Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

באחד החדרים בדירה ישנו מזגן ישן, שכאשר המדחס שלו נכנס לפעולה, הוא מפחית את מתח החשמל בבית.

היות ואני חושש לחיי המחשב שלי (כרגע המחשב מחובר למגן ברקים, אז הוא פשוט כבה כי מגן הברקים מתנתק בזמן שזה קורה), היייתי רוצה פתרון.

כמה הערות כלליות:

1. החשמל בדירה הוא חד פאזי

2. קניית מזגן אחר זה לא פתרון (דירה שכורה, שאולי אעזוב עוד כמה חודשים)

3. ההנחתה מתבצעת בכל הדירה, כך שחיבור המחשב לחשמל אחר בדירה לא יפתור את הבעייה

4. הקיץ עוד לא בשיאו ואני מתחיל למות מחום עם המאוורר

הפתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא קניית אל-פסק, אך אשמח לשמוע עוד רעיונות.

תודה.

פורסם

בעל הדירה צריך להזמין טכנאי מזגנים\חשמלאי כדי לסדר את הבעיה ובדחיפות.

אפשרות אחרת - בתיאום עם בעל הדירה אתה מזמין חשמלאי\מזגניסט, ובעל הדירה לחזיר לך את התשלום.

אני לא רואה אפשרות אחרת.

בנתיים תראה שאין מוצרי חשמל נוספים שמחוברים בזמן שהמזגן דולק (תנור, קומקום, מכונת כביסה ועוד).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי השאלה דבילית, אבל זה לא תמיד קורה עם מזגנים ישנים?

(זו לא פעם ראשונה שאני רואה מזגן מנחית את האורות בדירה, פשוט מעולם זו לא הייתה דירה שלי, אז לא היה לי אכפת אם זה טבעי או לא..).

מה גורם לזה, אם כך?

פורסם

אני לא יודע איזה מזגן יש לך.

לי בדירה יש מזגן רצפתי של "תדיראן" מלפני 15 שנים.

כאשר שאלתי את המזגניסט על האופציה להחליף ליותר חדיש (במקום להחליף מדחס), קיבלתי תשובה, שהמזגן הזה( 250GX MANHATTAN ) הכי טוב מכל מה שיצרו אי פעם. עכשיו כבר 5 שנים הוא מקרר לי דירה שלמה של מעל 100 מטר.

אתה בטח יודע, שלמזגן רציני צריך קו חשמל נפרד. אולי כבר בהתקנת המזגן שיש לך, החשמלאי עשה עבודה חאפרית.

ואולי המדחס מקצר..

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אלוהים יודע בן כמה המזגן (של חברת VIRO, כנראה) וגם הדירה הזו היא טלאי על טלאי כי הבניין מאוד ישן (לדעתי בן 60 שנה).

אין לו קו חשמל נפרד, יש 2 שקעים בחדר, ששניהם יושבים על אותו הקו, אבל מסתבר שהוא משפיע על כל הדירה.

יש לי הנחה כלשהי לגבי החיבור לחשמל - חיבור חוטים דקים מידי יכול להשפיע על כך?

פורסם

באופן עקרוני, אתה לא אמור להרגיש נפילת מתח בזמן שהמזגן עובד. יש מקרים בהם מרגישים ריצוד רגעי של האורות עם הכניסה של המדחס לפעולה, אבל זאת תופעת מעבר קצרה ביותר. מוזר גם שאתה מתאר את נפילת המתח בכל הדירה.

במה בדיוק מתבטאת נפילת המתח? אתה רואה את עוצמת התאורה של הנורה פוחתת? אתה מרגיש את המאוורר מסתובב לאט יותר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רק עכשיו נפל לי האסימון, שהמזגן בעצם לא לקפיץ את כל החשמל בדירה :oops:.

ציטוט:

23:46romer-אלוהים יודע בן כמה המזגן (של חברת VIRO, כנראה) וגם הדירה הזו היא טלאי על טלאי כי הבניין מאוד ישן (לדעתי בן 60 שנה).

אין לו קו חשמל נפרד, יש 2 שקעים בחדר, ששניהם יושבים על אותו הקו, אבל מסתבר שהוא משפיע על כל הדירה.

23:46romer-אלוהים יודע בן כמה המזגן (של חברת VIRO, כנראה) וגם הדירה הזו היא טלאי על טלאי כי הבניין מאוד ישן (לדעתי בן 60 שנה).

אלוהים יודע בן כמה המזגן (של חברת VIRO, כנראה) וגם הדירה הזו היא טלאי על טלאי כי הבניין מאוד ישן (לדעתי בן 60 שנה).

אתה מבין שיש לך צרכן חשמל רציני, עם מדחס עייף (כנראה), שמחובר למערכת החשמל הרופפת, בניגוד לכללי ההתקנה וכנראה גם כללי הבטיחות?

אין קו נפרד עם מפסק, בטח לא שקע כח, הכל על אותו הקו - לא נראה לי שיש מה לעשות.

אולי לקרר את החדר לפני הדלקת המחשב...

תעשה לעצמך טובה, אל תלך לישון כאשר המזגן דלוק (בטח גם לא תוכל בגלל הרעש).

אני מכיר מזגני VIRO, הם מסרבים למות. כבר אין להם חלקי חילוף .

פורסם

התופעה שמתרחשת בזמן הפעלת המזגן היא לא ריצוד רגעי של האורות, אלא הפחתה של עצמת התאורה לכמה שניות.

בנוסף, מגן הברקים קופץ.

לא התכוונתי לישון עם המזגן, אלא רק שיעבוד בזמן שאני ער.

אכן, אין קו נפרד עם מפסק - מה שנעשה כאן זו יציאה קבועה מתוך התקע שאליו חוברה באופן קבוע קופסת מיתוג כלשהי בעלת שקע כוח (אך כאמור, אין לה כוח - מחוברת לתקע רגיל לחלוטין), כיוון שלמזגן יש תקע כוח.

הייתי פונה לבעל הדירה, אך המזגן הותקן ע"י אחד הדיירים הקודמים ולכן אינו מעוגן בחוזה.

פורסם

שישה מפסקים. בעבר מיפינו אותם ונראה לי שלא מצאנו על מה שולטים 2 מהם.

כמו כן, חלקם שולטים על שני חדרים (או על חלקם) וחלק מהחדרים נשלטים ע"י 2 מפסקים (מבולבלים? גם אנחנו..).

אני בטוח שיש פה קומבינה כלשהי בחשמל של הדירה, כיוון שהדירה מאוד ישנה ויש כאן עוד כל מיני מעקפים, חלקם גם של מים (שלא לדבר על קווי טלפון) אבל אחכה לראות לאן אתה מוביל..

פורסם

בעקרון הקפיצה נובעת מאופי של המדחס שזה מנוע, שיש בו סליל, על סליל יש קפיצת מתח ברגע ההפעלה, ולכן יש לך נפילת מתח בכל הבית. כדי לפתור את זה בדר"כ מחברים קבל מקביל למדחס כדי להוריד את ההשפעה של הסליל.

כדי לעשות זאת צריך לקרוא למזגניסט.

• תוכן חדש...