Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא רכב מארגנטינה או צ'ילה? (מתלבט מאיפה לשלוח)

יוסי פרנקוס
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

עוד כמה חודשים אני טס לדרום אמריקה למטרות מחקר.

בין השאר אני אעשה מחקר על תחום האספנות בצ'ילה, אבל זה כבר לשרשור אחר.

כיוון שאהיה שם כבר, אנצל את ההזדמנות לקנות רכב אספנות כלשהו (מנסה עדיין לאתר את הרכב הראשון שלי ולקנות אותו בחזרה).

בזמן שאהיה שם אשתמש ברכב שאקנה כרכב יומיומי (זה נורמלי לחלוטין שם).

ההתלבטות שלי היא זו:

האם לשלוח את הרכב מצ'ילה או מארגנטינה?

מצד אחד, צ'ילה יותר רחוקה ואני משער שהמשלוח יותר יקר.

מצד שני, לקנות רכב בצ'ילה ולנהוג בו מעבר להרי האנדים ועוד 1200 קילומטר עד בואנוס איירס נשמע כמו רעיון מוזר למדי.

בהנחה והעלות של שתי האופציות זהה והרכב במצב טוב, הייתם לוקחים את הסיכון ונוסעים ברכב?

אופציה א' מראה שליחה דרך ארגנטינה אחרי נסיעה של 1200 קילומטר ברכב עצמו.

אופציה ב' מראה את המסלול שהרכב צריך לעשות דרך הים.

Option A.jpg

Option B.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מעריך שתמצא כאן מי שייבא מאותם מקומות.

אין קשר בין אורך המסע הימי לעלותו, במקרים רבים העלות היא נגזרת מן התחרות הקיימת בקווים הפועלים מאותם ארצות אל ארצות היעד.

פנה לסוכני אוניות בארץ / משלחים בינלאומיים לקבלת הצעות מחיר או בעת שהותך בצילה מגורמים דומים.

נסיעה של 1200 ק"מ היא ללא ספק תהיה חוויה יפה בשבילך , השאלה אם היה תהיה כזו גם לרכב בו חשקה נפשך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף גם קצת קשה לענות מכיון שעדיין לא ידוע באיזה רכב מדובר. יכול להיות שהרכב שתמצא לא יהיה במצב מכני מזהיר ו/או לא במצב כזה שתוכל לסמוך עליו לבצע נסיעה שכזו, ולא נראה לי שכדאי להיתקע באיזשהוא חור באיזור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי ישנה עוד אפשרות והיא להביא את הרכב מצילה לכיוון מערב דרך סין. שמעתי על אנשים שהביאו רכבים מהחוף המערבי בארה"ב דרך המזרח הרחוק, ולטענתם יצא יותר זול מאשר להוביל את הרכב בדרך היבשה לחוף המזרחי והובלה משם.

כדאי לבדוק את הנושא.

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסיאני מתאר לעצמי שאתה מתכוון לחפש מרצדס .אני הייתי כן עושה את הדרך היבשתית בשביל החוויה.(לאחר כמה חודשים של שימוש מקומי ברכב אתה כבר תדע עם נכון או לא לעשות את הנסיעה)יצאתי עם המרצדס שלי משוויץ בנסיעה עד יוון 2700 קילומטר מדהימים הדבר היחידי שאני מצטער עליו שעשיתי את זה לבד....נקודה למחשבה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דורון, אתה צודק.

אני אכן מחפש מרצדס אבל ממש לא נעול על זה.

אני גם מתפתה לקנות רכב אחר, אולי יותר עממי, מאלו שיותר נפוצים בדרום אמריקה וכמעט אין בארץ (אלו הרכבים שאיתם גדלתי).

זה יהיה מרצדס רק אם אני מוצא את המקורית שלי. אם לא, לא יהיה את הערך הרגשי של הרכב הספציפי וזה יהיה "סתם" עוד מרצדס בשבילי.

כל רכב שאני אקנה יהיה מטופל כמו שצריך ובמצב מספיק אמין בשביל הנסיעה הזו, אז האמינות לא ממש רלוונטית פה. גם אם אני נתקע בדרך, מוצאים מוסך ומתקנים. זו המהות של החוויה.

בנוסף, לקחתי בחשבון את מה שאמרת על הנסיעה לבד.

אני רוצה להשתמש בהזדמנות של הנסיעה כדי לנסוע לשם עם החברה שלי (עוזרת המחקר :wink: ), אז לבד אני ממש לא אהיה.

אשקול את הנושא של הובלה דרך סין, למרות שהרעיון של חציית היבשת ברכב פרטי שלי מתחיל לקסום לי יותר ויותר (חלק מההשראה היא מהסיפור של נחום על איך שהוא קנה את האוטו שלו ואיך שהוא הרגיש כשהוא נסע איתו בחזרה למלון. התיאור שלו נגע אצלי בבסיס העצבים)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח בחשבון עוד משהו: איסור על יצוא כלי רכב מארגנטינה. לא יודע מה לגבי צ'ילה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מצאתי התייחסות לחוק כזה.

אתה יכול להפנות אותי לאתר שמדבר על זה?

יכול להיות שזה היה חוק בתקופה של המשבר ב1999-2000, כשהכלכלה הארגנטינאית קרסה והצ'יליאנים נהרו לשם וקנו דברים במחירים מצחיקים (קניתי סירת מפרש LASER כמעט חדשה ב300$)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוויית הנסיעה לארגנטינה נשמעת לי כמו משהו ממש כייפי, לשלוח ישר מצ'ילה זה קצת.. יבש וטכני כזה.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום, אני גר בקולומביה עוד מעט שנתיים..

נסעתי אינספור בדרכים המקומיות(הן באוטובוס והן ברכב הפרטי). המון פעמיים דמיינתי את עצמי נוסע בדרכים הללו עם המוסטנג שלי.

אתה מבין, הנופים פה הם עוצרי נשימה. מרהיבים ומדהימים - איך שרק תקרא לזה...ולנסוע בהם עם רכב חלומותייך זו חוויה מסוג אחר.

ממליץ בחום לרתום את הרכב לנסיעה ולהנות מכול רגע

מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...