Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי שידידה שלי התייאשה מחיפוש של 206 היא עברה לחפש גם פולו 2001-2002 עם מנוע 1,400 ופיאט פונטו ספייס 2004-2005 עם מנועי 1,200-1,400 אוטומטיות בלבד שנכנסות לה בתקציב, עד 30,000 ש"ח.

אחרי שעשינו יחד דוקטוקרט בנושא הפג'ו המוזנחות, מה ה"מחלות" הידועות של הפולו ופונטו? למה צריך לשים לב וליחס חשיבות רבה בבדיקה ויזואלית? כמובן שבדיקה שלי לא תחליף בדיקה במכון, אבל הייתי מעוניין לדעת האם ישנן בעיות ידועות ומוכרות שניתן לשים אליהן לב עוד לפני הבדיקה ולהתקזז במחיר הרכב אם ובהתאם.

בינתיים מה שעולה לי לראש הוא בעיית ההגה החשמלי בפונטו (אבל לא שאני מכיר דרך לחזות את התקלה הזאת מראש) וסל"ד "מקפץ" בפולו שיכול להסתיים בניקוי בית מצערת ויכול להגיע להחלפת מצערת קומפלט, שגם כאן קצת קשה לנבא איפה הבעייה וכמה יעלה סידורה.

כל בעייה או דגש נוסף יתקבלו בברכה.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בפונטו:

מחלות ידועות:

-ההגה החשמלי לא מגלה אמינות רבה.

-פלסטיק חיפוי במסילה של ההילוכים נוטה להשבר(לא גורם נזק, פגם אסתטי).

-לא להתקרב לגיר הרובוטי שמגיע עם המנוע החלש(8 שסתומים) אלא רק לגיר הרציף שמגיע עם המנוע החזק(16 שסתומים).

צריך לבדוק היסטורית טיפולים עם דגש על שימוש רק במי קירור מסוג פאראפלו שמיועדים לפיאט, ושהוחלפו רק פלאגים מקוריים(חלופיים יכולים להרוס את המחשב של מערכת ההצתה).

בהצלחה

איתי

פורסם

תודה.

לפחות לגבי הפיאט לא נראה שיש מודעה אחת בלוחות היד2 שהיא לא של סוחרים :?

מה לגבי הפולו? כמה היא רגישה להזנחה? מה לגבי תיבת ההילוכים האוטומטית ברכב בן 9-10? האם גם הזמן משחק תפקיד או בעיקר הקילומטרז'?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין ספק שהפלו עדיפה מה פונטו מה שאני יודע על פולספגן זה שהגיר אוטומט לא מגיעה לק"מ גבוה בגלל שהוא מתחמם אבל יש לזה פתרון זה להגדיל את הקולר שלו זה מה שאני יודע על פלו מה שכן לפונטו יש יתרון אחד זה חלקים זולים יותר אבל יותר מוסך

פורסם

למה לא להתקרב לגיר הרובוטי? זה שהרכב חלש לא אומר שהוא גרוע.

יש גם יתרונות לדגם החלש - צריכת הדלק פשוט פנטסטית - עכשיו כשאין צורך במזגן אני מגיע לצריכת דלק של 1:16 בתוך חיפה.

אם היו אומרים לי שהייתי יכול להגיע לדבר כזה עם רכב בנזין לא הייתי מאמין.

פורסם

הסיבה שהמלצתי להתרחק מהגיר הרובוטי היא חוסר אמינות(בצע חיפוש ותקבל הרבה דוגמאות)..

כמובן שהכל עניין של מזל, ואי אפשר להכליל.

לגבי המנוע החלש, אין לי בעיה איתו, פשוט הבחור צריך אוטומט, והגיר הרציף(המומלץ) מגיע רק עם המנוע החזק יותר..

אגב כבעלים לשעבר של פונטו, גם המנוע החזק יותר מאוד חסכוני(12-13 ק"מ-ליטר משולב-מזגן עובד, מחוץ לעיר הצלחתי בנסיעה רגועה להגיע גם ל20 ליטר לק"מ)..

איתי

פורסם

לפי מה שאני זוכר מערכת הקירור בפולואים היא אחד המוקדים לבעיות, תשים על זה דגש לפני שאתה מחליט שאתה נסגר על רכב.

פורסם

בפולו, כמו ברוב רכבי פולקסוואגן באותם השנים, מנגנוני חלונות חשמל ( בזמנו היבואן אפילו האריך אחריות ל 5 שנים או 150 אלף ק"מ על חלונות חשמל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפונטו יש נטייה לתקלות בנגד המהירויות של המפוח הפנימי, הרבה פעמים אחת או שתיים מהמהירויות מפסיקה לעבוד.

שים לב גם לתקינות רדיאטור החימום הפנימי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים! :-D

עד עכשיו ראינו רק פולו אחת עם נתוני פתיחה מרשימים, אבל כנראה שהיא תיפסל על סעיף אחזקה לקוייה (נזילת מים רצינית ביותר + נזילת שמן מכובדת ממקום לא ידוע + מזגן שלא מקרר, וזה עוד לפני בדיקה במכון). אני בספק כמה בעל הרכב יסכים להתפשר במחיר כתוצאה מההזנחה שלו :?

איתמר.

פורסם

אל תלך לראות רכב לפני שאומרים לך מראש שהוא מטופל אך ורק במורשה.

קשה קשה וייתכן ותצטרך להתפשר על רכב של אדם שגר רחוק ממך - אבל לפחות כל ההיסטוריה גלויה בפניך.

לאחותי רכשתי רכב ירושלמי, כשאני מתגורר בקריות והפגישה התקיימה במכון "מבדק" בהרצליה.

לא מתחרט על זה שלא הלכתי אפילו לראות רכבים שאמרו לי שלא מטפלים במורשה.

בסה"כ בזבזתי שיחות טלפון מקדימות ויום עבודה אחד על רכישת הרכב - עכשיו הוא יהיה במשפחה הרבה שנים.

מה זה לעומת יום אחד...

פורסם

אין לי בעייה עם מוסכים לא מורשים (אפילו להפך, אני אעדיף לרכוש פולו שטופלה במוסך רון מאשר ב'צמפיון). הבעייה שהיא שכנראה כשאנשים קונים רכבים זולים הם מרשים לעצמם "לזרוק" וזה בא לידי ביטוי בכל המובנים, החל מרכב מטונף עם צבע דהוי ומנוע שנראה שפעם אחרונה שהחליפו לו שמן היה במפעל. אנשים משקרים במצח נחושה ש"בדיוק חודש שעבר הוא עבר טיפול במוסך", אבל לא יודעים להסביר למה אין מים במיכל עיבוי או למה יש במנוע בוצה כמו בשפד"ן. יותר מזה, מסיבה לא מובנת אנשים לא שומרים את הקבלות מהטיפולים וזו טיפשות גמורה. איך אתה מצפה למכור את הרכב ככה? ברכבים ישנים יש חשיבות מכרעת למצב המכני של הרכב, לרכוש רכב בלי היסטורייה זה פשוט לרכוש חתול בשק.

איתמר.

פורסם

הרבה אנשים רוכשים רכב בלי היסטוריה, במיוחד ברכבים הזולים.

את הקסארה שלי קניתי ככה והתחרטתי על זה אח"כ.

לגבי מוסך רון - מסכים איתך ב-100%, אבל אני רוצה לראות קבלות ממוסך רון :twisted: אחרת אין עסקה.

ואני מבטיח לך - יש אנשים שמטפלים במוסך מורשה גם ברכבים משנת 2002-2003. יש דברים כאלה.

אין דבר יותר בריא מרכב שמטופל לפי הספר - בדקתי שמן בפונטו שלי, 6000 ק"מ אחרי טיפול. לא הייתה חסרה אפילו טיפה.

מנוע בריא, סוחב היטב, רכב שלא מתחמם ולא כלום. תענוג אמיתי.

כנ"ל גם בפונטו של אחותי. אוטו בריא.

אם הייתי משחית את זמני על רכבים שטופלו במוסך אבו חאפר ובניו, לא הייתי יוצא מזה. לכן שיחת הטלפון נפתחה ב"האם הרכב מטופל במוסך מורשה". אם ההמשך היה "לא", השיחה הייתה מסתיימת.

פורסם

ואני מבטיח לך - יש אנשים שמטפלים במוסך מורשה גם ברכבים משנת 2002-2003. יש דברים כאלה.

אני טיפלתי במורשה בפולו 1998,מנוע 1000סמ"ק :-D

איתמר,להלן מחלות בפולו (ככה בשלוף)

1) חיישני ABS (בד"כ אם תופיע נורה בלוח שעונים,המחשב יפלוט תקלה,שפתרונה הוא או ניקיון,או החלפת חיישן,או אפילו - משאבת ABS [יקר בטירוף])

2) מצערת - מאוד רגישה ללכלוך,מתבטא בהנעה קשה בבוקר,או בכיבוי פתאומי של הרכב באמצע נסיעה

חפש שרשורים ישנים שלי,אחד היה גם שכלל תחזוקה כוללת :)

למה אתם מחפשים אוט'? לא עדיף ידני?

בהצלחה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מניסיון עם פולו 2001 אוטומט

ללא תאונות או תיקונים

הגיר החזיק 180000 ק"מ ולאחר מכן הרכב נמכר.

היתה תקלה ב ABS מידי פעם,

בית מצערת - לשמור על הניקיון.

נמכר במחיר מחירון, הרכב היה מטופל על ידי מתחת לבית, החלפת שמנים כל 7500-10000 ק"מ

LM 5-40, פילטר של MANN , הרכב היה לפני טיימינג, ועדיין נמכר במחירון.

• תוכן חדש...