Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבטלים את המערכת ABS במכונית ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוב דגמי הסיביק שנמכרו בארץ כלל לא היה ABS - זו היתה אופציה יקרה שהגיעה בצמוד לזוג כריות אוויר.

מערכת ABS מוזרה במיוחד היתה לפורד אסקורט שיוצרה בין השנים 86'-90'.

מערכת זו כלל לא היתה אלקטרונית כי אם מכאנית, והתבססה על תאוטת משקולות שהותקנו בסמוך לדיסקים\תופי הבלימה.

אמנם הגלגלים לא היו ננעלים והמכונית היתה פונה ובולמת, רק הצרה שהיא לא היתה ממש בולמת..

כמובן שימיה של המערכת הכושלת הזו היו קצרים והיא הוחלפה במערכת אלקטרונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא ברור לי למה צריך לנתק את הABS ברכב הנוסע בכביש.

לעומת זאת, ברכב שטח כשהוא נוסע בשטח מערכת ה ABS יותר מזיקה ומסוכנת מאשר היא מועילה. יש רכבי שטח שבהם היצרן דאג לניתוק ה ABS כשמשולב יחס העברה נמוך. ברכבים אחרים שאין בהם מנגנון ניתוק אז כשהייתי יורד לשטח הייתי מוציא את הפיוז של מערכת הABS - אבל ניתוק אך ורק בשטח ומחבר חזרה מייד עם העלייה לכביש הסלול !!

אפשר לדעת למה מערכת הABS מזיקה בשטח?

פורסם

בשל העובדה שלא נעים בכביש, פני השטח לעיתים עשויים חול או אבני חצץ\כורכר, ואז בעת בלימה המערכת משחררת את הבלמים ופשוט אין יכולת עצירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אלעד,אשמח עם תרחיב בנושא,ברשותי BMW 36.ונכון לעכשיו ,אני לא מרגיש שהמערכת גורמת ליותר "נזק" מאשר תועלת.

:shock:

ב-36 ה-ABS היתה בסדר. בקרת המשיכה היתה על הפנים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...