Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאזדה 3 מנוע 2000 ירדה מהפרק ואני מבקש עזרה לבחור כלה אחרת.

מה אנחנו מחפשים ?

1. משפחתית - אוטומטית - יפנית

2. מנוע 1600 בלבד.

3. תקציב 90,000 ש"ח.

4. אמינות ומזגן הכי טובים שניתן - זריזות זה בונוס מצויין, אבל "ביצועים" הם לא בראש.

5. חסכוניות- אז כן, מנוע 1.6 אוטומטי הוא לא בראש, אבל עדיין יש כאלו שצורכות יותר ויש כאלו שצורכות פחות - לא כ"כ קריטי, במידה ומדובר על הפרשים קטנים.

המועמדות, שאני מאמין שיעשו את העבודה מצויין, הן סוזוקי SX4 ומאזדה 3 בשנים 08-09.

כל מה שאני יודע זה שה-SX4 עברה לא מעט שינויים במנוע (אני זוכר שכל פרסומת חדשה הניבה כ"ס שונים).

לגבי מאזדה 3, במידה והיא תבחר, הגירסה המפוארת (קומפורט) תלקח בחשבון בלבד.

אשמח לשמוע הערות/עצות/רעיונות כי אני פשוט לא יודע על מה להחליט מבין השתיים.

תודה מראש.

נ.ב

נכתב לאחר חיפוש.

פורסם

תא הנוסעים של המאזדה מרגיש חדיש ואיכותי הרבה יותר מזה הלסטיקי והמיושן של הסוזוקי.

הסוזוקי עם המנוע הנוכחי מציעה ביצועים טובים יותר, בקשר לדגמים הקודמים אני לא יודע. המרווח בה טוב יותר לראש אך פחות לברכיים.

אני אישית מתחבר יותר למאזדה, הסוזוקי בגירסת הסדאן נראית כמו ביצה עם בגאז' וקשה לי מאוד להתחבר למראה הלא מגובש שלה.

בהצלחה.

פורסם

אני מחזיק SX4 ולאשתי יש מאזדה 3 1600 בליסינג - שניהם דגם 2010, ולכן קל לי להשוות ביניהם. אין בכלל מה להשוות - הסוזוקי עולה על המאזדה בכמה דרגות: יותר כוח, יותר מרווחת, גימור יותר טוב. המאזדה צפופה מאוד, ליושבים מאחור חסר מקום לרגליים (ולי, כאדם בגובה ממוצע, חסר מרווח ראש בעמדת הנהג), הבגאז' שלה קטן עם פתח זעיר, לא נוח אפילו להכניס לתוכו את הקניות מהסופר. בעליות של חיפה אני צריך להשתמש בטיפטרוניק כיון שתיבת הההילוכים האוטומטית לא מספקת את הסחורה, וגם עם הטיפטרוניק אין לה מי יודע מה כוח. לוח המחוונים שלה נראה כאילו אספו חלקים מכל מיני מקורות, אין בו שום סדר והגיון, בודאי לא מחשבה על עיצוב.

לעומת זאת הסוזוקי הרבה יותר מרווחת, בגאז' ענק עם פתח גדול, יותר כוח (אבל צריך לשים לב שלדגמים עד 2009 היה מנוע עם הספק נמוך ב-12 כ"ס, לא נהגתי בדגמים עלה). יתרון נוסף של הסוזוקי הוא שהפרש המחיר בין הדגם הבסיסי לדגם המאובזר קטן מאוד, כך שאפשר להנות מהגימור המשופר בלי מאמץ יתר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובה, אבל היא לא רלוונטית כלפי, כיוון שאתה מדבר על מאזדה 3 החדשה וה-SX4 היא גם חדשה (בשנתון) ואני לא מאמין שהיא זהה לקודמת.

בכל מקרה, תודה.

MIKE 808,

לא הבנתי בדיוק מה שרשמת, אבל העיצוב של ה-SX4 אכן לא ייחשב כעיצוב הכי יפה בהיסטוריה, אך היא גם לא מכוערת להחריד. היופי שלה נסבל :).

פורסם

אני חושב שיופי אין, זה ג'יפון שגידל ישבן, לא נאה במיוחד, לא משתלב עם מימד הגובה והחצאיות המוגזמות, הגאנטים הקטנים עם הצמידים בחתך גבוה בטח לא תורמים וגם לא כל ההסטה של תא הנוסעים אל קדמת המכונית.

מאפייני העיצוב הולמים היטב את ההאצ'בק שמצליחה להיראות ג'יפון קטן וחביב, הסדאן נראית כמו אסון עיצובי, לעומתה גם הפולו קלאסיק ושלל רכבי האצ'בק שהוסבו לסדאן נראים נסבלים.

כמו שאמרתי, אני חושב שהמאזדה היא מכונית מגובשת ושלמה הרבה יותר, היא מציעה ביצועים טובים לצד התנהגות כביש חביבה והגה מעולה (בדגם הקודם שרלוונטי לדיון).

פורסם

עיצוב זה עניין של טעם.

מכונית היא אבזר פונקציונאלי, לא תכשיט. מבחינתי ה"יופי" הוא שיקול כמעט אחרון בבחירת רכב. הגורמים החשובים הם הפונקציונאליות, כלומר היכולת להעביר את המשפחה ומטענה מנקודה א לנקוה באמינות, בטיחות, נוחיות, ועלות סבירה. וביחס עלות תועלת ה-SX4 נותנת תוצאה מעולה, בודאי בהשוואה למאזדה 3, וזאת כיון שהיא הרבה יותר מרווחת.

אני חייב לומר שהיו לי ציפיות גדולות מהמאזדה 3, בייחוד כאשר היא החליפה את הליאנה העייפה וחסרת הפרופורציות. מתברר שלמרות שה-3 יותר זריזה הרי שכרכב משפחתי לנהג שלא מחפש פתיחות אפילו הליאנה היתה עדיפה, בזכות אותן תכונות שיש ל-SX4, קרי מרחב לנוסעים ולמטענם. ה-SX4 החליפה את הליאנה עם קפיצת מדרגה, הן בכוחה והן בפינוק שהיא מעניקה לבעליה. אני רק מקווה שהאמינות של סוזוקי תשמר גם בדגם זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי ה SX4 - אתה יכול לערוך חיפוש ולמצוא סיכומים שלי ושל Ahbarony לגבי דגם ה 5 דלתות (לא רשמת באיזה דגם את מתעניין). מבחינה מכנית הוא זהה לדגם ה 4 דלתות בעל המנוע הישן יותר (106 כ"ס אאל"ט, המנוע המשודרג עם 119 כ"ס נכנס ל SX4 באמצע שנת 2009). לדעתי ה SX4 נותנת תמורה טובה יותר לכסף מאשר המאזדה 3.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עיצוב - ממש לא נקודה רגישה פה ולכן אני לא מייחס לכך שום חשיבות. הדרישה היחידה מבחינה חיצונית היא לא צבע לבן (לא רלוונטי לשרשור).

לגבי ה-SX4, שני הדגמים רלוונטים - ארבע וחמש דלתות.

בשנים 08-09 - היצע המנועים של ה-SX4 כלל 104 ו-119 כ"ס בלבד? ניתן לזהות את הגרסאות ממבט חיצוני או שרק הסתכלות על הרישיון תביא לתשובה הסופית?

איתמר,

אני זוכר שרכשת מכונית כזו, אך גם די מהר מכרת אותה. אם זו סיבה אישית, אז זה לא ענייני, אך אם לא היית מרוצה - אני אשמח לשמוע.

כבר הספקתי לקרוא את הביקורת שרשמת וסה"כ הבנתי שהמכונית הייתה חביבה עלייך, נכון?

דבר נוסף שקראתי הוא שאתה ורוני הדגשתם כחיסרון די גדול את השטח ראייה מאחור כלקוי בחסר - אתה יכול להרחיב, בבקשה?

תודה .

פורסם

לנו יש SX4 שנה וחצי דגם ה5 דלתות היא הרבה יותר יפה מה 4 דלתות

עם 120 כ"ס ESP הרכב אמין בצורה יוצאת מן הכלל חסכוני

מערכת איכותית עם רמקול סנטר לוח שעונים מעוצב טוב ויפה וג'נט 16.

הסך הכל רכב שעושה את העבודה .

הרכב למכירה דרך אגב

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1557627&Pic=1

Audi 100 5CLY 1990

Audi A3 1.8T Manual

פורסם

תודה על ההצעה.

כשרק התחלתי לקרוא, חשבתי שאני מקבל דעה חיובית וזה די חיזק אותי לגבי הסוזוקי, אבל ההצעה בסוף די הורידה :)

נושא חשוב, ששכחתי לציין - איך המזגן בסוזוקי?

פורסם
נושא חשוב, ששכחתי לציין - איך המזגן בסוזוקי?

בדגם 2010 גימור GLX יש בקרת אקלים אלקטרונית (פתחים רק מלפנים) שפועלת מצויין.

פורסם
בדגם 2010 גימור GLX יש בקרת אקלים אלקטרונית (פתחים רק מלפנים) שפועלת מצויין.

גם ב 2009 יש

Audi 100 5CLY 1990

Audi A3 1.8T Manual

פורסם
עיצוב - ממש לא נקודה רגישה פה ולכן אני לא מייחס לכך שום חשיבות. הדרישה היחידה מבחינה חיצונית היא לא צבע לבן (לא רלוונטי לשרשור).

לגבי ה-SX4, שני הדגמים רלוונטים - ארבע וחמש דלתות.

בשנים 08-09 - היצע המנועים של ה-SX4 כלל 104 ו-119 כ"ס בלבד? ניתן לזהות את הגרסאות ממבט חיצוני או שרק הסתכלות על הרישיון תביא לתשובה הסופית?

איתמר,

אני זוכר שרכשת מכונית כזו, אך גם די מהר מכרת אותה. אם זו סיבה אישית, אז זה לא ענייני, אך אם לא היית מרוצה - אני אשמח לשמוע.

כבר הספקתי לקרוא את הביקורת שרשמת וסה"כ הבנתי שהמכונית הייתה חביבה עלייך, נכון?

דבר נוסף שקראתי הוא שאתה ורוני הדגשתם כחיסרון די גדול את השטח ראייה מאחור כלקוי בחסר - אתה יכול להרחיב, בבקשה?

תודה .

איפשהו באמצע 2009 סוזוקי שדרגה את המנוע של ה SX4 5 דלתות, מדובר בדגם עם עיצוב פנים משודרג, ESP ומערכת קול איכותית יותר.

אני חושב שמתיחת הפנים הזו בדגמי ה 4 דלתות הגיעה מעט מוקדם יותר, אבל אין לי סימוכין.

את ה SX4 מכרתי בגלל שינוי בתוכניות לעתיד (נקרא לזה ככה) ולא היה שום הגיון כלכלי להחזיק רכב חדש מהניילונים. החלטתי למכור אותה לפני שהיא תאבד יותר מדי מערכה ולרכוש רכב זול יותר.

אהבתי את הסוזוקי SX4, מצאתי אותה נוחה לנהיגה ומספיק מרווחת. יש לה קצת מגבלות של שדה ראייה בצדדים ומאחור אבל לא משהו שאי אפשר לחיות איתו, רק להתרגל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נסה לחפש את הקיה סיד \ פורטה וגם את ה I30.

לטעמי הם עדיפות על הסוזוקי אשר לטעמי במיוחד בדגם ה 5 דלתות היא פשוט מזעזעת.

ועם כל הכבוד למגיבים האחרים, ה3 כרכב עדיפה על כל אילו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...