Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברגים מסויימים, אבל הם קצרים במ"מ או שניים. יש איזשהו מקום מחזיק מגוון חולני של ברגים, או שיכול להכין לי ברגים לפי מפרט שאני נותן להם?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

יש בחיפה חנות שגם מייצרת במקום ברגים לפי דרישה, מעבר למלאי גדול במקום.

אם אני לא טועה קוראים להם "בורג המפרץ" או משהו בסגנון.

מתחדשת*

פורסם

לא הבנתי: אתה צריך בורג מסוים? מה זה משנה שיש לך דומים...

אם תפרט בדיוק איזה בורג, איזה חומר ומה הוא אמור לעשות - אולי נוכל לעזור יותר. אני מבין שמדובר בכמות קטנה?

פורסם

צריך ארבעה ברגים כאלה:

screwt.jpg

screw2.jpg

קוטרם כ5 מ"מ. אני צריך שהאורך יהיה משהו כמו 10-15 מ"מ.

לא ממש משנה לי איך הראש שלהם.

חרא של צלם

פורסם

לפי ההטבעה על הראש, מדובר בחוזק 8.8. תוכל בכול חנות ברגים למצוא אותם, אולי ארוכים יותר ואז תוכל לחתוך למידה. קח דוגמא וקפוץ לחנות ברחוב בית אלפא בשם בית הבורג.

אל תשכח שאם אתה קונה ארוך יותר, קנה גם אום תואם, על מנת לסדר ולנקות הכריכות לאחר החיתוך.

פורסם

אמרתי לך מזמן כבר לקנות בורג ארוך יותר, בגלל שזה קצר כל פעם הוא בורח לך מהראש ואז הצרות מתחילות :p

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אל תשכח שאם אתה קונה ארוך יותר, קנה גם אום תואם, על מנת לסדר ולנקות הכריכות לאחר החיתוך.

מה ז"א אום תואם? זה אמור להכנס לי לתוך חלק ברובה ולהחזיק מסילות. אין אום של ממש שמחזיק את זה, אלא הברגה בתוך הרובה.

חרא של צלם

פורסם

אז תקנה גם אום בגודל מתאים, כדי שאחרי החיתוך (אם יהיה) תוכל להחליק את ה"פציעות" מהחיתוך.

מתחדשת*

פורסם
מה ז"א אום תואם? זה אמור להכנס לי לתוך חלק ברובה ולהחזיק מסילות. אין אום של ממש שמחזיק את זה, אלא הברגה בתוך הרובה.

נכון, אבל כאשר אתה חותך בורג ארוך מדי למידה שלך ואין לך מחרוקת או את הכלים המקצועיים לכך, תמיד תבריג עליו לפני החתך אום תואם. אז תלפף נייר דבק על איזור החיתוך וסמן את קו החיתוך, הפעם במדויק. נייר הדבק עוזר לך להחזיק את להב המשור על הקו שסמנת מבלי להחליק. אתה הרי לא חותך שטח ישר אלה תבריג, שהוא גלי. חתוך לפי הקו שסמנת עם משור ברזל ידני והשתדל לעבוד ישר. לאחר החיתוך הורד את שאריות נייר הדבק ונקה בעדינות את השפה החתוכה עם שופין או מברשת ברזל מסתובבת. או אז הורד את האום שחיכה בסבלנות מאחור - הוא בהורדה שלו יישר, יתקן ו"ייקח" איתו כריכות עקומות. אם הוא לא יורד ואתה מרגיש שצריך להפעיל הרבה כוח, הברג אותו חזרה אחורה ותיראה מה מפריע לו, תיראה אם תוכל לתקן את התבריג החתוך.

נשמע מסובך אבל בעצם די פשוט. תנסה!

פורסם

לא. מה פתאום? הוא בית מסחר שמוכר ברגים. הסיבה שהמלצתי עליו היא שאני יודע שהם מוכרים גם ל"פרטיים", כלומר עוברי אורח שצריכים בורג או שניים ולאוו דווקא רק לגופים גדולים.

אל תיבהל מהתיאור! זה מאד פשוט לחתוך בורג. רק תצטרך מלחציים או משהו להחזיק הבורג ומשורית, כמובן.

• תוכן חדש...