Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי קנס 500 ש"ח על חניה על מדרכה. זה היה בשעת לילה מול "בית מרס", רח' הרצל, ת"א. (התעמרות באזרח הקטן).

רק שני גלגלים קדמיים חנו על המדרכה ונשאר מרווח של מטר/מטר וחצי . בנוסף על כך, לא קיים הבדל גובה בין החניה למדרכה, רק צבע שונה, וגם על המדרכה נמצאים אבנים עגולות חוצצות ופח מיחזור החוסם את כולה כמעט...(יש תמונות מצולמות).

ביקשתי להישפט והייתי שמח אם למישהו קיימות עצות בנדון. האם במשפט ייתכן לקבל תוספת תשלום במידה ומפסידים?

תודה רבה

פורסם

אתה מודה שעברת עבירה וחנית על המדרכה אז למה ביקשת להישפט?

אני דווקא חושב שחניה על המדרכה היא התעמרות באזרח הקטן ולא משנה באיזו משעות היום.

השופט אינו כבול לסכום הקנס המקורי ויכול להפחית אותו או להגדיל אותו כראות עיניו.

פורסם

נכון שהייתי על המדרכה. השאלה אם הקנס בסיטואציה כזו לא צריך להיות 250 ש"ח?

בכל אופן, אייל, אם אשתכנע שהסיכוי הוא קלוש או לא קיים אשלם את הקנס לפני המשפט.

מנסה לצרף כאן תמונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=235498&stc=1&d=1301239677

IMG_0143.jpg

פורסם

האם קיבלת את הקנס ממשטרה או עירייה?

בתמונה שצירפת רואים בבירור כי לא נותר מעבר מספק להולכי הרגל.

תקנות התעבורה (שהן הסמכות החוקית לחלוקת דוחות תעבורה ע"י המשטרה) מבדילות בין שני מקרים:

א. חנייה על המדרכה כאשר נותר מעבר של מעל ל-1.3 מטר ואז הקנס הוא 250 ש"ח

ב. חנייה על המדרכה כאשר לא נותר מעבר של 1.3 מטר ואז הקנס הוא 500 ש"ח.

חלוקת דוחות חנייה ע"י הרשות המקומית (עירייה) נשענת על חוקי עזר עירוניים ששם בדרך כלל מבדילים בין חנייה עם שני גלגלים על המדרכה (250 ש"ח קנס) ולבין חנייה עם ארבעה גלגלים על המדרכה (500 ש"ח קנס) - יש לבדוק מול הרשות העירונית הספציפית מה אומר חוק העזר העירוני.

זה שתשלם את הקנס לפני המשפט לא מבטל את המשפט.

אני מציע לך להגיע ביום המשפט ולדבר עם התובע (לפני המשפט) להודות בעבירה ולבקש הורדה של הקנס ל-250 ש"ח.

פורסם

מאחר וחנית עם כל 4 גלגלי הרכב על המדרכה(גם אם המדרכה ברוחב של כ-5 מ' ליד "בית-מרס") זכית לקבל קנס של 500 ש"ח(בין אם יש מעבר להולכי רגל ובין אם לאו).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שלום לכולם,

קיבלתי קנס 500 ש"ח על חניה על מדרכה. זה היה בשעת לילה מול "בית מרס", רח' הרצל, ת"א. (התעמרות באזרח הקטן).

רק שני גלגלים קדמיים חנו על המדרכה ונשאר מרווח של מטר/מטר וחצי . בנוסף על כך, לא קיים הבדל גובה בין החניה למדרכה, רק צבע שונה, וגם על המדרכה נמצאים אבנים עגולות חוצצות ופח מיחזור החוסם את כולה כמעט...(יש תמונות מצולמות).

ביקשתי להישפט והייתי שמח אם למישהו קיימות עצות בנדון. האם במשפט ייתכן לקבל תוספת תשלום במידה ומפסידים?

תודה רבה

כולם קיבלו דוח או שיש כאלה שלא קיבלו ?

פורסם
שלום לכולם,

(התעמרות באזרח הקטן).

תודה רבה

זה שאתה מתעמר בנו, לא אומר שאתה צריך ללכת למשפט...

אני מאוד מקווה שלא תגיד את המשפט הזה לשופט, במידה וכן יתקיים המשפט, כי אז, לדעתי, הקנס יטפס לו...

פורסם

כיפות האבן נמצאות שם כדי למנוע חניה כזו.

אבל אחד מבעלי החנות שנמצאת בחזית החליט להתחכם וניסר את אחד מעמודי הברזל שחוסמים את העליה למדרכה מהצד. הוא גם סידר לעצמו רמפה קטנה מבטון. את העמוד הוא שם ומסיר לפי רצונו כדי לתת למקורבים לחנות ברחבת הבניין כאילו היא שלו.

אז מה אם הולכי רגל צריכים לעקוף רכבים חונים, או להזהר כשהם מתמרנים לחניה והחוצה....

פורסם

Bee roo, נראה גם שאותו בחור דאג להזיז את האבנים אל אמצע המדרכה. השאלה אם דבר זה יכול לעזור במשפט?

יגאל, כולם קיבלו דו"ח. מקבל הדוח לידי היה עו"ד שהחליט שכדאי ללכת למשפט, בינתיים הוא מחכה לשלב ההוכחות (לאחר דיון ראשון). אני החלטתי שבכל מקרה עדיף לי לסיים את זה בדיון הראשון.

blackice, אני מבין שאתה על תקן המחנך . יש תכניות טובות בערוץ 8 אם משעמם...

תודה רבה למנסים לסייע

פורסם

למה העובדה שמישהו הזיז שתי אבנים כמה ס"מ תעזור לך במשפט?

אתה יודע שמדובר במדרכה

אתה יודע שאסור לחנות על מדרכה

החניה הנ"ל מפריע להולכי רגל

כל ההתממות לא ממש משנה.

פורסם

מאז שחוייבתי על כפל הכפל של הקנס בעבר למדתי את הלקח ואני נזהר ביותר.

במקרה הזה חשבתי שיש מקום לקנס מופחת. זה הכל.

פורסם
מאז שחוייבתי על כפל הכפל של הקנס בעבר למדתי את הלקח ואני נזהר ביותר.

במקרה הזה חשבתי שיש מקום לקנס מופחת. זה הכל.

תקרא את הסיפור כאן :

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1929131

ואני שואל אותך שוב

האם אחרים גם קיבלו שם דוחות או שהיו כאלה שלא קיבלו ?

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ממש במקרה מצאתי את עצמי בשירשור זה אותו פתחתי לפני הרבה שנים.

ובכן, בסופו של דבר הגעתי למשפט הנ'ל וסכום הקנס, הפלא ופלא, ירד מ 500 ש'ח ל150 ש"ח.

התובנה שלי מממקרה זה, שאולי גם תועיל לאנשים אחרים היא, שאם יש לך זמן , ואתה או את, חשים שהקנס שקיבלתם הוא מוגזם לנוכח העבירה ( ואולי גם סוג של התעמרות), אל תהססו ולכו למשפט.

אני מזכיר שמדובר על דרום רחוב הרצל בשעת לילה, כאשר אין כמעט נפש חיה במקום - ולכך אוסיף גם, שאפילו ברחובות רבים במרכז העיר, אחרי שמונה בערב, פקחים לא מחלקים דוחות לתושבי האזור אשר חונים באדום לבן.

פורסם

הקנס הופחת על ידי השופט או במו"מ עם התובע לפני המשפט?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...