Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אתמול התקשרתי למישהי לגבי מודעה של טויוטה והייתי מרוצה כי המחיר היה נמוך יחסית לטויוטה ולא שמתי לב שמדובר ברובוטית...

כמה גרוע זה?

כמה אנטי הישראלים לגבי מכוניות רובוטיות?

פורסם

אני בידיוק שלשום מכרתי טויוטה רובוטית

אני יכול לומר לך שניסיתי במשך שנה וקצת להתרגל לתיבה הזו וללא הצלחה

חויית נהיגה לא נעימה.

אני מציע לך לנהוג ברכב ולהחליט לבד חשוב שתסע במהירויות איטיות כאילו שאתה מחפש חניה או מגיע לרמזור שם מגלים את ההתנהגות הלא נעימה

אני במקומך לא הייתי קונה למרות שהתיבה מאד חסכונית בדלק

פעם ראשונה שהיתה לי טויוטה יאריס, וזו הפעם האחרונה שתהיה לי טויוטה!

פורסם

לאמא שלי הייתה יאריס רובוטית שנת 2007 יד ראשונה שנמכרה בשבוע שעבר.

יצא לי לנסוע על הרכב לא מעט במהלך השנים האחרונות, ואין ספק כי התיבה הרובוטית של היאריס דורשת הסתגלות של הנהג (בלשון המעטה), בעיקר בגלל שמדובר בהחלפת הילוכים שאינה חלקה כפי שאנו רגילים בתיבות אוטומטיות מסורתיות.

לטעמי עיקר הבעיה בא לידי ביטוי בהאצה הראשונית לאחר עצירה ובהחלפת ההילוכים בין ההילוך הראשון לשני. בהאצה הראשונית הרכב לא יודע לזחול ונכנס להילוך בבעיטה שאינה נעימה כל כך ליושבי הרכב. אגב, הבעיה ב'זחילה' מורגשת ביותר כשמנסים להשתחל לחניה ולתת לאוטו לזוז בקטנות. היאריס במקרים האלה 'קופצת' וצריך לשלוט ברגל על הגז בזהירות יתרה.

אציין כי גם השילוב להילוך שני אינו חלק לחלוטין ויש שיגידו כי אינו נעים.

יחד עם זאת, אני חייב להגיד כי אמא שלי נהנתה מהרכב כמו שהיא לא נהנתה מאף רכב שהיה לה בעבר, ולטענתה התיבה הרובוטית ממש לא הפריעה לה (ליתר דיוק - כשדיברתי פעם עם אבא שלי על התיבה הרובוטית של היאריס אמא שלי התערבה ושאלה בפליאה "רגע זו לא תיבה אוטומטית רגילה?")

מבחינת צריכת הדלק, אני לא חושב שיש סופרמיני בעלת תיבה אוטומטית רגילה שמתקרבת לצריכה של היאריס, ומדובר היום בשיקול של ממש.

מעבר לזה, המנוע של הרכב מעולה זריז ונענה לנהג באופן משביע רצון ואף למעלה מכך.

על אמינות אני לא ארחיב את הדיבור משתי סיבות - הראשונה, הרכב אותו אני מכיר היה שמור בקנאות ומטופל באדיקות, ובעיקר חדש יחסית. הסיבה השניה היא המוניטין של טויוטה בכל הקשור בנושא אמינות.

מבחינת מרווח פנים - מדובר ברכב מרווח יחסית לקטגוריה.

אימי שדרגה מטויוטה קורולה שנת 2000, וההבדל היה עצום (ובאופן מפתיע - לטובת היאריס).

דעתי האישית היא שהיאריס היא רכב מאוד מומלץ למי שעיקר נסיעותיו הן מחוץ לעיר - בעיקר בגלל צריכת הדלק הנמוכה, הסלון המיוחד ומרווח הפנים המעולה.

אם רוב הנסיעות הן בתוך עיר צפופה, אני באופן אישי הייתי בוחן אופציות אחרות בגלל חסרונותיה של התיבה הרובוטית בסביבה אורבנית, אבל בהחלט לא פוסל את היאריס על הסף.

בשורה התחתונה - נסעתי על המון סופרמיני בשנים האחרונות ומבחינת מרבית הפרמטרים היאריס בעיני עדיפה.

'עקב אכילס' שלה היא התיבה הרובוטית, ואם תראי שהתיבה לא מפריעה לך (כפי שהיא לא הפריעה לאמא שלי), זכית לך באחלה אוטו.

מקווה שעזרתי 8)

פורסם

בשנת 2007, מיד עם תחילת שיווק היאריס החדשה בעלת התיבה הרובוטית, שידרגתי מיאריס אוטומטית שנתון 2000 ליאריס חדשה מהניילונים.

ברצוני לחזק את כל שנאמר לעיל בנוגע לתיבה הרובוטית. התיבה אינה נעימה (בלשון המעטה) בנסיעה עירונית ובועטות, תוך השמעת רעשי נקישות בעת העברת ההילוכים בעיקר במהירויות נמוכות (בין 1 ל-2).

ניתן להתרגל לתיבה ולמתן את מעבר ההילוכים הגס ע"י הרפייה של דוושת הגז בעת המעבר, אולם לא ניתן לזכות ב- 100% הצלחה.

לזכותה של היאריס, אני חייב לציין כי צריכת הדלק היתה יותר ממעולה (13 ק"מ/ליטר בתוך העיר ואף 18 ק"מ/ליטר בנסיעה לאילת).

מכיוון שמרבית נסיעותי הן עירוניות, החלטתי שאני לא מתכוון להתרגל לרכב עליו שילמתי קרוב ל- 120K (מחירה של היאריס אז), אלא מעוניין להתאים את הרכב לדרישותי ולכן, לאחר 10 חודשים מכרתי את היאריס (כמובן שבהפסד כואב) ועברתי לרכב עם תיבה אוטומטית פלנטרית, טויוטה RUNX שעברה בתוך המשפחה.

לסיכום, אני אחזק את ההמלצה שמעלי- אם מרבית הנסיעה שלך היא עירונית, חפש אלטרנטיבה אחרת- אופציה מעניינת יכולה להיות הג'אז החדשה עם תיבה רציפה ומאד חסכונית. לצורך כך תדרש למתוח את התקציב בכ- 10K, אולם לדעתי ההשקעה הזו שווה.

אם מרבית הנסיעה היא בינעירונית, ואופי העברת ההילוכים לא הפריע לך, תוכל להנות מיתרונות היאריס שהם בעיקר חסכוון בדלק, סידור פנימי נוח/יעיל, תחזוקה זולה ומוניטין אמינות גבוה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...