Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני למדתי את התואר הראשון שלי עם הרבה אנשים שלמדו במקביל שירותי אנוש.

אני נורא מצטער לומר שרוב מי שלומד את זה, זה בגלל שלא הצליח להתקבל לפסיכולוגיה או משהו אחר.

זה אולי לא מעיד משהו על מי שכותב פה בשרשור, אבל כן על האיכות של התואר.

זה שוק מלא מדי באנשים שלא באמת רצו ללמוד את זה אבל קיבלו את זה כאופציה שניה או שלישית.

אי אפשר לצפות להצליח ככה במקצוע הזה, כשבוגרי פסיכולוגיה מוכנים לעשות את אותה עבודה, אבל עם הכשרה אפילו יותר טובה באותו תחום.

אני למדתי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה בתואר הראשון, והסיפור שם די דומה. בערך 20% מהבוגרים של החוג עושים משהו בכלל עם המקצוע.

אני שונה כי אני מאמין ב "תעבוד במה שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד יום אחד בחייך".

לא הייתה לי אופציה אחרת כי זה בדיוק מה שרציתי.

כיום אני רואה את הבוגרים של החוג ואת הג'ובים שלהם.

מי שטוב, מגיע לדברים יפים.

מי שלא, עדיין גר עם ההורים ומתחנן שיקבלו אותו לעבוד בחלוקת עיתונים.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אייל ידידי,

בעיני זו בדיוק הבעיה של המדינה, אין לגיטימציה לתואר כמו שלי כי ?? מה ??

תחום משאבי האנוש בארץ מלא באנשי מכירות ולא אנשי משאבי אנוש, כמעט כל חברות ההשמה הן חברות של אנשי מכירות שמפרסמות ברי"ש גליי שהן לא מחפשות אנשים עם תואר ראשון במשאבי אנוש אלא אנשים עם רקע מכירתי, כדי שיידחוף את המועמד למשרה ולא יתאים אותם כפי שצריך.

אני לא רואה סיבה שמיידענים (שיש כיום בכל חברה שמכבדת את עצמה) לא יצליחו למצוא עבודה, לא רואה סיבה שתואר ראשון בהנדסת חשמל יהיה טוב או מבוקש יותר מהתואר שאני עשיתי, אבל כנראה שאני נאיבי.

אני רוצה לחשוב שבמדינה מתוקנת (מדינות מערב אירופה למשל.. לא יודע.. מניח..) אדם אקדמאי עם תואר ראשון יוכל לעבוד במשרה מספקת ועם שכר הוגן ומתאים לכישוריו.

אבל זה רק אני .. :?

בחרת, ביודעין או שלא, ללמוד מקצוע שאין לו ביקוש. כאן באמת שאי אפשר להאשים את המדינה - בדיוק כמו שלא תפתח בתל אביב עסק למפלסות שלג, כך גם אין שום טעם בלהשקיע את מיטב שנותיך במקצוע שאף אחד לא מחפש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני רוצה לחשוב שבמדינה מתוקנת (מדינות מערב אירופה למשל.. לא יודע.. מניח..) אדם אקדמאי עם תואר ראשון יוכל לעבוד במשרה מספקת ועם שכר הוגן ומתאים לכישוריו.

תתפלא, אחד ממוקדי חוסר השקט העיקריים במערב אירופה הוא דור שלם של צעירים משכילים שיוצא מהאוניבסיטאות ולא ממש מוצא עבודה מתאימה. זו בעיה אקוטית שם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טוב נו, מי אמר להם ללמוד אקוטיקה, שילמדו משהוא מועיל, שימושי, אנא ערף, שילמדו שרברבות!

וההודעה הזאת היא לא סתם בדיחה לא מאוד מצחיקה, אירופה משוועת לבעלי מלאכה איכותיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה למגיבים, אשאל אתכם שאלה שאולי קצת חורגת מנושאו המקורי של השרשור ואלי היא נאיבית , אבל:

האם לדעתכם המקצוע שאותו אני לומד אמור להיות הטרנד העכשווי בשוק ולא מה שאני אוהב ורוצה ללמוד ?

אם אני לא סובל חשמל \ אלקטרוניקה \ תכנות - האם עדיין ללכת ללמוד את זה כי רק כך אמצא עבודה? רק לי זה נשמע קלוקל ?

אגב, יש הבדל בין תואר של שירותי אנוש לבין אותו אחד של משאבי אנוש, לא גדול , אבל ישנו.

לשמחתי אומר שיכולתי להתקבל כמעט לכל תואר שבו חפצתי אבל הלכתי לכיוון שעניין אותי, ככה זה כשמראש עשיתי תואר על מנת שיהיה לי אחד כזה ואם אפשר על הדרך לעבוד בו זה נהדר,

מה שלא משנה ולו במקצת לדעתי את הצורה שבה אני מתייחס למצב בשוק התעסוקה,

תהרגו אותי אם אני מבין מדוע רופא ירוויח פחות מאדם עם תואר ראשון בתכנות ?

למה אנשים עם תארים בתחום מדעי החברה והרוח סובלים באופן בולט מחוסר במקומות עבודה ?

אגב שתי תגובות קצרות לדברים שנרשמו כאן:

Roee - ברור לי לחלוטין שלא רשמת את זה כדי להכעיס, אבל זה הרגיז אותי בכל זאת (אם להיות כנה לחלוטין) - יש טעם בלהשקיע את שנותי בתואר שאני מתעניין בו - כי .. ובכן... הוא מעניין אותי, תואר במקצוע שלא מעניין אותי יוביל באופן מובהק לחוסר רצון ללמוד אותו, ציונים נמוכים יותר ולכך שאעבוד בעבודה שמתסכלת אותי ושלא מעניינת אותי כקליפת השום - זה ראוי בעיניך לביזבוז של כמה שנות לימודים ואח"כ שנות עבודה מתסכלות רק כי מקצוע X הוא מקצוע מבוקש במדינה ?

אייל - עדיין לא הגעתי למצב בו אני הולך ללמוד לתואר שני (מקווה תוך שנתיים לעשות את זה :wink:), אבל שאלה לי אליך, האם כל אותם אנשים שאתה מכיר בתחום משאבי האנוש עובדים במקרה באיזור המרכז?

ועוד אחת, כמה מהם למדו הנדסה ומיד הלכו לעסוק במשאבי אנוש ? אני מניח (רק מניח.. אם להתייחס למה שאני מכיר כאן מהצפון) שחלק מהאנשים שאתה מכיר למדו אמנם דברים אחרים, אבל אם הם חלק מחברה גדולה שבה עבדו והיגיעו גם אל מחלקת משאבי האנוש כחלק מהתפקידים אותם ביצעו בה .. או שאולי אני טועה בגדול .:roll:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

Roee - ברור לי לחלוטין שלא רשמת את זה כדי להכעיס, אבל זה הרגיז אותי בכל זאת (אם להיות כנה לחלוטין) - יש טעם בלהשקיע את שנותי בתואר שאני מתעניין בו - כי .. ובכן... הוא מעניין אותי, תואר במקצוע שלא מעניין אותי יוביל באופן מובהק לחוסר רצון ללמוד אותו, ציונים נמוכים יותר ולכך שאעבוד בעבודה שמתסכלת אותי ושלא מעניינת אותי כקליפת השום - זה ראוי בעיניך לביזבוז של כמה שנות לימודים ואח"כ שנות עבודה מתסכלות רק כי מקצוע X הוא מקצוע מבוקש במדינה ?

ידידי, אף אחד לא אמר לך לא ללמוד את מה שמעניין אותך. אדרבא, תלמד גם תלמד. בתור אחד עם עשר שנות לימוד, אני מעריך מאוד את אלו שלומדים. רק תסביר לי - מה הקשר של זה לשוק העבודה, ובאיזו משרה אתה מצפה שיעסיקו אותך בדיוק?

עד איזו נקודה אתה מצפה שהחברה בה אתה חי תתמוך בשאיפות ההגשמה העצמית שלך? למה משרה שתפורה למידותיך כן, ודירה חינם בתל אביב לא?

מכל הטיעונים ששמעתי עד היום כנגד מדינת ישראל, זה בולט כאחד ההזויים.

תגיד, כשהלכת ללמוד את התואר, ידעת מה מצב שוק התעסוקה עבור הבוגרים?

ועוד אחת, כמה מהם למדו הנדסה ומיד הלכו לעסוק במשאבי אנוש ? אני מניח (רק מניח.. אם להתייחס למה שאני מכיר כאן מהצפון) שחלק מהאנשים שאתה מכיר למדו אמנם דברים אחרים, אבל אם הם חלק מחברה גדולה שבה עבדו והיגיעו גם אל מחלקת משאבי האנוש כחלק מהתפקידים אותם ביצעו בה .. או שאולי אני טועה בגדול .

אני אמנם לא אייל, אבל בכל שנותיי עוד לא נתקלתי במנהל משאבי אנוש שעבר מתפקיד הנדסה כקידום בחברה. אולי אחד שהחליט שהנדסה לא בשבילו ועשה הסבה (גם את זה לא ראיתי אבל הייתי מהמר שיש כאלה), אבל בטח לא מהנדס שקודם לשם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אייל, אני לא מעלה את טיעון "חוסר שביעות הרצון שלי כאקדמאי משוק העבודה בישראל" כטיעון נגד המדינה,

אבל בהחלט חושב שיש בתחום הזה הרבה מה לעשות כדי שלאנשים רבים שהולכים ללמוד באוניברסיטה יהיה מה לעשות עם זה שהם ביזבזו 3 שנים מחייהם על מנת להשיג את המטרה שנקראת תואר ראשון שהרבה מקומות עבודה מנפנפים בו כMUST לקבלת משרה בהם..

אני לא מצפה ל"משרה שתפורה למידותי" כלל וכלל , אני מצפה שאדם שהוא בעל תואר ראשון ירוויח יותר מאדם שאינו כזה - וייסלחו לי כל אלו שחושבים שיש במשפט הזה התרסה כלשהיא או התנשאות כלשהיא - ממש ממש לא! - זה מגיע מהמקום שאומר שאם התואר הראשון כיום מתקרב למעמדה של תעודת הבגרות המלאה בעבר, אז שלפחות תהיה הצדקה למעמד זה ושהמשרות תהיינה בהתאם.

לשאלתך, כן, ידעתי היטב שאנשים עם תואר במשאבי אנוש מתברגים במשרדי השמה כאלו ואחרים ולאחר מכן מנהלים אותם או נכנסים לחברות גדולות יותר.

מעבר לעובדה שהרבה מאוד בוגרי תארים של "שירותי אנוש" ו-"משאבי אנוש" נמצאים בשוק, המעבר של רוב משרדי ההשמה (לא כולל כאלה המתעסקים בהיי-טק יש לציין..) לגיוסם של אנשים ללא תואר אבל עם רקע מכירתי למטרת דחיפת המשרות הלאה עקב מעבר לעבודה מבוססת תפוקות "פר ראש שנכנס לעבודה וירד ממצבת מחפשי העבודה" - פגע קשות במצב התחום הזה בארץ.

את זה אני רושם אחרי שעברתי כמה וכמה רעיונות במשרדים של חברות שמכבדות את עצמן ובכל אחד ואחד מהם נאמר לי בראשית הראיון בצורה מפורשת ש:

א- לא פנו אלי בגלל התואר אלא כי אני בעל רקע מכירתי (עובד כאיש מכירות כבר שנה וחצי)

ב- אין קשר בין הקורסים (הרבים ..) שלמדתי במהלך התואר שבאו ללמד אותי כיצד לדאוג לעובד ולמקמו במקום הראוי לו מבחינת כישוריו - לבין מה שאעשה בפועל, את ההכשרה יעשו לי במקום העבודה ועלי לעבוד אך ורק על-פי שיטותיהם.

מכיוון שהשרשור הזה לא עוסק במצב שוק חברות ההשמה ומשאבי האנוש - אעצור פה , אני מצרף דוגמא מאתר "אול ג'ובס" בה רשום בבירור שתואר לא נחוץ אלא מהווה "יתרון" , לעומת זאת חובה שאהיה עם רקע כאיש מכירות\שירות בעברי...:idea:

(מחקתי את שם החברה כמובן..)

unleddv.jpg

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני מצפה שאדם שהוא בעל תואר ראשון ירוויח יותר מאדם שאינו כזה - וייסלחו לי כל אלו שחושבים שיש במשפט הזה התרסה כלשהיא או התנשאות כלשהיא - ממש ממש לא! - זה מגיע מהמקום שאומר שאם התואר הראשון כיום מתקרב למעמדה של תעודת הבגרות המלאה בעבר, אז שלפחות תהיה הצדקה למעמד זה ושהמשרות תהיינה בהתאם.

חשוב להבין שיש הרבה מאוד משרות פשוטות מאוד שעקב היצף של בעלי תארים בשוק העבודה, אחת מהדרישות של התפקיד פתאום נהפכה להיות "תואר אקדמאי" אבל ב 50 השנים האחרונות מדובר במשרה פשוטה שלא הצריכה שום תואר אקדמאי ועצם העובדה שהיום כן מצריכה, לא גרר בעקבותיו שום תוספת כספית.

פשוט השרת של בית הספר הפך פתאום ל"מנהל גף תיחזוק של בית הספר הגבוה ללימודים תיכוניים" ודורשים מינימום תעודת הנדסאי למשרה אבלך בסופו של יום, הוא עדיין השרת של בית הספר והוא עדיין מרוויח שכר מינימום.

חברה טובה שלנו היא טלפנית פשוטה ובסיסית במשרד עו"ד, אפילו לא מזכירה!

כל מה שהיא עושה זה לענות לטלפונים, להפנות אותם לשלוחה המתאימה וכשמישהוא רוצה להתקשר לאנשהוא הוא אומר לה "ברכה, תשיגי לי את שולטהייס מהעיריה בבקשה". זהוא! לא הדפסות, לא תיאום פגישות, אך ורק טלפונים.

דרישות התפקיד היו תואר ראשון חובה, מרויחה 10% מעל מינימום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מנסיון, אנשים שפונים לתחום של פיתוח תוכנה, וזה לא משהו שמושך אותם באופן טבעי - מהר מאוד יוצאים החוצה ומתייאשים.

הכסף והתנאים לא שווים הרבה אם אתה סובל כל היום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני חושב שזה כן חשוב ללמוד משהו שמעניין אותך- בכפוף לביקוש שיש לאותו מקצוע בשוק.

אתן לדוגמא חבר שלי שהלך ללמוד מקצוע שמאוד אהב ומשך אותו- ביולוגיה ימית (כן, כמו ג'ורג' קוסטנזה....:lol:).

עד כאן הכל טוב ויפה, למד וסיים עם ציונים טובים, רק בעייה אחת- מקצוע בלי דרישה בארץ ואישה שגם עבור מליון דולר לא תעבור לגור בחו"ל.

בינתיים הוא עובד כבר כמה שנים באבטחה.

לעומת זאת, חבר אחר אהב צילום (חבר מקומי,הונג קונגי), רכש ציוד ולמד, על הדרך למד גרפיקה ועריכה כיוון שזה הולך יד ביד.

היום הוא מבלה 90% מהזמן שלו בחו"ל בצילומי חתנים וכלות, על כל טיול כזה שנמשך 3-4 ימים הוא מקבל מעל 20K שקלים+הוצאות טיסה+מלונות ואוכל.

אבל זה הונג קונג, ויש פה כסף ואנשים אוהבים צילום (לעזאזעל, הם מתים על צילום!).

גם בארץ צריך לנסות למצוא מקצוע שתתחבר אליו ככל הניתן מבחינת עניין אחרת לא יהיה לך קל ללמוד, אבל תוודא לפני כן שבאמת תוכל לעסוק בו.

בלי שום קשר, הנה סיפור אישי (אח שלי הגדול) שיכול לתת פרספקטיבה קצת אחרת עם מוסר השכל:

אח שלי ניהל תחנת דלק עד לפני כשנה ועזב את זה כי נשבר לו ממנהלים חראות שמתייחסים לעובדים שלהם כמו לזבל.

מכיוון שאינו בעל תואר החליט שאת הזמן שיקח עד מציאת עבודה יותר טובה הוא יעביר על מונית, וכך אכן עשה במשך חצי שנה.

רצה הגורל ונדפק לו משהו בפלאפון והוא דיבר עם ידידה שהיא במקרה מזכירה אישית של איזה "קודקוד" במטרה שתעזור לו עם אותה בעייה (חברת הסלולר עשתה לו "פרצופים").

מאון לאון הוא הגיע לפגוש אותה ובמקרה אותו קודקוד נתקל בו ואמר לו שלום.

כעבור שבועיים הוא מוזמן לראיות קבלה, כעבור עוד שבועיים הוא הופך להיות הנהג האישי של אותו קודקוד, נוהג כל היום ברכב שאנחנו היינו יותר משמחים לנהוג עליו, יש לו רכב מהעבודה ללא עלות שווי שימוש או דלק וכו', ומשתכר 5 סיפרתי נטו.

כעבור שבועיים בתפקיד (!!!) הוא קיבל משכורת ראשונה עבור חצי חודש ושם לב לטעות "שולית"- היה שם 10K שקלים יותר ממה שהיה אמור לקבל.

כשהאיר את תשומת ליבה של חשבת השכר היא הסבירה לו שאין טעות, בדיוק עכשיו מקבלים את בונוס סוף שנה, וזה הבונוס שלו....

כששמעתי על ההתפתחות המשמחת עבור אחי אמרתי לו שהייתי מוכן להתחלף איתו...... שיהיה לו אלף לבריאות, אני כל כך שמח בשבילו.

מסקנה ומוסר השכל:

בהכל בחיים לא מספיק רק השכלה, צריך גם המון מזל ולא תמיד צריך לחפש את תפקיד "מנכ"ל של אללה" בשביל להשתכר יפה, לפעמים אפשר להסתפק בלהיות הנהג שלו.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תודה למגיבים, אשאל אתכם שאלה שאולי קצת חורגת מנושאו המקורי של השרשור ואלי היא נאיבית , אבל:

האם לדעתכם המקצוע שאותו אני לומד אמור להיות הטרנד העכשווי בשוק ולא מה שאני אוהב ורוצה ללמוד ?

אם אני לא סובל חשמל \ אלקטרוניקה \ תכנות - האם עדיין ללכת ללמוד את זה כי רק כך אמצא עבודה? רק לי זה נשמע קלוקל ?

אגב, יש הבדל בין תואר של שירותי אנוש לבין אותו אחד של משאבי אנוש, לא גדול , אבל ישנו.

לשמחתי אומר שיכולתי להתקבל כמעט לכל תואר שבו חפצתי אבל הלכתי לכיוון שעניין אותי, ככה זה כשמראש עשיתי תואר על מנת שיהיה לי אחד כזה ואם אפשר על הדרך לעבוד בו זה נהדר,

מה שלא משנה ולו במקצת לדעתי את הצורה שבה אני מתייחס למצב בשוק התעסוקה,

תהרגו אותי אם אני מבין מדוע רופא ירוויח פחות מאדם עם תואר ראשון בתכנות ?

למה אנשים עם תארים בתחום מדעי החברה והרוח סובלים באופן בולט מחוסר במקומות עבודה ?

אגב שתי תגובות קצרות לדברים שנרשמו כאן:

אייל - עדיין לא הגעתי למצב בו אני הולך ללמוד לתואר שני (מקווה תוך שנתיים לעשות את זה :wink:), אבל שאלה לי אליך, האם כל אותם אנשים שאתה מכיר בתחום משאבי האנוש עובדים במקרה באיזור המרכז?

ועוד אחת, כמה מהם למדו הנדסה ומיד הלכו לעסוק במשאבי אנוש ? אני מניח (רק מניח.. אם להתייחס למה שאני מכיר כאן מהצפון) שחלק מהאנשים שאתה מכיר למדו אמנם דברים אחרים, אבל אם הם חלק מחברה גדולה שבה עבדו והיגיעו גם אל מחלקת משאבי האנוש כחלק מהתפקידים אותם ביצעו בה .. או שאולי אני טועה בגדול .:roll:

אם תחום משאבי האנוש כל כך מעניין אותך ואתה רוצה לעסוק בתחום הזה, למה לא ביררת מהן דרישות הסף הנהוגות בשוק ?

אם היית מברר היית רואה שהיום (בעשור האחרון) תואר בפסיכולוגיה (רצוי גם תואר שני) הוא מנדטורי כדי להתקדם בתחום הזה.

בלי קשר, מכיוון שרוב חברות משאבי האנוש ממוקמות באזור המרכז, כדי לעבור טבילה בתחום הזה לא תהיה לך ברירה אלא להגיע למרכז.

ידידי, אף אחד לא אמר לך לא ללמוד את מה שמעניין אותך. אדרבא, תלמד גם תלמד. בתור אחד עם עשר שנות לימוד, אני מעריך מאוד את אלו שלומדים. רק תסביר לי - מה הקשר של זה לשוק העבודה, ובאיזו משרה אתה מצפה שיעסיקו אותך בדיוק?

עד איזו נקודה אתה מצפה שהחברה בה אתה חי תתמוך בשאיפות ההגשמה העצמית שלך? למה משרה שתפורה למידותיך כן, ודירה חינם בתל אביב לא?

מכל הטיעונים ששמעתי עד היום כנגד מדינת ישראל, זה בולט כאחד ההזויים.

תגיד, כשהלכת ללמוד את התואר, ידעת מה מצב שוק התעסוקה עבור הבוגרים?

אני אמנם לא אייל, אבל בכל שנותיי עוד לא נתקלתי במנהל משאבי אנוש שעבר מתפקיד הנדסה כקידום בחברה. אולי אחד שהחליט שהנדסה לא בשבילו ועשה הסבה (גם את זה לא ראיתי אבל הייתי מהמר שיש כאלה), אבל בטח לא מהנדס שקודם לשם.

מסכים לחלוטין עם מה שאמרת.

בעניין 2 השורות האחרונות, אתה צודק : לא היה מדובר בקידום, היה מדובר בשינוי כיוון....

לא כל אחד מתחבר להנדסה ויש כאלה שאחרי כמה שנות עבודה דיי מואסים בתחום הזה ומחפשים לברוח לאפיקים אחרים.

(שיווק,מכירות,פיתוח עסקי ,משאבי אנוש במקרים נדירים מאוד)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עידן,

מזל זה לא דבר חדש בחיים :).

בכל נוסחא שתרכיב, אתה חייב להשאיר מקום גם למזל, כיוון שזהו חלק בלתי נפרד מהחיים, לטוב ולרע.

אני מאוד מסכים עם כל הדברים שנכתבו כאן, לגבי התארים שאנשים בוחרים וחשיבות התאמתם לאופי האנשים.

לדוגמא: משפטים, לטעמי, זהו תואר יותר מספק ונכון לאנשי עסקים, מאשר "מנהל עסקים", שגם כך הוא לא תואר מוערך באף מקום.

פורסם
אני חושב שזה כן חשוב ללמוד משהו שמעניין אותך- בכפוף לביקוש שיש לאותו מקצוע בשוק.

אתן לדוגמא חבר שלי שהלך ללמוד מקצוע שמאוד אהב ומשך אותו- ביולוגיה ימית (כן, כמו ג'ורג' קוסטנזה....:lol:).

עד כאן הכל טוב ויפה, למד וסיים עם ציונים טובים, רק בעייה אחת- מקצוע בלי דרישה בארץ ואישה שגם עבור מליון דולר לא תעבור לגור בחו"ל.

בינתיים הוא עובד כבר כמה שנים באבטחה.

לעומת זאת, חבר אחר אהב צילום (חבר מקומי,הונג קונגי), רכש ציוד ולמד, על הדרך למד גרפיקה ועריכה כיוון שזה הולך יד ביד.

היום הוא מבלה 90% מהזמן שלו בחו"ל בצילומי חתנים וכלות, על כל טיול כזה שנמשך 3-4 ימים הוא מקבל מעל 20K שקלים+הוצאות טיסה+מלונות ואוכל.

אבל זה הונג קונג, ויש פה כסף ואנשים אוהבים צילום (לעזאזעל, הם מתים על צילום!).

גם בארץ צריך לנסות למצוא מקצוע שתתחבר אליו ככל הניתן מבחינת עניין אחרת לא יהיה לך קל ללמוד, אבל תוודא לפני כן שבאמת תוכל לעסוק בו.

בלי שום קשר, הנה סיפור אישי (אח שלי הגדול) שיכול לתת פרספקטיבה קצת אחרת עם מוסר השכל:

אח שלי ניהל תחנת דלק עד לפני כשנה ועזב את זה כי נשבר לו ממנהלים חראות שמתייחסים לעובדים שלהם כמו לזבל.

מכיוון שאינו בעל תואר החליט שאת הזמן שיקח עד מציאת עבודה יותר טובה הוא יעביר על מונית, וכך אכן עשה במשך חצי שנה.

רצה הגורל ונדפק לו משהו בפלאפון והוא דיבר עם ידידה שהיא במקרה מזכירה אישית של איזה "קודקוד" במטרה שתעזור לו עם אותה בעייה (חברת הסלולר עשתה לו "פרצופים").

מאון לאון הוא הגיע לפגוש אותה ובמקרה אותו קודקוד נתקל בו ואמר לו שלום.

כעבור שבועיים הוא מוזמן לראיות קבלה, כעבור עוד שבועיים הוא הופך להיות הנהג האישי של אותו קודקוד, נוהג כל היום ברכב שאנחנו היינו יותר משמחים לנהוג עליו, יש לו רכב מהעבודה ללא עלות שווי שימוש או דלק וכו', ומשתכר 5 סיפרתי נטו.

כעבור שבועיים בתפקיד (!!!) הוא קיבל משכורת ראשונה עבור חצי חודש ושם לב לטעות "שולית"- היה שם 10K שקלים יותר ממה שהיה אמור לקבל.

כשהאיר את תשומת ליבה של חשבת השכר היא הסבירה לו שאין טעות, בדיוק עכשיו מקבלים את בונוס סוף שנה, וזה הבונוס שלו....

כששמעתי על ההתפתחות המשמחת עבור אחי אמרתי לו שהייתי מוכן להתחלף איתו...... שיהיה לו אלף לבריאות, אני כל כך שמח בשבילו.

מסקנה ומוסר השכל:

בהכל בחיים לא מספיק רק השכלה, צריך גם המון מזל ולא תמיד צריך לחפש את תפקיד "מנכ"ל של אללה" בשביל להשתכר יפה, לפעמים אפשר להסתפק בלהיות הנהג שלו.

:wink:

אה הא, כי ידוע שנהגים וצלמים חיים בהוואי ומרוויחים מללללא כסף, תשאל את צלמי החתונות שקוראים את התחת כל לילה בחתונה אחרת ושומעים את אותה מוזיקה כבר 1000 פעם.

הדוגמאות שאתה נותן כל כך לא משקפות את המציאות היום יומית. נכון, יש פה ושם סיפורי אלף לילה וכסף על ההוא שהכיר ובדיוק נפל עליו ההוא שרוצה לחלק כסף.

לילד שלי אני לא אמליץ ללכת להיות נהג מונית (לא שיש משהו רע בנהג מונית, פשוט השכר זעום והעבודה קשה) בתקווה שיום אחד יפול עליו מר חלקני שיחליט שהוא רוצה נהג פרטי.

מוסר ההשכל שלי הוא:

כשמחפשים מוסר השכל צריך להסתכל על 98% מהמיקרים ולא על 2% מהם.

[/right]כל מה שהיא עושה זה לענות לטלפונים, להפנות אותם לשלוחה המתאימה וכשמישהוא רוצה להתקשר לאנשהוא הוא אומר לה "ברכה, תשיגי לי את שולטהייס מהעיריה בבקשה". זהוא! לא הדפסות, לא תיאום פגישות, אך ורק טלפונים.

דרישות התפקיד היו תואר ראשון חובה, מרויחה 10% מעל מינימום.

בסדר, בטח כבר יש לה תואר, היא כוסית, והן חיות בעולם אחר - רמות השכר ביחס לדרישות התפקיד הם בקנה מידה שונה מהמוכר לנו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...