Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

ראשית ברוך הבא לעולם האודיו לרכב.

כיום מרבית המערכות המובנות מגיעות עם סאונד בסיסי טוב,

ועל מנת להגיע לתוצאה טובה יותר יש להשקיע הרבה כסף.

לדעתי כדאי לך להגיע לכמה מפגשים, לשמוע מעט מערכות ואז להחליט אם ממה שיש לך אתה מסופק או שאתה מוכן לעשות את הצעד ולשדרג את המערכת בכמה רמות.

אין נוסחאות קסם ואין ארוחות חינם, אם אתה חושב שחלפת סט קומפוננט של החברה תשדרג לך את הסאונד באורך פלא אז טעות מרה בפיך.

כמו שאנחנו אומרים תמיד: "חוזקה של שרשרת הינו כחוזק החוליה החלשה ביותר"

ולכן אם שיפור אינו במקביל לכל הרכיבים (רכיבים בעלי רמה זהה) אז אין משמעות לשיפור מסוג זה.

כך שלדעתי אם תגיע לכמה מפגשים, תשמע מס' רכיבים, תראה שלא לכולם יש מערכות שמשמיעות לשכונה את השיר האוהב עליהם.

ואפילו הפוך מכך יש הרבה שלא שומעים חזק בכלל.

אין פסול בסאב קטן בעל עצמה נמוכה, מאחר וקומפוננט לא ינגנו לך באסים טובים אם לא "תתאמץ" ותיתן להם סביבה נכונה לעבודה, כגון:

1. בידוד מסיבי לדלתות.

2. הגברה נכונה.

3. התקנה נכונה.

4. כיוון טוב .

5. סיגנל איכותי.

את זה אני כותב מנסיון לא מעט שיש לי עם כיוונים ומערכות ששמעתי.

כך שאם אתה חושב שב 500-600 ש"ח אתה מגיע לנחלה עדיף שלא תשקיע אותם, מהסיבה הפשוטה שאתה תתאכזב.

בהצלחה

רוני נ.

נ.ב

אשמח לעזור לך בכל שאלה..

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

חשבתי קצת.

הרהרתי קצת יותר.

לבסוף החלטתי שאנסה את מזלי, לאט לאט, ואראה כיצד יתפתח.

לאור הדעות החלוקות פה לגבי האם שווה לעשות רק צעד אחד או לא, אני מבין היטב שזה שנוי במחלוקת.

חיפשתי מעט בפורום על הסט JBL GTO6507 והיו כמה וכמה הודעות שהמליצו על הסט עבור מערכות ללא מגבר וכי הם נשמעים לא רע גם לבדם.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא,

האם ללא מגבר הבאסים שלהם יורגשו?

בסה"כ, כפי שכבר ציינתי, אני מחפש צליל איכותי יותר, עוצמה לא ממש, ואיכשהוא אני דיי משוכנע שהעוצמה פה תתעלה על זו שיש לי כרגע בכל מקרה...

המחיר מתאים לי - מחיפוש בזאפ ניתן להשיג את הסט החל מ-450ש"ח.

ועכשיו לכמה שאלות שמטרידות אותי,

יש שם זוג רמקולים, סבבה, אבל הם 6.5 ואמרנו שצריך תושבת. התושבת וכל העסק ישב מאחורי הפלסטיק של הדלת..נכון? כלומר, למראית עין הכל יראה ללא שינוי?

ולגבי התושבת, מהיכן משיגים אותה?

האם זה עסק מסובך כל התושבת הזו? עדיף אולי לרדת ל-5.25 וזהו?

יש שם זוג טוויטרים, שיבואו במקומם של אלו הקיימים, שזה מקובל בהחלט, אבל..הם יותר מדי נראים כמוצר קומפלט, האם הם גם יסתתרו בתוך הפלסטיק של הקורה או שעושים לי ניתוחים קוסמטיים לפלסטיקה?

והשאלה המנצחת, קצת רדודה יותר,יש שם קופסה כלשהי, מהי, היכן היא ממוקמת?

ולעניינים טכניים, האם ניתן להתקין את הסט הזה כמו שהוא, או שיש צורך בכל מיני מתאמים\קבלים\כבלים או כל דבר אלקטרוני אחר שצריך לקחת בחשבון?

פורסם

את הJBL האלו לא שמעתי.

ממה שאני יודע(אני ממש לא יודע אם זה תקף לדלת של האיביזה שהיא מסובכת או שזו בכלל הלאון ואני מתבלבל?) טבעת עץ שתתאים בין 5.25 ל6.5 תספיק, חכה למומחים ממני בעניין זה.

הקופסה שאתה מדבר עליה היא קרוס אובר, חיפוש או הFAQ ייתנו לך מענה מושלם.

פורסם

כנראה שזו הדלת של האיביזה שמסובכת לפירוק- זה מה שקראתי פה לפני מספר ימים.

אם זה אכן המצב עדיף לשקול 5.25 ?

בכל אופן, אם עולה לך לראש משהו אחר מתאים אשמח לשמוע. ככה שאני טיפה אקבל כיוון.

פורסם

הרמקולים באיביזה הם 6.5 אני לא מבין למה אתם מדברים על 5.25?

הם פשוט מותאמים לדלת בתוך יחידת פלסטיק כזאת משו מוזר מאוד:?

אני דווקא כמו שכתבתי לפני הייתי הולך על 6X9 במגש וזהו לבינתיים

HU: pioneer DEH8350SD. COM: FOCAL165VB. 6X9: MOREL TEMPO. AMP: HERTZ HE4. SUB: HERTZ ES300

פורסם

קודם כל שלום לך , ברוך הבא.

אני לא רוצה לפגוע באף אחד פה אבל רוב הדברים שאמרו פה הם שטויות.

קודם כל , 5-6K זה שטויות , אין צורך בסכום כזה ביחוד שאתה רוצה סך הכל קצת איכות ולא עוצמה.

אני הייתי הולך קודם כל על סט מורל טמפו 6.5 (קומפוננט).

נוסע כמה ימים ורואה איך זה נשמע לי , ממולץ להוסיף מגבר , אבל זה לא מחייב.

כמו כן כמו שאמרו פה 6X9 במגש האחורי היו תורמים מאוד גם כן , מורל טמפו הם בחירה מצויינת.

ברמת העיקרון זה כל מה שאתה צריך.

גם ללא מגבר אתה אמור להגיע לתוצע שאתה מצפה לה , במידה ולא מגבר יפתור לך את הבעייה ב 100%.

בהצלחה.

פורסם

מצחיק שאנשים חושבים שלהוסיף מורל טמפו מקדימה ו 6X9 לרכב ועוד בלי הגברה שזה איכות.

אני לא הייתי אפילו מפרק את הדלת וחותך את המגש בשביל לשים משהו כזה שלא נדבר שאני בכלל נגד 6X9.

אם אתה רוצה השלמה לתחום הנמוך סאב 10 אינץ' יעשה את זה טוב מבלי לתפוס מקום גדול בתא המטען.

בשביל איכות משלמים ולא בסגנון של 1000 שקל מצטער להגיד.

אפילו 5000 אלף לא יגרד איכות סאונד מהממת אבל מה שכן אז היא כן תתעלה על המערכת הקיימת שלדעתי לא כזאת

נוראה אם לא רוצים להשקיע בכסף (יש לי את הרכב המדובר) על איכות משלמים מה לעשות.

לפתוח האשכול לדעתי אם אתה קצר בכסף ולא רוצה להתחיל להתעסק בחיתוך המגש והוספת רמקולים מיותרים כגון טמפו וכו

לדעתי הפיתרון הזול יחסית וגם פיתרון שיהיה בסיס לשידרוגים בעתיד זה לבודד את הדלת כמו שצריך אתה תרגיש הבדל אפילו על הרמקולים

המקוריים ואתה מוזמן לקרוא את ההתרשמות של אנשים בנושא לפני ואחרי בידוד הדלתות שלהם.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

מי אמר שהאיכות שלך זה האיכות שלו ?

הוא לא מוכן להוציא סכום קרוב אפילו למה שהוצאת על המערכת שלך (לא מתכוון להיכנס לכיס כמובן, רק לפי החתימה) וזאת ההמלצה שכנראה תתן לו את הכי הרבה יחסית לכסף.

פורסם

אני קורא את דעותיכם, חלקן תומכות וחלקן מסתייגות לחלוטין.

ובכן, אני איכשהוא בעל אמונה מאוד חזקה שגם אם אחליף כעת את זוג הקדמיים במורל טמפו שאנשים פה המליצו, או משהו דומה, זה יהיה הרבה יותר טוב מהסטנדרט שמגיע עם הרכב.

מחיפושים ושיטוטים באשכולות ישנים יותר פה בפורום הבנתי שדיינמאט לזוג הדלתות שלי יעלה באיזור ה-500-600שקל ויש להוסיף לכך התקנה שביחד איתה הסיפור יתקרב לאלף שקלים.

בנוסף עם החיפושים לגבי איטום, הדעות גם היו חלקן לפה וחלקן לפה (ואני מדבר על מהלכים בינוניים כפי שאני מכוון כרגע - כלומר ללא מגבר וכד') כאשר בסופו של דבר נראה לי שאתן את הנסיון. אנסה בלי, מקסימום - בהזדמנות נוסיף.

איכשהוא אני בטוח שגם צעד אחד עדיף על פני עשרה צעדים או כלום.

כרגע יש לי 2 דברים שנתקלתי בהרבה המלצות עבורם - מורל טמפו או ה JBL GTO שציינתי קודם.

שניהם עולים אותו דבר בערך.

אני אתקין בירושלים, ועכב הפדנטיות והשמירה הקנאית לרכב שלי אני מצפה ללכת למקום שלא יגרום לי לנזק או התקנה חובבנית.

מחיפושים פה גיליתי כמה מקומות:

רדיו צליל, שאני זוכר את שמם לטובה בעיקר מהתקנות חיישני רוורס.

קאדנס, שנתקלתי בהם במהלך החיפוש. נמצאים קרוב יותר אלי - בתלפיות (לא שעוד 2ק"מ מהווים שיקול) אבל באתר אני רואה שיש להם רק את המורל (לא בטוח כרגע שזה כזה "אבל")

פון-לי, שגם בהם נתקלתי פעם או פעמיים במהלך החיפושים.

האם ישנה העדפה קיצונית לאחד המקומות ע"פ השני?

אני מעדיף לקנות ולהתקין באותו מקום.

לגבי מי שהמליץ לי פה על לחורר את המדף - אין סיכוי :-), גם כי..חבל על המדף, וגם כי ..אני מעדיף שעל אף השידרוגים הללו, שהדברים ישארו במראה סטנדרטי. אם אשים מאחורה, אשים כנראה בדלתות מאשר על המדף. סיבה נוספת לכך היא שאני נוטה לפרק אותו לפעמים בגלל כל מיני העברות של חפצים שיוצא לי לפעמים לבצע.

• תוכן חדש...