Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נפרד מקורולה 99 ששרתה אותי נהדר, היא אצלנו מהניילונים. עכשיו אני רוצה רכב בסביבות ה40K, אפשר קצת יותר אם צריך

אני רוצה רכב קטן ידני חסכוני ואמין, השאיפה היא רכב חדש יחסית..

פורסם

תתאמץ עוד קצת ותקנה רכב מיני חדש מהניילונים. סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, פיג'ו 107 - את כולן אפשר לקנות בתקציב נמוך שאינו רחוק ממה שיש לך ביד.

פורסם
תתאמץ עוד קצת ותקנה רכב מיני חדש מהניילונים. סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, פיג'ו 107 - את כולן אפשר לקנות בתקציב נמוך שאינו רחוק ממה שיש לך ביד.

אממ זה עוד 20K לפחות, וזה רכב שגם עוד 3 שנים ירד ביותר מ20K במחירון

פורסם

ואיך היא מומלצת? מה היתרונות חסרונות שלה?

שמעתי על בעיה בגיר? או שזה רק ברובוטי?

אני רואה שיש 2 גרסאות 1250 ו1400, אולם את ה1400 מאוד קשה למצוא

פורסם

1. אני לא בטוח שההחלפה כדאית - כמובן אם הקורולה לא הגיעה לשלב התיקונים הגדולים.

2. מה צרכיך מהרכב? זרקו לך כמה הצעות אבל לא שאלו למה הרכב ישמש - ציין כמה נוסעים וגילם (ילדים - עניין מושבי בטיחות) , צרכים מבחינת הובלת מטען, סוגי דרכים שבהן תהיה עיקר הנסועה (עירוני מול בין-עירוני, מישור לעומת הרים) טוכו'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. אני לא בטוח שההחלפה כדאית - כמובן אם הקורולה לא הגיעה לשלב התיקונים הגדולים.

2. מה צרכיך מהרכב? זרקו לך כמה הצעות אבל לא שאלו למה הרכב ישמש - ציין כמה נוסעים וגילם (ילדים - עניין מושבי בטיחות) , צרכים מבחינת הובלת מטען, סוגי דרכים שבהן תהיה עיקר הנסועה (עירוני מול בין-עירוני, מישור לעומת הרים) טוכו'.

-הקורולה עוד לא הגיעה לשלב התיקונים הגדולים, אבל לא כדאי להקדים תרופה למכה?

-צרכי מהרכב? אני סטודנט נוסע כמעט תמיד לבד באוטו, בד"כ נסיעות בינעירוניות של 5-10 דקות (עם עליות רוב הזמן), פעם, פעמיים בשבוע אני נוסע לבית הורי, נסיעה של 90 ק"מ (שכולה בינעירונית), תא מטען לא כל כך קריטי, כי יש לי את כל המושב האחורי פנוי, חשוב לי שתהיה חסכונית אך עדיין כיפית לנהיגה (ידנית רצוי)

פורסם

השאלה שלך לגבי הקדמת תרופה למכה נכונה. הבעיה היא שהתקציב שלך אינו מאפשר התקדמות גדולה במיוחד, ולכן אני לא בטוח שכדאי להחליפו כבר כעת, או לנסות לחסוך עוד סכום על מנת להתקדם בהרבה.

אני חייב לציין כי מה שמשך אותי לשרשור היה עניין הקורולה 1999 - לי היתה מכונית דומה (סוף 1998 ) שמכרתי לפני מספר חודשים עם כ-160,000 ק"מ. הסיבה למכירה היתה בדיוק החשש שלך - משך שנה וחצי היו לי שתי תקלות קטנות (סה"כ שני התיקונים עלו פחות מ-1000 ש"ח) אבל חששתי מתקלות גדולות ובעיקר מהתקעות ללא רכב. מצד שני - ההבדל היה שהתקציב שלי אפשר רכישת רכב חדש. כאשר תרכוש רכב ב-40,000 ש"ח תרכוש רכב בן די הרבה שנים ומבחינתך מדובר בחתול בשק, שיוכל להיות אמין מאוד אבל גם להצריך "יישור קו" משמעותי וכו'.

בכל זאת - אם תוכל למתוח את התקציב לאזור ה-50K ולהסתדר עם תיבה ידנית הייתי מחפש אלטו בת כשנה. המכונית תפורה לסטודנטים - קטנה וזריזה בעיר ובחניה, חסכונית בדלק ומתאימה מאוד לנהג בודד או זוג. כיון שמדובר במכוניות די חדשות (בנות כשנה) הרי שאם תוחזקו כיאות ולא נקרעו לא צפויות תקלות, והמכוניות עדיין באחריות היבואן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יכול למתוח את התקציב ל50, אך מהאלטו אני מעט חושש, שתהיה לי חלשה מידי ולא מהנה לנהיגה, תקן אותי אם אני טועה,

שנית מבחינת איבוד ערב הרכב לא כדאי לי לקנות רכב ש3 שנים על הכביש?

פורסם

אני נוהג די הרבה שנים בסוזוקי - היו לי באלנו, שתי ליאנות וכעת SX4- אבל לא התנסיתי באלטו. אני גם לא יודע מהי "הנאה מנהיגה" - מבחינתי מדובר במטלה שיש לבצע על הצד הטוב ביותר. הנהיגה בכבישי הארץ, על התשתית הרעועה וההתנהגות הלא מתחשבת של שאר הנהגים, מהווה מעמסה עד סבל בלי קשר לסוג הרכב.

לגבי רכישת רכב בן 3 - אני מניח שבתקציבך יהיה עליך להסתפק ברכב בן 5-6 שנים לפחות או לרכוש רכב יוצא ליסינג\השכרה עם קילומטראז' גבוה ואחזקה שטיבה מעורפל, וזו הסיבה שבגללה אני קצת מפקפק בכדאיות ההחלפה. כמובן שקשה לנבא את העתיד - הקורולה שלך יכולה לשרת אותך נאמנה עוד 5 שנים או להתקע מחר בדרך ללימודים, אבל זה יכול לקרות גם עם רכב יותר צעיר, במיוחד אם הוא קיבל טיפול שאינו אופטימלי.

אני רוצה לספר לך משהו מנסיוני: לפני הקורולה שהזכרתי קודם היתה לי אימפרזה 1994. האיש שמכר לי את האימפרזה הוא אותו אדם שמכר לי בהמשך את הקורולה, אבא של אשתי. האימפרזה נרכשה יחסית חדשה - 4 שנים וקצת פחות מ-50,000 ק"מ. אתה מבין שמדובר במכונית שהיתה אמורה להיות אמינה מאד, וכך גם היתה עד שרכשתי אותה. ובכן - מתברר כי למרות שמדובר ברכב שנחשב אמין והגיע ממקור ידוע וטיפול מסודר במוסך מורשה הוא השביע אותי מרורים משך 3 השנים שהחזקתי בו, עלויות התיקונים היו כאלה שכנראה בגללן נאלצתי להחליף את האימפרזה למכונית משומשת (למזלי - אותה קורולה נהדרת). נסיון זה הוא שגורם לי להמליץ לך לחשוב היטב שוב על הצורך בהחלפת הרכב. אבל, כאמור, את העתיד אי אפשר לחזות, ובחירת מכונית אצלנו מבוססת יותר על סטיגמות מאשר על סטטיסטיקה אמיתית של תקלות.

פורסם

אין ספק שאין לחזות את העתיד, אני חושב שהרצון שלי בלהשתדרג לכב חדיש יותר הוא גם זה שאומר לי "להקדים תרופה למכה"

אני אשקול את עניין האלטו ברצינות, אני רואה שמחירון של אלטו 2010 הוא 49500, משהו שאני יכול לעמוד בו..

אני רק צריך להסגר על הרכב, בהתחלה הייתי יותר בכיוון של פונטו גרנדה או גטס 2008.

מנסיונך, מכירת הקורולה תהיה עניין פשוט או מחרפן כמו מכירת רוב הרכבים? היא יד 1

• תוכן חדש...