Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים רכב שיתאים למשפחה עם 3 ילדות. המושב האחורי צריך להכיל כסא תינוק, כסא ילדים ובוסטר. הסיטרואן סי 3 פיקסו נראית לנו מתאימה לצרכינו אבל מטריד אותנו הנפח מנוע 1400 - אנחנו גרים בעליות לירושלים ועובדים במרכז כך שהרכב ייסע הרבה ויעלה הרבה בעליות. האם נפח מנוע כזה יכול לעמוד בזה?

פג'ו 207 נראה חזק יותר אבל קטן ופחות נוח, בעיקר אם יוצאים לטיולים.

על רכב חדש אנחנו לא נוכל להוציא יותר מ-100,000 ש"ח וגם זה בהנחה שנוכל לקבל מימון ליסינג פרטי או משהו כזה (לסיטרואן אנחנו מקבלים מימון נאה מאד).

אופציה אחרת היא כמובן לקנות רכב יד 2 ולקחת הלוואה.

אנחנו יכולים לשלם בסביבות ה-30,000 ש"ח ולקחת הלוואה שתחזיר בערך 1000 ש"ח לחודש.

השאלה מה חכם יותר מבחינה כלכלית ואם כן רכב יד 2 אז איזה רכב כדאי לחפש.

החשש שלנו מרכב יד 2 הוא ההימור וסכנת הבילוי במוסכים והוצאת כסף רב- מה שלא יקרה עם רכב חדש.

מה דעתכם?

תודה

פורסם

אני לא נכנס לשיקול הכלכלי (חדש/ישן הלוואה כן/לא).

בקשר למכונית חדשה, ה-C3 פיקאסו היא בחירה מצויינת, אך מומלצת יותר בגרסת הדיזל החזקה משמעותית (בנוסף לבונוס של חסכון גדול בצריכת דלק - קרוב ל-50% חסכונית יותר לעומת גרסת הבנזין).

אם תקציב גרסת הדיזל יקר לכם, מומלץ לבדוק את הסקודה רומסטר - הגרסה הידנית של מנוע ה-1.2 TSI עולה כ-99000 ש"ח וקיימת הנחה נוספת של 4000 ש"ח כחלק ממבצעי סוף השנה. הרומסטר מציעה מנוע חזק מאד וחסכוני (כ- 15 ק"מ/ל') אך כזה שמעדיף אוקטן 98 (יכול להסתדר עם 95, אך על חשבון ביצועים והגדלת צריכת הדלק). הרומסטר צרה מעט ביחס לפיקסו, אך יש לה מאחור שלושה מושבים עצמאיים (השניים החיצוניים נעים על מסילה) כך שייתכן שתתאים לצרכיכם.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

במקרה זה הנפח הוא לא העיקר אלא הטכנולוגיה. לרומסטר (כמו רב המכוניות בקבוצת VAG) יש מנוע 1.2 ליטר עם מגדש טורבו. המנוע מבוסס על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כיום בעולם הרכב - הזרקה ישירה בשילוב מגדש. מזרק הדלק נמצא בראש המנוע כך שתרסיס הדלק מוזרק ישירות לתא הבעירה של המנוע, להבדיל ממנועים קונבציונלים אשר בהם תרסיס הדלק מוזרק אל סעפת היניקה ומגיע אל תא הבעירה דרך שסתומי היניקה.

כמו כן, המנוע עובד על תערובת אויר/דלק ענייה מאד (בהשוואה למנועים "רגילים") ובטמפרטורה גבוהה. בסיוע מגדש קטן (הכולל מצנן ביניים לקירור האויר הנדחס ושיפור ה"נשימה" של המנוע) המנוע הקטן מפיק הספק מקסימלי של 105 כ"ס ומומנט מרשים מאד של 17.9 קג"מ בטווח סל"ד של בין 1550 סל"ד ל-4100 סל"ד (רק להמחשה, נתון זה גבוה במעט מהמומנט שמפיק מנוע 1.8 של הונדה סיביק והוא זמין בטווח סל"ד גדול מאד ושימושי).

פורסם

תודה. אם הבנתי נכון, המנוע 1.2 ידני שעולה 99,000 ש"ח הוא למעשה 86 כ"ס בעוד שהאוטומט היקר יותר מגיע ל-105 כ"ס? האם הבנתי נכון? בכל מקרה אני אתקשר מחר לסקודה ואברר.

עניין הדלק לא מאד עקרוני לנו. עם זאת אורך המושב האחורי חשוב כי צריכים להידחס שם 3 כסאות ילדים/תינוקות. לא הבנתי מה הכוונה שיש בה 6 מושבים אבל היא רק לחמישה אנשים. משהו כזה.

פורסם

הרומסטר הידנית מצויידת עם המנוע 105 כ"ס (גם אני לא האמנתי - פער המחיר מול האוט' קרוב ל-20K ש"ח).

לא ברורה לי שאלתך לגבי 6 מושבים ?!

אני ציינתי שהרומסטר מעט צרה יותר לעומת הפיקאסו, אולם המושבים האחוריים הם עצמאיים (זהו אינו ספסל), והמושבים החיצוניים נעים כל אחד על מסילה עצמאית, ולכן מאד ייתכן שהיא תספק אותכם. מומלץ ל"מדוד" באולם התצוגה.

• תוכן חדש...