Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כיום הכל אורגינל - מערכת רגילה של (נדמה לי) בלאקופנט (השחורה המובנית שהגיעה במבצעים לפני שנה) ורמקולים רגילים.

אציין כי אינני מבין גדול בעניינים הללו כיום, אז סלחו לי אם אשאל שאלות רדודות תחילה.

לגבי הרדיו דיסק עצמו - אינני יודע כעת מה אני מתכנן שם בעתיד - יתכן וארצה לשים מסך, יתכן וארצה פשוט לדחוף שם גלקסי טאב או משהו בסגנון בעתיד. בדיסק אינני משתמש כמעט כלל אלא רק באייפון עם AUX. בכל מקרה מדובר בהוצאה יחסית גדולה עבור זה וכרגע זה נשאר בצד כי כרגע זה בסדר לי.

בגדול מה אני רוצה?

שישמעו טוב. שוב, אמרתי, אינני מבין גדול. כרגע איכות הסאונד והצלילים לא מספקים אותי.

אינני אחד שמחפש אפשרות להגביר שכל השכונה תשמע, ממש לא, פשוט שתהיה איכות צליל גבוהה יותר.

ההשלכות לכך אינן ברורות לי עד הסוף. רוב המערכות שמתפרסמות בפורום כוללות קידוחים רבים בבגאז' וסאב ענקי שלוקח חצי ממנו. אני דיי רוצה להתחמק מדברים כאלו, הגבול שלי זה להחליף במקסימום את המערכת והרמקולים.

אז במה אני מתחיל?

אני מניח שהרמקולים הקדמיים? האם זה יהיה שילוב רע? כי שומעים חצי בקדמיים חצי באחוריים.

הגודל בקדמי נדמה לי 5.25? מה מומלץ בגודל הזה ומאיפה כדאי לקנות? טווח מחיר להגביל אין לי כי אינני יודע מה טווח המחירים לדברים הללו.

האם ההתחלה היא פשוט לפתוח את הדלת ולהחליף זוג חוטים? כי אם כן, אולי אשקול לעשות זאת בעצמי.

אני מאוד חושש מעבודה לא מקצועית. אלא אם יש מתקין איכותי בירושלים שאפשר לסמוך עליו שלא יגרום לנזק (הבנתי שקשה לפרק את הדלתות באיביזה)

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

כפי שציינתי אינני יודע בכלל מהו טווח המחירים למה שאני מצפה לקבל.

האם 500-600שקל זו התחלה? שיפור משמעותי לעומת הסחורה הקיימת כרגע שהגיעה מהמפעל?

ראוי לציין שזו תקרת מחיר מסויימת, אם קיימים זוג רמקולים איכותיים דים שעולים פחות זה יותר מבסדר.

פורסם

אולי יותר לכיוון 5000-6000 שקלים בתור התחלה.

אני חושב שאתה יכול להתחיל ברדיו דיסק להחליף אותו קודם או לדאבל דין עם מערכת מולטימדיה

או רדיו דיסק 1 DIN כמון להחליף לאחד עם ביקורות ואיכות שמע ולא סתם משהו סיני או פשוט. יש לציין

שאתה תאבד את יכולת השליטה על הרדיו דיסק דרך ההגה למרות שיש גם מתאמים בשביל זה אבל זה עוד

תוספת בכסף.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

דיברתי רק על הרמקולים קדמיים לדלתות.

כמו שאמרתי קודם אני לא רוצה לעשות הכל בצורה קיצונית אלא כל פעם לשנות משהו אחד.

את הרדיו דיסק הנוכחי אני אשאיר כרגע כי זה פחות מטריד אותי, גם מבחינה תקציבית כמו שציינתי וגם מבחינת השליטה מההגה שאני מעוניין שתשאר

פורסם

מזל שמצאתי את הנושא הזה כי לי יש את אותה בעיה, רק שלי יש מערכת מולטימדיה של NECVOX

אני מעוניין לקנות קומפוננט, מישהו יודע איזה גודל הרמקול הקידמי? גם כמה עולה איטום?

אני אישית לא מעוניין בסאב ומגבר בשלב זה, רק קומפוננט וכנראה גם רמקולים בדפנות הרכבת מאחורה (האיביזה 3 דלתות)

אשמח אם אקבל יעוץ כלשהו, בתקווה שפחות מ 999 ש"ח :)

פורסם

השקעה של 600-500 שקל לא תתרום ואולי גם תגרע. בשביל להיות בנק' התחלה טובה אתה צריך לפחות להשקיע

5000-6000 שקלים אם זה על קופוננט קדמי מגבר ורדיו דיסק.

שום רדיו דיסק מקורי לא יוציא איכות סאונד טובה ממנו.

אני סתם זורק לאוויר מה הייתי עושה שלב אחרי שלב אם הייתי קצר בכסף:

1. משדרג את הרדיו דיסק לאפטרמקרט תלוי בצרכים אם מעוניין ב GPS וכו אז דאבל דין איכותי.

2. אוטם את הדלתות הקדמיות.

3. קונה קופוננט שניי חלקים לאחר ששמעתי אותו והתרשמתי ממנו לאחר שמיעה של מספר מוצרים.

4. קונה מגבר 4 ערוצים אפשר JBL 1004 או סלסטרה FA475X.

5. קונה מונובלוק.

6. קונה סאב 10 אינץ מקס 12 אם אני מחפש מקום ושם אותו בתיבה אטומה.

כמובן שעושה את הכל אצל מתקין נורמלי עם סט חייוט של קנוקספטז.

JVC KW-AVX836

פורסם

אני בדעה שונה משלך,לגמרי.

היתי מחליף קומפוננט קדמי לאחד ברמת ביניים ומקשיב כמה,ימים.מה שחסר תשדרג ככה,כל פעם,בהתאם לתקציב,אבל לא לקנות סתם זבל בגלל שזה הסכום שכרגע יש.

תכנן לעצמך כמה אתה מתכנן להקציב למערכת בכללי,ולפי זה תתחיל לבחור רכיבים בהתיעצות עם הפורום.

אני ממש לא חושב שחייב להשקיע 5-6 אלף לאדם שנמצא כרגע עם מערכת מובנת ורק רוצה לשמוע טוב יותר.

פורסם

לדעתי השינוי היחיד שהוא יכול לעשות ברמה שתמורה לכסף זה בידוד דלתות שמרגישים שינוי די גדול אז.

מבלי להכנס להוצאה גדולה בכסף ובקניית רכיבים.

JVC KW-AVX836

פורסם

הרמקולים הקדמיים הם מידת 6.5 אבל הם מותאמים במיוחד לדלת ככה שצריך ליצור טבעת עץ מיוחדת, דלת מפגרת :?

אם אתה רוצה לשפר קצת את איכות הסאונד אני דווקא הייתי מתחיל בקניית 6X9 איכותיים, זה מה שאני עשיתי וזה שיפר ברמות את האיכות והווליום !

HU: pioneer DEH8350SD. COM: FOCAL165VB. 6X9: MOREL TEMPO. AMP: HERTZ HE4. SUB: HERTZ ES300

פורסם

אני שמח לשמוע שישנה אפשרות זולה לשיפור התחלתי.

מבחינת ווליום אין לי שאיפות מעבר לזה שכרגע ניתן להפיק, יותר מעניין אותי צליל טוב.

מהבחינה הזו, במה עדיף לי להתחיל? זוג רמקולים קדמיים או איטום?

לגבי איטום, האם צריך לבצע לכל הרכב או שמא בחלקים מסוימים?

בסכום שציינתי קודם, האם ניתן להשיג זוג רמקולים טובים שארגיש איתם שיפור ניכר?

מבחינת גודל, לא ממש משנה לי 6.5 או 5.25, אם ההבדל היחידי יהיה העוצמה הרי שכפי שציינתי כרגע אני בסדר עם העוצמה שיש. אם 6.5 והטבעות עץ זה הוצאה ניכרת לעומת 5.25 הרי שאולי זה עדיף.

פורסם

אנשים פה קצת הרבה נסחפים לפי דעתי. 5000 שקל זה מערכת שלמה כולל הכל, הוא רק רוצה לשפר קצת.

1. יש לאבא שלי את האיביזה המדוברת, הוא לא שינה כלום במערכת- אז ה"קומפוננט" הקדמי (6.5) שמגיע איתה פשוט זבל. לא מסוגל לנגן באס בלי להתפגר. החלפה לקומפוננט טוב בסביבות ה700 שקל תשפר מאוד מאוד את הסאונד ויכול להיות שזה יספיק לך וזהו. שווה לחפש קומפוננט שידוע בבאס טוב כדי לוותר על הצורך בסאב.

את האחוריים תכבה.

2. אם יהיו רעידות מוגזמות מהדלת לאחר ההחלפה לקומפוננט שמאפשר להגיע לווליומים נורמליים, אפשר יהיה להוסיף בידוד ל2 הדלתות. אפשר גם להוסיף בידוד לשיפור הבאס מהקומפוננט למרות שזה אני לא אומר מנסיון אלא לפי מה שאני קורא פה.

3.א. אם זה לא יספק - אז ורק אז צריך לשקול HU חלופי \ מנחת. (בהנחה שאתה אוהב את הלוק והפונקציונאליות המקורית, אם לא תחליף כבר עכשיו) ומגבר 4 ערוצים + סאב קטן. יספיק מגבר שעולה בסביבות 1000, אפילו פחות. אין מה להסחף פה, הבנאדם רוצה להנות ממוזיקה, לא להיות אודיויפיל. וסאב יספיק 10" בתיבה קטנטנה.

3.ב. אם אתה לא מתחבר להצעה ב3.א. ולא רוצה להחליף HU ולשים מגבר, סאב וכל הבלאגן, אפשר להוסיף אחוריים 6X9 איכותיים שיוסיפו קצת באסים, זה לא ממש ברמה של סאב אבל זה משלים את החסר פחות או יותר.

בקיצור- קודם כל לך והתקן קומפוננט. אם לא יספיק לך תשקול את הצעדים הבאים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

נשמע מצוין, 3.ב+1+2 הם הדברים היחידים שאסכים לעולל למערכת שלי.

אין סיכוי שאני שם סאב בבגאז' ואת כל העסק שמסביב.

אשמח לשמוע המלצות לזוג 6.5\5.25 שיתאימו למשימה עם באס חזק.

אני רק מקווה שהבאסים שהם יספקו לא יגרמו לקירקושים מהפלסטיקים (ואם כן, אז איטום, נכון?)

• תוכן חדש...