Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

לאחר פרישה זמנית מתחום האודיו לרכב והשקעה כספית ונפשית במערכת בבית, אני חוזר לתחום הזה ורוצה לשפר את הסאונד.

הסיפור שלי בקצרה , לפני כשנתיים קניתי מערכת ( בחתימה ) השקעתי בה סכום יחסית גבוה , כולל אטימה של שתי הדלתות

הקדמיות בדיינמאט אקסטרים. לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה בסאב שהתחילה בניתוקים רנדומליים של הסאב עד שפשוט

הפסיק להשמיע צליל באופן קבוע. נסעתי למתקין ( הסאב יצא מתחום האחריות חודש או חודשיים לפני המקרה ) ובעל העסק לזכותו

יאמר ניסה לפתור לי את הבעיה ללא הוצאה כספית. לאחר בדיקה קצרה התגלה שאחד משני הסלילים של הסאב פשוט נשרף כליל.

המסקנה שיצאה מזה היא שיש לי שתי אפשרויות , או לרכוש סאב אחר , או לשמוע עם הקיים בסליל אחד בלבד - משמע להעמיס

את המגבר הרבה יותר ממה שהועמס קודם לכן. מכיוון שהייתי קצר בכסף העדפתי לנסות את האפשרות הזו.

המתקין המליץ לי כדי לא לשחוט את המגבר להוריד את ההגברה המגושרת לסאב למינימום האפשרי שעוד ניתן לשמוע אותו סביר.

כך הוא עשה ועד היום זה עובד בסדר. מה שכן , אני לא מרוצה כעת מכיוון שהסאב נשמע כמו עוד איזה רמקול עם אלמנט גדול

שמשלים קצת את הקדמיים ולא כמו סאב באמת שאמורים "להרגיש" את הנפח שלו בחלל הרכב.

יחד עם זאת , אני מרגיש שהסט שלי ( הרץ היי הנרג'י ) בסוג מסוים של מוזיקה שהיא לא אלקטרונית משופעת בבאסים פשוט לא

מנוצל , כאילו הם יושבים שם וצוחקים עלי "מה זאת ההגברה הזאת" , תן לי כבר הגברה יותר בריאה..

מצטער על הדברים הארוכים ומעריך את מי שיכול להקדיש מזמנו כדי לנסות לתת לי ייעוץ מה כדאי לעשות במקרה שלי.\

יש לי תקציב לא גבוה לשיפור המצב , או להחליף סאב לאחד שדורש פחות מהמגבר , או להוסיף אולי מונו שידחוף ב 2הום את

הסאב וכך לגשר את המגבר 4 ערוצים לסט של הרץ.

תודה לעוזרים.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

לדעתי תיקון של הסאב יהיה אידיאלי:

לא מאמין שיעלה הרבה יותר מלרכוש רכיב אחר באותה רמה.

תוכל לחזור למצב הקודם שנהנית ממנו.

כל זאת בהנחה שהמגבר מסוגל להחזיק את הסט הנ"ל ואת המגבר בגישור בצורה תקינה וטובה כאשר הסאב תקין.

מתחדשת*

פורסם

המצב הקודם כאשר שני הסלילים היו תקינים והסאב עבד ב 4 הום הסאונד היה יותר טוב , אין ספק. יותר בשרני ובאס מודגש.

אבל תמיד היתה התחושה שהמגבר הנל , למרות שהוא מוצהר 100X4 לא דוחף בצורה אולטמטיבית את הסט של הרץ.

לא יודע אם אתקן את הסאב כבר , חשבתי לקנות מונו שיעבוד היטב ב 2 הום , השאלה אם הסאב לא ינזק מצורת עבודה כזו

שהוא מחובר רק בסליל אחד ?...

פורסם

זה רעיון טוב לרכוש מונובלוק משומש ,יש הרבה כאלו למכירה ואין בעיה להשיג אחד איכותי במחיר טוב

הסאב שלך כניראה בדרכו להחזיר נישמתו לבורא ,זמנית תתקין אותו איך שציינתה ככול הניראה מתי שהוא בעתיד הקרוב הוא יתפגר

ממליץ לך לרכוש במקומו ID12D4V3 חדש בעלות של 800 שח ,ואת הסט שלך להגביר אקטיבי על האלפיין.

פורסם

ממליץ לך לרכוש במקומו ID12D4V3 חדש בעלות של 800 שח ,ואת הסט שלך להגביר אקטיבי על האלפיין.

תודה על הייעוץ ,

לגבי המשפט האחרון שלך , לא הבנתי מה זה אומר להגביר אקטיבי עם האלפיין ?

התכוונת לבצע הגברה בגישור לסט ?

האם בריא / תקין לעשות כך , הסט יכול לקבל עליו הגברה כזו ?

תודה.

פורסם

במכשיר האלפיין 9855 יש קרוס אובר 3WAY מובנה שאיתו אתה יכול לעבוד אקטיבי

על הסט קומפוננט שלך ,משמע להגביר את הטוויטר ואת המידבאס בניפרד באופן אקטיבי 4 ערוצי הגברה

ללא הקרוסים הפסיביים ועם חיתוכים מהרדיודיסק.

פורסם

הבנתי אותך ותודה על המידע. שמעתי על הרעיון הזה פעם ולא ניצלתי אותו בתקנה מכיוון שהייתי צריך לקנות 2 מגברים כנראה..

בכל מקרה לשאלתי לגבי הגישור , איך לבצע את ההגברה לסט ? שני ערוצים למידים ושניים לטוויטרים ? במקרה שאני עובד אקטיבית

עם המכשיר לפי הצעתך...

סלח לי שאני לא מבין בנושא , אשמח לייעוץ איך לבצע את הדברים נכון.

תודה.

• תוכן חדש...