Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה לדפוק נפקדות, כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מצבים שכן חשוב מה עשית בצבא. למשל, עשיתי השמה לכמה עובדים באחד הבנקים, הבנק העביר אותם שאלון בטחוני ולדעתי בדקו את ההיסטוריה הצבאית שלהם, כי מי שלא עשה צבא פרפקט עד שחרור - לא קיבל אישור בטחוני בבנק.

לעניינים מסוג זה, שחרור על סעיף נפשי לא שונה בהרבה משחרור לאחר עריקות, בשני המקרים זו "אי התאמה" וסטיגמה של בנאדם בעייתי.

תאורטית קב"נ באמת יכול לעזור בהעברה ליחידה אחרת, אבל צריך להזהר באיומי התאבדות, רוב הקב"נים דואגים לתחת של עצמם ולא יסתכנו שמישהו יתאבד "במשמרת שלהם" גם אם הסיכוי אפסי. עדיף להגיד את האמת, שמדובר במצוקה חריפה, שאתה בכלל לא בקטע של התאבדות אלא חושב על נפקדות אבל תדגיש שאתה ממש לא רוצה להגיע לזה וחשוב לך להמשיך בשרות ולתרום. תעזור לקב"נ לעזור לך בזה שתחפשו מסלול של שינוי הצבה ולא של "טיפול בחייל אובדני".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, אני מצטרף לאחרים שאומרים שנפקדות היא מהלך טיפשי ולא יועיל.

שנית, ללכת לקב"ן זו אופציה, רק בלי כל הבולשיט של "אני אפגע בעצמי" וכאלה , אלא פשוט כדי לקבל כלים להתמודד

שלישית, שיחה פנים מול פנים עם המפקד המטריד זו אופציה נכונה - גם אם בשיחה תצא עליו (בלי פחד מהדרגות שלו, באזרחות הוא סתם אחד מהרחוב) ותאמר לו כ-ל מה שאתה חושב על ההתנהגות שלו (אם אפשר בדרך נוקבת אך מכובדת מה טוב) - שיתמודד.

רביעית, תוציא גימ"לים בטונות, כל שבוע , כל יומיים , כל יום - לא משנה , העיקר גימ"לים, זה ירגיע אותו.

חמישית, תגיש את טופס בקשת ההעברה כפי שהינחו אותך, אם צריך - אז גם 12 פעמים.

שישית, אומר לך דבר אחד שרצוי שתכניס לך לראש, אל תפחד מלא לעשות צבא או שישחררו אותך ממנו, זה גם ככה ביזבוז של זמן (וזה לא משנה אם אתה לוחם עם סכין בשיניים בסיירת מובחרת או ילד עשיר עם אבא "עמוס" שנוסע לקריה כל יום באאודי S3) - לך תלמד ותתקדם בחיים ותירגע, הכל יהיה בסדר. יש פה יותר מידי אנשים שאוכלים לך את המוח לגבי כמה זה "תורם למדינה" או "גברי ולא מתבכיין" להיות בצה"ל - לטעמי, קישקוש מוחלט, לא טוב לך ולא מעבירים אותך? תנסה להשתחרר בצורה מכובדת, לא צריך איומים ושטויות, פשוט גימ"לים וטפסים על גבי טפסים עם בקשות העברה כולל עירובו של הקב"ן בבקשת עזרה, הקב"ן הוא פסיכולוג לא יותר. בסוף זה יעבוד ואם לא ? לפחות העסקת את עצמך עד השיחרור.

למען הסר ספק: עשיתי שירות צבאי מלא ביחידה מודיעינית מובחרת בצה"ל.

(לא שאהבתי את זה ולא שזה תרם לי בחיים האלה..)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שמע אני חושב שאתה תוכל לדפוק אותו בכל מיני דרכים(רק תיקח בחשבון שהוא יחזיר לך).

לדפוק נפקדות זה דפוק, הכי קל יהיה להוציא ג' והרבה, בנוסף לך תמלא טופס 55 אצל משקית ת"ש ותפנה לגורם שמעל המפקד שלך, לא חובה לגשת אליו אני מניח שיש לך מייל צהלי שבו תוכל לדבר עם הממונים עליו.

קובי

פורסם
אהלן חברה אני רל"ש של אלוף משנה בדרום הארץ.

הוא בידיוק נכנס לתפקיד והוא מפקד מניאק שכל הזמן רק צועק עלי ומשאיר אותי עד 2 בלילה במשרד.

5 א"ג שלי.

חושב שהמפקד שלך בצבא מניאק?

חכה שתמצא עבודה אחרי הצבא ותכיר את הבוס שלך (שהמשכורת או ההכנסה מהעסק שלו תלויים בביצועים שלך).

אתה מזכיר לי סיטואציה מצחיקה מהצבא.

בזמנו שהייתי בקבע (גדוד לוחם), ישבתי לקפה על הבוקר עם רס"ר הגדוד, הוא מסוג הרס"רים האגדיים האלה שחצי צה"ל עבר אצלם בידיים.

בכל מקרה אנחנו יושבים, מדברים (הוא מדבר/ צועק , אני מקשיב).

בכל מקרה לפתע נכנס חייל מפקדה וצועק לר"סר , "טולי" (זה היה הכינוי שלו) "זהו!!! החלטתי שאני דופק נפקדות, לא מעניין אותי כלום."

טולי קם מהכסא שלו (מדובר על רס"ר עצום בגודלו שצועק בדציבלים מטורפים). בכל מקרה הוא קם ניגש לחייל , ואומר לו בעדינות:

"אל תדפוק נפקדות , זה רק כמה ימים בבית. במקום זה תדפוק עריקות קח חודש, אבל בחודש הזה אל תשב בבית רגל על רגל ותתבזבז.

סע לאילת, תישתכר, תעשן סמים, תזיין כמו מטורף, תחייה את החיים כאילו אין מחר, (ואז הטונים עלו ברמה דראסטית)

"כי שתחזור אני אפתח לך התחת כל כך חזק, שתוכל לחרבן לרוחב!!!!!" , ראוי לציין שהחייל הפך צבעו לצבע לבן וחזר למגורים.

נפקדות הוא לא דפק, וטולי לא דפק אותו.

ליל מנוחה.

:roflmao::roflmao::roflmao:

סיימת את הלימודים בבית הספר, אתה חיל לא ילד, מבקשים לשוחח עם המפקד ומבצעים ישור קו מולו, תאום צפיות ומטפלים בבעיה בדרכים המקובלות.

+1 :mm_yeah:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חושב שהמפקד שלך בצבא מניאק?

חכה שתמצא עבודה אחרי הצבא ותכיר את הבוס שלך (שהמשכורת או ההכנסה מהעסק שלו תלויים בביצועים שלך).

סוף-סוף...

אח שלנו, זו האמת לאמיתה.

תתבגר.

תתמודד.

אתה עוד תתגעגע אליו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

את הקב"ן קשה לסובב? באיזה סרט אתם חיים?

קבע איתו פגישה ותהפוך את הפגישות האלו להרגל. בכל פגישה תציג לו כמה אתה שבוז, מדוכא וחסר חיים.

זה הפתרון הכי טוב שלך. אל תקשיב לאלו שאומרים שזה כתם לחיים כי זו השמועה הכי מטומטמת שיש. אף אחד לא יודע שהלכת לקב"ן וגם אם כן זה לא מעניין אף אחד.

במהרה או שהמפקד שלך יתקשר להתנצל כדי לכסת"ח את עצמו מהתאבדות אפשרית שלך ובמקרה הטוב יעבירו אותך תפקיד.

אני למדתי שבצבא צריך לעשות בלאגן (לא לפחד מכלא \ קב"ן) כדי לקבל את מה שאתה רוצה.

יש לי חבר טוב שהיה 3 שנים פקיד בקריה (עם ממוצע 95+ בבגרויות, 5 מתמטיקה, 5 ביולוגיה, 10 מחשבים) בגלל איתור שגוי. הוא ניסה הכל בדרכים המקובלות (מכתבים לכל העולם ואשתו - שלח מעל 20 מכתבים, טופס 55, קבילה - ממש הכל) והנה הוא סיים שירות של פקיד בקריה והתייחסו אליו כמו זבל.

אני לעומת זאת אחרי חצי שנה כבר קלטתי שהמערכת לא תזיז אותי לשום מקום (אחרי ששמו אותי ביחידה שבה לא הייתה לי עבודה אלא פשוט ציפו שאגיע מ8 עד 6 - אחרי שעברתי קורס מאוד יוקרתי) פשוט עשיתי בעיות, נכנסתי לכלא לשבועיים ועברתי למקום הכי נחשב בצבא מבחינה טכנולוגית. שם תרמתי המון, כולם היו מרוצים.

פורסם

רק כדי להעמיד דברים על דיוקם:

חבר קרוב מאוד שלי היה בסיטואציה דומה, במהלכה המפקד שלו מירר לו את החיים. מדובר באדם שבא ממשפחה שבה כולם היו קצינים בצבא, ושהתגייס עם כל הרעל שרק אפשר. החבר ניסה לפנות לממונים של אותו מפקד, וכשזה לא עזר, החל לבקר בקביעות אצל הקב"ן. כל אלה לא עזרו לו, והמצב רק הלך והחמיר.

בסופו של דבר, ברגע של יאוש, החבר עשה מעשה אובדני. למזלו, אדם אחר ששירת עמו תפס אותו בזמן, וכך זה נגמר בפינוי לחדר מיון ושחרור כעבור מספר מועט של שעות.

לאחר המעשה הזה החליט הקב"ן לשחרר את החבר משירותו הצבאי, קצת פחות משנה לפני תומו. בתעודת השחרור צוין כי הוא שוחרר מהצבא בשל נסיבות רפואיות, אולם אין כל רמז לכל הסיפור המצער שהוא חווה.

האיש הוא אדם נורמטיבי לחלוטין שהיום עובד למחייתו בעבודה מסודרת וחי כאחד האדם. אז נכון שהוא לעולם לא יוכל להתקבל לעבודה בשירות המדינה, אבל מצד שני הוא גם לא ממש בונה על זה, כך שמבחינתו, הסיפור הסתיים בטוב. אם תפגוש באיש היום, אתה לעולם לא תנחש שהוא אשכרה עשה לעצמו מעשה אובדני - וכמעט הצליח.

לעניין הנפקדות: אישית אני חושב שזה רעיון רע, ואפילו החבר שעליו סיפרתי לא חלם לרגע לעשות מעשה שכזה. נתנו לך כאן עצות טובות, החל משיחה עם המפקד הסורר (ועם כמה שזה הולך להיות קשה, אתה חייב לשמור על פאסון במהלכה ולא להיגרר להשמצות/קללות/נאצות/התבכיינויות), עבור בגימלים/קב"ן וכלה בטופס 55. יש לך מספיק כלים להתמודד עם הבעיה שלך, אל תלך ישר לפתרון שלכאורה נראה קל, כי בסוף תבין שרק הכנסת את עצמך למצב עוד יותר בעייתי מזה שאתה נמצא בו עכשיו.

מאחל לך בהצלחה ושתהיה חזק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תהיה חזק , הרבה גימלים וטופס 55 במקביל .

אצלי זה עבד מעולה.

אני הגשתי טופס 55 ואז יצאתי לאבט"ש של שבועיים , ניקיתי את הראש באבט"ש והם התבשלו עם הטופס ,חזרתי ובמייל חיכה לי זימון לשיחה אישית עם הרמ"ד , שמה כבר היחס היה שונה לחלוטין .

אחרי שבועיים נוספעם החלטתי שאני לא מוותר ורוצה לעבור , המשכתי לעשות קצת בעיות , והעבירו אותי (ליתר דיוק הם לא רצו אותי יותר אז מבחינתי זה ניצחון).

נפקדות\עריקות זה לא דרך , אתה רל"ש סימן שאתה אמור להיות קצין , צריך להיות לך משהו בקודקוד.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
תיקים? מה זה פה, בצפר?

כל הדברים האלו רלוונטיים רק לצבא עצמו.

באזרחות אין לזה שום אפקט.

ואין שום דבר פזיז בפניה לקב"ן. הוא קיים כדי לעזור לחיילים שבמצוקה כזו או אחרת.

עריקות עלולה לגרור עמה רישום פלילי ,תלוי כמה התובע מתעקש.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

באבחון בטחוני אזרחי שואלים בנוגע לקב"ן ופה זה יכול להיות בור (אם יש לו כוונה לעבוד במקומות שמתעסקים בדברים נחמדים וסודיים).

לדעתי הכי קל זה באמת לקבול את המפקד. ישר יעבירו אותך, כי יחששו שהוא יתעלל בך בעקבות כך. וגם הוא ינסה לפתור את זה לשביעות רצונם של כולם כי זה כתם לקראת הקידום אי שם.

משכנתא זה קל

פורסם

לדעתי הכי קל זה באמת לקבול את המפקד. ישר יעבירו אותך.

אין לזה שום קשר למציאות. קבילות שמתקבלות, נבדקות במידה ונמצאות מוצדקות, לעיתים גוררות אחריהן מעבר. לא הכרחי כלל.

לפותח השרשור, יש לכם משמרות?

לכל האנשים שהציעו לפנות בצורה בוגרת ועניינית למפקד (אני מניח שאתם גם האנשים היותר מבוגרים כאן, עם הנסיון היותר עשיר "בחיים האמיתיים") - לצערי לא ככה זה עובד בצבא. רבים מהמפקדים לא מקבלים כאלה פניות/בקשות/שיחות בצורה רצינית, ובטח שלא מתייחסים אליהן. מפקד שמחליט להשאיר את הרל"ש שלו עד השעות הקטנות יכול להגיע להחלטה בכמה דרכים. או שממש לא אכפת לו מהחיילים שלו והוא רק רוצה למרר להם כמה שאפשר את השירות, או שהמצאות הרל"ש באמת נחוצה שם. במקרה הראשון אין עם מי לדבר, ובמקרה השני אם היה עוד כח אדם, הנטל היה מתחלק אחרת.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עזוב אותך נפקדות עזוב אותך עריקות עזוב אותך קב"ן.

בצבא מבינים רק דבר אחד וזה מעשים.

אם אתה באמת על סף גבול היכולת מבחינת התמודדות, ואתה לא רואה שום אופציה אחרת. אחרי שדיברת, התלוננת, בכית , והתחננת ולא נשארה ברירה פעל כך:

שב בלשכה, תחכה ליום ממש קשה ועמוס אבל יום שהמפקד לא יהיה בו אלא הקיצינים הזוטרים יותר, תקטר כל היום ותתנהג בעצבנות .

לקראת השיא של "אני לא יכול יותר דיי זהו" תתחיל צעוק ולהתשגע תפוס מסך זרוק על הקיר תשבור כמה דברים, ולך הביתה בצעקות.

מה שיקרה לאחר מכן זה שתקבל טלפון שאתה הולך להישפט.

אתה תקבל אולי ריתוק של שבועיים-שלוש. או כלא לשבועיים. לא יותר

תרצה את העונש, לאחר מכן יעבירו אותך לתפקיד אחר מן הסתם. בנוסף יארגנו לך פגישות עם קב"ן ותגיד שאתה לא מצליח לשלוט על העצבים שלך שהמסגרת מוציאה אותך מדעתך בלה בלה בלה , תקבל קשיי הסתגלות.

בהצלחה!

100% עובד בלי שטיקים ובלי יותר מדי מאמץ, יש אחריות ובמקרה שלא הצלחת אתה מקבל החזרים.

שבוע טוב, ולכל החכמים בלילה שיבואו עכשיו עם תגובות על התגובה שלי. אין לכם מושג אבל באמת אין לכם מושג מה זה להיות במצב שלו, שמגיעים באמת למחשבות של איך אני פוגע בעצמי כדי להוציא גימלים או איך באלי לסיים את החיים האלה וכו'

להיות ג'ובניק בעל תפקיד אמיתי לטחון שעות עבודה עם יחס מזלזל וללא הערכה ורק ביקורת יכול לשחוק בצורה אדירה מבחינה נפשית, דלת מולי יושבת קצין יוהל"ן של זרוע היבשה. ואחד הנושאים שהיא אחראית עליו זה אובדנות בזרוע. אחוז הג'ובניקים שמתאבדים או מנסים להתאבד גבוהה פי 5 לפחות מאחוז הלוחמים (שכבודם במקומם מונח).

פורסם

אלעד,

כאשר חייל משתחרר מסיבה נפשית או בריאותית (פיזי), בתעודת שחרור, רשום ששוחרר מנסיבות רפואיות. אף פעם לא יהיה רשום סיבות נפשיות. מה שכן, אם אני לא טועה, רשום את מספרי הסעיפים.

קראתי מה שנכתב כאן על בוס ואם אתם, האנשים שרושמים זאת, כ"כ סובלים אצלו, תנסו להיות עצמאיים.

בכל מקרה, השירות זה רק שלוש שנים והם עוברים די מהר (לפחות לי הם עברו) ולא צריך שום קב"ן, פשוט להיות חזקים והחלטתיים.

החלטת שאתה רוצה לעזוב את המפקד? זו המטרה שלך וכך אתה צריך להתייחס אליה.

פורסם

קב"ן? נפקדות?

למה ללכת רחוק.

שהוא צועק עלייך - תצעק עליו בחזרה. תגיד לו שהוא אפס ואתה לא רואה אותו ממטר ואתה הולך לאכול עכשיו ויוצא בשעה 4 מהמשרד כל יום ואם זה לא מתאים לו הוא יכול למצ*ץ לך ת'זין.

אני מבטיח לך שאחרי זה אתה לא תשאר במשרד שלו יותר. והכול ייפתר לך בחצי דקה להבדיל מכל התוכניות השתלטות על העולם כאן שמעורבים בהם 5 בעלי תפקידים מינימום.

גם אם הוא ישפוט אותך על התחצפות או משהו כזה - מה כבר הוא יעשה לך? יומיים ריתוק?

מה שבטוח שאחרי דבר כזה הוא כבר לא יחזיק אותך אצלו.

פורסם
קב"ן? נפקדות?

למה ללכת רחוק.

שהוא צועק עלייך - תצעק עליו בחזרה. תגיד לו שהוא אפס ואתה לא רואה אותו ממטר ואתה הולך לאכול עכשיו ויוצא בשעה 4 מהמשרד כל יום ואם זה לא מתאים לו הוא יכול למצ*ץ לך ת'זין.

אני מבטיח לך שאחרי זה אתה לא תשאר במשרד שלו יותר. והכול ייפתר לך בחצי דקה להבדיל מכל התוכניות השתלטות על העולם כאן שמעורבים בהם 5 בעלי תפקידים מינימום.

גם אם הוא ישפוט אותך על התחצפות או משהו כזה - מה כבר הוא יעשה לך? יומיים ריתוק?

מה שבטוח שאחרי דבר כזה הוא כבר לא יחזיק אותך אצלו.

מחזק את הדברים העלבת קצין לפי דעתי עדיף מנפקדות.

ואם תעשה את זה אחרי כמה בקשות להעברה גם יבינו אותך במשפט ויתחשבו בך.

• תוכן חדש...