Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת רמקול MID RANGE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא אני יותר בכוון של ביגוז (כרוב מבושל במשך ארבעה ימים בתוך קוניאק משובח, יין, ציר בקר, בשר בקר נקי משומן, נקניק אדום וכדורי פלפל שחור) מעדן פולני מטורף כשמכינים אותו נכון

אני נוטה מאוד להסכים שלא חייבים למהר להוסיף לסט הזה מיד - עבודה נכונה על שני החלקים שלו יכולה להביא לתוצאות נהדרות.

הייתי בטוח שהמערכת שלי כבר בשלבי סיום, ואז טעיתי. החלטתי שאני מפסיד משהו עם הקרוס הפאביסי שיוצא לסט. בהתחלה נדהמתי מאיכות הסאונד, זה כי עברתי מ HSK 165, שהוא נחות משמעותית, אבל די מהר האוזן התרגלה והתחלתי לחוש בחולשות של הסט. עיוות קל בכל מה שקשור בתחומי צלילי מיד בווליום גבוה. אני מתכוון להוסיף מגבר קטן של GENESIS ולהגביר אקטיבית את המידבאס ואת הטוויטר (הטוויטר יקבל כ 50W כל צד, והמידבאס יקבל כ 120W כל צד). נראה אם זה משפר את הסאונד והעיוות (ששוב, הוא מאוד זניח, אבל בסאונד אנחנו נטפלים לדברים הקטנים...).

עדיין אני לא פוסל את עניין הוספת רמקול מיד ריינג', סה"כ אם יהיה לי מגברון ג'נסיס לטוויטרים, אז אני יכול להשתמש ב STEG להגביר אקטיבית את המידבאסים ואת המידריינג'ים בנפרד, ואז להוסיף מונו לסאב מה שיעשה גם לו רק טוב (ויאפשר שדרוג הסאב מה שכרגע לא אפשרי מהגבלות הגברה). לעת עתה אני שם את זה בצד...

אבל, במידה ואני כן מחליט ללכת על זה בעתיד - מישהו יודע איזה רמקול יכול להשתלב טוב עם המידבאס של ה MLK? על איזה טווח מחירים כדאי לכוון? אזור ה CDM-54 או שלעלות למעלה?

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

אמרת פה כל כך הרבה דברים נכונים.

1. האוזן מתרגלת - כמה שזה נכון!

2. אנחנו נטפלים לדברים הקטנים בסאונד - לא ייאמן עד כמה שהאמירה הזו מדוייקת.

3. הוספת מונו לסאב יעשה לו רק טוב - שוב, פגעת בנקודה מאוד נכונה.

בגלל סעיף 2 - אני מציע לך לא רק להוסיף מגברון אלא גם להוסיף אקולייזר - ואקולייזר טוב ככל האפשר בייחוד אם זה סט שני חלקים.

הסיבה לכך היא שבאזור של ה500 הרץ מעל ומתחת לכל נקודת חיתוך (תלוי באיזה סלופ אתה חותך) יש אזור שלם שצריך לטפל בו בצורה מדוייקת בעזרת אקולייזר, הנחתות וכוונים פיסיים.

בנוסף לכך אקולייזר טוב גם יטפל באזורים של טווח ההיענות של הרמקולים בהם יש להם פיקים (רמקול הוא לא יצור לינארי במיוחד... בלשון המעטה)

אני מציע שכרגע באמת תעבור להגברה אקטיבית ותוסיף אקולייזר רציני או אולי אפילו פרוססור טוב (יש ביט1 למכירה ב1500 שקלים בפורום מכירה כאן...) ואם יש לך אייפון או לפטופ - תבנה לך RTA - זה מאוד מאוד עוזר.

אני מאמין שיש סיכוי שאתה תרד בכלל מהדרישה שיש לך כרגע להוספת מיד ועוד ערוץ הגברה...

במקום להביא מגברון קטן לטוויטרים - תגביר בעזרת הסטג את הסט הקדמי אקטיבית ותביא מונובלוק לסאב.

ואם כבר להוסיף מיד - חשבת אולי להוסיף את המיד ריבון (הוא ע-נ-ק-י בגודל פיסי שלו) של המילה 3? זה המיד הייעודי של הסט והוא נשמע פנטסטי.

אם לא - אני הייתי מנסה ללכת על סקאן ספיק M12 בקיק או HAT לגטייה L3 בקורות

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים איתך שעדיף כרגע לקחת מונובלוק לסאב ולהגביר את הכל עם הסטג אבל הבעיה שלי עם זה היא:

2. אם אני שם מונובלוק, ומגביר את הסט הקדמי עם הסטג ואח"כ רוצה להוסיף מיד ריינג' אני בעצם ניצב בפני אותה סוגיה שאני ניצב בה עכשיו, ואני אצטרך מגבר נוסף בכל מקרה אם אני רוצה לשמור על האופי האקטיבי.

3. שיקולי ספייס. כרגע הסטג תופס לי המון מקום, למרות שכמובן שלנקודה זו ניתן למצוא פתרונות.

לגבי המיד של המילה 3. כמובן שזה יכול להיות פתרון אולטימטיבי. הבעיה היא שהוא גם גדול ואני לא מעוניין להציב רמקולים על הדאש או משהו בסגנון, וגם אני מנחש שהוא יקר פצצות. אפילו אם הוא שליש ממחיר הסט, הוא הרבה מעל התקציב שלי. בוא נאמר שאני אהיה מוכן בעתיד להוציא בין אלפיה לשתיים על רמקול מיד אבל לא מאמין שיותר מזה. אחרת בעצם מלכתחילה הייתי יכול לקחת מילה 3 קומפלט ולעלות לגן עדן...

1. מונובלוק זה עסק יותר. אני כן אוהב באס, אבל בוא נגיד שאני לא מטורף עליו כמו הרבה אנשים שקונים לך שני סאבים של 12" וזה עוד החובבנים. אני אוהב סאב נקי וקולע. הסאב אנרג'י שלי באמת אחלה סאב למחיר שלו, הוא נותן צליל מצויין אבל בוא נומר שבתחומי מסוימים של באס הוא קצת מפשל, מה שגרם לי להוריד תדרים מסוימים למינוס באלפיין 99887. בהנחה שאני נשאר עם הסאב אנרג'י, אמנם מונובלוק יעשה לו טוב אבל הוא לא יהפוך אותו לסאב סאונד קוולטי. בשביל זה אני צריך סאב הרבה יותר יקר.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

לא יודע מה איתך אבל אני הייתי מעדיף לעלות לגן עדן עם עדי הימלבלוי ביד אחת ושירז טל בשניה :-P

לגבי 1.

אתה טועה

מונובלוק לא חייב להיות עסק יקר אבל למונובלוק בהחלט יש השפעה על איכות הבאס היות והמגבר פועל על ספק כוח נפרד משלו וגם פועל בתצורת קלאס D המונובלוק יחסוך לך כאן הרבה צריכת זרם ממערכת החשמל ויתן תשומת לב מלאה לסאב וופר שלך.

בין אם אתה אוהב סאב חזק או לא זה פחות משנה לבין זה שציינת שאתה רוצה באס נקי - כאן התרומה של מונובלוק תהיה גדולה יותר מלהרים את הסאב בגישור או על מגבר שני ערוצים קלאס D.

לגבי 2.

אתה שוב טועה

אתה בכל מקרה תזדקק למגבר נוסף אז למה להביא אחד שיתן לסאב וופר שלך תוצאה פחות יעילה???

תביא מונובלוק - מנסיון רב, מונובלוק!

לגבי 3.

כבר אמרתי איך אני מעדיף לעלות לגן עדן :-P אני מוכן להחליף את עדי הימלבלוי בנינט טייב אם אין לי ברירה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אז כנראה לא שמעת מספיק רכבים.

בקשר להתקנה בקיק-פאנל - מקום גרוע ביותר. נכון שיש רכבים שנשמעים לא רע עם מיד בקיק-פאנל, אבל זה נשמע הרבה יותר טוב כשהמיד למעלה (כל מיד, לאו דווקא CDM).

איתמר.

עדיף לא לצאת בהכללות.

הסט אילייט שנשמע הכי טוב בשבילי היה בפאסאט של יאריק ושם הוא היה מותקן בקיק.

יכול להיות שלא שמעתי מספיק רכבים, אבל מ 7-8 רכבים אפשר לגבש חוו"ד. התנסיתי גם קצת עם ה CDM 54 ברכב שלי ובמאזדה 3 של אחד מחברי הפורום וויותר אהבתי את זה בקיק.

גם אני בעד להתקין גבוה, אני כמעט קניתי יאריס בגלל המקום המובנה לרמקול בדש, ויעיד מי שמעורב קצת בהתקנה שלי שאני הופך עולמות כדי להתקין את ה SC3 מעל קו הדש ובנפח הדרוש, אבל הרבה יותר קשה להגיע לבמה טובה עם CDM בקורה וחתוך על 700 מאשר בקיק, או מאשר מיד יותר פשוט ויותר זול שמותקן בקורה אבל מסוגל לנגן נמוך יותר ממנו באופן ראוי.

ושוב, אמליץ לפותח השרשור (שזה כבר לא רלוונטי נראה לי) לנסות גם וגם.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

האילייט היה אחד הסטים הטובים שהיה לעולם האודיו לרכב להציע עד לפני מספר שנים, וגם היום הוא אחד הסטים המוצלחים יותר.

אם אתה אומר ששמעת "בור" תדרים בין המיד לוופר כנראה שמי שזה היה מותקן אצלו לא ידע בש*ט איך מכוונים מערכת. אפילו עם המערכת המובנית שלי וחוסר באקולייזר הצלחתי לכוון את העסק והסט נשמע מאוזן ביותר. ליאריק אגב אני לא זוכר שהיה אילייט.

וכמו שאמרתי בפעם השלישית בשרשור הזה, קיק-פאנלים "אוכלים" הרבה מהיכולת של אלמנט להישמע כמו שצריך. זה לא אומר שהוא לא נשמע טוב, אבל המיקום הזה מהווה פילטר.

אגב, בסט אפ הרציני האחרון שהיה לי הגעתי לבמה (כמעט) מושלמת עם CDM בקורה. אומנם זה לקח כמה חודשים, אבל זה הצליח. לא סתם מכרתי, התחרטתי וקניתי שוב CDM שלוש פעמים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני זוכר בוודאות ששמעתי אצל יאריק אילייט עם תיבות בדלתות (תיבות עם פקקים לפורטים :) ) והמיד היה בקיק, אח"כ הוא הביא כבר מיד של SEAS ועוד כמ מיני החלפות. אאל"ט הוא גם התחרה ב- 2005 או 06 עם הסט הזה בתחרות EMMA שהיתה בארץ באותה שנה, אבל אני לא בטוח ב- 100%.

אני בטוח שלרכב ולהשמעה הספציפית יש חלק ניכר מאיך שאני תופס את הסט ואת המיקום. שמעתי לא רכב אחד ולא שלוש עם CDM בקורה ואף פעם לא פגשתי במה שחיפשתי, וזה מספיק בשבילי בשביל להתאמץ ולנסות במיקום אחר.

אין ספק שמיקום בקיק מוריד מיכולות האלמנט, אבל שוב, יש תמיד מקרים לפה ומקרים לשם. יש רכבים שנשמעים מדהים עם L4 בקיק ויש רכבים שנשמעים מדהים עם אוטופיה 3W במשולש. כל אלמנט וההתקנה שלו, כל רכב והאקוסטיקה שלו, וכל אחד ומה שהוא מחפש מהסאונד שלו.

ואשמח לשמוע את הרכב שלך ולגלות תוצאה טובה עם CDM רחוק מהוופר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...