Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לצביעת הרכב מסוג הספציפי הזה בכחול לבן יש משמעות עמוקה... אני בעד!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין יותר עבודה סזיפית מאשר שיוף צבע. משעמם, קשה, לא נגמר. משעמם, כבר אמרתי? אבל אין בררה, אז משייפים. לא הרבה זמן היה לי היום, אבל הספקתי לשייף את הגג וכמעט את כל שטח הארגז. בהתחשב במזג האוויר הצפוי לנו, לא נראה לי שאוכל להתקדם יותר מדי בנושא זה בימים הקרובים.

ובנוגע לצבע, הדעות חלוקות. אסכולה אחת גורסת: שמירה על מקוריות בכל מחיר; אסכולה אחרת טוענת: לשדרג מה שניתן כמה שניתן; ויש גם אסכולה שנמצאת אי-שם באמצע.

אני באמצע. אוהב מכוניות קלאסיות, אבל לא בהכרח רוצה מקוריות בכל מחיר ולא בכל מכונית שדרוג מסיבי מצדיק או שווה את מה שאפשר יהיה להגיע עם בסיס טכנולוגי מאוד מיושן ופרימיטי. יחד עם זאת, לפעמים שדרוג טכנולוגי עושה את המכונית בטוחה יותר. לפעמים שדרוג טכנולוגי הופך את המכונית לנעימה הרבה יותר לנהיגה, אמינה יותר. לפעמים זהו ההבדל בין מכונית שתיסע מספר פעמים מועט, כי לא יהיה נעים לנהוג בה, לבין מכונית שתוכל לשמש באופן תכוף יותר, כי יהיה כיף לנהוג בה. אני גם אוהב לתת את ה"טאץ'" שלי למכונית. כך למשל, בעניין הצבע הדו-גווני. או בעניין הריפודים בתא הנוסעים ולכן שטיחי הפלסטיק המקוריים לא יחזרו לתא הנוסעים, במקומם תבוא אטימה וחומרי בידוד מרעשים וחום שלא היו במקור וריפודים נאים ונעימים יותר. אולי אפילו... מזגן. אלו ועוד הם דברים שיעשו (עבורי) את הההבדל בין בעלות על מכונית שעיקר הכיף בה היה השיפוץ ושמירה על מקוריות, אבל לנסוע היא כמעט לא תיסע (כי גם שהיא במצב חדש, היא עדיין גרוטאה בת שלושים בעלת טכנולוגיה של בת חמישים), לבין מכונית שעיקר הכיף בה היה השיפוץ אבל יהיה גם כיף לנהוג בה ככה סתם, בשביל הכיף.

מה שחשוב להבין הוא שכל אחד שופט את העולם ואת האחרים בקו האופקי לנקודת השקפתו. מה שפחות - לא טוב, מה שיותר - מוגזם או מיותר. אלא שעבור כל אחד ואחד, הקו האופקי הזה נמצא (מסיבות שונות ולא חשובות כרגע) בגובה אחר, ומה שנמוך עבור אחד זה הסטנדרט עבור האחר ומה שגבוה עבור השני הוא הסטנדרט עבור השלישי. במילים אחרות: כל אחד החובב את התחום הזה מביא אליו את האמת הפנימית שלו, את צדקת דרכו ואת אמונתו וככה הוא חושב (או היה פועל) אם ההגה היה בידיים שלו.

09122010229.jpg

09122010230.jpg

09122010231.jpg

09122010232.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, האם תוכל להסביר כיצד ניתן "לשדרג" צבע?

האם אתה מתכוון לצבע ברמה גבוהה יותר מהצביעה המקורית או שמא שינוי של הצבע המקורי של הרכב?

לגבי השדרוג - אני מניח שבהחלט יהיה במקום להניח יריעות DYNAMAT בכל מקום ברכב, כולל דיפוני הדלתות.

עשה את זה בסובארו ליאונה, חבר הפורום הטכני SUBARU LOYALE שהוא גם חבר אישי ואיש יקר - אם תרצה אני בטוח שתוכל להתייעץ איתו על הנושא והוא ישמח לעזור.

רק אומר לך שאחרי שהרכב עבר בידוד ביריעות DYNAMAT ההרגשה בליאונה הייתה כאילו מדובר מינימום בפולקסווגן גולף חדשה ולא בסובארו בת 15 - אני מניח שגם אצלך תהייה תוצאה דומה.

ביחד עם שטיחים נעימים ברמה גבוהה ומושבים מרופדים מחדש עם ספוג חדש ובד נעים - יהיה בהחלט כיף לנסוע בסוסיתא הזו.

לי יש סנטימנטים מיוחדים לרכב שלך, בזמנו טיפלתי בליאונה שלי במוסך "גוזלן", בחצר שבה הוא ישב במשך שנים.

בכל טיפול הסתכלתי עליו ודמיינתי איך העלו אותו לגג ההוא ואיזה מעניין היה לנהוג בו.

עכשיו אני עוקב אחרי השיפוץ המדהים הזה וזה ממש כאילו אימצת אותו ונתת לו חיים חדשים.

פורסם

התשובות באדום, מול השאלות.

האם אתה מתכוון לצבע ברמה גבוהה יותר מהצביעה המקורית או שמא שינוי של הצבע המקורי של הרכב? ראשית, הכוונה היא הכנה לצבע ברמה גבוהה ככל שניתן. כלומר שיוף של ממש, מילוי סדקים וחורים, צבע יסוד ותיקונים נוספים אם צריך. הצבע עצמו רצוי שיהיה באיכות גבוהה, אפשר גם יותר מאשר שכבה אחת והמהדרין יוסיפו גם שכבות של לכה. לא בטוח שכל התהליכים הללו יעשו בטנדר הזה.

מעבר לכך, שדרוג - הכוונה היא לצבוע בצבע "שמח" יותר מאשר הקרם המקורי, או אולי בשני גוונים.

לגבי השדרוג - אני מניח שבהחלט יהיה במקום להניח יריעות DYNAMAT בכל מקום ברכב, כולל דיפוני הדלתות. זה בהחלט בתוכניות ויעשה לפני שלב הריפודים.

עשה את זה בסובארו ליאונה, חבר הפורום הטכני SUBARU LOYALE שהוא גם חבר אישי ואיש יקר - אם תרצה אני בטוח שתוכל להתייעץ איתו על הנושא והוא ישמח לעזור. אשמח אם תוכל להעביר לי בהודעה פרטית את פרטי ההתקשרות עימו.

רק אומר לך שאחרי שהרכב עבר בידוד ביריעות DYNAMAT ההרגשה בליאונה הייתה כאילו מדובר מינימום בפולקסווגן גולף חדשה ולא בסובארו בת 15 - אני מניח שגם אצלך תהייה תוצאה דומה. אני מודע ליתרונות היריעות הללו ובהתחשב בחסרונם המוחלט של חומרי בידוד של חום ורעש במקור, אזי כל בידוד שהוא יהווה שדרוג לעומת המקור. על אחת כמה וכמה יריעות אלו.

ביחד עם שטיחים נעימים ברמה גבוהה ומושבים מרופדים מחדש עם ספוג חדש ובד נעים - יהיה בהחלט כיף לנסוע בסוסיתא הזו. גם אלו ברשימה: שטיחים עבים ונאים. ולגבי המושבים, ישנן כמה אפשרויות: לרפד כהלכה את המקוריים; למצוא זוג מושבים מפירוק ממכונית מודרנית יותר; לקנות צמד מושבים ראויים, דוגמת ספרקו לצורך העניין (והכוונה היא לא בהכרח למושבים ספורטיביים).

וחוץ מזה, זו לא סוסיתא, זה רום כרמל! :wink:

לי יש סנטימנטים מיוחדים לרכב שלך, בזמנו טיפלתי בליאונה שלי במוסך "גוזלן", בחצר שבה הוא ישב במשך שנים.

בכל טיפול הסתכלתי עליו ודמיינתי איך העלו אותו לגג ההוא ואיזה מעניין היה לנהוג בו. גם אותי מעניין לדעת איך זה יהיה לנהוג בו. מקווה שיהיה יותר טוב מאשר היה במקור...

עכשיו אני עוקב אחרי השיפוץ המדהים הזה וזה ממש כאילו אימצת אותו ונתת לו חיים חדשים. תודה, ידידי. אני מקיז דם בכדי לנסות ולעשות את הטוב ביותר האפשרי. ומכיוון שאני משתדל לעשות כמה שיותר בעצמי, זה לא פשוט (אבל מאוד כיף!)

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ערב טוב און

כל הכבוד על העיקביות וההתמדה בשיפוץ הטנדר רום כרמל

מעניין אותי לדעת את תהליך הצביעה ,האם תהליך צביעה רגיל או שמתייחסים אחרת לחומר ממנו עשוי הרכב?

האם נדרש צבע יסוד,ייבוש שיפישוף למידה 0 ואז צביעת הרכב בצבע הנבחר,ואגב אני היתי צובע בצבע קרם ממש בצבע של הלארקים מודל 63 יש לי מספר צבע שכזה,הגג של הלארק שלי צבוע בקרם כזה,ואז את שכבת או שתי שכבות הלכה.כמו כן בידוד נכון פליציב וכדומהו .

בהצלחה

עופר

עופר בן צבי

פורסם

מה שחשוב להבין הוא שכל אחד שופט את העולם ואת האחרים בקו האופקי לנקודת השקפתו. מה שפחות - לא טוב, מה שיותר - מוגזם או מיותר. אלא שעבור כל אחד ואחד, הקו האופקי הזה נמצא (מסיבות שונות ולא חשובות כרגע) בגובה אחר, ומה שנמוך עבור אחד זה הסטנדרט עבור האחר ומה שגבוה עבור השני הוא הסטנדרט עבור השלישי. במילים אחרות: כל אחד החובב את התחום הזה מביא אליו את האמת הפנימית שלו, את צדקת דרכו ואת אמונתו וככה הוא חושב (או היה פועל) אם ההגה היה בידיים שלו.

אהבתי. לגזור ולזרוק. הא... לשמור, לשמור ! :-D

אני בעד שתעשה בדיוק מה שאתה רוצה עם הרכב, בסופו של דבר, הוא שלך ואתה זה שהולך לנהוג בו.

אני לא אשכח שרציתי לקנות בזמנו מיני מיינור שהיה לה (רחמנא ליצלן, השמש תשמור, וגם אוי וייזמיר) מזגן. אני התלהבתי בטירוף בעוד שאדם אחר אמר "מה, אבל זה לא מקורי"...

אינעל הנעל, תיסע אתה בארץ הקויידש יום יום עם אוטו בלי מזגן (כבר עשיתי את זה, הרכב הראשון שלי היה נטול מיזוג) ואחר כך תדבר על מקוריות !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

צביעת פיברגלאס שונה מצביעת פח רכב רגיל, בגלל תכונות הפיברגלאס.

חשוב שהצביעה ללא קשר לגוון, תהייה בצבעיים יעודיים לסוג זה של חומר

כך גם השכבות המגנות, צביעות ברמה טובה ניתן לראות בפורום המתיחסיים

לסירות מירוץ, שם לתכונות הצבע יש גם משמעות בנושא המהירות הסופית, העמידות

והמראה ואיכות החומרים שם מעולה בגלל התנאים הקיצוניים!

אני דווקא הייתי והולך על הגוון המקורי (מודה אני פריק של מקוריות) את הכיסאות

הייתי מרפד כמו במקור אבל עם שיפורי נוחות כך שבמבט ראשון יראה זהה למקור

אבל יתן לנהג ולנוסעים בונוס שלא היה כאשר הרכב יצא מהמפעל וכך הייתי נוהג גם בדלתות

בדיפונים ובאטימת הרעש.

ואז בעצם מרוויחים פעמיים גם רכב "שמשפר את נקודות החולשה" במקור וגם רכב במראה רטרו

אמיתי מקורי! ונהנים משני העולמות!

אבל אני מסכים אם כל מה שכתב און לגבי החלטות של בעל הרכב, הוא זה שהולך לישון איתו

בלילה והוא זה שקם איתו בבוקר יום....רן

donzi-38-zr-competition-race-boat.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כצפוי וככתוב, הדעות חלוקות - לגבי מקוריות בכל מחיר או "שיפורים ועידכונים" - וזה ממש בסדר. זה גם מאוד תלוי בסוג הרכב האמור. מה שהייתי (ועוד אעשה) לרום כרמל לא הייתי מעז לעשות למכוניות קלאסיות של ממש עם ערך אספני (אמתי). מה גם שנקודת הפתיחה של רוב המכוניות האחרות גבוהה יותר מאשר הרמה הנמוכה מאוד של רום כרמל (סוג של "קיט קאר" בסיסי), המאפשרת שינויים ועידכונים בקלות יחסית וללא שינוי של ממש ביסודות המכונית.

עבור מי שאוהב מכוניות (או לפחות עבורי), מכונית היא ההשתקפות של הבעלים. למעט שני כלי הרכב הנוכחיים המשמשים אותי ביום-יום (מכונית ואופנוע, שגם הם לא ממש נפוצים או "רגילים"), כל קודמיהם זכו ממני לאיזה "טאץ'" אישי, שהפך אותם למקוריים וייחודיים, בעיניי לפחות. בין אם היה מדובר בשינוי עיצוב (באופנוע הקודם), או שיפורים מכניים כאלו ואחרים במכוניות, שגם שדרגו את ההנאה שלי מהנהיגה וגם ייצרו את הייחודיות.

מבחינתי רום כרמל טנדר הוא פלטפורמה נהדרת למקבילה של "תפירת חליפה למי מידה", בדיוק כפי שעשו פה כמה בעלי פורד אסקורט שיצרו (בעיניהם ובעיני) שדרוג מטריף של המקור.

ההבדל בין "שדרוג" הרום לאסקורט, שאני לא מחפש ולא צריך ולא אעשה את השדרוג לביצועים, כי באמת יש גבול למה שצריך, רצוי וכדאי לעשות עם רום כרמל טנדר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אתחיל בברכה, תודה שגזלת ממני 3 שעות ארוכות של קריאה מייגעת.

למדתי ממך רבות מהיום בו נפגשנו אך אתה עדיין מפתיע אותי.

עצוב לי שענף הדרכת הנהיגה נמצא בכזה שפל שיש לך כל כך הרבה זמן פנוי :)

משפחת בן-ארי ידועה בתור קוץ בתרבות המוטורית הישראלית, טוב תעשה אם תגזול מהם שעות עבודה רבות ותשלם להם בעיקוב רב.

ובכל זאת ציניות בצד, קשה שלא להתרגש.

אם יש דבר שמצליח לעבור בצורה כל כך נכונה דרך "יומן המסע" היא התשוקה העזה שלך לשיפוץ זה (דבר כמעט בלתי אפשרי להוציא בפורום של חרמני מתכות) ובכל זאת יומן המסע הזה מעורר קנאה (לא ברור מדוע אינו נעוץ בתחילת העמוד ומשמש כחובת קריאה).

נאמרו מילים רבות כבר על האיכות, ההשקעה והירידה לפרטים כך שאין מה להוסיף, פרט לעובדה שזו זכות להכיר אותך והשיפוץ הזה הוא רק עוד אחת מן הדרכים שבא אתה משפר את התרבות המוטורית הישראלית לדרגה הבאה, בלי לדבר על... בלי להתלונן כי... וזה אומר משהו במדינה בה הדברים כל כך קשים עד שרוצים להגר רק בכדי להנות מתרבות נהיגה.

אני מוריד בפניך את הכובע וגאה להיות תלמידך ואם ההכירות מספיק טובה אז אין לי צל של ספק - שלפחות על חלק מהטוב שבך צריך להגיד תודה לאישתך :)

בכבוד רב, חגי פארן.

פורסם

אני מוריד בפניך את הכובע וגאה להיות תלמידך ואם ההכירות מספיק טובה אז אין לי צל של ספק - שלפחות על חלק מהטוב שבך צריך להגיד תודה לאישתך :)

בכבוד רב, חגי פארן.

יקירי, תודה על המחמאות והתמיכה. אתה ההוכחה למשפט: "ויקום האפרוח וינקר את התרנגול" :wink:.

ולגבי האישה - פה אנו מסכימים, אין ספק שהיא החלק הטוב שבי.

רק טוב ודרישת שלום לחברים המשותפים היקרים לנו.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
כחבר ותיק של און ,אגלה לכם שיש לו פינה חמה לפיאט 131 . אז זה בשבילך ידידי משכבר הימים ...

אלו באמת היו הימים היפים... תודה על התזכורת. מעניין למה אתה "דואג" לי כל כך ומה אתה זומם... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

קובי, הרמת להנחתה, אז פישפשתי בארכיון ומצאתי כמה תמונות ישנות, בנות עשרים שנה, אבל רלוונטיות לעניינו.

אז בבקשה:

1. קובי ואני, יפים וצעירים יותר (או לפחות צעירים יותר...) בחברתה של "הברק הכחול" - פיאט 131 סופר מירפיורי שהייתה לי.

2. הפיאט ואני מתאמנים בדריפטינג, עוד לפני שידענו בכלל מה זה דריפטינג.

3. עדיין מתאמנים...

4. אמנם עשרים שנה עברו, אבל בהתחשב בסופה הפוקדת אותנו הימים האלו, היה יכול להיות מתאים: סופת ברד מכסה את תל אביב בעיצומו של יום.

5. "מפגש פסגה": פיאט 131 עם הסוסיתא סטיישן של הורי. שימו לב מי מקבלת את הכבוד ואת החניה הטובה...

6. מי שהתחילה אצלי את השיגעון והמכונית הראשונה שנהגתי בה, החלקתי איתה, שיפצתי אותה, אהבתי אותה...

131קובי ואני.JPG

131.JPG

131 היגוי יתר.JPG

ברד בתל אביב.JPG

131-סוסיתא.JPG

סוסיתא.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כמו חגי, גם אני עכשיו העברתי 3 שעות בקריאת כל השרשור (רק שאני לא קורה לזה גזילה של הזמן שלי :wink: ) ורוצה גם להגיד כל הכבוד!

פשוט פרויקט נפלא, הצגה מצויינת, וגם כמה תובנות חכמות שזורות באמצע.

בהצלחה בהמשך הפרוייקט, ותהנה מכל רגע!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...