Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יצא בזמן האחרון שהיגבתי בכמה דיונים על מה שאני חושב על עולם הליסינג, ההטבה עצמה ומה שזה עושה לנהגים ולשוק הרכב בארץ.

מיותר לציין שאני נגד רכבי ליסינג כ"הטבה" מהעבודה לאנשים שאינם מנהלים בכירים ואינם אנשי שטח העושים שימוש ברכב ככלי עבודה.

רבים מחברי בעלי רכבים כאלו היות והם עובדים בתחום ה"היי-טק" והויכוח האם הייתי רוצה\לוקח רכב כזה הוא ויכוח שאותו אנו מנהלים הרבה פעמים כאשר אני כמעט תמיד לבד בצד הדוגל ברכישת רכב מהנה יותר לנהיגה ממשפחתית קוריאנית או יפנית, אפילו שאני הבעלים של לאנסר 2005 , פשוט לי (בתור סטודנט) אין את הכסף או המשכורת לנהוג באיזו קופרה \ אימפרזה טורבו ודומותיהן, על כן אני מסתפק בתוספות הSPORT שברכב שלי שהן קוסמטיות לחלוטין שאותם החברים במיצובישי החליטו לספק עם גירסה זו של הרכב.

באתר "וואלה!" פירסמו את הכתבה המצורפת שלטעמי (במיוחד אם קוראים קצת את הטוקבקים) מצדיקה את ההתנגדות שלי לעניין הליסינג ולו במעט..:roll:

אשמח אם תקראו ותביעו את דעתכם:

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1678847&m=1&mid=92097

:-)

המשך שבוע טוב לכולם,

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני חושב שאחרי תיקון עיוות המס ,

תופעת הליסינג תצתמצם עקב אי כדאיות למי שנוהג פחות מ 22K ~ 25K בשנה.

לצד החיובי תופעת הליסינג מוסיפה לשוק העבודה עוד אלפי מקומות עבודה ,בין אם בצורה ישירה ובין אם בצורה עקיפה.

לצד השלילי אנחנו הצרכנים הפרטיים מקבלים רכבים בעלי מפרט אבזור דל אם לא ספרטני וגם ברמת איבזור בטיחותי.

טיפולים לצורך יציאה לידי חובה זולים ביותר ותוך שימוש בחומרים זולים ובאיכות ירודה.

ומחיר מופקע על חשבון הטבות שניתנות לציי הליסינג.

באופן אישי אני חושב שאם הצד הכלכלי לא היה נפגע אז הייתי מעדיף לוותר על הליסינג [כלכלת המדינה ורוב האזרחים מרוויחים ויש איכות חיים גבוהה יותר עקב משרות רבות שמרוויחות בשוק העבודה, שמוציאות יותר כספים ביום יום.]

אבל מכיוון שהדבר כן יפגע בכלכלה אז עדיף להישאר.

נ.ב. אני חושב שכל מי שלוקח ליסינג כדאי לו לבדוק אם הוא מפסיד או מרוויח על הליסינג לאחר תיקוני המס. [יש מחשבונים באינטרנט].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לצד השלילי אנחנו הצרכנים הפרטיים מקבלים רכבים בעלי מפרט ספרטני .

WE ARE SPAAAAAAAAAAAAARTEEEEEENSSSSSSS!!!!!

זה התבקש...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מיותר לציין שאני נגד רכבי ליסינג כ"הטבה" מהעבודה לאנשים שאינם מנהלים בכירים ואינם אנשי שטח העושים שימוש ברכב ככלי עבודה.

למה?

רבים מחברי בעלי רכבים כאלו היות והם עובדים בתחום ה"היי-טק"

האמת שלי, באופן מאוד עקרוני, מפריעה ההכללה הדי טפשית הזו שרק עובדי הייטק נוהגים ברכב ליסינג, והצורה המלגלגת בה זה מתבטא בפורום.

אני מאוד מקווה שלא לתגובות האלה כוונתך

אנשים נוהגים בפראות כי לא אכפת להם מהדלק או מהרכב וככה יש לנו 600 הרוגים כל שנה

ערסים , ואנשי הליסינג, שניהם נמצאים בקבוצת הסיכון של אנשים שמשתוללים והורסים את המכוניות, והורגים אנשים חפים מפשע.

זה ממש נכון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני איש היי-טק, ולי יש רכב ליסינג..

אצלי זה מוגדר רכב עבודה למרות שכ-60% מהמשרה שלי נמצאת במשרד ולא אצל לקוחות.

לשאלתך בקשר לכדאיות,

אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

1) הדלק לא עולה לך כסף

2) אין כאב ראש של טיפולים,טסטים ועוד

3) אם זה "רכב עבודה" אתה משלם הרבה פחות מהברוטו מאשר כרכב פנאי

אצלי, הרכב מוגדר רכב עבודה וגם ככה יש לי נקודות זיכוי של חייל משוחרר, אז אין סיכוי שיצא לי יותר זול להחזיק רכב פרטי ליום-יום. למרות זאת, אני מניח שאם הרכב היה רכב פנאי וללא נקודות זיכוי ככל הנראה לא הייתי לוקח את הרכב מהחברה.

נ.ב

האבזור ה"דל" שיש לי במאזדה 3, עולה פי כמה מונים על האבזור ה"עשיר" שיש לי במיני ;), כך שהכל עניין של השוואה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
WE ARE SPAAAAAAAAAAAAARTEEEEEENSSSSSSS!!!!!

זה התבקש...:lol:

MADNESS?!

THIS IS SPARTA!!!!!!!

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שביט,

כמובן שהתגובה של אותם טוקבקיסטים היא טיפשית, אבל קח בחשבון שאני רוכב (אופני הרים) מידי שבת ורואה כיצד אנשים מבוגרים ומכובדים מגיעים עם מכוניות הליסינג שלהם ובלשון יפה -קורעים את האמא- של המכוניות שלהם, אם זה כניסה לשטח לא שטח עם הרכבים, אם זה העמסת יתר על הרכב, אם זו רמת הליכלוך וההתיחסות לכלי הזה באופן כללי מבפנים ומבחוץ.

אני משאיר בצד "צלחות", קריעות מנוע כאלו ואחרות כדי "לנסות את גבולות הרכב" ושאר ירקות שלהם הייתי עד ממדרגה ראשונה אצל אנשים צעירים יותר.

רק כדי לסדר לך את התמונה - יש לי שכונה בה רוב החבר'ה הצעירים עובדים במקומות עבודה עם רכבי ליסינג כנורמה, בוא תראה איך הם חונים (איך שבא להם ועל מה שבא להם), בוא תראה איך נראים הרכבים (מכות, עיקומים, שריטות וכד'), ובוא בבקשה לא ניכנס למה שאני רואה על הכביש בלילות החמשו"שים כשהילדים של אנשי הליסינג לוקחים לאבא את הרכב מהעבודה לפאבים ומועדונים - מרמת ההתפרעות על הכביש ועד לרמת החנייה על כל דבר שאפשר להעמיד עליו רכב.

אינני לרגע אומר שכולם כאלו, אבל רובם (ואני מכיר המונים - אני בין היחידים מהחבר'ה עם רכב פרטי) לא שומרים על הרכב ולו קצת כי זה של העבודה ושם יטפלו כבר.. חוץ מחבר אחד שממש שומר על הרכב שלו אבל כי הוא בחור שרימון בצבא העיף לו כף יד אחת וההונדה שקיבל ממייקרוסופט מותאמת לו במיוחד, וגם כי לשימחתי הוא בוגר ואחראי יותר משאר חברינו.

בנוסף, סלח לי על ההערה שאנשי היי-טק הם בעלי רכב כזה , יש הרבה אחרים שלא - שם אגב, המצב רע עוד יותר, האמן לי.

לגבי למה אני לא אוהב את זה למי שלא מנהל או זקוק לזה ?

ובכן מה שציינתי למעלה וכמובן את המצויין בכתבה, ההשפעה על שוק הרכב בארץ, המצב בו האזרח הפרטי לא יכול למצוא היום משפחתית שלא עברה אצל איזה "ליסינגאי" ושכל ההיסטוריה שלה "הוסתרה" יפה, ועד לרמת הזילזול בחיי אדם כשחברות הליסינג וההשכרה רוצות לחסוך כסף ואז אתה קולט איזה מנהל בכיר נוסע בהונדה אקורד דנדשה עם צמיגים של "גוד-רייד" שעולים פחות מהטאסות שעל הרכב, על הטיפולים אני לא מדבר , חלק זה פחד אלוהים וחלק זה מטופל במוסכים מורשים וכאלה , תלוי בחברה - בדר"כ זה חאפרי למדי, מניסיון אישי.

מקווה שהדברים הובהרו.

:wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ברווז הרמתה לי להנחתה :

http://www.youtube.com/watch?v=nSh2OmFerwo

:shock:

לפאנקי יש לך טעות , אתה כן משלם על הדלק ,

תבדוק טוב טוב בד"כ יש סעיף בחוזה שאומר אם אתה עובר כך וכך קילומטרים בשנה כל קילומטר נוסף הדלק עליך,

במספר חברות שעבדתי מעל לקילומטר 25000 ,כל קילומטר 1000 עולה 1000 ש"ח בקירוב.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יכול להיות שיש הגבלה על הקילומטראז',

אבל לא יוצא לי לעבור אותו בכל מקרה כך שאין לי קנס נוסף.

למרות שאצלנו אני יודע שלא היה הגבלת קילומטראז' והמנכ"ל "איים" שהוא יבדוק "אי-סדרים".

היה אצלנו מקרה של בחור שאשתו הורידה אותו כל יום בעבודה ונסעה בכל הארץ בצורה מטורפת (לא זוכר לאיזה שהיא עבודת שטח אחרת), דיברו אז על 4000ק"מ בחודש בערך.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...