Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום-מה שמתי לב, שרכבי הסיטרואן ברלינגו (או שאולי זה פיג'ו פרטנר) של הדואר, הם ארוכים יותר. כלומר - רבים מהם כוללים פגוש ותוספת אורך אחרי הגלגל האחורי. האם זה דגם מיוחד? אם כן, מעולם לא ידעתי שיש דגם מוארך לברלינגו.

מה דעתכם?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני עדיין לא ראיתי את הדגם הזה ברשות הדואר, אבל הוא נמכר כבר כשנה בצורת 7 מקומות ישיבה ועם התוספת של חצי מטר לאורך (מנוע טורבו דיזל 1600 סמ"ק).

כמו כן, נמכר רכב זהה בצורתו - פיג'ו פרטנר עם מנוע בנזין 1400 סמ"ק .

כל הדגמים בעלי גיר רגיל.

berlingo%207.bmp

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש דגם מיוחד, שמגיע עבור רשות הדואר, כלומר זה אותו מרכב ארוך כמו בדגם 7 מקומות, אבל בלי חלונות ובלי מושבים מאחורה.

תוספת האורך לעומת הדגם הרגיל היא 30 סנטימטר. בסיס הגלגלים לא שונה, וכל התוספת היא מאחורי הסרן האחורי, בגלל זה הרכב נראה רע מאוד. לדעתי, אם היו מותחים את בסיס הגלגלים בהתאם להארכת המכרב, המצב היה טוב יותר.

פורסם
יש דגם מיוחד, שמגיע עבור רשות הדואר, כלומר זה אותו מרכב ארוך כמו בדגם 7 מקומות, אבל בלי חלונות ובלי מושבים מאחורה.

תוספת האורך לעומת הדגם הרגיל היא 30 סנטימטר. בסיס הגלגלים לא שונה, וכל התוספת היא מאחורי הסרן האחורי, בגלל זה הרכב נראה רע מאוד. לדעתי, אם היו מותחים את בסיס הגלגלים בהתאם להארכת המכרב, המצב היה טוב יותר.

נכון! לרכב הזה התכוונתי, ותודה לשני המגיבים. מוזר, שרק רשות הדואר הזמינה כאלה. איך נקרא הדגם הזה בחו"ל? גרסה ארוכה, או מה?

ואגב, האם הוא אכן בעל שבעה מושבים?

פורסם

לא קשור באופן ישיר, אבל חבל שלובינסקי לא מביאים לארץ את הגרסה המפנקת של הברלינגו החדש -

כלומר מולטיספייס, אבל מאחור דלת שנפתחת כלפי מעלה.

יצא לי לנהוג במשך יומיים על הרכב הזה, ולדעתי הוא אידאלי למשפחה, מכל הבחינות.

פורסם

אני חושב, שבשתי התגובות הקודמות קיבלת הסבר כבר.

יש דגם ארוך "נוסעים" - שכולל 3 שורות מושבים, בשורה הראשונה והשניה יושבים שניים, ובשורה השלישית - שלושה, סה"כ 7.

ויש דגם ארוך "סגור", שמוזמן על ידי רשות הדואר, יש רק שני מושבים מקדימה, והשאר מיועד למטען.

דגם נוסעים 7 מקומות נמכר כ"מיניוואן" ולא כרכב מסחרי, ומזמינים אותו אנשים פרטיים פה ושם.

הבנתי שבחודשים האחרונים הייתה בעיית אספקה.

אין לי מושג, איך נקרא הדגם בחו"ל, בארץ היבואן קרא לו גראנד ברלינגו :roll:

המוליטיספייס החדשה דווקא כן מגיעה, בגירסה מפוארת למדי. הדלתות אומנם נפתחות לצדדים, וזה לטעמי הרבה יותר נוח ופרקטי מדלת שנפתחת כלפי מעלה.

פורסם

OK בוקי - תודה.

בכל זאת התייחסתי גם לדגם החדש - וחבל שהוא לא משווק עם דלת אחורית "משפחתית" ולא מסחרית.

כמו זה -

Resize of citroen-berlingo-multispace-07.jpg

פורסם

שוב, אני חוזר, דלת אחורית שנפתחת כלפי מעלה פחות נוחה משתי דלתות שנפתחות לצדדים.

היא ענקית וכבדה, היא דורשת יותר מקום מאחורי הרכב, כל פתיחה שלה הופכת ל"פרוייקט" קטן.

היתרון היחיד שלה - שדה ראיה טוב יותר דרך המראה הפנימית, כי אין עמוד בין הדלתות שחוסם חלק משדה הראיה.

פורסם

אתה צודק, אבל בשימושים משפחתיים (בחו"ל ברלינגו ודומיהם משווקים כרכבי MPV) כמה כבר פותחים את הדלת האחורית? הרבה פחות מאשר בשימושים מסחריים.

ומעבר לכך, תמיד ברכבים מסחריים משומשים (ובעצם, גם חדשים) יש במהלך הנסיעה צרצורים וקרקושים מאחור, מכיוון שתי הדלתות האחוריות. זה יכול להטריף את המוח ויוצר תחושה שאתה נוסע בכרכרה או ברכב עבודה - לא ברכב משפחתי שאמור לפנק.

פורסם

בברלינגו החדשות הדלתות הסמוכות מחולקות (סוף סוף) שליש ושני שליש כך שאין קורה שתקועה בדיוק באמצע (כמו בישנות).

מעולם לא נתקלתי בברלינגו עם דלתות אחוריות חורקות.

פורסם

מה שחבל, זה שבמקום הדבר המכוער הזה וחסר מחשבה בתכנון הפנים, לא מגיע ברלינגו מולטיספייס צורה חדשה עם 7 מקומות ישיבה:

http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://allthecars.files.wordpress.com/2009/01/citroen-berlingo-multispace-7pl2.jpg&imgrefurl=http://allthecars.wordpress.com/2009/01/27/citroen-berlingo-ganha-opcao-de-sete-lugares-na-europa/&usg=__Um9g6pDXv3mg1sJNqve1zifLf9g=&h=782&w=1280&sz=269&hl=iw&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=TbjSBBNKOBC15M:&tbnh=92&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dberlingo%2B7%2Bseats%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GGLJ_iwIL343IL343%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1

מצד השני, אני יכול לתאור לעצמי, באיזה מחיר הוא היה נמכר ע"י היבואן (בהסתמך על המחיר שלברלינגו החדשה עם 5 מושבים)...

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם כשהדלתות מחולקות 70/30 עדיין יש הפרעה לשדה ראיה. פחות אומנם ממה שהיה בחלוקה של 50/50, אבל עדיין יש הפרעה לא מבוטלת.

לגבי המחיר של הברלינגו החדש עם 7 מקומות - סביר להניח, שהמחיר היה קרוב מאוד למחיר של C4 פיקאסו, והברלינגו לא אוטמטי.

פורסם

זה נראה כמו בניה בלתי חוקית.

אתה יודע מה? ברלינגו נראית פחות נורא (או שהתרגלתי?), כי היא מבחוץ יותר רחבה.

פורסם

נכון,

יש גם גרסה ארוכה לפיאט דובלו, שלא זכינו לראות בארץ.

אבל במקרה של דובלו נמתח בסיס הגלגלים, והרכב הארוך נראה סביר והומוגני, ולא מכאיב לעיניים.

וגם גירסאות כאלו של קאדי ושל הקונקט נראות סביר, מאותה סיבה - בסיס הגלגלים התארך בהתאם.

הצרפתים משום מה התקמצנו בנושא הזה.

8.jpg

• תוכן חדש...