Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבטת בין שלושת הדגמים האילו -רק באוטומט .כרגע הבחירה שלי נוטה בעיקר לכיוון קיה סיד 2008 .התקציב שלי הוא עד 75000 ש"ח. לפי מה שקראתי כאן בפורום ובמבחני דרכים אין הרבה הבדל בין הקיה ליונדאי , אבל מטרידה אותי העבודה שלקיה אין בארץ הרבה שוק ויכולה להיות לי בעיה למכור אותה.אני עושה בסביבות ה25000 ק"מ בשנה בעיקר בדרכים בין עירוניות ופעם בחודש בערך נסיעה ארוכה.אני מאוד אוהבת לנהוג וחשובה לי חווית נהיגה, לא אוהבת מכוניות שמרגישים בהם את הכביש יותר מידי (כמו בסיטרואן C4שיש לי עכשיו) ,רוצה רכב שמגיב כשלוחצים על הגז! ,אמין ,נוח ושתחזוקתו זולה.הרכב מיועד לי בלבד ולכלב גדול שלפעמים מצטרף אליי.

בשנתיים האחורנות החלפתי שלוש מכוניות - התחלתי עם דייהטסו טריוס עברתי לסריון ועכשיו יש לי כבר שנה סיטרואן C4 שנת 2006 שלפני שבוע בטיפול 30000 התגלה שיש לה בעיה בתיבת ההילוכים וצריך לשפץ אותה,תיקון שהמוסך העריך בעלות של 7000 ש"ח.בנוסף לפני חצי שנה החלפתי משאבת הגה תיקון שגם הוערך בכמה אלפים- בקיצור מאסתי ברכב הזה, ובעקבות הרבה בירורים הגעתי לשלושת המכוניות האלה שניראות לי הכי מתאימות בשבילי. אשמח לקבל את חוות דעתכם גם על הפוקוס שאותה אני מכירה טוב בגרסה הישנה.

המון תודה. :-D

פורסם

אתייחס בקצרה:

1. בעיה בתיבת הילוכים של ה-C4. לא תמיד צריך להגיע לשיפוץ של אלפי שקלים. זה ה-easy way out של מרבית המוסכים, ולכן מומלץ להתייעץ עם מומחה לתיבות הילוכים ואולי יימצא פתרון זול יותר.

2. לקיה אכן יש שוק פחות טוב מיונדאי, אבל קונים בפחות, מוכרים בפחות. יתרון של הסיד הוא אחריות ל-7 שנים (חלקית בלבד בשנים האחרונות, אבל זה עדיין משהו).

3. הסיד מאוד דומה ל-i30. יש כמה הבדלים קטנים בין השתיים, אבל חווית הנהיגה דומה מספיק. לשתיהן מנוע כמעט זהה שביצועיו טובים למדי בקבוצה.

4. לפוקוס 1.6 מנוע עצל ולכן היא לא תתאים לך (אם כי בשאר המובנים היא עדיפה על שתי האחרות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה יכול לכוון אותי בבקשה איפה למצוא מומחה להילוכים לא במסגרת מוסך? זו פעם ראשונה שאני שומעת שיש אפשרות כזו.

ולגבי הפוקוס אם הוא עדיף מכל הבחינות ורק המנוע עצל אצליח להתמודד עם זה.

תודה!

פורסם

כדאי שתפתחי הודעה מתאימה בפורום הטכני. יש כל מיני מכונים לתיבות הילוכים, וגם מעבדות ממוחשבות שעשויות לעזור למצוא היכן בדיוק הבעיה בלא להצטרך לשיפוץ מלא של הגיר. למשל "נ. איל מעבדת רכב" (חפשי בגוגל).

פוקוס - עדיף כמעט מכל הבחינות, אבל ההבדלים לא עצומים. ההבדל בביצועים לעומת זאת - כן גדול. מומלץ מאוד לבצע נסיעת מבחן לפני הקנייה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מניסיון הקיה נוקשה יותר מהיונדאי אבל בשאר המובנים מדובר ברכבים כמעט זהים ומאוד ממולצים מניסיון עשיר עם היונדאי.

בהצלחה.

פורסם

הפוקוס איטית יותר, אך מאוד איכותית ומומלצת לטעמי.

שתי האחרות - מנוע חזק וגיר טוב, איכות סבירה, אמינות גבוהה.

הסיד תעלה לפחות 5,000 ש"ח פחות מהיונדאי, ולפי דעתי מומלצת לא פחות.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

מחירון הסיד כיום, יוצאת השכרה אצל שלמה SIXT - כ-70 אלף ש"ח. ניתן לרכוש את הרכב בסביבות 66-65K. זה לא רע יחסית לרכב שנת 2008 שמפגין אמינות מצויינת.

רכישה של סיד תשאיר אותך עם עודף של 10 אלף ש"ח לתשלום על ביטוחים, מערכת סטריאו ושאר פיצ'פקעס באוטו דיפו שעוזרים להרגיש כמו בבית בתוך המכונית.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

היי,

מת על הפוקוס מכל הבחינות, אבל המנוע....נו מה לעשות, זה מה יש:lol:

אני בהחלט הייתי מצמצם לבחירה בין הפוקוס ליונדאי שהיא פשוט מצויינת בפני עצמה.

הפוקוס גדולה יותר, מרווחת יותר, שקטה יותר בשיוט מוצע (110 - 120 קמ"ש), אם את מאד ממהרת או לחלופין בעליות רק "ממהרת", הפוקוס פחות תתאים לך.

היונדאי מעולה וחזקה יותר, אבל מרעישה קצת יותר בנסיעה, אגב זה נותן תחושה שהיא קצת יותר "מהירה". תא מטען כמובן קטן יותר.

האמינות של שתיהן טובה מאד.

אגב, אני נוהג על 308 במקביל, שלדעתי דיי דומה לC4 מבחינת תגובת מנוע ושילוב עם הגיר, ולמרות שהפוקוס איטית יותר ברוב

המקרים, זה ממש לא שהצרפתיה שהיתה לך הצטיינה לפני כן בביצועים, שלא לדבר על נהיגה "אגרסיבית".

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...