Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין המלצה גורפת. בהרבה מקומות ממליצים לשבת גבוה בשביל ראות טובה יותר (נניח כשהראש כ-5 ס"מ מהגג), אבל אני מעדיף ישיבה נמוכה כי אני מרגיש מחובר יותר לרכב ולכביש.

 

מה שיותר חשוב זו תנוחת הישיבה - זקופה וקרובה יחסית להגה ולדוושות. אם הרכב ידני לחץ על הקלאץ' עד הסוף ודאג שהרגל לא ישרה לגמרי. אם אוטומטי - לחץ על הדוושה ה"מתה" באותה צורה. המסעד צריך להיות ישר (לא 90 מעלות, אבל גם לא שוכב) וההגה נמוך יחסית, כשהידיים כמעט במאוזן מגיעות לחלקו העליון, והן מעט כפופות כשהן מחזיקות בו (ב-9 ו-3).

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני תודה על התשובה המפורטת.

מהניסיון האישי שלי,תנוחת ישיבה נכונה משפיעה רבות על השליטה ברכב ועל אופן הנהיגה במיוחד שלוקחים את הרכב למגבלות האחיזה.

הפרט שהיה חסר לי הוא גובה הכיסא,למרות שבניסוי וטעייה הסתבר לי שכיסא נמוך נותן באמת הרגשה מחוברת יותר למה שקורה ברכב. 

פורסם
אני מעדיף נמוך.

נותן תחושה של מרכז כובד נמוך יותר ויותר שליטה

זה לא רק נותן תחושה, זה גם נכון פיסיקאלית!

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני למדתי תנוחת נהיגה נכונה כך: הצמדה מלאה של הישבן והגב למושב (הרבה נופלים כאן). מעבר לזה, כדי למדוד מרחק מדוושת הבלם צריך קודם להתניע וללחוץ כמה פעמים כדי לפתח לחץ. אז צריך ללחוץ עד הסוף ולראות שהברך נשארת קצת כפופה (120 מעלות). אחר כך צריך לנסות להניח את פרק כף היד על ראש ההגה. פרק היד צריך להיות מונח ממש על ההגה (כך שהאצבעות מושטות קדימה ולא למעלה), ולא מול פני ההגה. במצב זה היד כן צריכה להיות ישרה, אבל השכמות ("כנפיים") צריכות להישאר בתוך המושב. כאשר תאחוז את ההגה, אז באמת יהיה כיפוף במרפק. לנושא הגובה, צריך לשאוף למרחק של חמישה אצבעות מהגג. בנהיגה ספורטיבית -- קליק אחד קדימה ואולי קצת יותר נמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני יושב כשהחלק הקדמי של המושב על המצב הכי גבוה שאפשר והאחורי על הנמוך ביותר, מה שנותן לי תנוחה טבעית יותר ורוב משקל הגוף נופל על האגן, פחות מעייף והרבה יותר נוח לטעמי, אני יושב קרוב להגה והמשענת נמצאת בקצת פחות מ90% מבסיס המושב, באמת, אחרי הרבה שעות של משחקים עם המושב מצאתי את התנוחה שהכי לא מעייפת את הרגליים.

haters will hate

פורסם

הכי נמוך שאתה יכול תוך שמירה על נוחות תפעול הרכב עבורך (מגיע לדוושות בקלות, לא צריך למתוח את הידיים כדי להגיע לכל מהלךההגה וכו').

 

השאיפה לישיבה נמוכה ככל האפשר מנמיכה את מרכז הכובד של הגוף ביחס לרכב ולכן בפניות הגוף שלך יהיה נתון לפחות כוחות צידיים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני אוהב לקחת את המושב הכי רחוק שיש,ואז להטות את המשענת אחורה בזוית של 45 מעלות,

יד אחת על חלקו העליון של הגה,והיד השנייה מחוץ לחלון(לחיתוך טוב יותר של האוויר) :)

Porsche 944 turbo

פורסם

זה ממש לא משנה. מבחינה פיזיקלית עדיף לשבת נמוך, על מנת שמרכז הכובד יהיה כמה שיותר נמוך, אבל שוב זה לא משנה כי מדובר על משקל זניח ביחס לרכב והבדלי גובה זניחים. לגובה הישיבה אין השפעה על כוחות הצד יחולו על הגוף.

 

אני יושב הכי גבוה, כי אני יחסית נמוך (1.70) והתוספת גובה עוזרת כאשר חונים. הדבר היחיד שמציק בלשבת גבוה, יחסית, כי זה רכב עם כיסא נמוך גם על הכי גבוה (קולט), זה שהרגליים לא בזווית ישרה מספיק.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תלוי אם אתה נוהג בראלי או במסלול.

 

בראלי הנהג יושב גבוה מאוד על מנת למקסם שדה ראיה, במסלול יושבים נמוך יותר-אבל לא מאוד נמוך

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

×
×
  • תוכן חדש...