Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי איביזה SC חדשה ולפעמים בפניות האוטו נכנס טיפה לתת היגוי ומנורת הESP נדלקת.

השאלה היא, האם כשהאוטו נעזר בESP נגרם נזק לרכב בצורה כלשהי (ואני לא מתכוון צמיגים וכדומה)?

פורסם

מערכת הESP היא מערכת עזר שנקראת בקרת יציבות, היא פשוט עוזרת לך לצאת מתת ההיגוי או מהיגוי היתר,

ועל ידי השוואה של חיישנים שנמצאים על הגלגלים יודעת למנוע את התופעות שכתבתי קודם.

אמנם המערכת היא כביכול מערכת חירום, מופעלת במקרה שאחד מהדברים הנ"ל קורים, היא תורמת מעט לבלאי

החלקים ברכב (כגון מתלים ובלמים), אך אינה יוצרת בלאי מיוחד שאמור להפחיד אותנו.

סע לאט ידידי היקר, אם אתה נכנס לתת היגוי, תאט את המהירות לפני הכניסה לפניה בפעם הבאה, חבל שתמצא את עצמך יום אחד

בגדר/ מעקה/ עמוד חשמל- חבל, אחרי זה תקבל חפירות ממעצ על זה שתצטרך לתקן להם את חלקים שהרסת.:-P (במקרה הטוב)

יום נעים.

רותם.

פורסם

תודה על התשובה.

לא ביקשתי חוות דעת על איך שאני נוהג וגם לא מדריך "איך לנהוג" או "איך להיכנס ולצאת מפניות". ואם כבר בתת היגוי עסקינן - הדבר קרה ביציאה מהפניה ולא בכניסה לפניה (שהייתה במהירות נמוכה מאוד).

ושוב, תודה על התשובה.

פורסם
תודה על התשובה.

לא ביקשתי חוות דעת על איך שאני נוהג וגם לא מדריך "איך לנהוג" או "איך להיכנס ולצאת מפניות". ואם כבר בתת היגוי עסקינן - הדבר קרה ביציאה מהפניה ולא בכניסה לפניה (שהייתה במהירות נמוכה מאוד).

ושוב, תודה על התשובה.

זו הייתה המלצה ידידותית. חבל שלקחת את זה לפן האישי.

פורסם
מערכת הESP היא מערכת עזר שנקראת בקרת יציבות, היא פשוט עוזרת לך לצאת מתת ההיגוי או מהיגוי היתר,

ועל ידי השוואה של חיישנים שנמצאים על הגלגלים יודעת למנוע את התופעות שכתבתי קודם.

אמנם המערכת היא כביכול מערכת חירום, מופעלת במקרה שאחד מהדברים הנ"ל קורים, היא תורמת מעט לבלאי

החלקים ברכב (כגון מתלים ובלמים), אך אינה יוצרת בלאי מיוחד שאמור להפחיד אותנו.

סע לאט ידידי היקר, אם אתה נכנס לתת היגוי, תאט את המהירות לפני הכניסה לפניה בפעם הבאה, חבל שתמצא את עצמך יום אחד

בגדר/ מעקה/ עמוד חשמל- חבל, אחרי זה תקבל חפירות ממעצ על זה שתצטרך לתקן להם את חלקים שהרסת.:-P (במקרה הטוב)

יום נעים.

רותם.

פותח השרשור מתאר בעייה בכבישי מע"צ המפורסמים. אני סובל מאותה בעייה בנסיעה (לא מהירה במיוחד) בכיכרות של רחובות/מודיעין והיא מתבטאת באיבוד זנב קל הגורם להפעלת ESP

בנוגע להטפה. בשבילי, נהיגה מהנה (היכן שמתאפשר ובטוח) היא נהיגה על המגבלות. הווה אומר, שימוש ברכב עד גבול המעטפת, שימוש בכל העזרים המובנים כגון ABS, ESP צמיגים ומתלים ספורטיבים.

פורסם

בוא נחשוב:

1. כיכרות כל כך צרות שלא ניתן לעבור בהן במהירות דו-סיפרתית ללא איבוד זנב.

2. איכות תכנון כבישים (שיפועים לקויים, סיבובים בקוטר משתנה ללא ראות וכו') לקויה.

4. איכות תחזוקת כבישים (הטלאות, סדקים, ניקוז, חצץ) נמוכה.

במקרה הספציפי הזה מן הסתם האחריות מתחלקת בין מע"צ (כיכרות צרות ללא שדה ראיה מספיק עם אבני שפה ענקיות וחלקלקות) והעיריה (גידול שיחי נוי שהורגים לגמרי את שדה הראיה והשקיה+חוסר נקוז הגורמים להחלקה)

מספיק? אם לא, אני יכול להביא אותך למספר מקומות שבהם ניסיון לנסיעה מנהלתית נהפך לנסיעת ביצועים על גבול המעטפת.

פורסם
פותח השרשור מתאר בעייה בכבישי מע"צ המפורסמים. אני סובל מאותה בעייה בנסיעה (לא מהירה במיוחד) בכיכרות של רחובות/מודיעין והיא מתבטאת באיבוד זנב קל הגורם להפעלת ESP

אותו הדבר היה אצלי. צמיגים חדשים הפחיתו משמעותית את מספר הפעמים בהם ה-ESP נכנס לפעולה.

• ספונסר פורום
פורסם

המערכת משתמשת בבלמים של הרכב בתוכנית שהוגדרה מראש

כדי לייצב אותו ולהמשיך במסלול שבחרת ללא החלקה .

כלומר הבלאי היחיד שנגרם הוא לבלמים עצמם אבל זה כמובן זניח .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אם כבר מעגלי תנועה - אצלנו בישוב (גני תקווה) משום מה לפני כשנה גירדו את כל האספלט של מעגל התנועה עצמו...

מה ההיגיון? זה נראה כאילו בכוונה הקטינו את האחיזה של הרכבים.

Auto Emoción

פורסם
המערכת משתמשת בבלמים של הרכב בתוכנית שהוגדרה מראש

כדי לייצב אותו ולהמשיך במסלול שבחרת ללא החלקה .

כלומר הבלאי היחיד שנגרם הוא לבלמים עצמם אבל זה כמובן זניח .

האם זה ספציפי לסיאט איביזה SC המדוברת? אצלי ברכב אני מרגיש כי המערכת מנמיכה את עוצמת המנוע בלבד ללא שימוש בבלמים.

פורסם

מערכת ESP נעזרת לא רק בבלמים, על מנת לשמור על כוון נסיעה שבחר הנהג, אלא גם על ידי מצערת המנוע, יכולה לפחית את מומנט המנוע במצבים מסויימים וזאת עוד לפני או תוך כדי הפעלת הבלמים.

• תוכן חדש...