Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן, באפריל אני מתכנן לשפץ את החדר שלי בעצמי ובעזרתם של כמה חברים שיש להם נסיון בשיפוצים.

היום חטפתי סיבוב והחלטתי לבדוק מה מצב הקיר מתחת לצבע, הורדתי את הצבע מכ50 סמ"ר של הקיר וגיליתי שיש שתי שכבות צבע על הטיח והרבה נק' שפכטל שסתמו סדקים כאלו ואחרים, בנוסף, בפינת הקיר גיליתי את המחזה בתמונה, בסוף השיפוץ לא יהיה שם משקוף, מה הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיה?

בנוסף, לפני מס' שנים שיפצנו את האמבטיה (שנמצאת מצידו השני של הקיר) ומדפיקות על הקיר אני חושב שהשיפוצניקים שברו את הקיר וסגרו עם שפכטל, האם זה בעיה?

אני מעוניין להוריד את כל הצבע מהקירות ולצבוע מחדש - אני אצטרך לסייד? צבע יסוד? מה התהליך?

בנוסף - יש לי קיר שמחלק את החדר לחדר ומרפסת סגורה, אני מעוניין לאחד את החלל, איך אני מוודא שהקיר הוא לא קיר תומך? יש לי תקרת רביץ (אני קומה אחרונה בבניין עם גג רעפים), אצל השכנה שיש לה דירה בדיוק כמו שלי(רק הפוך) הקיר הזה לא קיים, האם זה אמור לספק אותי? ממה להיזהר? דרכים מומלתות להוריד את הקיר?

שאלה אחרונה וחשובה עד מאד: מה הדרך המומלצת להסרת צבע אקרילי מקיר(לא קיר גבס)?

וואו, חפרתי, אודה לכם על כל מענה, דני

נ.ב.

לא בא לי על שיפוצניק, יש לי ידיים טובות, המון זמן פנוי ואני לא מפחד לעשות לבד, מקסימום משייפים ומתחילים שוב :)

IMG_0218 - Copy.jpg

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אחרי יותר מ5 שנים בפורום ציפיתי לפחות לעקיצה :(

מזל שאני מתחיל לשפץ רק באפריל :)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עליך להסיר את כל החלקים הרופפים מאיזור הסדק העצום שנפער שם.

לאחר שהסרת כל חלק רופף, עליך למלא את החורים הגדולים בשפכטל (אני מעדיף להשתמש ב"פרופילה" של יעקובי) ובמצב כזה של מילוי חורים\חריצים עמוקים, צריך להכין את החומר סמיך (ז"א לא עם הרבה מים ע"מ שתתקבל תערובת סמיכה וקשה) ולמלות ביסודיות את כל החריצים (פשוט לדחוף פנימה חומר, לא סתם לכסות אותם חיצונית). עליך למצוא את האיזון בין רמת חומר סמיכה (שהיא טובה למילוי סדקים עמוקים ורחבים, כי הוא כמעט ולא שוקעת בכלל אחרי יבוש) לבין תערובת דליל יותר שתקל עליך את המילוי של הסדקים הקטנים יותר.

לאחר ייבוש ושיוף ראשוני עם נייר זכוכית גס, תחליק את כל האיזור עם שפכטל אמריקאי (שהוא חומר מוכן ודליל יחסית כי הוא משמש להחלקות סופיות בעיקר) ולאחר ייבוש תשייף עם נייר זכוכית עדין-בינוני (לפי הצורך) ותראה אם צריך שכבת דקה נוספת של שפכטל אמריקאי או לא.

צבע אקרילי תוכל להסיר ע"י קילוף. לא ברור לי למה אתה רוצה להסיר אותו - כי בנקודות שהוא רופף לא תהיה לך בעיה לגרד אותו עם שפכטל ובנקודות שהוא מספיק חזק, סביר להניח שלא תצטרך להסיר אותו (אבל אם תרצה, פשוט תמשיך לקלף אותו עם שפכטל).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תוספת למה שחברי המלומד מלמעלה אמר,אם יש חורים גדולים ממש (בעיקר אם הקיר הוא מבלוקים) אתה יכול לדחוף עיתון לחורים הגדולים על מנת לתת נפח ועליו ליישם את השפכטל.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אם אתה גם ככה הולך להוריד את המשקוף אני לא חושב שאתה צריך להשתגע על הקיר, תעשה שפכטל קל ותשאיר את ה לשיפוץ המקיף.

אם החור ממש עמוק הייתי משתמש בטיח לבן, ולבסוף מעביר עליו שכבה של צלוטיט(או פרופילה).

אני לא רואה שום סיבה לגרד את הצבע מהקיר, פשוט תצבע עליו.

קובי

פורסם

וואו המון מידע, תודה לכולכם!!

שאלה - אם אני מפרק את המשקוף, לא עדיף לסדר את כל הפינה עם בטון כבר?

אני אוהב לעשות דברים בסטנדרט הכי גבוה שאפשר!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קובי - זו בדיוק כוונתי, אם נניח הוצאתי את המשקוף ונפלה החתיכה (וגם אם היא לא נפלה, אולי כדאי להפיל אותה?).

לא עדיף בטון על טיח?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לבטון יש צבע כהה. תצטרך הרבה שכבות של צבע כדי להגיע לגוון אחיד, וזה באסה. זה לא סדק גדול במיוחד, ואני לא חושב שצריך לקנות שק של בטון בשביל זה. מה גם שבטון דורש מיומנות בערבוב עם חול... עזוב, קנה חבילה גדולה של פרופילה וסע לשלום. אם תמלא את הסדקים כמו שהסביר לך איציק ותשייף כמו שצריך התוצאה תיהיה מעולה.

אהה, ותקנה משייפת חשמלית אחרת ילכו לך השרירים בידיים.

לגבי הקיר - באופן "רשמי" אתה צריך להזמין מהנדס בניין שיבוא לבדוק את הקיר ולאשר את ההורדה שלו. הלוואי והייתי יכול להגיד לך שכולם עושים את זה. אבל להסביר לך בהתכתבות אם מדובר בקיר תומך או לא זה קצת גדול עלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה קומה אחרונה ומעליך תקרת רביץ במה הקיר תומך בלטות העץ שנמצאים מעל?

לפי דעתי ואפילו בלי לראות אפשר להוריד קיר של מרפסת בקומה אחרונה שאין בו תקרת בטון.

אם זה היה קיר באמצע הדירה זה כבר סיפור אחר.

הסבירו לך איך לסגור את החריצים הגדולים אולי לא הבנת, טיח זה עם מלט (טיט+מלט אפור\לבן).

אלא אם אתה מורח טיח גבס ואז זה לא בטון.

כשאתה אומר מוריד את המשקוף מה יהיה במקום?

פורסם

אין לך מה לגעת בכלל בבטון.

טיח לבן של "גשר", הוא כבר מגיע מעורבב ביחס שצריך להיות, רק תוסיף מים וזהו(בניגוד לטיח רגיל שתצטרך לערבב חול ומלט ביחס מתאים של 1:2).

הגימור שלו לא חלק, לכן תעבור עליו עם שפכטל, אני אישית מאוד אוהב "צלוטיט" נוח מאוד לעבוד איתו.

קובי

פורסם

במקום המשקוף לא יהיה כלום, אני מעביר את הדלת למקום אחר (מוסיף חדר ארונות).

באמת שבזכות המדריך של איציק וההרחבות של כולכם - החכמתי ולמדתי המון! תודה לכולם! ולאיציק על הסיפתח תודה תודתיים!

נ.ב.

אבא שלי זרק משהו שבשביל ליצור פינה ישרה משתמשים בחלק מברזל, האם זאת הדרך?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש כאלו שמשתמשים באמת במין ברזל כזה לגובה הקיר.

אני אישית לא השתמשתי בזה.

לקחתי 2 קרשים, חיברתי אחד מכל צד של הקיר.

ומילאתי בניהם עם הטיח הלבן, הקיר יוצא ישר מניסיון של מספר פעמים.

הדבר הזה בוצע גם בבנית חצי קיר בין המטבח לסלון, והשתמשתי בטיח לבן וצלוטיט וזה כבר כמה שנים שלא קרה לקיר כלום(הברזל גם מחזק).

קובי

• תוכן חדש...