Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה לי התלבטות דומה...

עשיתי השבוע נסיעת מבחן בפורד, סיימתי את הנסיעה, "הוצאתי פנקס שיקים" וקניתי...

אני כבר זמן רב בהתלבטות בין מספר רכבים, כאשר על לקו הסיום הגיעו הפורד, הסקודה 2 ליטר (שקצת יותר יקרה) וביואיק לה קרוס (שהרבה יותר יקרה).

אני נפרד משברולט מאליבו 2008 כך שברור שנטייתי לאוניות אמריקאיות ברורה.

נסעתי על הסקודה (בעיקר בחו"ל אבל גם בארץ) ואני חושב שהיא יותר מאובזרת, מפנקת בבפנים וגם קצת יותר איכותית בבפנים אבל... יותר נוקשה ולטעמי האישי פשוט לא נראית טוב חיצונית (אבל באמת זה עניין של טעם אישי).

הפורד הפתיעה אותי לטובה גם בהיגוי המדוייק, גם בזמינות הכח המטורפת (וזה עוד לפני שיפורים למנוע שיוסיפו עוד כ-50 סוסים ואז זה יהיה בכלל מטורף) גם במרווח מאחור (שאמנם לא כמו בסקודה אבל בהחלט מספיק) אבל בעיקר בעיקר ברכות שאמנם לא אמריקאית אבל בהחלט רחוקה מנוקשות אירופאית ויפנית.

נכון, הפורד משדרת קצת פחות איכותיות בבפנים, אבזור חסר (למה לא מחשמלים כסא ושמים זכרונות לכסא ולמראות) לעומת הסקודה ועדין רחוקה במראה מהביואיק שנראית מ ד ה י ם לדעתי, אבל ביחס למה שהיא נותנת וביחס למחיר היא נותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר.....הכל כמובן לדעתי האישית.

נטיית הלב שלי היתה הביואיק אבל החלטתי לא לקפוץ מ- 180K ל- 230K ובאמת שהופתעתי לטובה- הרבה מעבר לציפיות שלי.

עוד כמה ימים נקבל את האוטו, נפתח קצת את המנוע ואז נשפר אותו בעוד כ"ס ולא נפסיק לחייך- אוטו משפחתי גדול וכבד עם ביצועים שלא מביישים מכוניות ספורט מהשורה...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היתה לי התלבטות דומה...

אני כבר זמן רב בהתלבטות בין מספר רכבים, כאשר על לקו הסיום הגיעו הפורד, הסקודה 2 ליטר (שקצת יותר יקרה) וביואיק לה קרוס (שהרבה יותר יקרה).

נסעתי על הסקודה (בעיקר בחו"ל אבל גם בארץ) ואני חושב שהיא יותר מאובזרת, מפנקת בבפנים וגם קצת יותר איכותית בבפנים אבל... יותר נוקשה ולטעמי האישי פשוט לא נראית טוב חיצונית (אבל באמת זה עניין של טעם אישי).

הפורד הפתיעה אותי לטובה גם בהיגוי המדוייק, גם בזמינות הכח המטורפת (וזה עוד לפני שיפורים למנוע שיוסיפו עוד כ-50 סוסים ואז זה יהיה בכלל מטורף) גם במרווח מאחור (שאמנם לא כמו בסקודה אבל בהחלט מספיק) אבל בעיקר בעיקר ברכות שאמנם לא אמריקאית אבל בהחלט רחוקה מנוקשות אירופאית ויפנית.

נכון, הפורד משדרת קצת פחות איכותיות בבפנים, אבזור חסר (למה לא מחשמלים כסא ושמים זכרונות לכסא ולמראות) לעומת הסקודה ועדין רחוקה במראה מהביואיק שנראית מ ד ה י ם לדעתי, אבל ביחס למה שהיא נותנת וביחס למחיר היא נותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר.....הכל כמובן לדעתי האישית.

נטיית הלב שלי היתה הביואיק אבל החלטתי לא לקפוץ מ- 180K ל- 230K ובאמת שהופתעתי לטובה- הרבה מעבר לציפיות שלי.

עוד כמה ימים נקבל את האוטו, נפתח קצת את המנוע ואז נשפר אותו בעוד כ"ס ולא נפסיק לחייך- אוטו משפחתי גדול וכבד עם ביצועים שלא מביישים מכוניות ספורט מהשורה...

1+

תתחדש ותהנה!!

פורסם
בסקודה כבר עשיתי נסיעת מבחן והאוטו באמת מרשים.קצת התאכזבתי מתחושת המנוע האיטית יחסית בתחילת הנסיעה ביחס למאזדה 6 שלנו, ביחס לאופל אינסיגניה בכלל אין על מה לדבר

ביום שלישי יש לי נסיעת מבחן בפורד ואז נהיה יותר חכמים

אתה מתכוון לאותה השהייה קלה ב-DSG. מוכר...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
היתה לי התלבטות דומה...

גם לי היתה התלבטות דומה בין הסופרב והמונדיאו.

אני כבר הוצאתי כרטיס אשראי להזמין את הסופרב אבל הסוכן ביקש שאבוא עוד יומיים כי הוא עסוק.

באותם יומיים יצאה המונדיאו אקובוסט שמצאה חן בעיני ולבסוף אותה הזמנתי ואין לי כל חרטות.

יש לי אותה כבר 3 שבועות ואני מאוד נהנה. נראה לי שהייתי אומר דברים דומים גם על הסופרב מכיוון ששתיהן טובות ומצויינות.

אני חושב שבסופו של דבר העיצוב הכריע. הסופרב נאה אך נותנת תחושה מעט מבוגרת יותר ואילו המונדיאו יותר ספורטיבית.

גם האחריות של 3 שנים במונדיאו לעומת 2 שנים בסופרב חשובה בעיני.

לגבי המונדיאו הנהיגה בה מאוד מהנה, היא מרווחת ומאובזרת כך שממש לא צריך להוסיף דבר.

אין לי ספק שתהנה מהבחירה, כמו שאני נהנה!!!

ולoferman - אם בסופו של דבר תבחר במונדיאו, אני ממליץ על ה- 5 דלתות. אין הבדל במחיר אבל יש הבדל משמעותי בתא המטען. ב- 5 דלתות יש גישה מעולה בתא המטען לעומת ה- 4 דלתות שפחות.

לגבי צריכת הדלק, במספר מדידות של המחשב באוטו, שמקבילות למדידה פיזית שביצעתי בשבועיים האחרונים, הממוצע העירוני והבין עירוני היא 9 ליטר ל- 100 ק"מ שזה מקביל ל- 11.1 ק"מ לליטר.

שיתכן שהסופרב חסכונית יותר, אולי 12 ק"מ לליטר בממוצע שזה כ- 10% יותר מהמונדיאו אבל בטח לא 30%.

אני הייתי רגיל לנסוע במצובישי גרנדיס שהיא הרבה יותר בזבזנית (9-9.5 ק"מ לליטר בממוצע) ובמונדיאו מרגישים בבירור שהיא יותר חסכונית.

בהצלחה!!!

פורסם
mikefur איזה ציפ אתה הולך להוסיף ואצל מי? תתחדשו ותהנו אכן המונדאו רכב שנותן תמורה מעולה.

בבירור קל שעשיתי, יש מספר צ'יפים שמתאימים למנוע הזה- אני לא בטוח שמותר לעשות כאן פרסומות אבל יש מספר עסקים שמתמחים בנושא- אפשר למצוא אותם בקלות...

פורסם

טוב

עשיתי נסיעת מבחן בפורד מונדיאו איכות הפנים של הסקודה מרגישה לי גבוהה יותר בעוד איכות הנסיעה בפורד רכה יותר לעומת הסקודה.

את פער הכ"ס בין הסקודה לפורד כמעט ולא הרגשתי.

הפורד מגיע ללא גלגל ספר וזה קצת מרתיע אותי.

בדקתי אפשרויות טרייד אין על הרכב הנוכחי (מזדה 6 צורה חדשה 2008 עם 46,000 ק"מ) והתפלאתי/התרגזתי מאוד שהציעו לי בפורד כ-105 אלף ש"ח בעוד המחירון עומד על 116 אלף ש"ח (מחירון פחות 10%) בעוד בסקודה הציעו מחירון פחות 4% ומחיר הרכב החדש לא סופי.

נראה לי תמוהה שטרייד אין של יבואן לא תומך ומגבה את המחירון של הרכבים שהוא עצמו מוכר. מחירון פחות 4% עוד נשמע לי סביר לשלם בשביל הנוחות ושהטרייד אין ירוויח אבל מחירון פחות 10%.

בלובנסקי כשאבי החליף C5 לC5 החדשה בכלל נתנו לו מחירון על הרכב וכך לדעתי צריך להיות בטרייד אין של היבואן.

עקב הנ"ל וצריכת דלק עדיפה של הסקודה ככל הנראה זה הכיוון.

פורסם
טוב

עשיתי נסיעת מבחן בפורד מונדיאו איכות הפנים של הסקודה מרגישה לי גבוהה יותר בעוד איכות הנסיעה בפורד רכה יותר לעומת הסקודה.

בדקתי אפשרויות טרייד אין על הרכב הנוכחי (מזדה 6 צורה חדשה 2008 עם 46,000 ק"מ) והתפלאתי/התרגזתי מאוד שהציעו לי בפורד כ-105 אלף ש"ח בעוד המחירון עומד על 116 אלף ש"ח (מחירון פחות 10%) בעוד בסקודה הציעו מחירון פחות 4% ומחיר הרכב החדש לא סופי.

נראה לי תמוהה שטרייד אין של יבואן לא תומך ומגבה את המחירון של הרכבים שהוא עצמו מוכר. מחירון פחות 4% עוד נשמע לי סביר לשלם בשביל הנוחות ושהטרייד אין ירוויח אבל מחירון פחות 10%.

בלובנסקי כשאבי החליף C5 לC5 החדשה בכלל נתנו לו מחירון על הרכב וכך לדעתי צריך להיות בטרייד אין של היבואן.

To each his own...

אני בטוח שגם מהסקודה תהנה...

אגב אני דווקא התלהבתי מהמקום הנוסף שמותיר המקום של הגלגל ספייר- הופך את התא מטען למשהו גדול ועמוק.

מפליא אותי מה שאתה אומר לטרייד אין- כשאני התעניינתי הם בכלל אמרו לי שהם לא עושים טרייד אין לשום רכב.

בכלל, השירות שקיבלתי מהנציג שלהם בסוכנות המרכזית בתל אביב היה מאוד גרוע. לא שאני אחסוך מעצמי רכב שאני רוצה בגלל פרנציפ על איש מכירות לא טוב- אבל זה בהחלט היה עוד משהו לרעת הסקודה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
טוב

עשיתי נסיעת מבחן בפורד מונדיאו איכות הפנים של הסקודה מרגישה לי גבוהה יותר בעוד איכות הנסיעה בפורד רכה יותר לעומת הסקודה. את פער הכ"ס בין הסקודה לפורד כמעט ולא הרגשתי.

שכן שלי לעבודה ביטל SMAX בדיוק בגלל זה. יש אמנם ספריי שאפשר לקנות וכאילו למלא בו את הגלגל, אבל זה ממש לא זה (מניסיון).

בדקתי אפשרויות טרייד אין על הרכב הנוכחי (מזדה 6 צורה חדשה 2008 עם 46,000 ק"מ) והתפלאתי/התרגזתי מאוד שהציעו לי בפורד כ-105 אלף ש"ח בעוד המחירון עומד על 116 אלף ש"ח (מחירון פחות 10%) בעוד בסקודה הציעו מחירון פחות 4% ומחיר הרכב החדש לא סופי. נראה לי תמוהה שטרייד אין של יבואן לא תומך ומגבה את המחירון של הרכבים שהוא עצמו מוכר. מחירון פחות 4% עוד נשמע לי סביר לשלם בשביל הנוחות ושהטרייד אין ירוויח אבל מחירון פחות 10%.

ממש מעצבן. וזה עוד לרכב עם שוק לא רע. תאר לך מה תהיה ההצעה שלהם למונדאו אקובוסט, שהשוק העתידי שלו לוט בערפל. הם כנראה לא ממש מתעניינים ברוכש הפרטי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
טוב

קודם כל תתחדש ושיהיה בהצלחה.

לגבי הטרייד-אין -

לי בסקודה בכלל לא התלהבו מטרייד-אין.

כמו כן כך בחשבון שאם הציעו לך 4% פחות לפני בדיקת הרכב, ככל הנראה המחיר שתקבל ירד לאחר שימצאו "קלקולים" לאחר הבדיקה.

זה אגב אופייני למרבית המקומות עם הטרייד-אין. מבטיחים מחיר טוב ואז לאחר שאתה כבר מזמין, פתאום המחיר צונח.

אם יש לך מזדה 6, אולי עדיף לנסות למכור לבד. זה תמיד רווחי יותר אם כי מעט פחות נוח.

לגבי הגלגל הרזרבי, גם אני ראיתי בזה חסרון אבל תמיד ניתן לקנות גלגל רזרבי אם זה ממש עקרוני.

המונדיאו וה- S מקס מגיעות עם ערכה חשמלית לניתוח גלגלים+חומר לאיטום זה מתאים לפמצ'רים רגילים לא אם יש קרע ממשי בצמיג.

נראה לי שאוכל לחיות עם זה בשלום בעיקר שהסטטיסטיקה של פנצ'רים היא אחת לשנתיים בערך וגם אז תמיד ניתן לקרוא ל"שגריר".

בכל מקרה, אין לי ספק שתהנה מהסופרב. כפי שאמרתי למרות שבחרתי במונדיאו, אני מאמין שהסופרב טובה גם.

חבל שסקודה נותנים רק שנתיים אחריות. הייתי מצפה ל- 3 לפחות

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר התלבטות ארוכה מאוד בנושא הזמנתי בסופו של דבר את הפורד מונדיאו טיטניום אקובוסט.

אקבל את הרכב תוך 14 יום.

פורסם

גילוי נאות: נהגתי על על סופרב 3.6 ולא על 1.8\2.0 TSI.

סקודה סופרב

איכות הנסיעה. אני חייב לומר שאני מעדיף שהרכב יהיה מוצק ולכן אולי איכות הנסיעה של הסופרב, בעיניי, הינה די טובה. בנוסף, במהלך נסיעת המבחן שביצעתי, לא שמעתי שום רעשים מאף כיוון למרות שחלק מהנסיעה בוצע באיזור שלא ראה סלילה ב10 שנים האחרונות לפחות.

מבחינת אבזור, לדעתי הסקודה מתעלה על הפורד, במיוחד בגרסת ה2.0 TSI. (אפשרות למושבי עור מלאים, קסנון כפול עוקב פנייה, מסך מקורי + מערכת שמע משודרגת, חימום ל4 מושבים, כיוון חשמלי מלא למושבים הקדמיים, חנייה אוט' ובטח עוד כמה - את כל אלו אין בפורד).

מבחינת מנוע, אין טעם לדבר על ה3.6 (חיה אחרת) אבל יחד עם זאת כן יש לי ניסיון עם המנועים האחרים, גם אם לא ברכב הזה ספציפית. אני חושב שרוב הסופרלטיבים אשר מרעיפים עליהם במבחני דרכים כאלו ואחרים, במידה כזו או אחרת, הינם במקום. זמינות כח, צריכת דלק שאינה מטורפת (ביחס לכח) ופעולה נעימה באופן כללי.

בנוגע להתנהגות, עד כמה שזה רלוונטי לרוכשי רכבים כאלו, הסקודה עושה הכל בטוח ולדעתי אינה מעודדת "נהיגה" בשום שלב.

הבלמים חלשים לדעתי, לפחות ב3.6.

פורד מונדיאו 240 כ"ס

איכות הנסיעה בה אכן טובה יותר, גם מבחינת השקט בתא הנוסעים.

אבזור, הפורד מאובזרת לא רע אך תמוה בעיניי כי דלק מוטורס בחרו שלא לייבא את הגרסה הכי מאובזרת. חסרים לי קסנונים, עור מלא, מסך מקורי וצמיגים רחבים יותר.

מנוע, מצויין מבחינת הכח, פחות מבחינת הדלק - אך יש לו 240 כ"ס! מעבר לכך, בנסיעה רגועה אני מאמין שצריכת הדלק שלו תהיה סבירה ולא גרועה בהרבה בהשוואה ל2.0 TSI בסופרב.

ההתנהגות טובה בהרבה מהסופרב (וזו גם לא חוכמה גדולה). אני אישית מתרשם לחיוב מפורד, בשנים האחרונות, בעיקר מכך שהם מצליחים לשלב בין התנהגות טובה (לא רק בטוחה) ואיכות נסיעה טובה.

גם כאן הייתי מוסיף עוד קצת בלמים.

עוד כמה נקודות:

- איכות החומרים עשתה רושם מעט חיובי יותר בסקודה.

- הזכירו כאן מאזדה 6. מבחינת איכות נסיעה, לדעתי כל אחת מה2 (סופרב\מונדיאו) עושה זאת טוב יותר מצד שני ה-6 בעלת ניהוג עדיף. עוד דבר, לגבי יציאה מהמקום, גם אם נשווה את ה-6 הבכירה, בעלת מנוע (עתיק) 2.5 ל' לסופרב, אז גם הסופרב הבסיסית תברח לה.

- לדעתי, אם מדובר על הסופרב, אז בין ה1.8 Elegance (המאובזת יותר) ל2.0, אני חושב שהתמורה הטובה ביותר נמצאת בגרסת ה2.0. פער המחירים ביניהן אינו גדול ולטעמי ה2.0 שווה את ההשקעה הנוספת.

- אם דלק מוטורס היו מייבאים את המונדיאו בגרסה יותר מאובזרת, אשר תיישר קו עם הסופרב המאובזרות (1.8 elegance ו-2.0), הייתי בוחר בה ולא בגלל הכח (בלבד).

oferman, תתחדש וסע בדרכים טובות!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
גילוי נאות: נהגתי על על סופרב 3.6 ולא על 1.8\2.0 TSI.

עוד כמה נקודות:

- איכות החומרים עשתה רושם מעט חיובי יותר בסקודה.

- הזכירו כאן מאזדה 6. מבחינת איכות נסיעה, לדעתי כל אחת מה2 (סופרב\מונדיאו) עושה זאת טוב יותר מצד שני ה-6 בעלת ניהוג עדיף. עוד דבר, לגבי יציאה מהמקום, גם אם נשווה את ה-6 הבכירה, בעלת מנוע (עתיק) 2.5 ל' לסופרב, אז גם הסופרב הבסיסית(זהה למאובזרת מבחינת מכלולי הינע וכד') תברח לה.

- לדעתי, אם מדובר על הסופרב, אז בין ה1.8 Elegance (המאובזת יותר) ל2.0, אני חושב שהתמורה הטובה ביותר נמצאת בגרסת ה2.0. פער המחירים ביניהן אינו גדול ולטעמי ה2.0 שווה את ההשקעה הנוספת.(הפער ברכישה הינו 24 אלף ש''ח,מעבר למנוע חזק יותר,מידת צמיגים שונה וסאן רוף אין שינוי מהותי ודווקא גרסת ה1.8 המאובזרת אטרקטיבית יותר לדעתי)

- אם דלק מוטורס היו מייבאים את המונדיאו בגרסה יותר מאובזרת, אשר תיישר קו עם הסופרב המאובזרות (1.8 elegance ו-2.0), הייתי בוחר בה ולא בגלל הכח (בלבד).

oferman, תתחדש וסע בדרכים טובות!

תתחדש על הרכישה!

• תוכן חדש...