. לכל הפרמטרים האלה יש השפעה ענקית על הבטיחות ולזה אין מחיר (רק בשביל הESP זה שווה).

זה לא שאתה קונה לו אימפרזה STI ומפנק אותו יותר מדי.

ובקשר לאיזה רכב, אני חושב שה 206+ נותנת את התמורה הגדולה ביותר.

פורסם
זה שאלה כלכלית ושאלה בחינוך, לא בדיוק שאלה מכאלה שמבינים ברכב.

אם יש לך את הסכום לקנות לו רכב חדש והניגזרות הכלכליות של זה (בעיקר ירידת ערך) פחות מפריעות לך על זה.

הבן שלך ינהג ברכב הרבה יותר בטוח, עם שקט נפשי מכיוון האחזקה ואיכות החיים שלו עם הרכב תהיה עשרות מונים טובה יותר.

אם הייתי במקומך והייתי לצריך לקבל החלטה באיזה כלי אני עוטף את הבן שלי כשאני שולח אותו לג'ונגל של כבישי ישראל אין לי ספק שהייתי עושה את זה ברכב חדש, בטיחותי,מודרני, אמין וממוזג בצורה נורמלית. לכל הפרמטרים האלה יש השפעה ענקית על הבטיחות ולזה אין מחיר (רק בשביל הESP זה שווה).

זה לא שאתה קונה לו אימפרזה STI ומפנק אותו יותר מדי.

ובקשר לאיזה רכב, אני חושב שה 206+ נותנת את התמורה הגדולה ביותר.

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. תראה מבחינת כסף אין בעיה, זה לא שיקול עד סכום של 110-120K בוא נגיד.

עכשיו השאלה אם רכב מיני או סופר מיני באמת שומר ? האם הכוכבי בטיחות האלה מספקים את הסחורה ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

מבחינה פסיבית, אין בכלל ספק, רכב מודרני בטוח עשרות מונים מרכב בן 10 שנים +- .

בשנים האחרונות מושקעים המון מאמצים של היצרנים ביצירת רכבים בטוחים יותר עלידי תכנון אזורי קריסה, כריות אוויר ועוד.

מעבר לזה ולא פחות חשוב, הרכבים החדשים נמכרים עם מערכות בטיחות אקטיביות ( ABS, ESP) שמשפרות את הסיכוי לא להגיע למצב של תאונה בצורה מופלאה.

פורסם
מבחינה פסיבית, אין בכלל ספק, רכב מודרני בטוח עשרות מונים מרכב בן 10 שנים +- .

בשנים האחרונות מושקעים המון מאמצים של היצרנים ביצירת רכבים בטוחים יותר עלידי תכנון אזורי קריסה, כריות אוויר ועוד.

מעבר לזה ולא פחות חשוב, הרכבים החדשים נמכרים עם מערכות בטיחות אקטיביות ( ABS, ESP) שמשפרות את הסיכוי לא להגיע למצב של תאונה בצורה מופלאה.

וזה קיים בפג'ו/פיקנטו/אלטו ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

מערכות הבטיחות הנ"ל קיימות בכל המכוניות החדשות הנמכרות בישראל.

206+ במבצע שופרסל נראה מעניין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בסופו של דבר אני אטיל מטבע.. החלטה מאוד קשה.

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...