Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב ככה, נשארו לי וופרים 4" (אם אפשר לקרוא להם ככה) של דוטק אוביאשין.

הם שוכבים אצלי מתחת למיטה בלי שום שימוש. חשבתי, אולי אפשר להשתמש בהם בתור מידים?

זה אפשרי מבחינת התדרים של וופר?

אני רוצה לחבר אותי ישירות למגבר בלי קרוס.

פורסם

אין אלמנט בודד שתוכל לחבר למגבר ללא קרוס, ובאמת להנות ממנו.

חוץ מזה, שמבט קצר באתר של מורל מגלה לך שגם ה 4" עולה לתדר שה 6.5" מסוגל לעלות, רק להתחיל מנקודה גבוהה יותר.

אם יש לך מערכת שני חלקים עם וופר שלא יכול לעלות גבוה, זה דוקא יכול להיות פתרון, אבל תהיה חייב לחתוך אותו גם מלמטה וגם מלמעלה.

מתחדשת*

פורסם

אתה יכול, וזה מקובל להשתמש בהם בתור מידים (ויש מי שיודע כמה אני מתכוון לזה :) ).

אך ברגע שאתה מחבר אותם ללא שום קרוס, אתה גורם להם להיות רמקול פולריינג', ולא מידריינג', מה שאומר שיהיו תחומי חפיפה בין האלמנטים- ואתה לא רוצה שזה יהיה, זה רק יפגום בסאונד.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לחבר אותם לקרוס במקום הוופרים, ולהשתמש בקרוס המקורי של המגבר בשביל לחתוך בין הוופרים למידים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה על התשובות.

למה אני לא יוכול להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו, ולחתוך את המיד דרך המגבר?

אם אני יכול לחתוך את הוופר בקרוס של המגבר, למה אני לא יכול לעשות זאת עם המיד?

פורסם

ד"ר, אתה יכול הכל.

השאלה היא לאן אתה מנסה להגיע ועם אילו רכיבים בדיוק.

כלומר יכול להיות שהמגבר יכול לחתוך את הוופר מלמטה.

הוא יכול לחתוך גם את הוופר מלמטה ומלמעלה ואת המיד מלמטה? יש לו את כל יכולות הקרוס הללו בו זמנית?

מתחדשת*

פורסם

כרגע הסט הפאסיבי שלך מנגן את כל טווח התדרים, כי הנק' חיתוך של הקרוס היא די גבוהה.

אם תוסיף 4" כפולריינג', הוא פשוט ינגן טווח שכבר מתנגן, בעצם אותם התדרים ייצאו משני רמקולים שונים.

לעומת זאת, אם תחבר את ה 4" לקרוס, הוא ינגן במקום המידבאס את תחום המיד, וייחתך במגבר איפשהו בתחילת הטווח הנמוך (300 לדוגמא). ומשם כל הדרך למטה, עד 50-6- הרץ, ינגן הוופר, חתוך גם כן ע"י המגבר.

ואז אתה משיג סט 3 חלקים, כשכל אלמנט מנגן את הטווח הייעודי לו, ולא כפילות, ושיטת ההגברה שלך היא חצי אקטיבית, זה אומר שהטוויטרים והמידריינג'ים מחוברים על 2 ערוצי הגברה, והוופרים גם הם מקבלים 2 ערוצי הגברה.

פורסם

בגדול, אם למגבר יש גם היי פאס וגם לוא פאס בנקודות דומות (לא בכל המגברים זה קיים) אז יכולה להתקבל תוצאה מעניינת מאד.

אגב, איזה נפח צריכים המידים האלה כדי לעבוד כמיד?

מתחדשת*

פורסם

דיי הסתבכי (תשע שעות עבודה מתחילות להשפיעה)

הציוד הוא מורל דוטק אובישין, המגבר הוא ALMANI PA 800.

ההצעה שלכם היא לחבר את ה4 אינץ' והטוויטרים לקרוס, את הוופרים 6.5 למגבר ישירות.

הקרוס יעשה את העבודה שלו, ואני יחתוך את הוופרים דרך המגבר?

פורסם

את הוופרים מלמעלה, ואת השילוב של מידים+טויטרים מלמטה.

בפועל, כדי שהמידים לא ינגנו תדרים שהוופרים מנגנים.

מתחדשת*

פורסם

יש למגבר HP ו LP. לא כזה גמיש, לא כזה מדוייק, אבל קיים, וניתן לבצע את מה שאמרנו, רק קח בחשבון שהסט הקדמי יתפוס 2 יציאות בר"ד.

פורסם
לא עדיף שתקנה קרוס אקטיבי 4WAY ותעבוד כמו בנאדם? אם כבר 3WAY ..

לא משתלמם לי מבחינה כלכלית.

יש לי 3 יצאות HU, וכבר אין לי רמקולים מאחורה. ויש לי 2 וופרים של מורל ללא שימוש.

בקיצור אני אני יעשה את מה שהמלצתם.

תודה

פורסם

לרוב מאוד קשה להשיג תוצאה טובה ממערכת 3 חלקים.

אתה תגלה מהר מאוד שללא הכלים הנכונים, הסטאפ 2 חלקים יישמע לך טוב יותר, בין היתר כי הוא קל לכיוון ביחס ל- 3 חלקים.

• תוכן חדש...