Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פורד פוקוס מודל 2006 ושלשום נכנס בי מאחור רכב (סופארו אימפרזה 2002). לרכב שלי נראה שיש פגיעה קלה בטמבון ולרכב הפוגע הלך מכסה מנוע, פנס ורדיאטור.

נהג הרכב הפוגע ביקש לא להפעיל את הביטוח, מאחר ויש לו השנה כבר 2 תביעות, ומציע לי לתקן במוסך שהוא מכיר בעלות של 1600 ש"ח שכמובן הוא ישלם.

מוסך של פורד אמר לי שהנזק מתחיל ב 2500 ש"ח ויכול גם להגיע ל 6000 ש"ח.

האם ניתן לסמוך על מוסך שאינו מורשה יבואן שיתקן כל נזק (המוסך הוא מוסך מורשה של משרד התחבורה)

מוסך פורד רק הסתכל מבחוץ על הנזק לעמות המוסך השני שגם העלה את הרכב ובדק מלמטה ואמר שאין פגישה יותר מקוסמטית ושהו יחלייף את הטמבון.

האם הטמבון שיוחלף צריך להיות מקורי של פורד או שיכול להיות שגם במוסך של פורד ישימו תחליפי / מפרוק?

כמובן שהכי קל זה להגיש שזו לא הבעיה שלי אבל הבנאדם נראה נואש וסתם להזיק לו אני לא רוצה.

פורסם

מניסיון קל עם חברות ביטוח. יש בעיה עם חלקים תחליפיים ומקוריים ,ברכבים שמעל שנתיים או שנה על הכביש אם יש חלק תחליפי אז הם מאשרים רק תחליפי ובמידה והחלק לא יושב טוב, אז החוק אומר שצריך להחזיר את הרכב כפי שהיה, ז"א יאשרו לך חלק מקורי או אפילו משומש. במקרה שהתחליפי לא יושב כמו שצריך ,כמובן זאת השמאי קובע ,אם תרצה מקורי אז את ההפרש תצטרך לשלם מהכיס שלך . לענינינו אם באמת הנזק הוא רק טמבון אז אולי עדיף להחליפו וזהו אם הנזק הוא מעבר לזה אז תפעילו את הביטוח כי המחיר רק יעלה .לעניות דעתי יש להפעיל שמאי שיהווה חווד דעת על אומדן הנזק אם אתם לא מפעילים ביטוח .

למה לא להפעיל את הביטוח אם ישנה אי ודאות לגבי אומדן הנזק הרי דרך המלך היא להפעיל את הביטוח .במידה ולא עדיף שתלכו למוסך שלך כדי שלא יעבדו עליך.

אין ביעוץ זה כל יעוץ משפטי וכדומה ליעוץ שונה או אחר.

פורסם

אין לך כל דרך לדעת מה הנזק המלא עד שהרכב יבדק באופן יסודי, ולפעמים צריך לפרק כמה שכבות של חלקים כדי לדעת את הנזק. לפני הרבה שנים היה לי סיפור דומה - נזק שעל פניו נראה כ-3,000 ש"ח התברר, בסופו של דבר, כ-10,000 ש"ח.

1. תן לסוכן הביטוח שלך לטפל בכל התביעה. הוא עושה זאת יום-יום ומכיר את כל הטריקים והשטיקים. לגבי עניין החלפים התחליפיים - יש דיון מעניין בפורום המשפטי של CF, כדאי לך לקרוא בו.

2. עמוד על זכויותיך, ובחר את המוסך המתאים לך. הפוגע מאחור הוא המזיק - שישלם, נפגעת מספיק מכך שרכבך יושבת לכמה ימים, אתה לא צריך לסבול מירידת הערך בשל שימוש בחלפים לא מתאימים.

3. יתכן שיש עניין של ירידת ערך הרכב, וגם את זה עליו לשלם. לצורך זה יש שמאי. וגם את עבודת השמאי עליו לשלם - כך שה-1600 ש"ח שלו יכולים לתפוח בקלות בעוד כמה אלפים אפילו אם תתקן במוסך "שלו". אם תוותר על שמאות תפסיד גם את ירידת ערך הרכב. כמוכן אם תוותר על עבודת שמאי, תפסיד גם את בדיקת טיב התיקון בסופו.

4. זה שלבחור יש תביעה שלישת תוך שנה זו בעיה שלו. מוטב שילמד את הלקח דרך הכיס. אם הוא נוהג בצורה פרועה הנפגע הבא שלו יכול להיות ילד במעבר חציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקת אם בכלל יש לו ביטוח???

יכול להיות שהוא מפליץ לך מעשיה אודות תביעה 3.

זאת לא הבעיה שלך. אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

פורסם

יכול להיות שהבן אדם מסובך ( אולי אין לו ביטוח ? אולי יותר מידי תביעות?)

מאחר ולא מדובר במרצדס 500 , אני היתי נותן לו את הצאנס לאחר שהיתי מוודא עם המוסך שהוא מחליף לי טמבון

חדש + צבע וניגמר הסיפור ( אם זה רק הטמבון ולא יותר מזה).

וכל זאת כאמור אם מדובר במכה קטנה שעקמה את הטמבון קלות , מאחר ואם מדובר ב" בומבה " שזעזעה את כל הרכב ( ואת זה רק אתה יודע) היתי הולך לביטוח.

תמיד בחברה ינפחו את המחיר של החלק , של העבודה , והמע"מ , ויהפכו את העניין לסיפור רציני .

מה 6,000 שח ? על טמבון? במחיר כזה אני מחליף מנוע.....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אצלי, נזק שהיה נראה מאוד קל, נגמר ב 4500 שח כולל השמאי.

האשם בתאונה היה רכב של חברת השכרה, שככל הנראה לא הייתה משלמת את הכסף כל כך בקלות, אם הנזק לא באמת היה מגיע לסכום הזה.

אני דיי בטוח שאני הייתי מפעיל ביטוח במצב הזה.

אבל אם היה מקרה שמשום מה הייתי מסכים לוותר על הודעה לביטוח, הייתי לפחות מקבל הערכת מחיר ממוסך שאני בחרתי ולא מוסך של הנהג הפוגע. יכולים להיות נזקים שעל פני השטח יראו כמתוקנים, אך כדי לחסוך בעלויות, התיקון לא יהיה באמת מלא.

בכל זאת מוסך שהוא בוחר והוא משלם.

ואם הוא לא היה מעוניין במוסך שלי, הייתי מפעיל ביטוח בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אם אתה רוצה לבוא לקראת האדם הפוגע, ראשית צריך להוריד פגוש אחורי ולראות האם הפח אחורי לא נפגע.

אם נפגע שכח מהעניין של תיקון ב 1600 ש"ח והפעל את חברת הביטוח מיד.

אם מדובר בתיקון פגוש אחורי בלבד אז המחיר אולי זול אבל לא בגדר הלא בסביר.

מציע להגיע למוסך עם אדם שמבין בפחחות/שמאות או לבצע את הבדיקה במוסך שאתה סומך עליו.

פורסם

יש לך 2 אפשרויות.

1. תבע את חברת הביטוח שלו. החברה תשלח שמאי - תהיה בדיקה רצינית במקום שבו אתה תבחר ואז הפוגע יכול להחליט אם הוא רוצה לשלם לבד או לתת בכל זאת לביטוח לסיים את הענין.

2. אתה יכול להסכים לרעיון שלו אבל בתנאי שמגיע שמאי להעריך את הנזק.

בכל מקרה אל תסכים להסתמך על מראה עיניים של מוסכניק.

פורסם
לרכב הפוגע הלך מכסה מנוע, פנס ורדיאטור.

המשפט הזה גורם לי לחשוד, שלנהג הפוגע אין כיסוי ביטוחי, הנזק לרכב שלו נשמע גדול, ולא משנה, כמה פעמים הוא הפעיל את הביטוח שלו השנה. תוסיף לזה את הנזק של הרכב שלך, וגם אתה תתחיל לחשוד.

אם אין לו כיסוי ביטוחי, ואתה לא תסכים לתקן על חשבונו את הרכב, תיאלץ לתבוע אישית את הנהג - דיונים בבית משפט, חודשים (אם לא שנים ) עד שתקבל את הכספים. כאב ראש לא קטן.

הפתרון הטוב בשבילך, לשכנע את הפוגע לתקן במוסך מטעמך, לא צריך מורשה, מוסך פחחות מקצועי.

ככה הסכום לא יגיע למספרים, אשר מוסך מורשה נקב בהם, וגם אתה תהיה רגוע, שהרכב תוקן במקום "משלך".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מראה עינים של פחח עדיפות מקצועית מהשמאי.

יכול מאד להיות אבל לעיניים שלו אין ערך משפטי אם זה יגיע לכך.

פורסם
המשפט הזה גורם לי לחשוד, שלנהג הפוגע אין כיסוי ביטוחי, הנזק לרכב שלו נשמע גדול, ולא משנה, כמה פעמים הוא הפעיל את הביטוח שלו השנה. תוסיף לזה את הנזק של הרכב שלך, וגם אתה תתחיל לחשוד.

תחושתי דומה , מסתבר שיש כלי רכב רבים שנעים בכבישים בלי ביטוח צד ג' שעלותו 1000 ש"ח לשנה. חוסר אחריות!!

אם אין לו כיסוי ביטוחי, ואתה לא תסכים לתקן על חשבונו את הרכב, תיאלץ לתבוע אישית את הנהג - דיונים בבית משפט, חודשים (אם לא שנים ) עד שתקבל את הכספים. כאב ראש לא קטן.

לא יקח שנים אלא חודשים , אבל גם שיש לך פסק דין ביד אין פירושו שהבחור משלם, ואז עד לקבלת הכסף יכול לקחת זמן.

הפתרון הטוב בשבילך, לשכנע את הפוגע לתקן במוסך מטעמך, לא צריך מורשה, מוסך פחחות מקצועי.

ככה הסכום לא יגיע למספרים, אשר מוסך מורשה נקב בהם, וגם אתה תהיה רגוע, שהרכב תוקן במקום "משלך".

מסכים לפתרון המוצע בוא נקווה שגם הנהג הפוגע יסכים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

אמרתי שנים מנסיון.

הרכב של חמי נפגע ע"י נהג ללא ביטוח. רק ירידת ערך של הרכב היתה 12 אלף ש"ח.

לא היתה ברירה, אלא להפעיל את הביטוח "עצמי".

שולמה השתתפות עצמית, וחברת הביטוח תבעה את הפוגע.

כעבור שנתיים, כאשר חמי כבר שכח מהסיפור, הגיע החזר השתתפות עצמית מחברת הביטוח, שהצליחה לקבל כספים מהנג הפוגע.

כמובן, חמי הפסיד ל 3 שנים הנחה על היעדר תביעות בכך, שהפעיל את המקיף שלו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...