Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למישהו יש ניסיון עם האוסטרם BLUE הייפר ? נראות קצת פחות קיצוניות מה-DW של פיליפס ועם עוצמת הארה חזקה יותר ועדיין גוון לבן ונעים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיטרואן סקסו שנת 2000, לאחר בדיקה שעשיתי סוג הנורות ברכב הן H4.

ברצוני להחליף את הנורות לנורות חזקות יותר בעלות גוון לבן, חשבתי על אופציית הקסנון אך כרגע מכמה שיקולים החלטתי לנסות קודם פשוט להחליף נורות.

אני מתלבט ב 2 סוגי נורות.

OSRAM H4 HYPER COOL BLUE XENON LOOK 5000K

http://www.ebay.com/itm/NEW-OSRAM-H4-HYPER-COOL-BLUE-XENON-LOOK-5000K-HEADLAMP-CAR-BULBS-/350956751216?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item51b6a70970

MTEC H4 Super White Xenon Look 4350K

http://www.ebay.com/itm/251081637353?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

אשמח לקבל חוות דעת והמלצות לגבי הנורות ואיזו מהן עדיפה.

תודה רבה, עידו.

פורסם

מה שלא תחליטו לקנות, מנסיון אישי, קחו בחשבון שהנורות מאיביי זה חיקוי סיני. וודאו מול המוכר שהנורות מקוריות של פיליפס (אם רכשתם פיליפס לצורך העניין), אם לא, הם לא שוות את הכסף. איכות נוהרה ירודה ואינה מחזיקה לאורך זמן, מסנוורות, ונותנות גוון כחול מוגזם או לחילופין, נשארים עם הגוון הצהבהב.

בנוסף,מנסיון אישי עם פיליפס דיימונד ויז׳ין 55w נפריח פה מיתוס שמפחיד את כולם.

הם נורות חוקיות לכל דבר. קראתי כאן כל כך הרבה עמודים וכולם כותבים את אותה שטות, שזה לא חוקי.

ראשית, נורה עם אלומת אור לבן, 55w הם נורות חוקיות ועוברות טסט.

שנית, עברתי טסט (בזמנו) באחד מהמכונים שמוכרים כעקשנים מאוד בצפון, ונעצרתי מעל 5 פעמים לפחות בשנה לביקורות וכו׳ ע״י שוטרים ומעולם לא העירו לי על הנורות גם כשהם היו במצב רוח ״השחלתי״.

לסיכום הדברים בעניין החוקיות:

כל עוד זה לבן 55w לפי התקן , זה חוקי.

רק אל תרכשו זבל סיני מאיביי וכד׳ (שכתוב עליו פיליפס באנגלית ומילים בסינית) שמסנוור נהגים או מייצר אלומה בגוון מוגזם. ממליץ על אתר powerbulbs לרכישה של נורות מקוריות.

פורסם

צודק אבל חלקית.

לכל חלק תעבורתי דרוש תו תקן כמו שלא תקנה לתינוק סימילק שלא עבר אישור עפי תקן משרד הבריאות לדוגמא.

אז נורה שהיא 55w ללא תקן היא לא חוקית .

בנוסף החוק מתיר נורות צהובות או לבנות בלבד.

פיליפס דימונד ויזן לא עומדות בקריטריון בכלל הן תכלת +-. (פסילה שנייה).

אפשר גם להרחיב ולהוסיף שהנורות מאירות ה-כי חלש מכל סוגי הדמוי הקסנון "האיכותיים" ולכן לא מומלצת בכלל.

פורסם

לגבי אישור, נכון, אין להם אישור מיוחד ממשרד התחבורה עד כמה שידוע לי.

לגבי הגוון שלהם, האלומה לבנה. היו מורכבות אצלי באקסית (מאזדה 3) , לא היה זכר לגוון כחול. כבעלים של הנורה, לא תוכל לשכנע אותי אחרת.

לגבי עוצמת אלומת האור, האלומה חלשה (יחסית), בגלל הציפוי שלה שמנטרל לגמרי(!) את הגוון הצהוב.

נורות אחרות המאירות מעט חזק יותר, זה או בגלל שהציפוי שלהם דק יותר, מה שגורם לנורה להאיר יותר, אך עדיין נשמר גוון צהבהב, או , בגלל שהם מקבלות מתח גבוהה יותר כמו 100W מה שגורם לסכנה של צלייה של החיווט, ופנים העדשה, וסנוור.

נחזור לחוקיות,

המבחן האמיתי הוא, מה קורה כשנגשים לטסט? ומה קורה כשנעצרים ע"י שוטרים?

התשובה, כלום. טסט עובר ללא הערות לא רצויות, ושוטרים לא שמים לב אפילו, בגלל שהגוון הוא נטו לבן.

חשוב לציין, שרצוי ואף מומלץ , להרכיב נורות כאלו כאשר יש רפלקטור (עדשת זכוכית) בפנס.

כך מתקבלת אלומת אור טובה יותר וממוקדת ללא גוון כחול.

פורסם

הנורות האלה כן נותנות גוון לבן תכלת.

מניסיון של עשרות נורות.

לא דיברתי על אישור מיוחד אלא על תו תקן אירופאי החרוט על הברזל או הפלסטיקה של הנורה ומשתמשים בו גם בארץ.

הנורות המדוברות הן 55w ,לא דיברנו על 100w אז אין למה לחרוג לנושא.

הנורות הנ"ל בעלות הציפוי הכי עבה שאני מכיר לנורות דמוי קסנון,כמובן שזה משפיע על הגוון ועל העוצמה זה כל הקטע.

ישנן נורות כמו mtec שהציפוי שלהן עדין יותר והגוון המתקבל הוא עדיין לבן ופחות איבוד עוצמה.

לגבי שוטרים,טסטים :

זה שהשוטר לא תפס,בדק זה לא אומר שזה לא חוקי. נראה מה יגיד בוחן תנועה שמבין קצת יותר.

לגבי טסטים שוב,הכל משתנה,בין אם רואים את התאורה ביום או בלילה,אם היא מאירה מספיק חזק בבדיקה או אם סתם בא להם להכשיל או לא.

אז זה לא צורה למדוד אם יעשו לך בעיות או לא

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=503722

פה תמצא תמונות של האקסית, לא תמצא שם כחול ולא תכלת אלא לבן, נקי ובוהק. אולי לפנסים שלך הם לא התאימו, או שרכשת חיקי.

לגבי טסטים ושוטרים,

לא מסכים איתך. בבדיקת האלומה בטסט הנורות עוברות ללא בעיה.

במכון הטסטים בו אני מבצע טסט שנתי, המסלול סגור לגמרי וכך גם אזור בדיקת התאורה, כך שמתקבל מלוא האפקט.

נוסף על כך, אני גם לא מכיר נהג אחד שקיבל דו"ח או הורד, מהנורות האלו. (הדגם הזה ספציפית כמקורי , שמורכב על עדשה נכונה כמובן)

לרכבים ישנים , זה לא מתאים. ולכן, לא ממליץ .

עוצמת האלומה, ניתנת לוויכוח עד מחר. באופן אישי, לי זה לא הפריע בנהיגה. ולא מצאתי הבדלים משמעותיים מאחרים.

שורה תחתונה, אולי אין לו תקן אירופאי, אבל כל עוד רוכשים את המקור, ומרכיבים אותן על עדשה נכונה, אני באופן אישי לא חוויתי כל בעיה, גם כאשר נעצרתי.

חבל לטחון מים, אני לא מנסה לשכנע אף אחד, אלא מספר מהניסיון האישי שלי על טסטים ושוטרים (שבעצם אלו הפרמטרים החשובים).

פורסם

טוב סתם כי בא לי לעדכן, לפני שנגיע לטסט אני רוצה באמת לציין לטובה את מוסך איילנד סנטר (חזי כמדומני ועוד מוסכניק שעבד שם הבוקר שאני לא זוכר את שמו)

אם אתם זוכרים פתחתי פוסט על נורת SRS שנידלקה וסירבה להכבות גם אחרי איפוס תקלה (בוצע איפוס במוסך שאני מטפל בד"כ אם זה משנה - רק אוסיף שנאמר לי כי אצטרך כנראה לחפש כרית אוויר מפירוק כי "לא מתעסקים עם תקלות כאלו הכל ישן אז בד"כ מחליפים כבר הכל" מה שגרם לי להרים גבה בנושא) לאחר דיאגנוזה שלקחה מספר מועט של דק' חזר אליי המוסכניק וציין את מספר ההתראה והסביר ופירט בדיוק מה המשמעות שלה (שזה בדיוק מה שהיה לי חשוב להבין מה לא בסדר ולא סתם להחליף X Y Z ולקוות לטוב) כבר ציין בפניי כי הקונקטור איננו ממוקם היכן שהוא צריך להיות (זז מאיזשהי סיבה) המשיך וציין כי הוא מנקה את המחבר מחזיר את הקונקטור למקום שלו ומאפס את התקלה.

בתום הבדיקה והתיקון (שלקח עוד 10 דק לערך) חזר אליי חזי הדפיס לי חשבונית על סכום של 150 שקלים (שזה הסכום ד"א שהוא ציין בטלפון לגבי חיבור לסקאנר) ותודה לאל בינתיים הכל תקין.

עכשיו לפרק הטסט, לפני הטסט חשוב לציין שהורדתי את הנורות הלבנות מהמספר רישוי ונורות החניה (לא היה לי כוח להסתכן) בכל מקרה הרכב עבר מלבד לוחית רישוי אחורית (WTF) צילמתי את הלוחית רישוי והחלטתי שאני אעלה את התמונה שלה לעניות דעתי היא תקינה (ז"א המספרים ניראים בבירור לחלוטין אלא החלק הצהוב ממש טיפה התקלף) במהלך ההתקנה של הלוחית פשוט הצטבר מאחוריי תור שלם של אנשים שהיו צריכים לוחיות רישוי חדשות (רכבים לא ישנים!) אני לא יודע כמה העסק הזה מגלגל אבל זה כנראה עובד ממש טוב :-P (אם זה חשוב לכם אני אציין את שם מכון הטסטים)

בכל מקרה אין לי טענות, אם זה נחשב לא תקין אז זה לא תקין אין מה להתווכח, לי זה נראה כמו להכנס בקטנות בכל מקרה הלוחית עלתה כ 50 ש"ח. (יש שם מבצע 2 ב 80 :))

לסיכום, היה נעים מאד לבקר באיילנד סנטר (סוף סוף נפתרתי מהתקלת SRS הזאת ובצורה מקצועית) נתראה בשנה הבאה :lol:

Plate1.jpg

פורסם

בס"ד

היי,

שבוע שעבר התחדשתי בסדרה 1 שנת 2008.

ואני מעוניין להחליף את הנורות שלה ללבנות אבל חוקיות (בערך..) הזמנתי סט של PHILIPS DIAMOND VISION H7 5000k.

אני לא הכי מבין בזה אז אני שואל..

אם זה h7 זה לא אומר שצריך עוד סט בשביל האור הגבוה?

איזה נורות.יתאימו לי לפנסי ערפל?

אשמח לעזרה!

תודה..

פורסם

פיליפס DV לא חוקיות, כי הן מצופות תכלת. ברוב מכוני הטסטים זה פשוט לא עובר (אלא אם המנורה מאחורי עדשה).

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
פיליפס DV לא חוקיות, כי הן מצופות תכלת. ברוב מכוני הטסטים זה פשוט לא עובר (אלא אם המנורה מאחורי עדשה).

בוא נעזוב כרגע את מכוני הטסטים ,אם אני מזמין מאיבי ושם על הרכב שוטר יכול לתת דוח ? הורדה ?

מבחינת מכון טסטים כולנו יודעים שכל הארץ המגעילה הזאת היא חבורה של גנבים רמאים ואוהבי שוחד אני לא מאמין שטסט תהיה הבעיה שלי אבל בנסיעות יומיומיות לפחות שבדרך כלל אני נוסע באזורים מלאים בשוטרים אני לא רוצה לקחת את הסיכון.

אשמח לתשובה שבאמת מבין אני מדבר על Phillips Diamond Vision H7 5000K.

פורסם

צא מנק' הנחה שאני ממליץ על הנורות האלו אך ורק לרכבים עם רפלקטור (עדשת זכוכית) .

פורסם

התכוונת לפרוג'קטור .

שנית , שוב אתה מכניס נעשאים לא רלוונטים.

כאילו הנורה מיועדת לסוג אחד של פנס.

עובד מעולה בכל סוג פנס

פורסם
התכוונת לפרוג'קטור .

שנית , שוב אתה מכניס נעשאים לא רלוונטים.

כאילו הנורה מיועדת לסוג אחד של פנס.

עובד מעולה בכל סוג פנס

ראשית,

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=150663

נמצא בהמון רכבים מודרניים, עוזר למקד את אלומת האור.

שנית,

היא מתאימה יותר לפנסים עם רלפקטור.

רק אל תשאל למה.

מומלץ בחום למתעניינים להחליף לעיין קודם כאן :

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/126/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%95%D7%9F

• תוכן חדש...