Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני זוכר נכון יש רק שתי חברות שמייצרות מכוניות עם מנוע בוקסר וזה מה שהופך את זה ליותר מעניין.

המנועים שנמכרים עכשיו נכנסו לשימוש ב 1989

עכשיו פרסמו שיוצאים מנועי 2.0 + 2.5 הרבה יותר חסכוניים ונקיים.

אם הם תכננו את המנועים בעצמם ולא קיבלו עזרה מפורשה הייתה להם הרבה עבודה,אי אפשר להשתמש בטכנולוגיות של חברות אחרות,אין חברות אחרות עם מנוע בוקסר.

אין עדיין נתונים מלאים ונפחי מנוע מתאימים לנו.

הסברים מלאים:

http://www.fhi.co.jp/english/contents/pdf_en_60853.pdf

subaru.jpg

אייל

פורסם
אם אני זוכר נכון יש רק שתי חברות שמייצרות מכוניות עם מנוע בוקסר וזה מה שהופך את זה ליותר מעניין.

המנועים שנמכרים עכשיו נכנסו לשימוש ב 1989

עכשיו פרסמו שיוצאים מנועי 2.0 + 2.5 הרבה יותר חסכוניים ונקיים.

טוב שסובארו נזכרו. למנועים שלהם אין כוח בסל"ד נמוך וזה מתבטא במנוע חלש וצמא. במנוע 2000 סמ"ק מהלך הבוכנה עלה מ 75 מ"מ ל 90 מ"מ שזה שיפור דרמטי. מקווה לטובתם שהחסרונות של מהלך ארוך כזה (רעש ורעידות) לא יבלטו יותר מדי ושהיתרונות הצפוים - כוח זמין בסל"ד נמוך וצריכת דלק טובה- יהיו מהותים.

יהודה

פורסם

עזרה מפורשה??

סובארו מייצרים מנועי בוקסר למעלה מ-40 שנה...

אגב. גם רוטקס מייצרים מנועי בוקסר- 1200 סמ"ק 100 כ"ס ,שני שסתומים לצילינדר...

פורסם
עזרה מפורשה??

סובארו מייצרים מנועי בוקסר למעלה מ-40 שנה...

אגב. גם רוטקס מייצרים מנועי בוקסר- 1200 סמ"ק 100 כ"ס ,שני שסתומים לצילינדר...

אתה מכיר את הסיפור של החיפושית עם מנוע בוקסר?

אתה יודע מתי היא יצאה?

פורשה גם עזרו לסובארו עם עם המנוע של SVX.

BMW עושים מנועי בוקסר לאופנועים,דיברתי על מכוניות.

אייל

פורסם

זה כמעט מגוחך עניין המנועים של סובארו.

סדרת הEJ קיימת מתחילת שנות ה90. ברכב שלי שהוא שנת 1992 יש את אותו מנוע שהיה ברכב שהיה לאבי מ2005-2008, והיום יש לו אאוטבק שנת 2008 עם EJ253 שזה מנוע שקיים מ1999...

המנועים האלה לא חסכוניים ויש להם בעיית מומנט חמורה, בעיקר לEJ253 שבשילוב עם גיר אוטומטי נותן ביצועים פושרים וצריכת דלק של אימפרזה טורבו בערך.

גם המנועי 1500-1600 שנמצאים בגירסאות הפשוטות של האימפרזה הם לא מנועים חסכוניים בהשוואה למנועים אחרים באותו נפח.

אבל, סובארו הוציאו לא מזמן מנוע בוקסר-טורבו-דיזל שצריך להיות לא רע בכלל ונותן ביצועים טובים וצריכת דלק טובה.

יחסית למנועי דיזל הוא חסר מומנט (יחסית כן..) ואוהב לעלות לסל"ד גבוה.

אחד החסרונות במנועי דיזל זה המשקל שלהם שעושה את החלק הקידמי כבד וגורם נטייה לתת היגוי, מעניין אם מנוע דיזל שטוח ונמוך בתצורת בוקסר פותר את הבעייה.

חבל מאוד שאת הדיזלים של סובארו לא מביאים לארץ, כנראה בגלל שהם אינם מיוצרים בשילוב עם גיר אוטומטי ויפנאוטו לא מוצאים את זה משתלם.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

דווקא לאימפרזה דיזל ידנית יכול להיות לא מעט ביקוש בארץ, מורי נהיגה בעיקר ונהגי מונית.

מוניטין אמינות גבוה של סובארו בהחלט הייה עוזר להם למכור לא מעט חבל שהיבואן לא החכים לעשות זאת.

פורסם

היתרון המובהק של בוקסר הוא מרכז כובד נמוך, מעולה לפורש אבל מישהו יכל להסביר למה סובארו נדבקו לטכנולוגיה הזאת?

ד"א לפני שנים הייתה לי אלפא ספרינט עם בוקסר 1.5 ושני קרב' כפולים, חוויה נהדרת שהתחילה באלפא סוד ולא עברה לשנות התשעים.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
היתרון המובהק של בוקסר הוא מרכז כובד נמוך, מעולה לפורש אבל מישהו יכל להסביר למה סובארו נדבקו לטכנולוגיה הזאת?

ד"א לפני שנים הייתה לי אלפא ספרינט עם בוקסר 1.5 ושני קרב' כפולים, חוויה נהדרת שהתחילה באלפא סוד ולא עברה לשנות התשעים.

חלק מסימן ההיכר של סובארו זה מנוע הבוקסר. בסובארית (E12) ובג'אסטי יש מנוע טורי ולא בוקסר, ולכן לדעתי הם לא באמת סובארו...

סובארו מתגאים בהתנהגות הטובה של המכוניות שלהם, חלק מזה נובע ממרכז הכובד הנמוך של המנוע וחלק מזה שהחבר'ה שלהם יודעים לעשות שלדות ולכייל מתלים.

עוד דבר אופייני לסובארו הוא הדלתות ללא המסגרות לחלונות.

זה התחיל מהליאונה (בFF1 יש מסגרות), והמשיך כמעט לכל הדגמים חוץ מהסובארית והג'אסטי (כבר אמרתי שזה לא סובארו?) והSVX שאצלה יש מעין מסגרת בתוך מסגרת.

בדגמים החדשים (אימפרזה B3 ולגאסי B4 חדשות) יש מסגרות לחלונות, וזה אולי ישמע לכם מטופש אבל אני לוקח את זה מאוד קשה.

מכמה סיבות, הסיבה העיקרית - כי אני חולה נפש.

וגם בגלל שאני חושב שזה נובע מההשפעה הרעה שיש לטויוטה על סובארו (סובארו כמעט שייכת לטויוטה).

עוד דבר אופייני לסובארו - הנעה כפולה!

אין כמעט שום דגם של סובארו שלא זכה לגירסאת הנעה כפולה, אפילו לג'אסטי יש גירסאת 4 על 4. אם לא הייתה גירסא כפולה הנעה לג'אסטי, באמת הייתי מכחיש שזו סובארו.

ארז Simply Nuts פירסם בפורום סובארוהוליק כתבה מאוד מעניינת על ההיסטוריה של סובארו.

חלק 1

חלק 2

אני ממליץ לקרוא למרות האורך, זו כתבה שכתובה יפה ועם כל מיני עובדות מעניינות.

אתם מוזמנים גם להנות מכתיבה (נהדרת!!) של חבר פורום אי שם ב2006 פה

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
אין עדיין נתונים מלאים ונפחי מנוע מתאימים לנו.

ניתן ללמוד מספר עובדות מההודעה לעתונות בקישור:

-הפורסטר יהיה הראשון לקבל את המנוע החדש.

-הספקי המנוע יהיו זהים(109KW או 146 כ"ס).

-נתוני המומנט יהיו דומים מאד. השאלה באיזה סל"ד יופיע שיא המומנט ומה יהיה אופייה של העקומה.

-הנתונים הנ"ל מתייחסים לשוק היפני, כך שאנו נראה נתונים מעט שונים באירופה ואצלנו.

-חוסר הפרופורציה בין הקדח למהלך כבר לא יהיה קיצוני כבעבר. אין לי ספק שהגמישות תשופר, יש רק לקוות שהדבר לא יבוא על חשבון חדוות הסל"ד הגבוה שיש למנועי סובארו כיום.

אין ספק שדברים מעניינים יקרו בסובארו בשנים הקרובות, שגולת הכותרת שלהם תהיה הטויובארו הנדחית אין קץ(ושכנראה תוצג בעוד שנה, סוף סוף).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
חלק מסימן ההיכר של סובארו זה מנוע הבוקסר. ממש לא בסובארית (E12) ובג'אסטי יש מנוע טורי ולא בוקסר, וגם!!! 360 , R-2 ' 560 ' 700 , רקס , E-10 ועוד ים של מנועים , יש להם יותר סוגי מנועים טורים מאשר מנוע בוכסר. ולכן לדעתי הם לא באמת סובארו... אז שנה את דעתך...

סובארו מתגאים בהתנהגות הטובה של המכוניות שלהם, חלק מזה נובע ממרכז הכובד הנמוך של המנוע וחלק מזה שהחבר'ה שלהם יודעים לעשות שלדות ולכייל מתלים.

עוד דבר אופייני לסובארו הוא הדלתות ללא המסגרות לחלונות.

זה התחיל מהליאונה זה לא התחיל בלאונה זה התחיל הרבה לפני! אמנם FF1 יש מסגרת לחלון כול יתר הרכבים המישםחתים אין מיסגרת לחלון כמו למשל DL ' GL' ' GSR ' GFT ' ועוד ועוד. (בFF1 יש מסגרות), והמשיך כמעט לכל הדגמים חוץ מהסובארית והג'אסטי (כבר אמרתי שזה לא סובארו?) והSVX שאצלה יש מעין מסגרת בתוך מסגרת.

בדגמים החדשים (אימפרזה B3 ולגאסי B4 חדשות) יש מסגרות לחלונות, וזה אולי ישמע לכם מטופש אבל אני לוקח את זה מאוד קשה. שתה כדור אספירין ויעבור לך

מכמה סיבות, הסיבה העיקרית - כי אני חולה נפש.

וגם בגלל שאני חושב שזה נובע מההשפעה הרעה שיש לטויוטה על סובארו (סובארו כמעט שייכת לטויוטה). ממש לא

עוד דבר אופייני לסובארו - הנעה כפולה! הלו את ההנעה הכפולה התחילו לשווק הנאצים באודי קווטרו בשנות ה70 כאשר מכוניות סוברו רק נולדו לא לישכוח ביזו

אין כמעט שום דגם של סובארו שלא זכה לגירסאת הנעה כפולה, אפילו לג'אסטי יש גירסאת 4 על 4. אם לא הייתה גירסא כפולה הנעה לג'אסטי, באמת הייתי מכחיש שזו סובארו. אפילו רנו 4 יש 4+4

ארז Simply Nuts פירסם בפורום סובארוהוליק כתבה מאוד מעניינת על ההיסטוריה של סובארו.

חלק 1

חלק 2

אני ממליץ לקרוא למרות האורך, זו כתבה שכתובה יפה ועם כל מיני עובדות מעניינות.

אתם מוזמנים גם להנות מכתיבה (נהדרת!!) של חבר פורום אי שם ב2006 פה

דניאל.

שלום.

קונצרן פוגי שהוא היצרן גם של סוברו ולא רק הוא קונצרן ענק , שמיצר מסרטי צילום {פוצי :lol:} עד מטוסים קלים ואוניות

בתור פיצוחים וממתקים מיצר גם מכוניות :shock:.

סתם לסקרנות המנועים של הגנרטורים הקטנים, כלי חקלאות לגינה ממונעים . מיוול לגולף כול המנועים האלה פוגי

לגבי מנועי בוקסר שכחתה את אלפה רומאו ועוד כמה חברות נידחות.

אגב את המנוע שאתה כול כך אוהב אם לא איכפת לך הוא פיתוח של VW משנות ה70 .

בשנים אלה פוציוואגן פיתחה את המנוע בוקסר קרור מים שלה , אממה הפירסום העולמי היה על קרור אויר וזה דפק אותם לא יכלו לשווק ואז חברת פוגי רכשה זכיון יצור . ברכבי סוברו FF1 1100-1300 היה מוטבע בתוך גוף המנוע האות WV

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני חידשת לי כמה דברים, תודה.

[/b];2696377]

פורשה גם עזרו לסובארו עם המנוע של SVX.

יש לך איזה קישור לכתבה או מידע לגבי זה? מעניין אותי לקרוא.

אין ספק שדברים מעניינים יקרו בסובארו בשנים הקרובות, שגולת הכותרת שלהם תהיה הטויובארו הנדחית אין קץ(ושכנראה תוצג בעוד שנה, סוף סוף).

אחרי שהרימו לנו את הציפיות עם כאלה דברים:

086a_sti_5871.jpg

מתמונות הריגול יש לי תחושה רעה לגבי איך יראה האוטו הזה בסוף:

toyota-ft-86-prototype-spy-shot-side-motion-at-ring.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הנעה כפולה במכוניות נוסעים היא לא המצאה של סובארו.

הג'נסן אינטרספטור הקדימה אותה, עוד באמצע שנות ה 60', אבל סובארו היו הראשונים שהציעו מכוניות בעלות הנעה כפולה שהיו זולות יחסית ועממיות.

ההנעה הכפולה בסובארו יועדה לשיפור העבירות בשטח, והיא נעזרה בתיבת ההעברה בעלת יחסי HIGH ו LOW.

האודי קוואטרו הוצגה בשנת 80' וההנעה הכפולה שלה יועדה לשיפור התנהגות הכביש ולא לעבירות בשטח, כמו סובארו.

מנוע הבוקסר, בהיותו מנוע אורכי, התאים מאד למכוניות בעלות הנעה כפולה, וזו אחת הסיבות העיקריות להמשך השימוש בו ע"י סובארו.

בשנת 89' הוצגה הלגאסי שהיתה הסובארו הראשונה שהציעה התנהגות כביש טובה, וזו גם היתה הסובארו הראשונה בה נוצלה ההנעה הכפולה לשיפור התנהגות הכביש, כפי שהוכיחה הלגאסי RS שהיתה אמה הרוחנית של האימפרזה GT.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שלום.

קונצרן פוגי שהוא היצרן גם של סוברו ולא רק הוא קונצרן ענק , שמיצר מסרטי צילום {פוצי :lol:} עד מטוסים קלים ואוניות

בתור פיצוחים וממתקים מיצר גם מכוניות :shock:.

סתם לסקרנות המנועים של הגנרטורים הקטנים, כלי חקלאות לגינה ממונעים . מיוול לגולף כול המנועים האלה פוגי

לגבי מנועי בוקסר שכחתה את אלפה רומאו ועוד כמה חברות נידחות.

אגב את המנוע שאתה כול כך אוהב אם לא איכפת לך הוא פיתוח של VW משנות ה70 .

בשנים אלה פוציוואגן פיתחה את המנוע בוקסר קרור מים שלה , אממה הפירסום העולמי היה על קרור אויר וזה דפק אותם לא יכלו לשווק ואז חברת פוגי רכשה זכיון יצור . ברכבי סוברו FF1 1100-1300 היה מוטבע בתוך גוף המנוע האות WV

בברכה בני ל.

היי בני

חידשת לי כמה דברים, אבל תיקנת אותי על שגיאות שלא עשיתי.

לגבי המנועים, בE10 וE12 זה בערך אותו דבר, והרי שאת ה12 הזכרתי. ב360 700 וכו אין מנועי בוקסר כי אפשר לומר שזה עוד לפני שסובארו "אימצו" לעצמם את עניין הבוקסר.

המחליפה של הFF1 אם אני לא טועה היא הלאונה. אני יודע שבGSR GFT וכו אין מסגרות לחלונות, אבל הם הגיעו בתקופתה של הליאונה ולא בתקופת הFF1.

מאז הליאונה הראשונה ועד השנים האחרונות כמעט לא היו לסובארו דגמים בשוק המערבי בעלי מסגרות לחלונות. ביפן יש להם כל מיני דברים מוזרים שאני אפילו לא יודע אם לקרוא להם אוטו ואולי יש להם גם מסגרות חלונות...

אני לא מסכים איתך שמנוע בוקסר הוא לא חלק מסימן ההיכר של סובארו, בשבילי זה כמו שלBMW יש הנעה אחורית. (אני יודע שלדגמי הX יש הנעה כפולה ושיש סיכוי שהם יחללו את עצמם ויוציאו סדרה 1 עם הנעה קידמית)

לטויוטה יש אחוזים רבים בסובארו, וזה לא ממש סוד וגם לא דבר חדש...

אני לא יודע על איזה מנוע אתה מדבר שאני כל כך אוהב שהוא פיתוח של VW, המנוע היחיד שהזכרתי באופן ספציפי הוא הEJ253 שהוא פיתוח של סובארו בשנות ה90.

אתה מוזמן לקרוא פה

לגבי ההנעה הכפולה, ידוע לי כמובן שסובארו לא המציאו אותה, זה בערך כמו להגיד שהם המציאו את הגלגל.

אבל כמו שחן אמר, הם הראשונים להציע הנעה כפולה ברכב זול.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

סדרת ה EA היתה דומה עד כדי זהות למנועי הבוקסר של VW.

רק בשנת 85' הציגה סובארו מנוע בוקסר בעל גל זיזים עילי בנפח 1.8 שהחליף את מנוע ה EA82.

סובארו היתה היצרן הראשון שהציע מכונית הנעה כפולה שיועדה לנסיעה בשטחים קשים, וזה הפך לסימן ההיכר שלה שנים רבות.

למעט ישראל, סובארו מכרו היטב מכוניות בעיקר בשוויץ, שם מכוניות ההנעה ה כפולה שלהם היוו ממש צורך חיוני, ועד שיצרנים נוספים הצטרפו לפלח השוק הזה סובארו שלטו בו ללא עוררין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...