Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל GT

bmw ricer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ה-GT היא מסוג המכוניות שמשתבחות עם השנים כפריט אספנות לא בגלל

האיכות שלהם אלה דווקא בגלל הכמות המצומצמת של היחידות שיוצרו.

הסיפור פשוט, כמעט לכל יצרן בתקופה ההיא היה לפחות דגם אחד ספורטיבי

דגם שיצלם טוב במונקו, או בטיילת סאן טרופה, דגם דגל שמצרף את היצרן לפנתאון

הרכבים הקלאסיים.

להשוות את האופל לקונצרן שברולט שייצר את הקורבט יהיה עוול לאופל הקטנטנה.

בעוד הקורבט הייתה מיועדת לפלח הביצועים ונבנתה בהתאם לסטנדרט האמריקאי החזק.

כשמאחוריה חברה ענקית מבוססת, האופל בחרה בגרסת בודי חדשנית כשבתוכה מנועים מהמדף

על מנת להוזיל עליות יצור.

מיעט החלקים והעובדה שמעטות שרדו את מבחן הזמן עושות אותה למכונית מבוקשת

זאת בנוסף למבנה המדהים שלה שמסובב ראשים גם היום אחרי כמה עשרות שנים מתכנונה.

ויש הרבה אנשים שישלמו רק בשביל הדבר הזה.

שיפוץ רכב כזה לרמת המקור ידרוש בעלים נחוש ביותר וכיס עמוק, ולא אתפלא אם יהיו חלקים

שיצטרכו יצור מחדש מאפס. או חיפושים חובקי עולם.

בשורה התחתונה, כל אספן או חובב רכב אמיתי שנשמה באפו, ירצה שאחת כזו תחנה אצלו בחנייה

ללא קשר לביצועם אמינות ושאר ירקות.

נישאר לקוות שכל הפגרים ששוכבים היום בארץ יגיעו לידיים המתאימות וניראה אותם שוב בכבישים-רן

- אתה רציני ??? גם אופל וגם שברולט הן חטיבות בקונצרן GM, במקרה יצרן הרכב הגדול בעולם ובעבר בפער ניכר ... :roll:

פורסם
אומגה לוטוס היא הלוטוס קרלטון? מה השינויים בגדול שנדרשים כדי להשתיל מנוע כזה?

ואם אפשר לשאול מה העלות של מנוע כזה?

תודה.

יש מספר בעיות:

1. המנוע הוא 3.6 ליטר לעומת 2000 כך שיש בעית רישוי, נניח שהתגברת, לתא המנוע הוא יכנס בשינויים קטנים.

2. המנוע הוא V לעומת טורי, יש לשנות את כל מערכת הפליטה ברכב, לשדרג את מערכת הקירור ולבצע חיזוקים משמעותיים בגוף הרכב שלא בנוי לעוצמה כזאת של מנוע, בנוסף יש להחליף גיר, להתאים באקאס חדש שבנוי לעומסים. יש את העניין של מחשהב, בקרת מנוע וכו'

בקיצור, צריך למצוא אחת אחרי תאונה שתכלול את כל המכניקה. והכי חשוב, לפתור את בעיית הרישוי.

gt-1.jpg
פורסם
- אתה רציני ??? גם אופל וגם שברולט הן חטיבות בקונצרן GM, במקרה יצרן הרכב הגדול בעולם ובעבר בפער ניכר ... :roll:

יש חלקים ל- GT , מקורם בארה"ב, גרמניה והולנד, יש כמעט Reproduction למרבית החלקים, אופל שחררה את התבניות על מנת שבעלי GT יוכלו לשמר את הרכב, זה לא זול בכלל, אבל יש.

לאחרונה קניתי סט פנסי ערפל מקוריים שקופים תוצרת Hella כל אחד עלה לי 200 אירו. לא זול אולם מה שהיה מורכב על הרכב היו כתומים (אמריקאים) שלא התאימו לדגם של הרכב שלי שהוא הגירסה האירופית הנדירה יותר.

מכניקה ניתן למצוא בארץ די בקלות.

gt-1.jpg
פורסם

V6 או V8 ב GT הוא סתם רעיון הזוי שבד"כ נבנה רק ע"י סדנאות שמנסות להראות יכולות.

פשוט דוחפים שם מנוע 20LET בצורה חוקית וקלה ויש לך מנוע 4 טורי, גודש עם 230 כ"ס שניתן בקלות לשיפור עד 350 כ"ס בלי לפתוח מנוע.

התושבות אותן תושבות, אותם מימדי מנוע (חלק תחתון זהה), מתחבר לגיר הקיים ללא בעיה, בהגזמה קלה אפשר להגיד שהסבה כזו היא פלאג אנד פליי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מכיר לפחות 5-7 אופל GT בארץ שמאופסנות כבר שנים ובעליהן חושבים שיש להם איזה דגם סודי ונדיר של פרארי.

לדאבוני, כולן ילכו לגריטה בבוא מן הימים.

ניהלנו פה עליהן דיונים בעבר.

אני מצטרף לדעתך, חבל שהן עומדות וגוססות.

gt-1.jpg
פורסם
V6 או V8 ב GT הוא סתם רעיון הזוי שבד"כ נבנה רק ע"י סדנאות שמנסות להראות יכולות.

פשוט דוחפים שם מנוע 20LET בצורה חוקית וקלה ויש לך מנוע 4 טורי, גודש עם 230 כ"ס שניתן בקלות לשיפור עד 350 כ"ס בלי לפתוח מנוע.

התושבות אותן תושבות, אותם מימדי מנוע (חלק תחתון זהה), מתחבר לגיר הקיים ללא בעיה, בהגזמה קלה אפשר להגיד שהסבה כזו היא פלאג אנד פליי.

מדויק חלקית: א. המנוע יותר קל ויותר קצר. ב. האגזוז הפוך יש לבנות את כל החנוכיה מחדש. ג. אם תרצה אי פעם לשנות משהו במפלג תצטרך כנראה להוציא מנוע. כל השאר מתאים.

gt-1.jpg
פורסם

ב. האגזוז הפוך יש לבנות את כל החנוכיה מחדש.

ג. אם תרצה אי פעם לשנות משהו במפלג תצטרך כנראה להוציא מנוע.

ב. אתה מדבר על השתלה של C20XE שבה יש לבנות סעפת פליטה קאסטום(שגם שם ניתן פשוט להסתמך על הסעפת של ה XE ורק לקראת איחוד הצינורות לחתוך ולהסב לאחור במקום הצידה) אבל ב LET להזכירך,יש לך טורבו, כל מה שאתה צריך לייצר הוא דאון פייפ שיקשר לצנרת הקיימת.

ג. אם אתה לוקח את הדגם החדש יותר, אין מפלג, יש צמד קוילים מבוקרי מחשב.

כמו שאתה רואה, יש לי בקיאות במטריה.:wink:

פורסם
ב. אתה מדבר על השתלה של C20XE שבה יש לבנות סעפת פליטה קאסטום(שגם שם ניתן פשוט להסתמך על הסעפת של ה XE ורק לקראת איחוד הצינורות לחתוך ולהסב לאחור במקום הצידה) אבל ב LET להזכירך,יש לך טורבו, כל מה שאתה צריך לייצר הוא דאון פייפ שיקשר לצנרת הקיימת.

ג. אם אתה לוקח את הדגם החדש יותר, אין מפלג, יש צמד קוילים מבוקרי מחשב.

כמו שאתה רואה, יש לי בקיאות במטריה.:wink:

לא אמרתי שלא, להפך, למדתי משהו חדש שאני אבדוק. כרגע המנוע שלי הוא מסדנת שיפורים של Bill Blydenstein האגדי. ברגע שהמנוע יפרוש לעולמו אני אני אחליף למנוע יותר עצבני, הגיר ברכב הוא כבר 5 הילוכים והבאקאס משודרג עם נעילה כך שאין בעיה למערכת ההניע לתמוך ביותר כוחות סוס. אני מעדיף לשמור על מקוריות מאשר על כוח. רק כשלא תהיה לי ברירה אני אחליף.

gt-1.jpg
פורסם

מבחינת המנוע C20XE (מהסוג החדש יותר אם זה משנה)- מה צריך לעשות כדי להסב אותו לLET?

יש צורך בהחלפת ראש מנוע/קאמשאפט/חלק כלשהו?

פורסם

למה להסב XE ל LET ולא להביא ישר LET מחול?

דרך אגב, ברכבי אופל ישנים, בד"כ דגם המנוע ברשיון מצויין רק במספרים ולא באותיות כך שאם נפח המנוע הוא 2000 (20 באופלית מצויה), לא כתוב C20XE או C20LET או C20E (דגם המנוע אצלי) אלא רק כתוב 20 מה שמאוד מפשט את יכול השיפור.

פורסם

אם יש לי כבר C20XE אני לא רואה סיבה מיוחדת לקנות מנוע שלם מחו״ל,או שאני טועה?

כמו כן, מה הסיכוי לאשר חוקית בארץ הסבה כזאת או יבוא של LET?

פורסם
אם יש לי כבר C20XE אני לא רואה סיבה מיוחדת לקנות מנוע שלם מחו״ל,או שאני טועה?

כמו כן, מה הסיכוי לאשר חוקית בארץ הסבה כזאת או יבוא של LET?

יבוא של LET ניתן רק ע"י יבואן מנועים מהסיבה הפשוטה שבשביל להכניס ביבוא אישי כזה מנוע אתה צריך להציג רישיון שהדגם של המנוע הזה מופיע בו.

להפוך מנוע XE ל-LET יעלה לך סכום של 5 ספרות, צריך להחליף כמעט את כל החלקים במנוע (רק הבלוק זהה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...