Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות מכשיר המודד ערך סלילים קטנים ( סלילי אויר ) בערכים קטנים ( 0.1-200 MHN )

השימוש הוא לחובב עצלן , אשר משחק במעגלים אחת לזמן רב , ואין טעם להשקיע במכשיר מעבדה מורכב .

רעיונות , או חנויות או יבואן , המחזיק מניסיונכם רב מודד אשר מבצע גם מדידת MHN , יתקבלו בברכה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בדקתי את מפרט המכשיר לא מתאים .

ללא חיבור למחשב - מכשיר קטן , רב מודד כל שהוא , רק קצת עדין בערכי MHN .

בכל אופן - תודה.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא מכיר מד השראות ללא חיבור פיזי למעגל. האם התכוונת לטווח ערכים של 0.1-200 מיליהנרי או מיקרוהנרי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מדידת 0.1-200 מיליהנרי - MH .

כאשר הסלילים בחוץ , ללא הרכבה עדיין , לדעת את ערך הסליל לפני החיבור .

מדובר בסלילים של קרוס אוברים המיועדים לרמקולים .

בערכים של בין 0.10-2.0 MH .

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ציוד למדידת השראות אינו נפוץ בארץ ולכן לא תמצא מכשיר טוב במחיר סביר.

ברשותיי ציוד מדידה לבדיקת קיבוליות/התנגדות נמוכה ובדיקת טרנזיסטורים של חברת BK מלפני כ-18 שנים ועדיין הציוד שלהם עובד ללא שום תקלה (היום החברה לא מוכרת בארץ).

אי לכך ובהתאם לזאת :roll: אני מציע לך מנסיוני לרכוש מכשיר LCR מדגם BK 875A או BK 875B.

BK 878A דגם זה הינו בעל תחום מדידה של 1 מיליהנרי ברזולוציה של 100 ננוהנרי ונראה לי שהוא יתאים לצרכים שלך.

קישור לדגם BK875A שכנראה כבר לא מיוצר.

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-BK-Precision-LCR-meter-3-digit-LCD-handheld-875A-/260602942047?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cad25525f

פורסם
ציוד למדידת השראות אינו נפוץ בארץ ולכן לא תמצא מכשיר טוב במחיר סביר.

אייל - אם אתה רוצה להזמין משהו מאיביי/חנות וירטואלית ולשלוח אותו אליי לספרד, אני מתכנן להיות בארץ ביולי ואשמח להביא לך אותו.

פורסם

תחפש חברות היטק המפתחות חומרה, צור קשר עם איש הרכש ושאל אותו אם יש להם ציוד משומש למכירה, גם אם לא יש סיכוי שהוא יפנה אותך לחברה שכן יש לה

מניסיוני היו בחברה שעבדתי בה מחסן ציודים עמוס צבדים למכירה, אני בעצמי הייתי שואל ציוד ובמקרה גם מכשיר כזה שמדדתי איתו בידיוק מה שאתה צריך

אני יודע שמאז החברה עברה בעלות וכל המחסן פוזר במכירה

אבל לא בעיה למצא

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מדובר בסלילים של קרוס אוברים המיועדים לרמקולים .

בערכים של בין 0.10-2.0 MH .

אייל

Welcome to the club.

200 מיליהנרי? זה סליל בגודל של עזריאלי, פחות או יותר.

בעיקרון את ההשראות של סלילי אוויר נוח לחשב, העניין מסתבך כאשר יש ליבה מתכתית. יש ברשת מחשבונים לחישוב סלילים ע"פ גודלם ומספר הליפופים.

אם ברצונך לבנות קרוסאוברים אני מציע שתפתח נושא בפורום אודיו, יוכלו להפנות אותך לאתרים בחו"ל שמוכרים סלילים מוכנים בערכים ידועים ושולחים לארץ, רק שבוע שעבר אחד החברים עשה הזמנה כזאת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה אם צריך לבנות סלילים, או לבדוק השראות של כאלו הקיימים כבר ואין מידע עליהם.

מתחדשת*

פורסם
Welcome to the club.

200 מיליהנרי? זה סליל בגודל של עזריאלי, פחות או יותר.

איתמר.

איתמר, אייל לא כתב שהוא מתכוון לבנות סליל בעל ערך של 200 מיליהנרי אלא תחום המדידה של המכשיר.

"מדובר בסלילים של קרוס אוברים המיועדים לרמקולים .

בערכים של בין 0.10-2.0 MH ."

פורסם

יש לי חברים חשמלאים , והמעבדה של דואק רמקולים בחולון .

אגש לשם - אשתה קפה ואמדוד ..

כנראה , אני אמשיך להיות חברותי , אין ברירה .

ואולי זו הסיבה שבישראל שומרים על החברים ..icon_lol.gif

רציתי מכשיר למדוד סלילים קיימים , לבדוק השראות של כאלו הקיימים כבר ואין מידע עליהם.

( על הסלילים לא רשום ערכים , והם של קרוסים של חברות רציניות , למה .. על קבל ונגד כן , סליל לא . )

השגתי את חיתוכי התדר, אבל לא מצוין אם דרג 3,4 - ואין לי סבלנות לבצע טעויות בחישובים - יותר פשוט למדוד .

וגם סתם עוד אחד לאוסף , אבל אם זו לוגיסטיקה של משקיענים ,, אני בחוץ .

מרק - זה המכשיר המתאים , פשוט במקום הלא מתאים - שם מעבר לים .

Derish - תודה , אבל זה לא שווה את הסיפור .

איתמר - אני יודע את הבעיות בנושא , קראתי בעבר על ההתמודדות שלך , חשבתי , אולי עברו קצת מים מתחת לגשר הנ"ל .

אני לא מבין את הקטע הזה - מה אין לנו זכות להשראות פרטיות icon_wink.gif , איך תשרה עלינו הרוח .

אם בכל זאת , מישהו בעתיד יתקל באוצר הנעלם הנ"ל בישראל - אנא עדכן אותנו .

ושוב תודה לכולם - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יש לי חברים חשמלאים , והמעבדה של דואק רמקולים בחולון .

אגש לשם - אשתה קפה ואמדוד ..

כנראה , אני אמשיך להיות חברותי , אין ברירה .

ואולי זו הסיבה שבישראל שומרים על החברים ..icon_lol.gif

רציתי מכשיר למדוד סלילים קיימים , לבדוק השראות של כאלו הקיימים כבר ואין מידע עליהם.

( על הסלילים לא רשום ערכים , והם של קרוסים של חברות רציניות , למה .. על קבל ונגד כן , סליל לא . )

השגתי את חיתוכי התדר, אבל לא מצוין אם דרג 3,4 - ואין לי סבלנות לבצע טעויות בחישובים - יותר פשוט למדוד .

וגם סתם עוד אחד לאוסף , אבל אם זו לוגיסטיקה של משקיענים ,, אני בחוץ .

מרק - זה המכשיר המתאים , פשוט במקום הלא מתאים - שם מעבר לים .

Derish - תודה , אבל זה לא שווה את הסיפור .

איתמר - אני יודע את הבעיות בנושא , קראתי בעבר על ההתמודדות שלך , חשבתי , אולי עברו קצת מים מתחת לגשר הנ"ל .

אני לא מבין את הקטע הזה - מה אין לנו זכות להשראות פרטיות icon_wink.gif , איך תשרה עלינו הרוח .

אם בכל זאת , מישהו בעתיד יתקל באוצר הנעלם הנ"ל בישראל - אנא עדכן אותנו .

ושוב תודה לכולם - אייל .

אולי לא שמת לב אבל בעזרת המכשיר הזה ניתן למדוד גם קבלים בעלי ערכים נמוכים וגם נגדים.

לפי דעתי המכשיר משתלם לרכישה.

לי יש את הדגם BK 815 ללא בדיקת סלילים אלא רק לבדיקת קבלים+טרנזיסטורים כבר כ-18 שנים והמכשיר לא רוצה להתקלקל.

אם יש ברשותך סקופ דיגטאלי+מתנד של 1 קילוהרץ תוכל בעזרתו למדוד סלילים בצורה עקיפה.

פורסם

מרק , אני מחפש דבר פשוט , להדליק , לחבר חוטים , והופ קריאה של הנתונים .

לחבר מתנד בנפרד לשלוח אות , לזכור מי נגד מי , יקר לי - אני לא אזכור ..

אני משחק ברכיבים אחת ל .. , פעם קודמת היתה לפני כחצי שנה ( שמירת תחנות הרדיו ), עד אז אני אשכח מה עשיתי כאן

אני הוזה/מתכנן ועובד בד"כ בלילה אחרי חצות , ורציתי שיהיה לי כלי זמין תחת היד , ללא צורך לעצור , ולחכות לבוקר

כאשר אני מתעורר בבוקר/צהריים , אני ניגש למראה לבדוק אם זה אני שקמתי . icon_wink.gif

כך שאם זה לא פשוט וידידותי עם אחריות קלה , ניתן לאחרים לחזות בי ולמדוד , ואני אשתה קפה .

שוב תודה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עוד שני מכשירים זולים בעלות של 150-180 שקלים. ייתכן שהם נמצאים גם במלאי אצל אלקטרוניקה שדרת הר ציון בת"א.

http://cgi.ebay.co.uk/UNI-T-UT602-Modern-Inductance-Resistance-Meter-/220767632059?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3366c6babb

http://cgi.ebay.co.uk/UT603-Resistance-Capacitance-Inductance-Meter-Tester-/130509579339?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e62fa244b

• תוכן חדש...