Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בן אדם, תרגיע.

מסכים עם ואדים.

הטיול אחרי צבא זו בהחלט חוויה "משחררת" שנשארת איתך לכל החיים.

את זה אני כותב מנסיון של אחרים כי אני לא עשיתי טיול "אחרי צבא" ועדיין כמו שאתה מבין, שרדתי כדי לספר ואין לי חסכים מיותרים (נהפוכו, אני מאמין שבשנים לאחר הצבא יצא לי לראות יותר חו"ל מאשר אלה שכן היו בטיול שחרור..).

אפשר לעשות טיול ואפשר גם להתחיל בחיים האמיתיים בלי השתהות מיותרת.

בתור אחד שכבר עבר את התהליך שאתה עובר,אלה ההמלצות שלי:

1.צא מהלחץ- ההורים ינווטו אותך (או לפחות ינסו) לכיוון אחד, הדודים לכיוון שני, משתתפי הפורום הנכבדים (כולל אנוכי) לכיוון שלישי.

לא ההורים שלך,לא הדודים שלך ולא אנחנו משתתפי הפורום יודעים מה הכי טוב בשבילך, לכן קח את כל מה שכולם אומרים, שים בפרופורציות המתאימות ואל תלחץ מהכל.

2.תחשוב- מה היעדים שלך לתקופה הקרובה ? (תקופה קרובה- שנה שנתיים קדימה).

מה היעדים שלך לתקופה היותר רחוקה ?

תחשוב בגדול במה מעניין אותך להתעסק- זה יכול להיות מבחינת עבודה, זה יכול להיות מבחינת תחביבים מרכזיים, אולי תגלה שיש לך תחביב מסויים שאתה ממש אוהב ויכול להכניס לך גם כסף (צילום לדוגמא)-אולי שווה להשקיע בכיוון הזה ולפתח את זה מבחינת לימודים שיתורגמו בהמשך לעבודה בתחום ?

אל תחשוב ישר על לימודים, תחשוב קודם על עיסוקים ותחומים שמושכים אותך, זה יינווט אותך ללימודים שמתאימים לך, לאו דווקא למתכונת הפופולרית של:

פסיכומטרי---->מכללה למנהל,מנהל עסקים וכלכלה------>פרישה מלימודים כי זה לא ממש מעניין אותך------>מעבר למכללה אחרת ולימוד מקצוע שבכלל לא הצריך את הפסיכומטרי מלכתחילה.

תחשוב מחוץ לקופסא, לא הכל מתחיל ונגמר בפסיכומטרי\תואר, אני מכיר לא מעט אנשים שישר רצו לעשות פסיכומטרי כי כל העולם שאל אותם בפליאה "מה,עוד לא עשית פסיכומטרי ?!?! רוץ מהר לפני שיגמר!!!" והם רצו, ושילמו המון כסף, ועשו בחינה מחורבנת (גם אם קיבלת בה 800 זו עדיין בחינה מחורבנת...) ובסוף גילו שבמוסד בו הם לומדים לא היה צריך את זה מלכתחילה.

3.אחרי שסיימת לחשוב והבנת בכלליות מה אתה רוצה מעצמך, תתחיל לפעול בכיוון הזה, לך ברר אודות מקומות עבודה בתחום הרלוונטי, בדוק מה הדרישות, בדוק אפשרויות לימוד מתאימות וכו'.

4.תבלה ותהנה בדרך, התקופה הזאת של שנות ה-20 המוקדמות זו תקופה שספק אם תחזור בהמשך.

אין סתירה בין זה שתלמד, ותעבוד (אפילו במשרה מלאה) וגם תבלה ותהנה בו זמנית.

אני יכול לומר לך שעבדתי במשרה מלאה במשמרות, למדתי גם 3 פעמים בשבוע (ימים קורעים,מתחיל עבודה ב-5:30 בבוקר, מסיים ב-16:00 וב-17:00 מתחיל לימודים עד 22:00) והייתי יוצא לפחות 3 פעמים בשבוע.

לא ישנתי הרבה (בלשון המעטה), עבדתי קשה,הלימודים גם התישו,אבל דווקא הבילויים תידלקו אותי, יצאתי המון, ז**נתי המון, צחקתי המון- התקופה הכי טובה בחיים שלי (לפני פרק ב' של חתונה+משפחה ושות').

ואפילו בלימודים הלך בן זונה (שנה ראשונה הסתיימה בממוצע הגבוה במחזור).

זו ה"מישנה" שלי לתקופה שאחרי הצבא, אם לתמצת לשורה אחת:

תהנה מהתקופה ותפיק ממנה את המיטב כי עכשיו אתה מתחיל לשים יסודות לחיים שלך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מנסיון, כל חודש שאתה מבזבז ועוד לא התחלת ללמוד אתה תתחרט עליו. תרשם כבר לסמסטר אביב אם אתה יכול וזה לא אומר שאי אפשר לצאת לחו''ל באמצע הלימודים.. הייתי בדיוק במצב שלך ונסעתי לאוסטרליה דחיתי את הלימודים בשנה והיום אני אומר לעצמי אם היה לי שכל כבר יכולתי להיות מאחורי זה. עכשיו נשארה לי עוד שנה לסבול בלימודים. זה לא אומר שאתה לא יכול לצאת לטיול לכל החיים אפשר בין הסמסטרים.

פורסם

בקשר ללימודים אני לא לחוץ,

כרגע יש עבודה מסודרת אם אפשרות מעולה לקידום ומשכורת גבוהה, כרגע אני לא מתפתה ללימודים לא בשנה הקרובה לפחות.

תודה לכולם על העזרה וההכוונות.

פורסם
בקשר ללימודים אני לא לחוץ,

כרגע יש עבודה מסודרת אם אפשרות מעולה לקידום ומשכורת גבוהה, כרגע אני לא מתפתה ללימודים לא בשנה הקרובה לפחות.

תודה לכולם על העזרה וההכוונות.

מצוין.

תתחיל לעבוד, תרוויח קצת כסף, תבזבז ותפצה את עצמך על "השנים הרעות" בהן הסתפקת בשכר רעב. בעוד שנה או שנתיים תדע טוב יותר מה, אם בכלל, אתה רוצה ללמוד ואז תצא לדרך כשאתה נבון יותר.

אל תרוץ ללימודים לפני שאתה בטוח שאתה יודע מה אתה רוצה ללמוד. אני רואה כל כך הרבה אנשים סביבי שנכנסים בראבק לתוך תואר שלא מעניין להם את קצה הזרת ובוכים על זה לאורך כל הדרך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מצוין.

אל תרוץ ללימודים לפני שאתה בטוח שאתה יודע מה אתה רוצה ללמוד. אני רואה כל כך הרבה אנשים סביבי שנכנסים בראבק לתוך תואר שלא מעניין להם את קצה הזרת ובוכים על זה לאורך כל הדרך.

מתעלק טיפה על השרשור.

אני בדיוק במצב המתואר לעיל (סמסטר ראשון). בעוד פחות מחודש תפתח עוד פעם ההרשמה לאוניברסיטאות ואין לי מושג למה להירשם (פתחתי שירשור דומה לפני חצי שנה+) ונימאס להיות באי-וודאות כל הזמן, אני רוצה למצוא מסגרת ולדעת שאני נשאר בה לX שנים, אבל אני פשוט לא מצליח למצוא משהו שמעניים אותי\מתאים לי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מהנסיון שלי, עבודה היא אכן אחלה מסגרת למי שלא רוצה לאבד את הצפון ולתת לתחושת החופש לשכר אותו.

אני לא הדוגמה הכי טובה, את השנה הראשונה אחרי השחרור ביליתי בעבודה של 14 שעות ביום ולפעמים גם סופי שבוע.

מצד שני, היה גם שכר לא רע בצד ההשקעה, ובגיל 22 כבר יכולתי לעבור לחו"ל ולהתחיל חיים עצמאיים. במהלך אותה שנה

כבר יכולתי להרשות לעצמי להוציא רשיון נהיגה, לקנות רכב (בן 10 אבל בכ"ז), לצייד אותו במערכת סטריאו איכותית וכן הלאה.

כעת, ארבע שנים לאחר השחרור, אני יכול להרשות לעצמי לעשות תואר ראשון (בארץ) בלי לעבוד במקביל, או לחילופין לקנות

מכונית חדשה מהסוכנות (בספרד), לצאת לטיול בן חצי שנה איפשהו בעולם וכו' וכו'. לא הייתי לחוץ במיוחד על הדברים האלה

כשהשתחררתי, והתכנון לטווח ארוך השתלם במקרה שלי. נראה מה יהיה הלאה.

Infinity - אני מבין שאתה גר בגרמניה, האם זה אומר שיש לך גם ויזת עבודה או ויזת לימודים בלבד? אולי לימודים זה לא

הכיוון הנכון בשבילך בשלב זה. יכול להיות שמה שעידן כתב רלוונטי לגביך, ואולי באמת תוכל לקחת איזה תחביב ולפתח אותו

למקצוע, לפחות במשרה חלקית. לא חסרות גם עבודות פיזיות שתוכל לעשות בשכר נמוך, אבל תיקחנה אותך מסביב לעולם.

אני מניח שהמשפחה שלך נשארה בארץ, לא? מנסיון שלי ושל כמה חברים שעברו סיפור דומה, זה החלק הכי קריטי בדרך

למציאת הדבר הנכון בשבילך. כמה שפחות לחץ מהמשפחה, כמה שיותר חופש פעולה ועצמאות. מצד שני, גם זה יכול לא

להתאים לכל אחד.

בקיצור, כל אחד והקטע שלו, חבל לאמץ קיבעון מחשבתי כבר בשלב כ"כ מוקדם.

פורסם

אני יכול גם לעבוד, אבל אני לא מבין איך עבודה מזדמנת (בית קפה\חנות בגדים\שירות לקוחות...) אמורה לעזור לי ?

המשפחה בארץ אבל יש עדיין הרבה לחץ מצידם.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

לא התכוונתי לבית קפה.

סתם דוגמה: במסגרת העבודה שלי אני נוסע מספר פעמים בשנה להציג בתערוכות. החבר'ה שבונים את הביתן מבוססים בברלין, והצוות שלהם מורכב מ-5 פולנים ומנהל עבודה גרמני. הם עושים את כל התערוכות שלנו ברחבי אירופה. אחרי שהבניה הסתיימה, יש להם 3-4 ימים (או 7-10 בתערוכות גדולות) זמן חופשי באותה עיר/מדינה שבה הם נמצאים כרגע, וכל זה על חשבון החברה.

חבר אחר מהעבודה מבוסס בבלגיה, עובד מהבית ומגיע מדי פעם לברצלונה. בערך 5 ימים בחודש הוא משלים הכנסה ע"י צילום הופעות של כל מיני להקות רוק שמגיעות לאזור הבנלוקס. על כל הופעה הוא מקבל כמה מאות יורו, ומשלב את התחביבים שלו (צילום ומוזיקה) עם מקצוע במשרה חלקית.

זה הרעיון בגדול.

• תוכן חדש...