Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב. לאחר תום האחריות לרכב שלי, אני מפסיק לזרוק כסף על מוסכים מורשים. בהמלצת רפי לין מהפורום, אני מזמין את החלפים מקורים מיונדאי שופ. אני צריך גם שמן, והם מוכרים רק יורול. הם מהללים את המותג ומאדירים את שמו, האם מדובר אכן בשמן מעולה? או שאקנה ממקום אחר? לגבי השמן, איזה עדיף לקנות 5על30? או 40על15? בספר כתוב 1540 אבל אמרו לי שה30על 5 הרבה יותר טוב? סינטטי מלא. אפשר קצת עזרה? נ.ב. עד שאלונת. בנוזל קרור חסר איזה טיפונת נוזל, ממש 3 סמ. אפשר להוסיף פשוט מים במקום לקנות גלון של נוזל קרור? (מקורי) ואם אפשר להוסיף מים, אז ברז או מזוקקים? תודה

פורסם

לגבי המים אתה יכול לקנות אפילו באוטו דיפ** גלון של פרסטון צהוב בערך ב30 ש"ח והוא מעולה ותיהיה בראש שקט ושיהיה באוטו לגיבוי

פורסם

לגבי הנוזל קירור - יונדאי מזהירה מכל שימוש בנוזל קירור אחר חוץ משלה, מהמקורי של יונדאי. אז אני פוחד לשפוך נוזל אחר.

וחסר ממש מעט, אני מעריך לפי הפס מדידה איזה 200 סיסי בערך. האם למהול במים, או לקנות 4 ליטר (!!) שאחרי דילול הופכים להיות עשר ליטר (!) בשביל הטיפל'ה הזה?

ולגבי השמן, אפשר תובנות של חכמי הפורום? אני בנתיים מחכה עם ההזמנה רק בשביל זה

פורסם

רמת הריכוז ברכב שהגיע עם נוזל מקורי היא כ 50% .

בישראל אנו צריכים רמת ריכוז של כ 30-45% , כך שאפשר לדלל בעוד קצת מים - לא להגזים.

- מי מזגן נקיים , או להרתיח מים מהברז , להמתין כ 10 דקות, ולהשתמש בחלקם העליון -

( בדוק אם בוצע רענון נוזל קרור במנוע בעבר - לפי הוראות הטיפול - לדעתי אחת ל 3 שנים רצוי להחליף את הנוזל ברדיאטור בלבד

כ 3-4 ליטר - בדוק בחשבוניות או התקשר למוסך )

רצוי גם לבדוק את הצנרת ומערכת הקרור , האם המחסור במים הוא עקב בעיה .:idea:

שמן מנוע איכותי 10W-40 חצי סינטטי , העומד בתקן ועונה לדרישות היצרן , ומתאים לתנאי הארץ .

במידה והרכב אוטומטי - לבדוק הוראות טיפול - אם צריך לרענן נוזל ממסרה + נוזל בלמים .

כנ"ל בדוק לגבי המצתים ( פלגים )

נוזל הממסרה הוא סינטטי , בתקן SP3 - יש נוזלים סינטטיים חליפיים טובים של דלקול ופז העומדים בתקן.

ראה גם דיונים קודמים -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=257229&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

על איזה דילול אתה מדבר? אסור לדלל נוזל קירור, הוא עשוי מחומרים ייחודיים ודילול יפגע בהם.

ואסור באופן מוחלט להוסיף מי ברז במקום נוזל קירור אם אכפת לך מהמנוע שלך - מים יגרמו לחלודה

וקורוזיה, וכמו שאמרתי קודם - נוזל הקירור מכיל תכונות ייחודיות.

אל תחסוך - תקנה את מה שצריך. לדעתי אגב, ליונדאי יש אינטרס כלכלי ללחוץ עלייך רק שמן ומים שלהם.

לדעתי גם מים איכותיים של חברה אחרת וכמובן שמן יתאימו. למזג אוויר ישראלי עדיף 10W40.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
על איזה דילול אתה מדבר? אסור לדלל נוזל קירור, הוא עשוי מחומרים ייחודיים ודילול יפגע בהם.

ואסור באופן מוחלט להוסיף מי ברז במקום נוזל קירור אם אכפת לך מהמנוע שלך - מים יגרמו לחלודה

10W40.

טל - בצע חיפוש בפורום , עם המילה למהול

כנס לדיונים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312104&highlight=%D7%9C%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%9C

כמו כן למד כאן על הורדת אחוז התוספים בנוזל הקרור .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78290&page=1&pp=15

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
טל - בצע חיפוש בפורום , עם המילה למהול

כנס לדיונים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=312104&highlight=%D7%9C%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%9C

כמו כן למד כאן על הורדת אחוז התוספים בנוזל הקרור .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78290&page=1&pp=15

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. יש לי הרבה שנים רכב, הייתי במוסכים ודיברתי עם הרבה מכונאים אך מעולם לא שמעתי שיש צורך לערבב את האנטיפריז עם נוזל כלשהו!

הרכבים שהיו לי מעולם לא התחממו גם בקיץ הלוהט ביותר כאשר הרדיאטור שלהם הכיל נטו 100% מים ירוקים.

אז בעצם כל מה שאתה אומר חדש לי. קראתי את הטרד שנתת לי. מניסיונך, זה באמת משנה?

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

כן :lol: ולא .

לשימוש רגיל וסביר , השאר עם נוזל הקרור במצבו , כ 50% - כך הוא מגיע מהיצרן .

אם חסר קצת נוזל במערכת , אפשר להוסיף מים , עד 10% כ ליטר +- .

יש להזהר בשימוש בנוזל הקרור המרוכז , המגיע ביחידות של כ 1 ליטר ולפעמים גם בגלון כ 4 ליטר .

הנוזל המרוכז מחייב מהילה של כ 50% מים בעת הכנסתו למערכת הקרור .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ידידי, הרבה בלאגן עשיתם לי. יונדאי, מזהירה משימוש בשני דברים לא מקוריים, שמן גיר, ונוזל קירור. כך לפחות הצהרת החברה.

ביונדאי שופ, הנוזל קירור עולה 110 שקלים (ארבע ליטר שצריכים להיות מדוללים ל10)

אז לדלל במים רגילים? במים מזוקקים? מה עושים?

לגבי השמן - בחנות אומרים שה5W30 הכי טוב. אתם ממליצים על 10W40 ובספר רכב כתוב 15W40. מה לשפוך לרכב? אין לי בעיה להשקיע עוד כמה עשרות שקלים ולשים שמן טוב.

אגב - יורול, נחשב שמן טוב מאוד כמו שהמוכר מציג אותו?

לגבי המפרט טיפולים - שמן גיר, ונוזל קירור יוחלפו רק בתשעים אלף קלומטר.

רוב תודות

פורסם

קודם כל היבואן ממליץ על 15W40 בדרגת SJ לפחות לרכב שלך:

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=904

דבר שני, חוץ מזה שהמלצתי לך על הEUROL, אמרתי לך בטלפון ואני אומר לכולם:

חשוב לשים שמן מפירמה שמתמחה בייצור שמן.

היום בישראל, אין שום תקן ואין שום בדיקה לשמנים שמיובאים לישראל. יש המון "מותגים" שהם רק ממלאים את האריזות וברוב המקרים אין קשר בין מה שכתוב על האריזה לבין השמן שפועל נמצא בפנים.

כשקונים פירמה שהיא יצרנית של שמן, רוב הסיכויים שמה שכתוב, זה מה שיש בפנים.

יש בישראל הרבה פירמות טובות: EUROL, ELF, AGIP, VELVOLINE, TOTAL, CASTROL, היצרנים פז, דלק וסונול וסליחה אם שכחתי עוד הרבה פירמות טובות.

דרך אגב, עיתון כלכליסט עשה שנה שעברה בדיקת השוואה לכמה פירמות ובדק את ההבדלים בין מה שכתוב על האריזה ובין מה שיש בפנים. הבדיקה התבצעה במעבדת שמנים שנמצאת בכפר סבא ונבדקו רמת הצמיגות ורמת התיסוף.

אני אנסה לצרף את הקובץ עם הבדיקה בהמשך.

ליאור

פורסם

אני יכול לשפוך 5w30 סנטטי מלא ולסגור ענין? האם יתאים למנוע? אני לא רוצה לחסוך בשמן, אין לי בעיה להשקע עד כמה שקלים ולהשתמש בשמן הכי טוב

פורסם

יהיה דיסקו...צמיגות השמן טובה לך. ואגב... ברור שספק חלפים או שמנים ימליץ לך על השמן שממנו הוא רואה הכי הרבה רווח, אז...

פורסם
אם הצמיגות מתאימה, ואני יכול לשמן את המנוע בלי לחשוש עם ה5w30‎ ‎‏, אני רגוע. מחר אני ילך לקנות את השמן

שלום חבר

אני מטפל באלנטרה שלי במוסך מרכזי יונדאי באר שבע, מנהל המוסך המליץ לי להשתמש בשמן 5/40 פול סנטטי.

היצרן ממליץ על 15/40, שינוי לא כל כך מורגש מלבד שהמנוע יותר שקט והתגובות המנוע מעט יותר מהירות.

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

• תוכן חדש...