Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שלאחרונה כותבים את צריכת הדלק ל100 ק"מ ולא ליטר לק"מ כמו בעבר.

באחת המכוניות יש תצרוכת דלק משולבת של 6.0 ל100 ק"מ.

איך מחשבים ליטר לק"מ ? ניסיתי לחלק ב100 אבל מן הסתם יצאה לי תוצאה לא הגיונית , של 0.06

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

קח את ה6 ליטר, תחלק ב100 זה מה שנצרך לק"מ אחד = 0.06 ליטר.

תכפיל ב16.67 בשביל להגיע לליטר עגול.

יוצא מזה שליטר אחד = 16.67 ק"מ.

מ.ש.ל

פורסם

הפוך גוטה, הפוך.

100 לחלק ל 6.

קח בחשבון שאין שיטת מדידה מדוייקת יותר מתדלוק מיכל מלא -> נסיעה כמה שיותר ארוכה \ עד הדלקות נורת התדלוק -> תדלוק מיכל מלא וחילוק הקילומטרים מאז התדלוק הקודם בליטרים שנכנסו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מ.ש.ל

וואלה תודה רבה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

מ.ש.ל

הא? :?

בשביל מה להסתבך

100 ק"מ

לחלק ל6

=

16.67

V5

פורסם

מזכיר נשכחות (מוזר, אבל אתה לא הראשון ששואל...) ועל הדרך לקט משעשע.

אני בשרשור הראשון הייתי די המום. ניסיתי לשאול אנשים שלא נרתעים מחשבון בד"כ (כאלה שלא מצויים בעולם הרכב) וגיליתי שאם קל לחשב את התשובה ללא מחשבון (במקרה של 10 ל 100 למשל) אז הם יודעים את התשובה, אבל אם קשה לחשב בראש (7 או 6.5 ל 100 למשל) אז קשה להם להגיד לא רק את התשובה אלא גם איזו פעולה צריך לעשות (או לתקתק במחשבון) כדי להגיע לתצרוכת בק"מ/ליטר.

פורסם
הא? :?

בשביל מה להסתבך

100 ק"מ

לחלק ל6

=

16.67

להראות לבן אדם שהוא בכיוון כללי נכון, אבל לא עד הסוף.. ועל הדרך להסביר את התגובה בשעה שנכתבה :D

את הבגרות שלי סיימתי במתמטיקה סיימתי ובהצלחה די מזמן.

פורסם

אני בשרשור הראשון הייתי די המום. ניסיתי לשאול אנשים שלא נרתעים מחשבון בד"כ (כאלה שלא מצויים בעולם הרכב) וגיליתי שאם קל לחשב את התשובה ללא מחשבון (במקרה של 10 ל 100 למשל) אז הם יודעים את התשובה, אבל אם קשה לחשב בראש (7 או 6.5 ל 100 למשל) אז קשה להם להגיד לא רק את התשובה אלא גם איזו פעולה צריך לעשות (או לתקתק במחשבון) כדי להגיע לתצרוכת בק"מ/ליטר.

אפשר להניח שזו בדיוק הסיבה למדוע עברו לרשום כך את נתוני צריכת הדלק ולא בדרך הפשוטה שהיתה מקובלת קודם - כדי לבלבל את האנשים ומתוך הנחה שיש הרבה אנשים שלא ידעו איך לחשב ויתעלמו מהנושא הזה בכלל (:

פורסם

לא נשמעת קונספירציה סבירה (לא שיש קונספירציות סבירות :) )

זו דרך מקובלת בעולם להציג תצרוכת, ואם כולם מציגים כך אז קל להשוות. במכוניות מודרניות גם מחשב הדרך מציג כך את התצרוכת, וקל יותר לחשב את הצריכה במרחק ידוע (כפל קל מחילוק, אלא אם זה 10)

השקר הגדול של פרסום הצריכה הוא ה"תנאי מעבדה". מדובר במנוע שכבר נפתח והגיע לטמפרטורת העבודה, רכב עם משקל מופחת, וכבישים כמו כביש הסרגל, רק ריקים. לפעמים גלגלים אחרים, לחץ אויר גבוה מהמלצת היצרן ואפילו גיר ביחס שונה (רחוק מתנאי מחיה, למעשה בלתי אפשרי להגיע לתצרוכת המפורסמת)

פורסם

הסיבה לכך שמפרסמים את זה כך כי לעין הלא מתורגלת אין הבדל מהותי בין 7 ליטרים למאה קילומטרים לבין 9 ולכן מתעלמים מן הנתון.

פורסם

אם אפשר לדעת על איזה רכב מדובר?

ובכללי יהיה לך יותר קל לזכור את זה בכפולות אם קשה לך לחשב

אם כתוב 10 זה אחד ל 10

אם כתוב 8 זה אחד ל 12.5

אם כתוב 7 אחד ל 14 בערך

ו 6 אתה יודע.

עכשיו אם יש לך מספרים בין לבין אז לא קשה לדעת את הכיוון הכללי

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אם אפשר לדעת על איזה רכב מדובר?

ובכללי יהיה לך יותר קל לזכור את זה בכפולות אם קשה לך לחשב

אם כתוב 10 זה אחד ל 10

אם כתוב 8 זה אחד ל 12.5

אם כתוב 7 אחד ל 14 בערך

ו 6 אתה יודע.

עכשיו אם יש לך מספרים בין לבין אז לא קשה לדעת את הכיוון הכללי

למה לשנן כמו מוגבל, אם אפשר פשוט להבין?

אתה רוצה לדעת כמה קילומטרים לליטר אחד, אז אתה מחלק את ה-100 במספר הליטרים.

נניח שזה כמו ש-30 תפוזים עלו לך 100 שקל אז בשביל לחשב כמה תפוז אחד עולה אתה מחלק את ה-100 שקל ב-30 התפוזים.

פורסם
למה לשנן כמו מוגבל, אם אפשר פשוט להבין?

אתה רוצה לדעת כמה קילומטרים לליטר אחד, אז אתה מחלק את ה-100 במספר הליטרים.

נניח שזה כמו ש-30 תפוזים עלו לך 100 שקל אז בשביל לחשב כמה תפוז אחד עולה אתה מחלק את ה-100 שקל ב-30 התפוזים.

אם לשנן 4 כפולות קשה לך, אז המוגבלות איננה אצלי.

מספיק לי פעם אחת לראות את המספרים במיוחד אחרי שחשבתי אותם, מה שגם לא בעיה לחשב את הכפולות האלה בכמה שניות.

אם אתה שם את השעון במצב דינמי אז המספרים רצים, אז יותר נוח לזכור בע"פ מה 6 ,7 ,8 ,9 ולדעת כמה ק"מ לליטר.

ברור שעושים את זה רק כשרוצים ללמוד בצורה פשוטה את השפעת המצערת במצבים ומהירויות מסוימות

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...