Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי דיהטסו אפלאוז שנת 93, עם מנוע 1600cc . זהו רכבו של אחי אבל כרגע מסיבות שונות אני נוהג עליו פול-טיים כבר חצי שנה.

עד עכשיו הייתה נזילה קטנה מתחתית האוטו שהצריכה אותי למלא מדי פעם טיפה שמן, פעם בחודש ככה.

היום בזמן שנסעתי עליו בחיפה, החל לצאת עשן מהמנוע. עצרתי בצד וראיתי שכל החלק האחורי של המנוע, מהקרבורטור (מתחת לכונס פלסטיק) ומטה, רטובים משמן. כמו כן נראה בצד ימין של המנוע (שמאל כאשר מסתכלים מלפנים) מעיין שפריץ של שמן באיזור הרצועות וצינורות המזגן. מתחת לרכב נראתה נזילה מוגברת שהלכה ונחלשה ככל שהרכב התקרר.

לא הצלחתי לזהות מאיפה בדיוק באה הנזילה.

בנוסף שמתי לב שמיכל העודפים של מי הקירור היה כמעט ריק, לא יודע אם יש קשר בין הדברים.

יש לציין שטמפרטורת הרכב מעולם לא עלתה מעל חצי הסקאלה, גם לא היום.

האם קרה דבר דומה למישהו? מאיזה כיוונים עלי להתחיל לחפש את הנזילה?

תודה חבר'ה, שבת שלום, ומי ייתן ויגיע כבר הגשם שיכבה את השריפות :)

פורסם

שלום רב !

בדוק אפשרות סבירה של נשם סתום, עודף שמן במנוע, צמיגות שמן לא מתאימה, מחזיר שמן קדמי פרוץ, מעבר קומפרסייה למים, מעבר מים לשמן, טבעות שמן שחוקות ועוד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה,

עודף שמן וצמיגות שמן אני לא חושב שגרמו לבעיה, מפני שהבעלים הקודם (חבר) משתמש כבר הרבה זמן באותו השמן שאני כיום משתמש, ועקב הנזילה הקטנה שתמיד הייתה לא נראה לי שהיה מצב של עודף שמן.

כיצד אני בודק נשם סתום? היכן הוא נמצא?

פורסם

שלום רב !

הנשם נמצא במכסה שסתומים, וצינור גומי זויתי מוליך מפתח יציאת הנשם, לבית מסנן האוויר.

פרק את צנור הגומי, ובדוק האם הוא לא סתום, והאם לא נפלט עשן יתר מפתח מכסה שסתומים בחיבור לצינור.

דווקא בגלל המנזילה הקטנה, מניסיון עם לקוחות רבים שמגיעים אלי, אשר ממלאים עודף שמן, כמקדם ביטחון , כשמן עודף ורזרבי, שימנע מחסור קרטי בעתיד, טעות טקטית, אשר גורמת ללחתים חזקים בעוקת השמצן, ולפריצת אטמים ומחזירי שמן, שווה לבדוק

מפלס עודף של שמן מנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

כיצד אני יודע שמילאתי עודף שמן? הרי כשחסר לי שמן, אני פחות או יותר מוסיף לפי העין, הרי אין לי דרך מדוייקת לדעת כמה שמן חסר לי.

נגיד בפעם אחרונה שמילאתי שמן, המדיד הראה על מפלס שגבוה ב-1 מ"מ מהקו ה-max. האם זה קריטי ונחשב שמילאתי הרבה יותר מדי שמן?

פורסם

היום הנעתי את האוטו וניסיתי לחפש את הנזילה. נראתה נזילה ממש קטנה (מספר טיפות) מתחת לאוטו שכנראה הצטברה במהלך הלילה. כשהנעתי אותו למספר דקות, לא נראתה נזילה. מפלס השמן היה תקין כשבדקתי, קצת מתחת לקו המקסימום במדיד.

האם יכולה להיות נזילה שמופיעה רק במצבים מסויימים? כלומר רק אחרי נסיעה מאומצת בעליות או משהו בסגנון?

פורסם

שלום רב !

סניטמטר עודף אכן יכול להיות קריטי בוודאי ברכבים ישנים ולא מטופלים.

יש לשטוף את האזור החשוד בנזילה לבסצע נסיעת מבחן, ולחזור לבדוק את האזור החשוד.

קבל טיפ להוספת שמן

תמיד תמלא חצי ליטר פחות ולא חצי ליטר יותר, כנראה בעין חוסר שמן של ליטר ומטה אל תמהר למלאות, והמתן לטיפול הקרוב.

כל בעל רכב אמור להיות בקיא ברמת הצריכת השמן ברכבו, צמצום הבדיקות מפעם בחודש, לפעם בשבוע, או כל בוקר לפני הנסיעה, יצמצמו את האפשרות של נסיעה ללא שמן, וגלוי חוסר קריטי בזמן, עוד לפני הנסיעה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...