Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנשי הפורום שלום.

פרסמתי כבר הודעה שהלך לי האטם של הראש מנוע ושאני צריך עזרה בבחירת האטם.

אבל השאלה היותר חשובה היא -

האם יש דרך להיות בטוח שזה האטם ולא נגיד שסתום שרוף או סדק בראש עצמו.

לפי מה שקראתי בפורום התופעות דומות ואני לא יודע להבדיל.

כרגע הרכב שלי מתחמם ושורף מים בקצב מהיר. החלפת טרמוסטט ויוניט של המאוור (לא עזר). אין נזילה משום מקום במערכת הקירור אבל

יוצא לי לפעמים עשן לבן מהאגזוז. אין לי שמן במים אבל יש בועות (והרבה). יש גם לפעמים רעש מוזר ממערכת היניקה

והכי חשוב שהרכב נהיה עגלה והוא היה מהיר מאוד בעבר.

האם בדיקת קומפרסיה תיתן לי אינדיקציה לגבי האם זה האטם או האם זה משהו אחר כמו שסתום שרוף.

תודה מראש לכול העונים.

פורסם
לאנשי הפורום שלום.

פרסמתי כבר הודעה שהלך לי האטם של הראש מנוע ושאני צריך עזרה בבחירת האטם.

אבל השאלה היותר חשובה היא -

האם יש דרך להיות בטוח שזה האטם ולא נגיד שסתום שרוף או סדק בראש עצמו.

לפי מה שקראתי בפורום התופעות דומות ואני לא יודע להבדיל.

כרגע הרכב שלי מתחמם ושורף מים בקצב מהיר. החלפת טרמוסטט ויוניט של המאוור (לא עזר). אין נזילה משום מקום במערכת הקירור אבל

יוצא לי לפעמים עשן לבן מהאגזוז. אין לי שמן במים אבל יש בועות (והרבה). יש גם לפעמים רעש מוזר ממערכת היניקה

והכי חשוב שהרכב נהיה עגלה והוא היה מהיר מאוד בעבר.

האם בדיקת קומפרסיה תיתן לי אינדיקציה לגבי האם זה האטם או האם זה משהו אחר כמו שסתום שרוף.

תודה מראש לכול העונים.

זה הכי חשוב? אולי כדאי גם לטפל באוטו באותה המידה שאתה מאיץ איתו?

לא ראיתי את ההודעה הקודמת שלך על הראש מנוע אבל לפי עצתי.. תקח את האוטו למוסך אמין שיעשה בדיקה מקיפה מא-ת ויתן לך תוצאות של כל מה שצריך להחליף ולשפץ.. ככה תוכל ליישר קו עם האוטו מאשר להיות בתהיות מה אני צריך להחליף וכמה כסף זה יעלה לי וכו..

פורסם

פולו,גולף תודה על התגובה המהירה

אבל שאתה אומר שיפוץ ראש מנוע האם זה גם כולל החלפת שסתומים.

הסיבה שאני שואל היא בגלל שאני רוצה להביא את כל החלקים בעצמי וככה אני יוכל לדעת מה אני צריך לקנות.

פורסם

תמיר אתה צודק לגמרי.

אני מודה שאני לא בדיוק עדין אם האוטו. אבל מבחינת טיפולים הרכב שלי זכה תמיד לטיפול הכי טוב שיכול להיות

אם זה אומר לשים שמן סינטטי מלא, פילטרים מקוריים והקפדה לעשות את זה כול 10000 ק"מ מה גם שהרכב מעט משופר. דברים שהייתי צריך להחליף כול 40000 ק"מ לפי היצרן החלפתי כול 10000 ק"מ

כמו שמן ברקס, שמן הגה כוח, שמן גיר ופילטר דלק. אני מאוד אוהב את הרכב

ולא חוסך בטיפולים. אבל כנראה שהזקנה עושה את שלה וכמו שכבר אמרתי אני לא ממש עדין איתו.

דרך אגב הרכב הוא הונדה סיוויק שנת 98 SR אם 200000 ק"מ

פורסם
פולו,גולף תודה על התגובה המהירה

אבל שאתה אומר שיפוץ ראש מנוע האם זה גם כולל החלפת שסתומים.

הסיבה שאני שואל היא בגלל שאני רוצה להביא את כל החלקים בעצמי וככה אני יוכל לדעת מה אני צריך לקנות.

אל תקנה סתם חלקים.

צריך לפרק ראש מנוע, לראות מה המצב שם

ורק אז קונים חלקים

פורסם

בעיקרון יש בדיקה פשוטה ע"י פירוק הפלגים וחיבור מכשיר ליקיג' ז"א בדיקת אטימה של הבוכנות, הראש, השסתומים, לאן בורח לחץ.

אחרי שנהיית חכם יותר מתחילים עם חישוב ההשקעה. לפעמים שווה להחליף מנוע מיבוא. הכל תלוי בתוצאת הבדיקה.

מעבר לזה ראש מנוע בהונדה הרבה פעמים לא מצליח. יש בעיית עיקום גם בבלוק. ואז תחליף מנוע.

עוד דבר בהנחה והבלוק ישר. כדאי להשתמש באטם ברזל לא חייב מקורי. אטם רגיל התחממות קטנה והופ תחליף אטם.

הרדיאטור בהונדה יחסית קטן לכן חשוב אם הוא חשוד כסתום להחליף אותו בחדש לא לנקות. וגם המנוע מאוד רגיש לבועות במערכת, לכן תקפיד לשים את החור הקטן בטרמו' כלפי מעלה ותקפיד להוציא אוויר ולהשתמש במים כבדים.

פורסם

תודה על התגובה המהירה גבי.

נראה לי שזה מה שאני יעשה באמת.

ולגבי אטם ראש מברזל זאת הייתה השאלה המקורית שלי בפורום

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=340530

דרך אגב לא ידעתי שהבלוק גם יכול להינזק כתוצאה מחום.

והאמת שכבר חשבתי להזמין ראש משופר מחו"ל.

• תוכן חדש...