Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בדרך לעבודה, במהלך העברת הילוך ספונטנית, נפלה דוושת הקלאץ'.

עצרתי את הרכב בצד ולאחר כמה נסיונות (שלא הועילו לכלום) הרכב נגרר למוסך והמוסכניק אמר לי בטלפון "כנראה נקרע הכבל של הקלאץ', לא נורא.

אחרי שיחת טלפון עם המוסכניק היום (לא יכלתי להגיע, אני עובד) נמסר לי שנקרע הכבל, אבל גם נשבר ה"מזלג" (מישהו יכול להסביר לי בכלל מה זה?) והלך הקלאץ'.

השאלות שלי הן כאלה:

-קודם כל, מה המחיר המשוער לכל החלקים הנ"ל? מקוריים בלבד, לא מעניין אותי זבל שיוצר בהרי מונגוליה או ביערות של ויאטנם.

-דבר שני, ב4-5 חודשים האחרונים, למעשה משהו כמו חודש אחרי שקניתי את הרכב, ההילוך הראשון סירב להכנס בנסיעה של יותר מ2-3 קמ"ש והרוורס היה חורק את נשמתו (רעש של חריקת גלגלי שיניים, מין כחחחחחחח לא נעים כזה).

בשיחה עם מורה הנהיגה שלי העלתי את הרעיון שאולי זה סייפטי פיצ'ר כלשהו (כמו בפרק של טופ גיר עם מכונית הספורט הבריטיות) שמונע ממני להכניס את ההילוך הראשון בזמן נסיעה מהירה, כביכול "כשלא צריך אותו" כדי לא להרוס אותו.

האם יכול להיות שזה היה סתם "ווישפול ת'ינקינג" ובעצם זה היה סממן שהקלאץ' מגיע לסוף ימיו?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אכן נשמע כאילו הקלאץ שלך החזיר את נשמתו לבורא. במידה והרכב כבר מפורק הייתי מאלץ את עצמי לסור למוסך כדי לראות בעיניים שהקלאץ ללא בשר ושהמזלג שבור ושהמוסך לא מנסה לעשות עליי קופה "על הדרך".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ייאמר לזכותו של בעל המוסך, שכשהתקשרתי אלייו, הוא אמר לי לבוא לראות, שזה עלול להיות יקר ונחליט ביחד מה לעשות.

פורסם

לפי התמונת פרופיל שלך אתה כבר תדע את המשך המשפט, "כש-2 אנשים אומרים לך שאתה שיכור" ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגבי הקושי בהכנסה לראשון, יש את זה בהרבה מכוניות. גם אצלי ברנו אי אפשר להכניס ראשון אם נוסעים מעל ל10 קמש בערך. כך גם בעוד הרבה מכוניות שנסעתי בהן.

Renault clio RT 1994

פורסם

כנראה שהקושי בהכנסת הראשון והרוורס קשורים לזה שהמזלג התחיל להתעקם לפני כן ובשילוב עם קלאץ' גמור הייתה הפרדה לקויה.

לא בקי במחירים, אבל תחליף את הסט המלא של כל מה שצריך וסע לשלום.

פורסם

ראשון במכוניות האלו אכן נכנס רק במהירות אפסית.

כנ"ל גם רוורס חורק - טיפ לגבי הרוורס (בכלליות) - קודם מכניסים לראשון ואז לרוורס.

זה לא קשור במצב הגיר ולא למצב הקלאץ'.

לגבי מה שתיארת - דוושת קלאץ' ש"נפלה" - זה בהחלט כבל קלאץ'.

כשהקלאץ' קשה ולקראת סיום במכוניות האלו - זה בהחלט נוטה לדפוק את הכבל ביחד איתו.

בכלליות - חלק מקורי - כבל סביבות ה400-500 ש"ח , קלאץ' - זה תלוי באיזה יש לך, אם זה 200 מ"מ - סביבות ה1000 ש"ח (פחות לכזה של וולאו - שזה זהה רק בלי הסמל של פיזו) - וכ1800 ש"ח ל215 הפוך (סביבות ה1300 לוולאו בזמנו)

לפני עבודה.

משלב לא אמור ללכת בלי ליהיות חמור עם הידית הילוכים , שטנגות לעומת זאת - מתבלות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המזלג הוא "מנוף" שאליו מתחבר הכבל קלאץ, המזלג תפקידו להעביר את תנועת הכבל קלאץ אל מייסב הלחץ והמייסב לחץ דוחף את הקלאץ.

ישנם רכבים שניתן לפרק את המזלג בקלות, וישנם רכבים שיש צורך לפרק את הגיר כדי להחליף אותו.

פורסם

רק נקודה אחת לא ברורה לי בכל השרשור הזה:

למה להכניס לראשון כשהאוטו לא במצב של עמידה???

הילוך ראשון נועד אך ורק להתחלת נסיעה. אין מה לחפש בו בשום שלב אחר בנסיעה.

הוא רועש? מכחכח? מראה שלא טוב לו? אז למה להתעקש...

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

סט וולאו עם מיסב לחץ עולה 480 שח. זה בדיוק אותו דבר כמו המקורי אותו מכונה מפליצה את שתיהם. לקנות מקורי במקרה הזה זה מחלת נפש לא צרכנות נבונה.

מזלג סיני עולה כ200 שח. וכמה שזכור לי המקורי פי שניים. כבל מקורי אם זה כמו 306 כ180 שח.

אגב יש בשוק סט קלץ' גרמני שלדעתי הוא יותר מוצלח, פשוט הלחיצה קלה יותר.

פורסם

רוב הסיכויים שעף קפיץ מהליבה של הקלאץ' ונתקע בין השמש לבין הדיסק קלאץ'.

שזה קרה ופותח השרשור ניסע ללחוץ על הקלאץ',הוא קודם עיקם את המזלג ואחר כך קרע את הכבל קלאץ'.

כל זה קרה,בגלל שהיה תקוע חפץ זר (אותו קפיץ שדיברתי עליו) בין קרני השמש לדיסק הקלאץ'.

ובלחיצה על הדוושה, הכל נהרס. (גם הכבל וגם המזלג)

זאת רק התאוריה שלי...אולי זה לא קרה.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

עדכון: אתמול בבוקר נסעתי לראות מה מצב הרכב. המזלג שבור, הקלאץ' גמור, הכבל קרוע.

על הרצפה שכב סט חדש של וואלאו והתחילה ההרכבה. אני הייתי ממש עייף אז נסעתי הבייתה, לחכות תוך כדי שינה. כעבור משהו כמו 4-5 שעות, קיבלתי טלפון "האוטו מוכן, תבוא תיקח"

סיבוב קטן על הרכב, הקלאץ' תופס נמוך יותר, ההילוכים משתלבים הרבה יותר בנוח ובקלות ו"בהרגשה נכונה" ובכלל כל הסיפור שם מרגיש הרבה יותר טוב ומוצק, גם כמעט נעלם החופש בידית ההילוכים שהיה בכל הילוך, הוא עדיין קיים מעט, אבל הרבה הרבה פחות.

מבחינת עלויות" סט קלאץ' מלא של וואלאו 1130 ש"ח (ללא "מס מוסך", ראיתי את הקבלה)

מחזיר שמן: 65 ש"ח

5 ליטר שמן חצי סינטטי ליקווי מולי : 92 ש"ח

מזלג: נשבר בשתי נקודות קטנות ולכן רותך למקום: 0 ש"ח

כבל קלאץ': 0 ש"ח

עבודה ( גם על השלמת טיפול 10K החלפת שמן מנוע + פילטר ופלאגים): 600 ש"ח

כל זה כולל מע"מ (מה לעשות, אני צריך קבלות כי אני פדנט פסיכופט): 2198 שקלים חדשים.

לסיכום: אמנם 2200 שקל זה לא מעט, אבל עכשיו הרכב מרגיש כלכך הרבה יותר טוב, כך שאני ממש מבסוט שנאלצתי לעשות את זה.

המוסך ד"א, הוא ס. מוטורס באיזור תעשייה בלו-בנד (כן, כמו החמאה) במפרץ חיפה בניהולו של סרגיי. עבודה ברמה מאוד גבוהה, מחירים מאוד מאוד הוגנים. ויחס מאוד טוב ונעים. מה גם שכל תהליך הטיפול מלווה בהסברים ומענה על תשובות ברוח טובה ובכיף (ואני יכול להיות ממש ממש מציק עם כמות השאלות שאני שואל)

לגבי למה להכניס לראשון, כשאני מגיע למצב של כמעט עצירה, יש מצבים שבהם אתה חייב להכניס לראשון כדי שאחרכך תוכל להמשיך לנסוע בלי שהרכב ירעד כי אתה בשני ואין לו מספיק כח, אז לפעמים, גם כשאתה כבר ממש מרגיש שאתה חייב ראשון, הוא לא היה נותן, עכשיו דרך אגב זה הסתדר, אמנם עדיין אי אפשר להכניס במהירות גבוהה (מעל 15 קמ"ש בערך) אבל הסף שלו עלה והוא נכנס מתי שצריך אותו

שדון 106: לא עף קפיץ מהקלאץ', הוא היה שלם אחרי הפירוק, אבל זאת בהחלט תיאוריה מאוד מעניינת. השאלה היא רק מה הסבירות שיעוף קפיץ מתוך הקלאץ'

פורסם

למה לא חייבו על כבל קלאץ'?

מוזר שהמוסך מחייב אותך בעלויות שלו ללא רווח על החלקים. זה בהחלט לא מקובל.

יחסית לנזק שנגרם המחיר שנגבה ממש לא גבוה. נשמע מוסך טוב.

אני הייתי מחליף את המזלג ולא מרתך. אתה לא יכול לדעת מה מצב עייפות החומר שלו ומאחר ותיקון/החלפה דורשים הורדה של הגיר לדעתי היה עדיף להחליף לחדש.

• תוכן חדש...