Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני היתי רוצה לשמוע את דעתכם המקצועית ,ראיתי שיש פה המון ידע ..

טוב אז אני מתל אביב ,קניתי פונטו 2002 לפני יומיים

עשו לאוטו טסט ביום הקנייה החליפו לו צמיגים ומצבר חדש

עשיתי לאוטו בדיקה בשביל השקט הנפשי שלי, לא עלה שום דבר מיוחד

יד 3 140000 קילומטר ב16000 ש"ח , הרכב נראה טוב אני יעלה תמונות אם תרצו :)

לאחר הקנייה אתמול נסעתי למוסך של אבא של חבר שלי , וואלה נראה בחור מאוד רציני נחמד ומקצועי

חשבתי אני ישלם 300 400 ש"ח החלפת שמנים וכאלה

קיצר העלו את האוטו על הליפט ,נראה כי התושבות של המנוע גמורות בכל אופן החלפתי

3 תושבות מנוע, פילטר אוויר, פילטר שמן, פלגים ,שמן מנוע ,וניקוי מלא שטיפת מנוע והכל

הבחור עבד על זה איזה שעתיים פלוס , לקח ממני על החלקים פלוס עבודה 2000 ש"ח

שתי שאלות

1. האם מחיר קניית הרכב היה טוב ?

2.האם מחיר טיפול 10000 כולל תושבות בסדר?

תודה רבה :)

פורסם
נשמע מאוד יקר. תושבות של פיאט לא אמורות להיות יקרות במיוחד. ואם חלקים עלו 1100 ש"ח אז איך נעלמו 900 ש"ח על שעתיים?

שמן סינטטי 80

ועבודה איזה 750

פורסם

מאוד מאוד יקר.

כל הטיפול כולל עבודה וחלפים מקוריים לא אמור לעלות יותר מ1000 שח, וגם זה אם החלקים מקוריים.

בסוף "אבא של חבר" יוצא הכי יקר.

פילטר שמן עולה 40 ש"ח , פילטר אויר 58 שח, תושבת עולה בסביבות 100 שח, 4 פלאגים עולים 60 שח, שמן מנוע איכותי 90-100 שח.

עבודה כזאת צריכה לעלות לא יותר מ500 שח.

פורסם

אתם טועים ומטעים, ולא שאלתם גם שאלות חשובות.

1. האם מדובר בתושבות מקוריות?

אני החלפתי תושבת גיר בספייס שלי לפני יומיים, עלות של 350 ש"ח לפני מע"מ ולפני הנחה.

לא זול כלל! אם הוחלפו אצלך חלקים מקוריים, ייתכן וגם התושבות האחרות יקרות באותה מידה.

אם מדובר בחלק תחליפי, קרעו אותך במחיר וגם תצטרך להחליף בקרוב שוב, כשהאוטו יתחיל לרעוד לך.

***הערה לחברים שמדברים על תושבות ב-100 ש"ח - אני אשמח לראות סימוכין לדברים האלה. אולי תושבת לפיאט אונו שנת 86 עלתה ככה. הרכב גם היה בהתאם. התושבות בספייס מחזיקות את הרכב כ"כ טוב, שבזמן עמידה בניוטרל אי אפשר ממש לדעת אם הרכב מונע או לא. מה לעשות, חומרים איכותיים שעושים עבודה כזו - עולים בהתאם, וזה לא יכול להיות 100 ש"ח לחלק מקורי***

2. האם מדובר בפלאגים מקוריים? אם כן, הם עולים בסביבות 320 ש"ח לרביעייה. מדובר בפלאגים מיוחדים של NGK שמחזיקים 40 אלף ק"מ - פעם הבאה שתחליף זה עוד שנתיים, או 40 אלף ק"מ - מה שיבוא קודם.

אם מדובר ברביעייה תחליפית - בקרוב האוטו שלך יתחיל לקרטע, וגם קרעו אותך במחיר.

פילטר השמן המקורי עולה בסביבות 40 ש"ח. שמן איכותי גם לא צריך להיות יקר.

על טיפול במוסך מורשה שכלל שמן, פילטר שמן + תושבת גיר - שילמתי 760 ש"ח. וזה עוד אחרי הנחה של מבצע מיוחד שערכה סמל"ת. ככה היה אמור לעלות לי 860 ש"ח.

בכל מקרה - גם אם היית משלם במוסך מורשה עוד 300-400 ש"ח, לפחות היית רגוע שכל החלפים ששמו לך מקוריים ולא חירטטו אותך. אתה לא רואה אותי מגיע לפורום ומתייעץ לגבי מחירים - פשוט כי אני יודע שאני קונה מהיבואן ואלה המחירים אצלו.

פורסם

גם אם המחיר יקר וגם אם לא (ונכון אמר ד"ר סובארו - יש להתייחס לאיכות החלפים- מקורי/תחליפי) תהנה מהרכב!

בפעם בהאה, תוכל לקבל (לפני מעשה) המלצות למוסכים אמינים (שלחברים כאן יש עימם נסיון טוב) ובמחירים הוגנים.

alfa 156 2.5.

פורסם

אתמול ביצעתי החלפת תושבות (שמאל+ימין, לא תושבת 'משקפיים').

תושבות חלופיות עלו כ-350 ש"ח ליחידה, כלומר 700 ש"ח רק החלפים.

עם עבודה ומעמ - והנה הלכו 1100 ש"ח.

אם כי ההבדל ניכר מאוד. הרכב היה רועד בניוטרל, המראה הימנית היתה ממש קופצת,

ואילו לאחר ההחלפה - כפי שנאמר פה מעלי - הרכב מונע, אך לא מורגש!

מניח שאפשר לעשות טיפול דומה בכ-800 ש"ח, אך זה כבר פונקציה של מוסך וכו'.

לא מאמין שניתן לרכוש ב-100 ש"ח תושת, אבל אשמח לדעת אם כן - והיכן. גם הקוראים ישמחו.

• תוכן חדש...