Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה לכך שמפרסמים את זה כך כי לעין הלא מתורגלת אין הבדל מהותי בין 7 ליטרים למאה קילומטרים לבין 9 ולכן מתעלמים מן הנתון.

הרבה יותר פשוט:

בשיטה המקובלת בארץ של קילומטר לליטר את מקבל מספר שככול שהוא גבוה יותר הרכב חסכוני יותר (לדוגמא 10 ק"מ לליטר טוב יותר מ- 8 ק"מ לליטר).

א-ב-ל אנחנו מעוניינים למדוד צריכה של דלק ולכן במדידה נכונה רכב בזבזן יציג נתון מספרי גדול יותר ואילו החסכן יציג נתון נמוך יותר של צריכת דלק.

לפיכך, השיטה המקובלת של צריכת דלק לפי קילומטר לליטר מציגה נתון הפוך מהנדרש, השיטה של ליטרים למאה קילומטר מציגה נתון צריכת דלק שככול שהוא גבוה יותר הבזבוז גדול יותר - וזו בדיוק משמעותה של צריכת דלק.

פורסם
אם לשנן 4 כפולות קשה לך, אז המוגבלות איננה אצלי.

מספיק לי פעם אחת לראות את המספרים במיוחד אחרי שחשבתי אותם, מה שגם לא בעיה לחשב את הכפולות האלה בכמה שניות.

אם אתה שם את השעון במצב דינמי אז המספרים רצים, אז יותר נוח לזכור בע"פ מה 6 ,7 ,8 ,9 ולדעת כמה ק"מ לליטר.

ברור שעושים את זה רק כשרוצים ללמוד בצורה פשוטה את השפעת המצערת במצבים ומהירויות מסוימות

לא אמרתי שאתה מוגבל, אמרתי שאתה רוצה להפוך את פותח השירשור למוגבל.

פורסם
הסיבה לכך שמפרסמים את זה כך כי לעין הלא מתורגלת אין הבדל מהותי בין 7 ליטרים למאה קילומטרים לבין 9 ולכן מתעלמים מן הנתון.

ולאותה עין ההבדל בין 11 ל-14 ק"מ לליטר יותר מורגש?

ההבדל בן 11 ל-14 (ק"מ) הוא מוחשי ויותר ברור מאשר 7 ליטר למאה ק"מ. הרי רוב האנשים לא נוסעים כל יום בדיוק מאה ק"מ והנתון כמה דלק יצרכו בנסיעה של 100 קמ לא אומר להם הרבה ונדרשת המרה בראש לתחשיב אחר שיאפשר להבין. כשאומרים לך שהרכב צורך ליטר אחד דלק בנסיעה בת איקס ק"מ - הרבה יותר פשוט להבין ולהשוות בין רכבים. מצד שני אני מסכימה שיותר הגיוני לחשב בצורה שמפיקה מספר נמוך לרכב חסכוני. אבל ממתי חברות מסחריות עושות מה שהגיוני? השיקול הוא תמיד מה שימכור הכי הרבה.

פורסם

2000 שנה העולם התנהל בנסיעה רגועה : כלומר המדידות של היצרנים ושל אלו שבודקים אותם (כתבי רכב, נערי אינטרנט) היו לפי כמה ליטרים הרכב צורך כדי לנסוע 100 ק"מ. בצורה הזו פרסמו, בצורה הזו הכינו את מחשבי הדרך במכוניות.

עד שבאו כמה ישראלים, שאו שלא ידעו לתרגם, או שהיו חוכמולוגים והחליטו ש"מה הם מבינים?" : בישראל הכל יהיה לפי כמה קילומטר היא (המכונית) נוסעת לליטר. ואז חלק גדול עברו לרכבע חברה/ליסינג ולמי איכפת צריכת הדלק.

אין לי דעה איזו שיטה עדיפה. אצלי באוטו התצוגה מכוונת על מצב צריכה שוטפת - מה שמסייע לנהיגה חסכונית בצורה משמעותית

(כי אני מממן את הדלק מכיסי). לומדים הרבה כמה בזבוז יש בהאצות חזקות ואיך לגעת בדוושה כדי לשמור מהירות רצויה עם צריכת דלק נמוכה יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אצלי באוטו התצוגה מכוונת על מצב צריכה שוטפת - מה שמסייע לנהיגה חסכונית בצורה משמעותית

(כי אני מממן את הדלק מכיסי). לומדים הרבה כמה בזבוז יש בהאצות חזקות ואיך לגעת בדוושה כדי לשמור מהירות רצויה עם צריכת דלק נמוכה יותר.

איך נוהגים בצורה חסכונית יותר? אני בעבר נסעתי די מעט וגם מחירי הדלק לא היו כמו היום, כך שמעולם לא הטרדתי את עצמי בשאלה הזו. היום אני נוסעת הרבה יותר וזה הפך לשיקול. השאלה אם נניח אני נוהגת ליסוע בכביש פתוח על 120 קמ"ש ולא על 90 קמ"ש שזה כנראה הכי חסכוני, האם רכב עם מנוע 1600 יהיה חסכוני יותר מ-1400 (שכביכול יתאמץ יותר כדי ליסוע על 120)?

פורסם

90 חסכוני יותר מ120 בכל רכב!

בכמה? תלוי ברכב, בסביבות 20%

יש הגיון במה שאמרת לגבי המנועים, זה תלוי מאוד במנוע וברכב הספציפיים. אבל בגדול בתוך העיר כמובן שרכב קטנטן עם מנוע קטן יהיה חסכוני יותר.

יש בחתימה שלי קישור למדריך מפורט לחיסכון בדלק.

פורסם

היי קובי,

החישוב הוא:

מחלקים את מס' הקילומטרים למס' הליטרים ומקבלים את הנתון. במקרה הנ"ל – 100 ק"מ לחלק ל- 6 ליטר נותן 16.6 ק"מ לליטר. אופן ההצגה השונה הוא טכני / סמנטי, ואין לו משמעות אחרת.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

שמתי לב שלאחרונה כותבים את צריכת הדלק ל100 ק"מ ולא ליטר לק"מ כמו בעבר.

באחת המכוניות יש תצרוכת דלק משולבת של 6.0 ל100 ק"מ.

איך מחשבים ליטר לק"מ ? ניסיתי לחלק ב100 אבל מן הסתם יצאה לי תוצאה לא הגיונית , של 0.06

פורסם
איך נוהגים בצורה חסכונית יותר?

רואים את הצריכה הריגעית ומנסים (לרוב בהצלחה) לשפר אותה - זה יכול להיות 20 ואפילו30 אחוזים לטובת החסכון.

כשאני רואה שזינוק נמרץ מציג 20 ליטר ל-100 ק"מ - אני מבין שזה יעלה בדלק ומאיץ בצורה רגילה. הנסיעה גם חלקה יותר.

כאשר בשיוט במהירות 100 הצריכה היא יותר מ-7-7.5 ל-100 ק"מ - אני מרפה טיפה מהדוושה, מלטף אותה במגע רך של הרגל, פה ושם מפמפם ומגיע ל5.5 - 6.5.תלוי בכביש, שיפוע ואפילו רוחות חורף חזקות.

כשמכירים את הרכב יודעים מה הממוצע שלו ומתי אנו סתם לוחצים חזק יותר מהנדרש (=מבזבזים דלק) לשמירת אותה מהירות.

איני בטוח ששוני בנפחי מנוע של 1.4 או 1.6 מאותו סוג (כי הטורבו החדשים יעילים יותר) משפיע משמעותית. נדמה לי שדנו בזה בעבר בפורום. אמנם המנוע הגדול יתאמף קצת (רק קצת) פחות, אבל כמות הדלק המוזרקת קצת יותר גדולה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...