Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב ראשון עד 60,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בימים אלו אני רוצה לקנות רכב ראשון(יש לי רישיון 5 שנים אבל לא נהגתי מאז שהוצאתי אותו)

יש לי תקציב של 60 אלף והאמת שאני נורא מבולבל.

בנוסף לאיך בכלל עובד תהליך של רכישת רכב משומש אני לא כ"כ יודע מה כדאי לי לקנות.

אין לי בעיה עם אוטו קטן אבל לא קטן כמו הסיריון, מחפש רכב אוטומט וכמובן כמה שיותר בטוח (ואם אפשר, נאה).

חשבתי על סוזוקי סוויפט החדשה אבל ממה שיצא לי להסתכל בלוחות אני לא מגיע כ"כ למחיר שלהן..

על איזה רכב הייתם ממליצים?

האם שווה לי לשקול יד ראשונה מליסינג במידה ומגיע עם אחריות?

תודה!

פורסם

התהליך הולך באופן כזה שאתה רואה רכבים, מתמקד על אחד, בהתאם לבדיקה חזותית, ורצוי עם חוות דעת של מישהו עם טביעת עין בנושא שיהיה לידך. ההתמקדות ברכב בין היתר תסתמך על נסיעת מבחן במהלכה תרגיש אם הוא נוח לך בכלל, ותראה שהוא מתנהג טוב מבחינת האצה, בלימה, היגוי, שהמנוע נשמע טוב ושאין רעשים או סימנים המלמדים על בעיה. אחר כך לוקחים אותו לבדיקת מכון שייתן לך מידע יותר רחב. אחרי חוות הדעת הזו, או שאתה פוסל אותו כי יש בו פגם מאוד מהותי, או שאין בו משהו מהותי ואתה מנצל את הפגמים (וברור לך שבכל בדיקה כותבים מיליון דברים) כדי להתמקח על המחיר או להתקזז על התיקונים הדרושים. השלב הסופי זה תשלום והעברת בעלות בדואר (כדאי לבדוק אם אין שעבוד באותה הזדמנות).

אם אתה קונה מאדם פרטי - אז לפני הכל - לעיין היטב ברישיון הרכב, לוודא שמי שעומד מולך הוא הבעלים, ולהשוות מספרי שלדה/מנוע/רישוי עם אלה הרשומים על הרישיון, מחשש לזיוף. לבדוק היסטוריית טיפולים. כדאי למצוא איזה סטודנט שמוכר כי הוא צריך כסף או מישהו אחר שצריך דחוף כסף ולא מישהו שמנסה להיפטר מהאוטו. ברישיון הרכב מצוין גם איזה יד ובעלות קודמת. 00 זו יד ראשונה, 01 זו יד שניה. אתה תהיה היד הבאה במספר ביחס לזו הרשומה שם.

אם אתה קונה מליסינג- כנראה שאין חשש לזיופים, אבל יש חשש לתאונות והזנחה. כדאי לבדוק טיפולים ולקחת את הרכב לבדיקה עצמאית. הם כבר יספקו לך דוח בדיקה וכדאי שמישהו שמבין שיעיין בו שיידע לפסול אותו בשלב מוקדם יחסית. גם במקרה הזה לעיין ברישיון הרכב ולבדוק שהפרטים תואמים.

אם 5 שנים לא נהגת, אני מציע לך לרענן לפני שאתה מתחיל לנהוג. זה חשוב.

פורסם

אולי שווה לך לבדוק תוכנית ליסינג פרטי, כמו שמציעים דרך לובינסקי, זה נקרא ILEASE יש אתר.

רכב קטן שכרגע הם מציעים זה או הסיטרואן C3 החדשה או הפיג'ו 207, תבדוק הם מבקשים מקדמה של 30% מערך הרכב, שזה יותר באיזור ה31-32 אלף ולאחר מכן 36 תשלומים של אלף ש"ח לערך. היתרון שמדובר ברכב חדש שהוא כמובן גם בטוח וגם יש אחריות וראש שקט שרשום על שמך. לאחר 3 שנים או שאתה משלים את הסכום משמע את היתרה מהמחירון או שאתה מחזיר אותו ומקבל את ההפרש או משלים לרכב חדש. בנוסף יש להם אופציה להוסיף סכום ושהטיפולים ב3 השנים האלה עליהם.

כמובן זה לא חייב להיות דרכם יש עוד יבואנים שלדעתי מציעים תנאים דומים, אז זה לפחות שווה בדיקה.

פורסם

היי, תודה על התגובות!

בעניין הליסינג הפרטי חשבתי על זה אבל אמרתי שבגלל שתכלס אני נהג חדש(ברמת הניסיון) האוטו הזה כנראה

יכוסח ברמה כזאתי או אחרת(כל מיני מכות קטנות ושריטות) ונראה לי חבל ללמוד על אוטו חדש..

בגלל זה חשבתי להביא משהו יד שניה שגם ככה יש לו כבר שפשוף פה ושם ככה שלא כל פיפס יבאס לי את החיים.

מ דעתך לגבי הצעות למכוניות ספציפיות ששווה לי לבדוק?

איך הסוויפט? לדעתכם אני יכול למצוא איפה שהוא בתקציב כזה?

פורסם
היי, תודה על התגובות!

בעניין הליסינג הפרטי חשבתי על זה אבל אמרתי שבגלל שתכלס אני נהג חדש(ברמת הניסיון) האוטו הזה כנראה

יכוסח ברמה כזאתי או אחרת(כל מיני מכות קטנות ושריטות) ונראה לי חבל ללמוד על אוטו חדש..

בגלל זה חשבתי להביא משהו יד שניה שגם ככה יש לו כבר שפשוף פה ושם ככה שלא כל פיפס יבאס לי את החיים.

מ דעתך לגבי הצעות למכוניות ספציפיות ששווה לי לבדוק?

איך הסוויפט? לדעתכם אני יכול למצוא איפה שהוא בתקציב כזה?

אתה יוצא מראש מנקודת הנחה שאתה הולך להתעלל באוטו ??!

פורסם
היי, תודה על התגובות!

האוטו הזה כנראה יכוסח ברמה כזאתי או אחרת(כל מיני מכות קטנות ושריטות) ונראה לי חבל ללמוד על אוטו חדש..quote]

האשם אינו בך, אלא בעובדה שאתה נוהג בישראל. גם אם תהיה זהיר יהיה מי שיזכיר לך איפה אתה חי.:twisted:

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היי, תודה על התגובות!

האוטו הזה כנראה יכוסח ברמה כזאתי או אחרת(כל מיני מכות קטנות ושריטות) ונראה לי חבל ללמוד על אוטו חדש..quote]

האשם אינו בך, אלא בעובדה שאתה נוהג בישראל. גם אם תהיה זהיר יהיה מי שיזכיר לך איפה אתה חי.:twisted:

ואם אתה לא זהיר אז אתה תזכיר למישהו זהיר איפה הוא חי.

פורסם

אם מאזדה 3 נחשבת כאופציה בשבילך, אז המאזדה שלי (בתמונה הקטנה) תועמד למכירה בזמן הקרוב.

אם אתה מעוניין בעוד פרטים שלח לי הודעה בפרטי.

• תוכן חדש...