Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צעד חשוב נוסף למכונית החשמלית של בטר-פלייס. החברה חתמה על הסכם עם קבוצת ההנדסה ברן, במסגרתו תקים קבוצת ברן

51 תחנות החלפת מצברים מהירות במהלך השנה הקרובה.

פרטים נוספים בקישור

BattEx2.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2 דקות זמן החלפת מצבר וכמה זמן צריך יהיה לעמוד בתור עד לביצוע ההחלפה?.

160 ק"מ טווח נסיעה, זה המכסימום בתנאים אידאליים, ללא מזגן פועל ובנסיעה בינעירונית, במישור, במהירות שיוט סבירה וכל חריגה מזה תגרום מיידית לצריכת זרם חשמלי מוגברת ולקיצור טווח הנסיעה.

ימים יבואו ונראה מה באמת יקרה עם מיזם המכונית החשמלית של "בטר פלייס".

בברכה - רפי לין

פורסם

המרחק הוא דווקא פחות בעייתי.

אני מאמין שתוך מס' שנים מועט ימצאו דרך למזער סוללות לרמה כזו שנסיעה ברכב חשמלי, תגיע לטווח של רכב רגיל.

הבעיה שאני רואה, לא קשורה ישירות למכונית, אלא לתשתית.

נגיד ואכן בטר פלייס יצליחו למכור כ- 5000 מכוניות בשנה הראשונה. ונגיד שרק 1000 יחליטו שהם רוצים "לתדלק" בזמן שהם בעבודה. מה יקרה למשק החשמל בארץ, כאשר בקיץ אנחנו כבר על הקצה ואין רזרבות?

האם נראה אנשים שטוענים את המכונית במשך היום, אבל בעצם שום טעינה לא תתבצע? (כך טענו בחברת חשמל. טעינת מכוניות תהיה בעדיפות אחרונה) איך יחזור בעל המכונית הבייתה? בדחיפה? :shock:

פורסם

אל תדאג בכלל, עם שלל מיסים ובלו על החשמל לטעינה, הם יורידו את החשמליה בפגיה של רמב"ם.:x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נגיד ואכן בטר פלייס יצליחו למכור כ- 5000 מכוניות בשנה הראשונה. ונגיד שרק 1000 יחליטו שהם רוצים "לתדלק" בזמן שהם בעבודה. מה יקרה למשק החשמל בארץ, כאשר בקיץ אנחנו כבר על הקצה ואין רזרבות?

אחד המשקיעים הגדולים של בטר-פלייס הוא לא אחר מאשר עידן עופר. למשפחת עופר יש חברה בשם "קבוצת עופר", שמחזיקה בין היתר בחברה לישראל. ולמה זה משנה? כי אחד מתחומי העיסוק של החברה לישראל הוא ייצור אנרגיה חשמלית.

אתה יכול לתאר לעצמך שברגע שתעלה צריכת החשמל אל מעבר ליכולת הייצור של חברת החשמל (גם בעקבות שימוש נרחב במכוניות חשמליות, אבל לא רק) וחברת החשמל תופרט, תשמח החברה לישראל להציע את שירותיה למדינת ישראל ולמכור לכולנו חשמל במחירים מופקעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני חושב שבטר פלייס הוא גימיק שיווקי שלא יהיה מאחוריו כיסוי, אבל נחיה ונראה.

אני מקווה בשביל כולנו שלא

כי עם תמיכה כלכך רחבה בעולם, השקעות, תמיכה של נשיא המדינה, הזמנות של 50 אלף רכבים מרנו רק לשנתיים-שלוש הקרובות, הסכמים עם דנמרק ואוסטרליה זה הולך להיות הפלוף הכי גדול בתולדות המדינה, לפחות בתחום העסקי.

פורסם
2 דקות זמן החלפת מצבר וכמה זמן צריך יהיה לעמוד בתור עד לביצוע ההחלפה?.

160 ק"מ טווח נסיעה, זה המכסימום בתנאים אידאליים, ללא מזגן פועל ובנסיעה בינעירונית, במישור, במהירות שיוט סבירה וכל חריגה מזה תגרום מיידית לצריכת זרם חשמלי מוגברת ולקיצור טווח הנסיעה.

ימים יבואו ונראה מה באמת יקרה עם מיזם המכונית החשמלית של "בטר פלייס".

בברכה - רפי לין

קראתי באיזשהו עיתון שעשו סקר והישראלי הממוצע נוהג בסביבות ה-70 ק"מ ביותר, כך שזה נתון לא רע בכלל.

פורסם

לישראלי הממוצע יש גם 2.4 ילדים ומעולם לא הצלחתי לראות 0.4 ילד :wink:

בממוצע אנשים טובעים במיים שגובהם רק 32 ס"מ :wink:

כדי להגיע למעלה בסולם, צריך להתחיל לטפס מלמטה.

מיזם "בטר פלייס" לפחות דוחף את כל העולם לפתח יותר רעיונות לרכב חשמלי והפתרון הטוב יהיה

לכשיפותחו מצברים יעילים וטובים יותר, עם אורך זמן פעולה ארוך יותר, משקל מופחת ומחיר זול יותר.

יש מונח בחו"ל שצריך לראות את העלות הכוללת: WELL TO WHEEL, מהבאר לגלגל, שפירושו העלות האמיתי

ממקור ייצור האנרגיה לרכב ועד גלגלי הרכב, קרי, עלות הפקת החשמל, הפסולת הסביבתית שהוא גורם ועלויות סילוקה ו/או

ניטרולה וכו'.

כנראה שסה"כ עלויות אלו יהיו גם הן יקרות.

כמעט בודאות שבמשך הזמן יגבר ייצור, מכירה ושימוש ברכבים חשמליים ברחבי העולם, אבל לא כתחליף מוחלט

למנועי השריפה הפנימית ברכב.

בברכה - רפי לין

פורסם

רק אני לא מבין את ההימור של בטר-פלייס?

הרי אם עוד 5 שנים ייוצרו רכבים עם טווח טעינה של 500 ק"מ וטעינה מלאה מהירה של 5 דקות במתח בייתי (מה שבכלל לא דמיוני), אז בטר פלייס יסגרו את כל התחנות החלפה, את כל עמדות הטעינה וילכו הבייתה?

מי בכלל יצתרך אותם שיחליפו לי מצבר? או שיאפשרו לי להטעין בעבודה?

פורסם

מצברים זה לא הייטק.

לא הייתי מהמר שתוך 5 שנים יהיו מצברים פי 2 יותר קלים פי 10 יותר חזקים שנטענים בדקות.

ההתקדמות בתחום הזה הרבה יותר איטית.

וטעינה מהירה ממש (5 דקות) מחיבור חשמל ביתי לא תהיה אף פעם. ההספק שיידרש לטעינה כזו הוא של שכונה קטנה.

לגבי הטענה במקומות העבודה בשיא הקיץ - אכן בעיה אבל אם באמת הטעינה תהיה מנוהלת, אפשר יהיה לתמרן אותה מסביב לשעות השיא עצמן שהן ככה ב14:00 בצהריים.

1000 רכבים חשמליים שכל אחד נטען בהספק בינוני של 10KW (מספיק לטעינה תוך אולי 3 שעות - לא מהירה אבל גם לא איטית), זה אומר 10MW. זה פרומיל ממשק החשמל בארץ. זניח. שיא ייצור החשמל בארץ (בפועל. בקיץ האחרון) הוא בסביבות 11000MW.

הבעיה עם בטר פלייס היא לא (בעיקר) טכנולוגית. היא עסקית.

אם תהיה כבול להטענה רק בתחנות "מנוהלות" ולא תוכל לטעון בבית באופן פרטי, זה אומר שיכולים לגבות ממך כמה שרוצים על החשמל.

בטר פלייס + משרד האוצר רוצים ליצור מצב שאפשר להטיל מיסוי כבד על החשמל לרכב בדומה לרמת המיסוי על בנזין.

וזה בלי להקפיץ את מחירי החשמל הביתי פי 5.

את זה אפשר לעשות ב2 דרכים: הגבלת הרכב לטעינה בעמדות מורשות בלבד בהן החשמל ייספר וימוסה, או לחלופין הטלת מס קילומטרים שייגבה כל שנה לפי הרישום בטסט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בגירה, אתה לא מבין? אתה חיי בארץ הקומבינות שלנו אני מקווה.

התחנות החלפה = נדל"ן = הרבה מאוד כסף.

טווח טעינה של 500 ק"מ וטעינה מלאה מהירה של 5 דקות במתח בייתי אינו אפשרי פיסיקלית (תצטרך לטעון 1 מגוואט/שעה עם חוטים בחתך הגדול פי 200 מחוט חשמל רגיל)

טעינה ביתית היא בעייתית מיכוון שסך כל האנרגיה התיאורטית שניתן למשוך מהרשת הביתית הוא כ 20 קילווואט (דירה חדשה+תלת פאזי) ומשמעה היא זמן טעינה=זמן נסיעה. (בגדול, עם מספר הנחות יסוד מקובלות)

פורסם

אני מבין קטן מאוד בטכנולוגיית מצברים ובחשמל אבל אני כן יודע שהצורך הוא אבי כל המצאה, אם יסתובבו על כבישי העולם כמה מאות מליוני מכוניות חשמליות, יושקעו הרבה יותר מאמצים בייצור מצברים חדישים יותר.

אני בטוח שאם לפני 10 שנים הייתי אומר לכם שתוך עשור ימכרו בישראל רכבים חשמליים לחלוטין, היה לכם גם הסבר מלומד למה זה לא ייתכן.

ואם הגזמתי וטעינה מלאה תהיה בשעתיים וטעינה של 50% תהיה ברבע שעה יותר נשמע לכם הגיוני, אז דיינו.

פורסם
אני מבין קטן מאוד בטכנולוגיית מצברים ובחשמל אבל אני כן יודע שהצורך הוא אבי כל המצאה, אם יסתובבו על כבישי העולם כמה מאות מליוני מכוניות חשמליות, יושקעו הרבה יותר מאמצים בייצור מצברים חדישים יותר.

אני בטוח שאם לפני 10 שנים הייתי אומר לכם שתוך עשור ימכרו בישראל רכבים חשמליים לחלוטין, היה לכם גם הסבר מלומד למה זה לא ייתכן.

ואם הגזמתי וטעינה מלאה תהיה בשעתיים וטעינה של 50% תהיה ברבע שעה יותר נשמע לכם הגיוני, אז דיינו.

טעינה מלאה בשעתיים זה אפשרי עם חיבור חשמל גדול (אבל ריאלי לבית, אם מסכימים לשלם קצת $$$ לחברת חשמל).

לא נראה לי שתהיה יותר מדי דרישה ליכולת כזו - היכולת להטעין במשך הלילה (100% בשמונה שעות נגיד) בחיבור ביתי רגיל מספיקה בבית.

50% או 80% טעינה בחצי שעה (לא רבע שעה - זה יותר מדי זרם והמצברים יתחממו יותר מדי) זה אולי גם אפשרי אבל זה כבר לא ריאלי בחיבור ביתי. זה כן ריאלי עם חיבור חשמל מסחרי של תחנת "תדלוק".

הבעיה היא שאף אחד לא יחכה חצי שעה בזמן שהאוטו מתמלא.

בנסיעה מחיפה לאילת עם מזגן יכול להיות שיידרשו 3 עצירות תדלוק (!)

אם היה אפשר לטעון אפילו 50% בעשר דקות אז כל נושא החלפת הסוללות של אגסי היה לא רלוונטי. אבל כרגע לא נראה שיש מצברים שיעמדו בזה בלי להתפגר אחרי 10 מחזורים כאלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...