Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני שואל בשם בני משפחה שרוצים להחליף את המאזדה לאנטיס שנת 99 שלהם ברכב חדש .

צרכים, דרישות, אופי שימוש ברכב:

*ק"מ שנתי ממוצע יעמוד על כ- 11,000 קילומטר לשנה, רוב הנסיעות כ- 70% עירוניות והשאר כ- 30% בין עירוניות עם כמה נסיעות מסורתיות לים המלח והצפון הקרוב לחופשות (ישראלים ממוצעים כבר אמרתי? :-D ).

*רוב הנסיעות הן נהג יחיד וכמה פעמים בשבוע נסיעות עם נכדים מאחורה.

*אופי הנהיגה מתון ואין חשיבות למהירות גבוהה.

הרכב ישמש לפחות 10 שנים עד להחלפתו.

נק' חשובות לפי הסדר הבא הן :

בטיחות- מיועד להסיע ילדים קטנים מאחורה .

אמינות - כניסה למוסכים, איכות הרכבה של הפלסטיקה, האבזור, מחירי חלפים.

נוחות- שיוכל להסיע רכב מלא :זוג מקדימה, ילדים מאחורה ומקום בתא מטען לעגלה ושאר קשקושים בתחושה מרווחת .

סחירות -ירידת ערך צפויה עד כמה שניתן להעריך דבר כזה .

אשמח לכל תגובה ומידע חיוני

פורסם

יונדאי i30 עדיפה משמעותית לדרישות שלכם (ובכלל). אני מציע לשקול גם את קיה סיד, שהיא יונדאי i30 בשם שונה אבל עם אותם

מכלולים עיקריים (מנוע, גיר, מכלולי שלדה וכדומה). היתרון של הסיד הוא 7 שנות אחריות, לעומת שלוש בלבד ל-i30. מעבר לכך

האמינות ועלויות האחזקה צפויות להיות כמעט זהות (עם היתרון של ארבע שנים אחריות נוספות, כמובן).

פורסם

מי זה רוני?

מכיוון שה-i30 מרווחת, נוחה ונעימה יותר מה-SX4, והרבה יותר חשוב מכך - עונה על דרישות הבטיחות טוב יותר (חמישה כוכבי

בטיחות בהגנה על מבוגרים וארבעה בהגנה על ילדים, לעומת ארבעה למבוגרים ושלושה לילדים ב-SX4).

בנוסף מדובר במכונית מחצי קטגוריה למעלה (SX4 היא משפחתית קטנה, ה-i30 משפחתית קומפקטית), וליונדאי יחידת כוח עדיפה.

פורסם
יונדאי i30 עדיפה משמעותית לדרישות שלכם (ובכלל). אני מציע לשקול גם את קיה סיד, שהיא יונדאי i30 בשם שונה אבל עם אותם

מכלולים עיקריים (מנוע, גיר, מכלולי שלדה וכדומה). היתרון של הסיד הוא 7 שנות אחריות, לעומת שלוש בלבד ל-i30. מעבר לכך

האמינות ועלויות האחזקה צפויות להיות כמעט זהות (עם היתרון של ארבע שנים אחריות נוספות, כמובן).

בואו לא נשכח שהשוק הישראלי הוא בעל דעה קדומה על קיה וליונדאי יש שם טוב יותר, אני הייתי שוקל שנית את היונדאי מאשר קיה.

אין לי שום דבר נגד הקיה וכולנו פה בפורום יודעים שקיה = יונדאי, אבל לך תסביר את זה לאנשים שלא מבינים מהחיים שלהם במכוניות וחושבים שיונדאי זה זבל של אוטו או שסקודה 1.2TSI זה הרבה יותר חלש ופחות טוב בהרבה מכל משפחתית עם מנוע 1.6...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איזה הפרש יהיה בין קיה ליונדאי בנות 10? במקרה הרע אלפים בודדים של שקלים, וכל זה בתמורה לארבע שנים נוספות

של אחזקה כמעט על בסיס טיפולים שוטפים. וגם זה בהנחה שהתדמית של קיה לא תשתפר (מה שקורה כבר כיום).

פורסם

אני העדפתי את ה-SX4 - יותר מרווחת, תא מטען הרבה יותר גדול והרבה יותר זולה (הפרש של כ-15,000 ש"ח גרסה מאובזרת מול גרסה מאובזרת). לא נכנסתי לפרטי האבזור אבל גג שמש, למשל, ממש לא מעניין אותי.

מבחינת אמינות - ה-SX4 היא דגם חדש (המנוע הוחלף ב-2010 לבעל הספק יותר גדול) כך שקשה לשפוט מבחינת האמינות, אבל נסיון קודם במשפחה (בלנו אחת ו-3 ליאנות) מראה שסוזוקי הוא יצרן בעל אמינות יוצאת מהכלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם יש תחרות בין מרכזי המכירה, של יונדאי לדוגמא? כלומר האם ניתן "לנצל" את התחרותיות על ידי קבלת הצעה במרכז מכירה א' ולנסות לקבל הצעה טובה יותר במרכז מכירה ב', או שההצעות בכל מרכזי המכירה הן זהות ?

• תוכן חדש...