Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי חבר שמעוניין באלפא דגם "בררה"

מה שרציתי לשאול אותכם היא עלות האחזקה של הרכב הזה למי שמכיר.

אם זה חלפים ביטוח וכו' לנהג צעיר בן 23.

פורסם

הבררה חוץ מזה שהיא יפיפיה היא סתם אוטו

בפחות מחיר יש את האלפא GT. גם יפה גם מתנהגת וגם בעלת צליל מדהים.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ואולי החבר דווקא נדלק על הבררה בגלל העיצוב שלה? מי אמר שהוא מחפש ביצועים?

הבררה מדהימה (וגם ה-GT לא מסכנה), אבל לפני שהוא מתחיל לחפש, אני מציע לו לבדוק כמה יעלה לו הביטוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כדאי שיבדוק שעשיר דיו לתחזק את הכלה לרבות ביטוח ולספוג ירידת ערך, אחרי שירגיש בהיבטים אלה בטוח ישאר רק לבחור צבע.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

הוא לא חושב על אחת חדשה,

ראינו כמה ביד 2 ויש במחירים יחסית שפויים ועוד פעם אני אומר יחסית, בערך 170 אלף לשנת 2007.

השאלה האמיתית היא באמת מה הן העלויות אחזקה של רכב כזה?

וכן הסיבה שהוא נדלק עליה היא כמובן המראה אלא מה.

חיפשנו קצת על עלויות אחזקה של רכב כזה בפורומים וגם בפורום של אלפא ולא מצאנו כלום, יש לכם קצת מידע?

האם האלפא הזאת מקבילה איכשהו לאלפא ג'יטי בחלפים שלה?

הוא פשוט מפחד שהאחזקה תהיה יקרה מדי ושכל טיפול קטן או חלק שווה לסדר גודל מחירים כמו ב.מ.וו.

נשמח לתשובות

פורסם

היא מקבילה ל-159 מבחינה מכאנית. לא זול, אך ללא בעיות אמינות ידועות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין לי מספרים מדוייקים שכן אין לי 159, למרבה הצער. הייתי ממליץ לך לזרוק את השאלה בפורום של המועדון שלנו ( iaroc.org.il ) או לחכות שיבואו בעלי 159, אשר חלקם גולשים גם פה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כעקרון הבררה היא 159 מקוצרת עם אותם מכללי הנעה.

בשטח אין בבררה כלום חוץ ממראה.

יחסית ל159 המקבילה היא הרבה יותר רכה, בעלת זוית גלגול די מביכה וכמובן יציבות פחותה בהרבה (נהגתי על שני הרכבים במגוון מנועים על מסלול בחו"ל). איך הם הצליחו לעשות את זה שם באלפא אין לי מושג. אספר לך רק שבחו"ל מי שרוצה לקבל התנהגות מהבררה מחליף לה חלק ניכר מהמתלים.

לענין האחזקה אני יכול לתת מידע חלקי לגבי ה2.2 (כמו שלי). טיפולים כל 30000 1300-1500 ש"ח. הרכב אמין מאוד. מחברים עם 3.2 אני שומע גם על רכב מאוד אמין.

לעניין ביטוח, שילוב של נהג צעיר עם כזה רכב יאתגר סוכני ביטוח מן הסתם. כדי לא לעשות פרסומת אסורה אפנה אותך לאתר מועדון אלפא שם תמצא פרטים על סוכן הביטוח שמבטח חלק ניכר מחברי המועדון, הוא מתמחה באלפות ויודע לתת מחירים טובים.

פורסם

אמיגר,

אפשר בבקשה עוד פרטים בנוגע לאחזקה?

השיקול שלו בסופו של דבר זה מבחינת החלפים, האם הם ממש יקרים,האם רק אפשר לטפל ברכב כזה במוסכי אלפא?

הוא מאוד רוצה את הרכב אך הוא אומר שאלפא בארץ אינם אמינים,הכל כמובן משמועות.

פשוט יש לו נסיון מר עם רכב קודם(לא אלפא) גם רכב קצת יקר לאחזקה וכל חלק שהלך לו בסופו של דבר הסתכם באלפי שקלים.

אז השאלה אם החלפים והטיפולים השוטפים יקרים מאוד?

עכשיו כמובן המילה "יקר" מתייחסת לכל אדם בצורה שונה,כשאני מדבר על יקר אני מדבר על אחזקה של מעל 3 אלף בחודש(לא כולל דלק) אבל כולל ביטוח.

פורסם

חלפים יהיו יקרים. לא בגלל שזה אלפא אלא בגלל שזה רכב נדיר (אין חלקים תחליפיים ואין ביקוש כך שמחיר המלאי גבוה).

אמינות נמוכה של אלפא זה עוד אגדה אורבנית. אלפות מודרניות אמינות בדיוק כמו כל רכב אחר בתנאי אחד חשוב, איך תחזקו אותן בעבר.

אם הרכב שהחבר בודק טופל בזמן במוסך מורשה והוצגה בפניו היסטורית טיפולים נקיה אז הסיכון לרכב בעייתי יורד. מצד שני, אם טופל במוסך קומבינה יש סכוי סביר שהקומבינה תתפוצץ בפנים של החבר שלך אחרי הקניה.

ברכב שטופל כמו שצריך קשה לי להאמין שתגיע לסכומים שכתבת.

פורסם

בנוגע לחלפים ידוע שזולים הם לא יהיו אך השאלה כמה יקרים, נניח הולך לרכב כזה צריך להחליף מנוע, קלאץ, גיר, חיישנים וכו׳, ונניח שיש אלפא 159 שהושבתה, החלפים שיהיו בה לא יהיו תואמים לבררה?

אני שואל את השאלות האלה מכיוון שהיה לבחור רכב שהוא השקיע בסביבות ה35-40 אלף שקל על יישור קו של הרכב ואולי אף יותר בגלל שהרכב הקודם שלו גם היה מהקטגוריה של הרכבים ״ הנדירים״ בארץ וכל חלק הוא היה חייב חדש וכמובן שלא זול כי לפעמים היה צריך להזמין במיוחד, כל זה מטיפול כושל בעבר כנראה של הבעלים הקודמים שהיו לרכב וזאת הסיבה שאני שואל את השאלות האלה, בשביל שהבחור לא יגיע למצב דומה ברכישת רכב כזה.

רשמתי מהאייפון אז אם משהו לא ברור מצטער

פורסם

מסכים איתך שאי הרבה 159 על הכביש אבל אפשר לראות פה שם את הדגם, יש לך מושג אם הבררה האדומה ביד 2 נמכרה?

המודעה לפני חודשיים.

פורסם

אני תמיד נדהם משאלות שכאלה לגבי עלות אחזקת רכב שמתעלמות מגובה ירידת הערך, שהוא המרכיב המשמעותי ביותר בעלות האחזקה.

גם אם צריך טיפול פה ושם של כמה אלפי ש"ח, זה מתגמד לעומת ירידת ערך של למעלה מ-1000 ש"ח בכל חודש. אני לא יודע מה ירידת הערך של הבררה, אך זה ודאי לא כסף קטן.

• תוכן חדש...