Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"התחדשתי" ב-BMW 525i שנת 1983:)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה קומבינות של צנרת מים. גם ב-BMW שלי הייתה קומבינה כזאת, החלפתי לצינור נורמאלי שעלותו היתה קרוב ל-1000ש"ח.

לא חבל להתקין פילטר אויר פתוח? מנוע "נושם" לא מספיק טוב?

סה"כ, מנוע ניראה מאוד נקי יחסית לגיל הרכב. מדוע כנפיים משני הצדדים בצבעים שונים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני רואה קומבינות של צנרת מים. גם ב-BMW שלי הייתה קומבינה כזאת, החלפתי לצינור נורמאלי שעלותו היתה קרוב ל-1000ש"ח.

לא חבל להתקין פילטר אויר פתוח? מנוע "נושם" לא מספיק טוב?

סה"כ, מנוע ניראה מאוד נקי יחסית לגיל הרכב. מדוע כנפיים משני הצדדים בצבעים שונים?

את השמאלית התחלתי לנקות, את הימנית עדיין לא :)

צינור רדיאטור עליון - $32 כולל משלוח.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור,

דגם יפהפה.

גם אני בעד להחזירו למצבו המקורי ולשמור עליו כך (בלי שיפורי מנוע).

האם בעליו הקודם של הרכב הוא אדם מבוגר מרעננה (שעבד בכפר-סבא, כמדומני)?

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
ליאור,

דגם יפהפה.

גם אני בעד להחזירו למצבו המקורי ולשמור עליו כך (בלי שיפורי מנוע).

האם בעליו הקודם של הרכב הוא אדם מבוגר מרעננה (שעבד בכפר-סבא, כמדומני)?

תודה מראש,

יגאל.

הרכב היה של מכונאי מבוגר,המתגורר ביישוב קרוב לכפר סבא, הוא והבן שלו מנהלים מוסך בכפר סבא בו אני מטפל במכוניות ה"מודרניות" שלי מזה שנים ולאורך כל השנים האלו אמרתי לו - יום אחד הרכב שלך יהיה שלי.... הגיע היום :D

הרכב ברשותו מזה שנים רבות, אני מניח שזו הסיבה שהמנוע נראה כך וכן יתר המכלולים המכאניים... פשוט תענוג.

אחדד את כוונתי.. :) פילטר "נושם" של K&N, יושב בדיוק כמו המקורי, עובד הרבה יותר טוב, לא משפיע על המראה המקורי אך משפר את ספיקת האוויר משמעותית ובכך תורם לתערובת טובה יותר:

41H5P1GDAYL._SS500_.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

No question about you having an automotive good taste - congrats. These are good cars and apart from cam followers becoming noisy and valve stem seals no longer sealing (smoke) I know they can hit 250,000 Km (and more) no problems with the right maintenance. And when the engine blows up, you can always stick a 3.5 in it... T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
"התאבדות כלכלית" זה קצת מרחיק לכת. הבעיה היחידה היא צריכת הדלק הגבוהה בגלל שיש רק 3 הילוכים בגיר.

חלקי חילוף לדגם הזה לא יקרים. במיוחד בהשוואה למכוניות חדשות.

אם האוטו תוחזק כראוי לאורך השנים, הוא יהיה אמין למדי.

אני חושב שרכב בן 30 שנה כמה שהוא יתוחזק כמו שצריך או תוחזק בעבר כמו שצריך,בלאי של 30 שנה לא הולך ברגל,ועודBMW עם גיר אוטו,וכל המודרניזציה שיש בה, אני לא חושב שהוצאות עליו בכלל ניתן להשוות לרכב חדש ומודרני ,ולאט לאט אתה תמצא את עצמך מחליף ומשדרג כל חלק וחלק ולא רק בגלל תקלות אלה בעיקר בגלל בלאי ,האמת יש בזה כיף אבל לפי דעתי בלבד :מדובר בתאבדות כלכלית להשתמש ברכב כזה בהתניידות ביומיום ויותר מזה, לעניין הדלק לפי דעתי האישית בלבד: אין ממש חשיבות בכל הקשור להוצאות,או יותר נכון שאלו יהיו הצרות שלך כמו שאומרים.

בסופו של דבר הכל שאלת עצבים+תקציב, אני מניח שאתה מכיר את זה עשרות מונים טוב ממני.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
אני חושב שרכב בן 30 שנה כמה שהוא יתוחזק כמו שצריך או תוחזק בעבר כמו שצריך,בלאי של 30 שנה לא הולך ברגל,ועודBMW עם גיר אוטו,וכל המודרניזציה שיש בה, אני לא חושב שהוצאות עליו בכלל ניתן להשוות לרכב חדש ומודרני ,ולאט לאט אתה תמצא את עצמך מחליף ומשדרג כל חלק וחלק ולא רק בגלל תקלות אלה בעיקר בגלל בלאי ,האמת יש בזה כיף אבל לפי דעתי בלבד :מדובר בתאבדות כלכלית להשתמש ברכב כזה בהתניידות ביומיום ויותר מזה, לעניין הדלק לפי דעתי האישית בלבד: אין ממש חשיבות בכל הקשור להוצאות,או יותר נכון שאלו יהיו הצרות שלך כמו שאומרים.

בסופו של דבר הכל שאלת עצבים+תקציב, אני מניח שאתה מכיר את זה עשרות מונים טוב ממני.

הרכב הקודם שלי היה וולוו S60, אוטו חדש ומודרני (אם כי לא יפני/קוריאני/קופסת שימורים אחרת). ויתרתי על האוטו הזה בשביל הב.מ.וו. (זה הזמן לקרוא לי פסיכי 8)) האמן לי, יצא לי יותר זול להחזיק את הבימר מאשר את הוולוו, בה כל בורג עולה יותר מכל רהיט שוודי באיקאה :)

לתחזק רכב ישן זה לא פשוט ולא תמיד זול, המון זמן "מבוזבז" על תחזוקה שוטפת שלא קיימת ברכב אחר אך במקרה שלי אני עושה את הכל בעצמי, מאיתור וייבוא החלקים, דרך המכונאות וחשמל ועד דיפונים וקוסמטיקה, מה שחוסך לי המון כסף ונותן לי המון הנאה. אני נהנה במקרים רבים מהדרך לתוצאה, יותר מאשר מהתוצאה.

בתחום הרכב, אני הולך עם הרגש, לא עם הראש, לא עם הכיס. אני אעבוד יותר קשה אם צריך, אוותר קצת יותר על מותרות אם צריך, כל זאת כדי להרגיש טוב ברכב שבו אני נוסע, בעיקר בזה של היום יום. אני מוכן לוותר על פונקציונליות ואמינות מודרנית בשביל התחושה והאושר שמביא לי רכב מהשנים "ההם".

ובנימה רגשית ומשתפכת זאת, כפי שאמרתי בעבר ואומר שוב, חלומות נועדו להגשמה :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אני מדבר מנסיון של שנים בשימוש יומיומי ב 525 שנת 78.

הבעיה היחידה שהיתה לי עם האוטו ושבגללה נתקעתי בצד הדרך היתה בגלל שיפוץ קרבורטור רשלני שביצע "מכונאי" גרוע.

הבעיה נפתרה בעלות נמוכה על ידי מכונאי אמיתי.

מעבר לכך, האוטו היה אמין מאוד.

ברכב מודרני מחירי החלפים יקרים הרבה יותר וההוצאות הנלוות שלא קיימות ברכב אספנות מייקרות עוד יותר: איתוראן, ביטוח מקיף, ירידת ערך... ועוד לא דיברנו על מחיר הרכישה הגבוה יותר מלכתחילה ועלות רישוי שנתי.

מחירי חלפים לדוגמה ב525 שלי:

קיט שיפוץ קרבורטור: 200 ש"ח באיביי, כולל משלוח

משאבת מים: (לא התקלקלה עדיין. קניתי שיהיה בארון) 240 ש"ח באיבי, כולל משלוח

מחזירי שמן בבק אקס: 180 ש"ח בקמור.

קלאץ' מאוורר: 200 כולל משלוח (לא התקלקל, קניתי שיהיה בארון) ש"ח באיביי.

פילטר אוויר: 150 ש"ח אצל שאשא. 10 יורו בגרמניה לא כולל משלוח.

פילטר שמן: 50 ש"ח אצל הפרסי.

פלגים: בערך 35 ש"ח לפלג.

מנוע לנעילה מרכזית: 150 ש"ח בתל אביב.

רפידות בלם: 90 ש"ח בתל אביב.

צינור בלם: בערך 80 ש"ח בתל אביב.

תרמוסטט: בערך 70 ש"ח בתל אביב.

קופלונג גדול לדרייבשפט: 220 ש"ח אצל שאשא

תושבות מנוע: 200 ש"ח לזוג אצל שאשא.

סופורט לדרייבשפט: 140 ש"ח באיביי כולל משלוח.

כל חלק שאתה מחליף אתה יודע שישמש אותך תקופה ארוכה.

ומה הבעיה עם גיר אוטומט? בנהיגה נורמלית והקפדה על נוזל הידראולי בכמות ואיכות מתאימה, אין לו כמעט בלאי, וגם שיפוץ גיר מסוג זה אינו יקר, בטח בהשוואה לגיר אוטומט מודרני. וגם מה שתחסוך בבלאי ע"י גיר רגיל, תוציא על החלפת קלאץ' תקופתית.

לא הבנתי את הטענה שלך "תמצא את עצמך מחליף ומשדרג כל חלק לא רק בגלל תקלות אלא גם בגלל בלאי". תקלות נגרמות בגלל בלאי. לא רק באספנות אלא בכל רכב אחר.

אני גם לא מסכים איתך בנושא הדלק. יש הבדל עצום בין צריכה של 1:7 בממוצע ל525I לבין 1:10 + לאוטו חדיש, עבור מי שנוהג נסועה שנתית של 17000 ק"מ בשנה.

בקיצור: לא התאבדות כלכלית ולא קרוב לכך, אפילו חיסכון בכסף, על חשבון נוחות ושימושיות.

פורסם

הוסף לאמור על ידי אסף

הכיף לנשמה לא שווה משהו

נכון אולי יהיה חסר ברכב כל הקיצורים באנגלית ABS ESP וכ'ו חלקנו יגידו טוב שאינם.

ובקיצור

רכב כזה לא מתאים לכל אחד, אבל הוא מתאים למישהו שהוא לא כל אחד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בלאי של 30 שנה לא הולך ברגל

חבר, אני לא חושב ששמת לב באיזה פורום אתה גולש

יש משפט שאומר שמי שקונה מרצדס לא מתעניין בצריכת הדלק שלה. אותו דבר מי שקונה BMW שנת 83. בפורום אספנות ישנם אנשים שהשיקול המשמעותי ביותר שלהם ברכישת רכב זה או אחר הוא השיקול האמוציונלי, אם לאספנות ואם לשימוש יומיומי.

ועוד נקודה- אם אתה מכיר את ליאור, ודאי ידוע לך שאחת המכוניות באמתחתו היא שבי נובה, או בעברית משאבת דלק לא נורמלית, אך גם כאן- לשיקול הכלכלי של צריכ(ח)ת הדלק כמעט ולא הייתה משמעות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
חבר, אני לא חושב ששמת לב באיזה פורום אתה גולש

יש משפט שאומר שמי שקונה מרצדס לא מתעניין בצריכת הדלק שלה. אותו דבר מי שקונה BMW שנת 83. בפורום אספנות ישנם אנשים שהשיקול המשמעותי ביותר שלהם ברכישת רכב זה או אחר הוא השיקול האמוציונלי, אם לאספנות ואם לשימוש יומיומי.

ועוד נקודה- אם אתה מכיר את ליאור, ודאי ידוע לך שאחת המכוניות באמתחתו היא שבי נובה, או בעברית משאבת דלק לא נורמלית, אך גם כאן- לשיקול הכלכלי של צריכ(ח)ת הדלק כמעט ולא הייתה משמעות

הנובה כבר לא ברשותי, אך רק לצורך העניין היא שימשה אותי במשך למעלה משנתיים בשימוש יומיומי לת"א וחזרה מאיזור השרון, עם צריכת דלק של 1:4-5... זה היה מוגזם, אני מודה, זה כבר מעבר לרמת הסביר.... מה שכן, אני לא רואה הבדל גדול בצריכת דלק ממוצעת של 1:9 של רכב מודרני ל-1:7 של רכב "מיושן" בשימוש יומיומי, בראיית מחיר=תועלת.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ליאור,

אם הבנתי נכון, ואתה באמת גר באזור השרון, אני הייתי משקיע לא מעט מחשבה במיגון הבימרית.

בני דודינו שגרים באזור ידועים בחיבתם העזה למותג.

פורסם
הנובה כבר לא ברשותי, אך רק לצורך העניין היא שימשה אותי במשך למעלה משנתיים בשימוש יומיומי לת"א וחזרה מאיזור השרון, עם צריכת דלק של 1:4-5... זה היה מוגזם, אני מודה, זה כבר מעבר לרמת הסביר.... מה שכן, אני לא רואה הבדל גדול בצריכת דלק ממוצעת של 1:9 של רכב מודרני ל-1:7 של רכב "מיושן" בשימוש יומיומי, בראיית מחיר=תועלת.

ליאור.

לצערי מבחינת דלק ולשמחתי מבחינת נסיעה אני נוסע היום עם המנוע הזה ואכן הכיס צועק הצילו.

• תוכן חדש...