Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שכתוב בכותרת מדובר בדייהטסו אפלאוז 92, החלפתי לפני חודש+ רדיאטור חדש קוריאני (אמרו לי שעדיף מסיני, זה נכון?).

כל המערכת בנוזל קירור של פריסטון ירוק + ניקוז אויר + פקק רדיאטור חדש(המנוע תמיד עבד רק על מים יעודיים).

במהלך החודש החלפתי גם מספר צינורות של מערכת הקירור לחדשים, ואין נזילות מים.

המאורר עובד כשצריך

יוניט וטרמוסטט הוחלפו לפני בערך 5 שנים.

על מנוע קר קודם מתחמם הצינור העליון של הרדיאטור ומהרגע שהמנוע התחמם שני הצינורות גם העליון וגם התחתון חמים באותה מידה ככה שניראה שהטרמוסטט בסדר.

ההתחממות קוראת בכל המצבים, יכולה לקרות אחרי נסיעה של 3 ק"מ בעיר בלי מזגן או עם מזגן או לא לקרות בכלל.

אני עושה פעמיים בשבוע נסיעות של 70 ק"מ כל כיוון שחלק מהדרך הררית, היו פעמים בזמן האחרון שהמנוע לא התחמם והיו פעמים שהוא פתאום תוך רגע התחמם 1 ק"מ מהבית אחרי ה 70 ק"מ וכל העליות.

עוד תופע ששמתי לב שלפעמים גם אחרי נסיעה קצרה בעיר בסיום הנסיעה אחרי כיבוי המנוע והשארת הסויץ פתוח המאוורר ממשיך לפעול ולא מפסיק במשך הרבה מאוד זמן למרות שהמנוע לא התחמם.

מים לא נעלמים מהמערכת אלה רק בזמן ההתחממות יוצאים קצת ממיכל האיבוי.

החשד שלי הוא או תרמוסטט או שהמנוע התעייף ומתחמם כי ההצתה שלו מאוד מאוחרת (למרות שעד התקופה האחרונה הוא נסע ככה בלי בעיה)

מקווה שתעזרו,תודה.

פורסם

מתי הוחלפה משאבת מים? יש מצב שחיצונית היא נראית בסדר ולא דולפת בעוד שהאימפלר אכול ולא מסחרר המים באופן תקין. 

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

הגעתי למסקנה שכניראה צריך לעשות כיוון הצתה מקצועי עם אקדח, כי כשהחלפתי צינורות של מערכת הקירור פירקתי את הדסטריבוטור והחזרתי כניראה פיספסתי כמה שיניים.

הגיוני?

פורסם

אני ממליץ לעשות ניסוי ולהסיר את הטרמוסטט הטבול למספר ימים ולראות האם הרכב ממשיך להתחמם בנסיעה בעיר.

בלי טרמוסטט בנסיעה בינעירונית מחוג הטמפרטורה ירד לכיוון המינימום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון

אז ככה החלפתי טרמוסטט ובזמן שעשיתי את זה גיליתי את הטעות שלי, רק אז פתחתי את הפקק של הרדיאטור עצמו וגיליתי שחסרים המון מים אבל המיכל איבוי עדיין מלא וזה הטעה אותי =\

בכל מקרה אחרי החלפת טרמוסטט (שכניראה גם הקודם היה תקין) ומילוי מים היה שינוי ענק, רכב מתחמם עד למילמטר מתחת לאמצע (שתמיד הוא היה על אמצא) ולא מעניין אותו אם חם בחוץ או עליות או מזגן הוא לא מתחמם מעבר לזה וגם המאוורר בקושי נידלק אחרי נסיעה.

אבל:

עכשיו שמתי לב שאחרי נסיעה של 5 ק"מ אולי קצת מאומצת עם מזגן כשעצרתי את האוטו שמעתי את המים רותחים במיכל איבוי פתחתי את המכסה וראיתי אותם מבעבעים ויוצאים החוצה אבל השעון חום לא מראה שהמנוע מתחמם...מה יכולה להיות הבעיה עכשיו??

תודה לעוזרים

פורסם

האם אתה מודע לכך שהטרמוסטט הטבול שהחלפת יש כיוון ?

לא בטוח שזאת הבעיה אבל למען הסדר הטוב האם דאגת שהחור הקטן בטרמוסטט שבתוכו יש מסמר יהיה בחלק העליון.

אני בכל מיקרה הייתי מוריד את הטרמוסטט הטבול ועושה ניסוי אם כל התופעות שאתה רואה ממשיכות.

האם בתוך מיכסה הטרמוסטט יש גומיה והאם רשום עליו שהוא מתאים ללחץ של 0.9 ?

אני ממליץ לך גם לעשות כיוון הצתה על מנת לוודא שהרכבת נכון את המפלג.

פורסם

אני מעדיף להשאיר את הטרמוסטט איכשהו כרגע.

לגבי הצתה, בדקתי ואי אפשר להחזיר את המפלג אחרת כי הוא ניכנס רק בדרך אחת.

ושוב הבעיה היא שהמנוע לא מתחמם רק המים מתחילים לרתוח ונישפכים החוצה ורק בהפעלת מזגן.

פורסם

שלום רב !

בוקסר 19, הקשב ללוי, שנתן לך טיפ חשוב, וביקש ממך לבדוק, האם לא הרכבת את התרמוסטט נכון כשחור שחרור האוויר נמצא כפי שהדריך אותך לוי.

לדעתי בעייתך לא קשורה למפלג, ולכוון הצתה, אלא לתרמוסטט בלבד, שלא מורכב נכון או שהוא לא יפני, אלא תוצרת סין.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן לוי וצביקה צודקים

תוריד את הטרמוסטט ותראה מה קורה עם האוטו

למען הסרת ספק

כי עם זה לא עוזר שלב הבאה זה בדיקת לחץ ...

תעדכן

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

בדקתי בספר יצרן דייהטסו.

נאמר שם במפורשות שיש לשים לב להרכבת הטרמוסטט בכיוון הנכון במידה ולא מרכיבים את החור עם המסמר למעלה - המנוע עלול להתחמם !

לא בטוח שזאת הבעיה אולם כדאי לבדוק אם התקנת נכון את הטרמוסטט.

• תוכן חדש...