Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים

אני לפני רכישה של golf TSI 2008 Emotion יד ראשונה, לקחתי אותה לבדיקה במבדק הרצליה - הכל אחלה האוטו נראה מעולה ושמור מאוד, בבדיקה הכל היה מצויין חוץ מבאזור שלדה ומרכב יש "ליקויים בגלך משמעות גבוהה" - "פגיעה במרכב ימין ותיקונים, תיקונים וחומר משקוף וסף תחתון ימין ותחתית עמוד מרכזי" (בעל הרכב סיפר שבזמן חניה פגע בצד ימין של האוטו כדור בטון נמוך אשר משמש נגד חניה, ועיקם את המשקוף מתחת לדלת, תיקנו לו את האוטו והוא קיבל מביטוח ירידת ערך של 7 אחוז) הבחור נראה אמין.

כשדיברתי עם הבוחן של מבדק הרצליה הוא אמר שאין פגיעה "שסי" אבל יש פגיעה שדורשת הורדת ערך מסויים - אין שום סכנה או חוסר בטיחות לנסיעה באוטו ופשוט יש פה משהו שאמור להוריד ערך. הוא לא יכל להעריך כמה.

מחר אני אמור לקנות את הרכב לאחר שהורדתי אותו ב12 אלף, ממחירון 115 ל103 אלף

מה אתם אומרים? אני חייב דעות האם הפגיעה יותר חמורה ממה שהוא אומר?

אני לא רוצה להתקע כשארצה למכור וגם לא רוצה אוטו עם חוסר איזון או לא יודע מה יכול לקרות מדבר כזה.

עזרה מהמומחים בבקשה!

אורן

פורסם

"לקויים בעלי משמעות גבוהה" ובודאי ברכב שערכו בסדר גודל הנדון מחייב הורדה הרבה יותר גדולה מ-10%

(וזה לא משנה מה ירידת הערך שחברת הביטוח קבעה)

לפי תיאור המכה נראה שעיקר ירידת הערך היא מסחרית בעיקרה ולא מהותית. אך קח בחשבון שחלק מרכב שעבר שיחזור כבר איננו באותו חוזק כמו המקור (ז"א בהכרח הרכב הינו פחות בטיחותי מרכב שלא עבר פגיעה)

כמו"כ נראה שהפגיעה הבעייתית הינה בתחתית העמוד הצידי מה שאומר שהפגיעה היתה גבוהה יחסית וסביר שהחיבור בין העמוד לסף נפגע בצורה משמעותית.

אישית - אם יש לך את הכסף לקנות רכב כזה במחיר המחירון, הייתי מחפש אחד לא פגוע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החבר מעליי אמר כמעט הכל.

בכל זאת אוסיף ואומר, שתקח בחשבון, שאם אתה קונה רכב במצב הנתון - תצטרך להתפשר גם בעת מכירתו.

לטעמי - זו אינה מציאה כלל.

אין אנו יכולים לתת לך הערכה אם הפגיעה חמורה ממה שנאמר, אלא רק בהתייחס למה שציינת שנאמר בדו"ח הבדיקה.

אני הייתי ממשיך לרכב אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

בהחלט קח בחשבון שברגע המכירה רוב האנשים יתרחקו ממך ומהרכב כאילו הוא בוער באש.

לי היה רכב עם פגיעה באמבטיה האחורית בגאז' ,

משהי נכנסה בי בעוצמה מאחורה וקיפלה לי את הבגאז'.

לאחר תיקון נאמר לי מטעם שני בוחני רכב שונים [גם של הביטוח וגם עצמאי ששילמתי לו ממיטב כספי] שאין פגיעת שילדה.

למכור את הרכב היה בגדר קריעת ים סוף.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני מסכים עם מכובדים לפני שאין משמעות בטיחוטית למכה אבל בהחלט יש משמעות מסחרית.

אם הבחור קיבל 7% ירידת ערך מהביטוח מדובר במכה רצינית. על קצה שלדה הם נותנים בין 3 ל5 אחוז.

אבל אני לא חושב שתהיה בעיה למכור את הרכב כי הכל פונקציה של מחיר. לי היה רכב עם מכה יותר רצינית שקניתי אותו ב12 פחות ומכרתי אותו ב10 פחות. אבל ה10 פחות ביום המכירה שערך של האוטו היה 50 אלף היה יותר משמעותי מ12 כשערך היה 90 כשקניתי.

מה שהיה חשוב זה לא להסתיר. לאמר לקונה ישר שהיו תיקונים קניתי את האוטו בפחות ואת ההנחה אני מגלגל אליך.

אני במקומך הייתי מנסה לעגל לכוון 100 ולוקח את האוטו אם הוא מתאים לך בשאר פרמטרים.

פורסם

עוד דבר אחד.

בקש ממנו לראות את דוח הנזק שהשמאי הכין ואת התמונות. זה יתן לך אינדיקציה שהליקויים שמכון הבדיקה מצביע עליהם תואמים את הנזק הזה, ושוללים משהו נוסף שאולי היה.

האמור לעיל נכתב מאחר והוזכרה בדוח התייחסות לעמוד, שלא בטוח שגוש הבטון אמור לפגוע עד לגובה של תחתית העמוד.

פורסם

+1

ובכלל זה רעיון מצוין לשמור תיעוד של מה קרה לרכב, כדי שכשתמכור יהיה לך גיבוי למה שאתה אומר לקונים הפוטנציאלים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה כל התגובות

דיברתי בבוקר עם רון ממוסך רון הוא הסכים שזה כנראה נזק קוסמטי לחלוטין, אך כדי ללכת על הקניה בראש שקט ביקשתי ממנו לרואת את האוטו, אני והמוכר הולכים לרון עוד שעה אם רון יגיד שהכל בסדר אני אקנה כמו שהתחייבתי ב102 אני חושב שהורדתי מספיק

ואני רוצה להיות פייר.

אעדכן אותכם ובתקווה אשים תמונה :)

שוב תודה על כל התגובות!!

נתתם לי הרבה!

אורן

פורסם

האמור לעיל נכתב מאחר והוזכרה בדוח התייחסות לעמוד, שלא בטוח שגוש הבטון אמור לפגוע עד לגובה של תחתית העמוד.

כנראה שמדובר ב"ראש פטריה" שמניחים על מדרכות שלא יחנו. הח^א הזה בגובה של 25 ס"מ ולא רואים אותו. ההסבר מתאים בול

לנזק. גם אני עליתי על אחד כזה לא מזמן. למזלי יש לי מרווח גחון גבוהה והוא היה מול הגלגל כך שפשוט טיפסתי עליו בלי נזק למרכב.

פורסם

טוב לאחר שהייתי אצל רון החלטתי לא לקנות את האוטו, מסתבר שהיה שמה קצת יותר ממה ש"מבדק" רשמו, אני מאוד מאוכזב מהם הם פיספסו החלפת טמבון ונזילה של המיכל דלק, מה שהוריד אותי מהרכישה לבסוף הוןא שגיליתי שהמוכר לא תיקן את התאונה המדוברת במוסך מורשה (היה לו אחריות) אלא הלך לחבר וה"רוויח" כסף על חשבון הורדת ערך של האוטו שקיבל מהביטוח. התירון שביצעו כמובן לא היה ברמה והיה בקמצנות.

רון היה עשר ואני ממליץ לכל מי שקונה פולקספגן ללכת אליו הבן אדם מקצוען וישר, הוא גילה דברים בדקה וחצי שמכון "מבדק" לא גילה בבדיקה שלמה של שעה

אם היה לי סבלנות הייתי הולך אליהם לקוחת את הכסף חזרה על הטעויות.

תודה לכולם

אני מאוד מאוכזב שלא קניתי, כבר דימיינתי את עצמי נוהג במכונית ביום שישי,

כנראה שאצטרף להמשיך לחפש

אבל לקח למדתי, תמיד לבקש קבלה של התיקון במקרה של סיפור דומה אם אין קבלה של מוסך רציני, לא לקחת סיכון עם האוטו.

פורסם

בנאדם שמוריד 12 אלף שח ממחירון הרכב שלו-כבר צריכה להידלק נורה,ולהתרחק כמו מאש מהרכב,ללא שום קשר לתוצאות בדיקה. אף אחד לא פרייאר במדינת ישראל.

• תוכן חדש...