Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נגעתי במנורה עצמה.

אפילו לא הכנסתי אותה לפנס, חיברתי אותה רק מבחוץ כדי לראות שהיא עובדת אבל היא הבהבה.

אם אני ישים 55W זה יסנוור נהגים?

יש לי עדשה בפנס.

ואיך אני יודע איזה קיט הוא איכותי כשאני רוצה להזמין מאיביי?

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נגעת במנורה עמצה? אם כן אז המנורה הלכה אדור לגעת בה.

אפשר לגעת במנורה כמה שרוצים, כל עוד מנקים אותה עם אלכוהול 70% אח"כ הכל בסדר.

פורסם

אצלי ברכב רוב הלדים שהחלפתי הייתי צריך להחליף לCANBUS.

שרציתי לשים קסנון, חיברתי, הפעלתי אורות ואז המנורה הבהבה בלי הפסקה, אותו דבר קרה לי שחיברתי לדים שהם לא CANBUS אבל לרגע לא קישרתי שזה קרה ככה בקסנון כי הוא לא CANBUS מכיוון שאחרי שניתקתי וחיברתי שוב המנורה כבר לא עבדה בכלל אז הייתי בטוח שנשרפה.

אתמול שהלכתי לברר באיזה חנות הוא אמר שאני צריך קסנון CANBUS, יש דבר כזה?

ואיפה אפשר לרכוש באיזור קריות-חיפה?

מנורה H7.

תודה ושבת שלום.

פורסם

רק לידע כללי של כל מתקיני הקסנון בפנס. עדשות לנורות רגילות ולקסנון הן שונות. כך שהעובדה שיש לך עדשה לנורה רגילה לא תמנע ממך לסנוור את כל מי שמגיע מולך או נוסע לפניך, גם עם נורת 35W.

פורסם
רק לידע כללי של כל מתקיני הקסנון בפנס. עדשות לנורות רגילות ולקסנון הן שונות. כך שהעובדה שיש לך עדשה לנורה רגילה לא תמנע ממך לסנוור את כל מי שמגיע מולך או נוסע לפניך, גם עם נורת 35W.

רק לידע כללי, מדובר על אגדה אורבנית.

אבל אני אשמח באם תעלה הוכחות לכך שאני טועה.

לדוגמא, האם יש הבדל בין העדשה בקאמרי עם קסנון מקורי לבין עדשה של קאמרי ללא קסנון (כנ״ל גם מאזדה 6,3)?

פורסם
רק לידע כללי, מדובר על אגדה אורבנית.

אבל אני אשמח באם תעלה הוכחות לכך שאני טועה.

לדוגמא, האם יש הבדל בין העדשה בקאמרי עם קסנון מקורי לבין עדשה של קאמרי ללא קסנון (כנ״ל גם מאזדה 6,3)?

1+ אני גם שמעתי על דברים על זה שיש משהו שמוריד ומעלה לבד את אלומת האור ומתזים לפנס שלא יסנוור(WTF?).

פורסם

הסיבה פשוטה. העדשה אמורה לרכז את האור ולפזר את האלומה בצורה מאד מסויימת (פוקוס). הנקודה שבה האור מופק בתוך נורה רגילה שונה מהנקודה שבה האור מופק בנורת קסנון, לכן לנורת קסנון דרושה עדשה שונה עם נקודת מיקוד אחרת מזו של נורת ליבון רגילה.

הנה הסבר קצת יותר מדעי.

http://www.danielsternlighting.com/tech/bulbs/Hid/conversions/conversions.html

פורסם
הסיבה פשוטה. העדשה אמורה לרכז את האור ולפזר את האלומה בצורה מאד מסויימת (פוקוס). הנקודה שבה האור מופק בתוך נורה רגילה שונה מהנקודה שבה האור מופק בנורת קסנון, לכן לנורת קסנון דרושה עדשה שונה עם נקודת מיקוד אחרת מזו של נורת ליבון רגילה.

הנה הסבר קצת יותר מדעי.

http://www.danielsternlighting.com/tech/bulbs/Hid/conversions/conversions.html

שוב, יש לך הוכחה שהעדשות שונות?

קראתי את המאמר שצרפת אך הוא עושה השוואה של האלומות בפנס רפלקטור רגיל.

במקרה זה התוצאות צפויות, אך גם כאן ישנם פתרונות (נורות HID מיוחדות לרפלקטור).

לגבי עדשה, בזמנו עשיתי על זה מחקר ל קטן ברשת והמסקנה הייתה שמדובר באגדה אורבנית ולמעשה אין הבדל בין העדשות (לפחות לא במקרה של טויוטה, לקסוס, מאזדה).

אם יש לך מידע חדש אשמח ללמוד.

פורסם

ההוכחה במאמר. הנורות מאירות בצורה שונה, לנורות HID דרושה אופטיקה שונה מנורות רגילות. אם תקרא טוב טוב תראה שהוא מתייחס לא רק לרפלקטורים.

בכל מקרה, כמובן עם עדשה המצב יהיה הרבה יותר טוב אבל עדיין לא אופטימלי.

אני לא יודע מה עם כל היצרנים, אולי הם פיתחו עדשה שעובדת עם שני סוגי הנורות.

אני לא מומחה בעניין, אבל לגבי הנורות שנועדו לרפלקטור כנראה (הנחה שלי) עדיין תהיה את אותה הבעיה של פיזור אור לא נכון לצדדים, למרות שלגובה האלומה תחתך כמו שצריך.

פורסם

הרכב שלי מגיע בכל הדגמים עם עדשה, ויש דגמים שמגיעים עם קסנון מהחברה.

אני לא חושב שיש הבדל בפנס\עדשה שלי [לא הגיע עם קסנון מהחברה] לעומת פנס\עדשה שכן הגיע עם קסנון מהחברה.

לא מאמין שליצרן יש כוח "לשחק" עם העדשה בהתאם לרמת האיבזור.

פורסם

http://www.ebay.co.uk/itm/HALO-RINGS-ANGEL-EYES-MONDEO-MK3-SMD-LED-6000K-UPGRADE-COMPLETE-KIT-/310622946692?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3AFord|Model%3AMondeo|Plat_Gen%3AMK+III&hash=item4852920584

חוקי או לא בארץ? אם כן כמה תעלה לי התקנה של דבר כזה במידה ואני מזמין את הסט לארץ?

נ.ב בלי דעות על יפה או לא יפה בבקשה.

פורסם

אהלן, אני מחפש תחליף לקסנון אבל שיהיה חוקי, יש דבר כזה?

יש אצל אחד החברים פנסים כחולים כאלה מקדימה והבנתי שזה חוקי, מה אני צריך להזמין מהאייבי בשביל זה?

תודה

פורסם

אני לא בטוח אם אתה מתכוון למאזדה שלפני שבוע מכרתי אבל אני יכול להגיד לך מניסיון של הרבה מאוד זמן דבר כזה :

תחליף לנורות מבחינת איכות וחוזק האור אין ,מה שכן יש מגוון תחליפים איכותיים פחות אבל נותנים "אפקט" של קסנון, מי שיעמוד מול הרכב יראה גוון כחלחל לבן וכמובן שגם אתה תראה את האור על הכביש בצבע לבן - 10K קלווין במקום 4K קלווין במנורות רגילות

שזה סבבה לגמרי רק קח בחשבון שבמקומות מאוד חשוכים וחסרי תאורה יהיה לך אור לא ממש מספק.

• תוכן חדש...