Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופנועים שמן מנוע הוא גם שמן הגיר- ודרישת יצרני האופנועים היא לשמן מנוע רגיל לכל דבר (רק לא מעל תקן SL בגלל תוספים הגורמים למצמד הרטוב להחליק).

בחלק גדול מאופנועי ה2T החדשים הוראות היצרן הן למלא שמן מנוע רגיל בגיר.

כבר פחות ופחות נכון,

ואפילו במנועי ארבע פעימות מתקדמים מפרידים בין שמן הגיר למנוע.

אני בכלל לא מבין על מה האתה חופר כל כך הרבה.

נשמע שאתה מחפש לשמוע שאתה צודק ושעשית את מה שצריך.

כנראה שלעולם לא נדע כי אין לך גיר אחר להשוואה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מפרידים בין המנוע לגיר כי זה הגיוני לחלוטין, ניתן להתאים לכל מיכלול שמן אחר ולהגיע ליעילות משופרת ולמה בכלל

הגיר צריך "לסבול" את כל הזיהום מהמנוע?

בכמה אופנועים זה קורה בפועל היום? מעט מאוד.

אני כלל לא חופר, שאלו אותי - אז אני מסביר את ההגיון שמאחורי זה, שניתן לעשות את זה.

אמרתי כבר - כן...זה פחות טוב מ100% שמן גיר ייעודי, השאלה בכמה.

פורסם

מנסיון בהונדה סיווק (92-95)

לאחר ההסבה לטורבו,הגירים היו נשברים בקצב של 4 בשנה.

לאחר המעבר לשימוש בשמן מנוע 10-40,הקצב ירד לאחד בשנה וחצי.

פורסם

גידי,

על איזה סוג של "שבר" אתה מדבר ? כל הגירים הגיעו במצב טוב? עם כמות קילומטרים סבירה?

מה שאתה מציין פה היא עובדה מעניינת, אבל היא לאו דווקא קשורה להיתכנות של שימוש בשמן

מנוע 10W40 כשמן גיר.

כל כמה זמן החלפת את השמן באותה שנה וחצי?

פורסם
הוראות היצרן, כפי שראית, הן גם לא להחליף את שמן הגיר ברנו קליאו/מגאן לעולם, אז אני פשוט צריך להקשיב להם?

זה נראה לך נורמלי ? הגיוני?

אז כן, הן בטלות ומבוטלות מבחינתי בכל הקשור לשמן גיר.

שמן מנוע הוא שמן מכונות, באותה הטכנולוגיה והרמה של שמן גיר (אפילו המחירים שלהם זהים), ברכבים מסויימים אפילו משתמשים בשמן מנוע כשמן גיר, ונעשה שימוש רב כזה בעבר.

באופנועים שמן מנוע הוא גם שמן הגיר- ודרישת יצרני האופנועים היא לשמן מנוע רגיל לכל דבר (רק לא מעל תקן SL בגלל תוספים הגורמים למצמד הרטוב להחליק).

בחלק גדול מאופנועי ה2T החדשים הוראות היצרן הן למלא שמן מנוע רגיל בגיר.

אני "כולה" מהלתי שמן גיר תקני ואיכותי ב25% שמן מנוע 10W40 כדי להוריד טיפה את הצמיגות והשגתי את התוצאה הרצויה.

ע"פ המשפטים הכתובים מעלה, אני עושה משהו שהוא לא רק סביר אלא בסדר גמור.

נקודת ההנחה של היצרן, אם זה לא ברור לך, שתחליף שמן במועד החלפת מצמד. עכשיו, כמה זמן כבר אפשר למשוך עם מצמד ברכב? שמן גיר איכותי יחזיק בשקט את התקופה.

מניסיון גם בכלים שעובדים קשה, שבהן הוראות היצרן אינם מורות על החלפת שמן יזומה, הלך המצמד או היה נדרש הורדת תיבה עוד לפני שנגרם נזק לגיר ואני מדבר על מרחקים של 300K ק"מ ומעלה. זה בא ללמד אותך שיש אמת מאחורי הוראות יצרן ואתה יכול למלא שמן מקורי או תואם למפרט היצרן ולא לחשוש או לדאוג להחלפת שמן יזומה.

בכלל, אני כמעט לא זוכר ולא ראיתי הרבה תיבות הילוכים רגילות (sealed for life) עם נזקים כתוצאה של חוסר שימון וכו'.

פורסם

קלאץ' זה עניין של 120,000 ק"מ פלוס מינוס, לדעתי זה יותר מידי.

אם שמן סינטטי יכול להחזיק 120K בתיבה אז מצבי טוב משחשבתי.

בכל מקרה... תודה לך על השיתוף מנסיונך.

פורסם

השמן המקורי של רנו מצויין ואתה יכול בשקט להשתמש בו לתקופה בלתי מוגבלת עד לתיקון הראשון, שזה קלאץ' או גומייה פנימית שמאלית נוזלת.

אם אתה רוצה לחסוך, שם פזגיר 4 והחלף את השמן כל 60 אלף ק"מ.

פורסם

בהונדות של איזור שנות ה 90 שמן תה"ל ידנית היה שמן מנוע (10W30 או 10W40 לפי מה שרשום בספר היצרן + היינס).

BLEND של 2 שמנים (80W90 ו 10W40) במינון הנכון, לדעתי האישית, לא יגרום שום נזק אפילו בטווח הרחוק יחסית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צמיגות שמן גיר 80 שווה ערך לשמן מנוע 20

צמיגות שמן גיר 90 שווה ערך לשמן מנוע 50

אגב ברכבי PSA השמן המומלץ הוא 75w80 ולא 80w90, מנסיון שלי 75w90 מתנהג שונה מאוד משמן 75w80 למרות שבתאוריה בטמפ' נמוכה הם שני השמנים אמורים להתנהג בצורה דומה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
בהונדות של איזור שנות ה 90 שמן תה"ל ידנית היה שמן מנוע (10W30 או 10W40 לפי מה שרשום בספר היצרן + היינס).

BLEND של 2 שמנים (80W90 ו 10W40) במינון הנכון, לדעתי האישית, לא יגרום שום נזק אפילו בטווח הרחוק יחסית.

איציק

מהם מרווחי ההחלפה בהונדות הנ"ל ?

צמיגות של פזגיר 4? מחיר?

כלומר אתם בעצם אומרים פה שזיהום השמן במנוע הוא הדבר היחידי שמונע משמן מנוע להחזיק 120,000.

(כי לכאורה בגיר המאמצים גדולים יותר, אך הוא מחזיק)

נשמע לי לא סביר.

פורסם
גידי,

על איזה סוג של "שבר" אתה מדבר ? כל הגירים הגיעו במצב טוב? עם כמות קילומטרים סבירה?

מה שאתה מציין פה היא עובדה מעניינת, אבל היא לאו דווקא קשורה להיתכנות של שימוש בשמן

מנוע 10W40 כשמן גיר.

כל כמה זמן החלפת את השמן באותה שנה וחצי?

"שבר" הכוונה היא לגלגלי שיניים שהיו נשברים בגלל העומס (במקרה הרע) או שהסנכרונים היו נדפקים והיו חריקות קשות (במקרה הטוב), ד"א בשני המקרים התקלה הייתה בהילוך שלישי.

כבר בלחיצה השניה היו מתחילות חריקות בשלישי,כל מי שמתעסק בהונדות מכיר את הבעיה,ואת הפתרון הקל.

מבחינת מצב הגירים,כולם היו מיבוא,וכולם היו מהדגם S40 "החזק".

וסתם לידיעה,ניסיתי בין היתר גם שמנים ברמה גבוהה מאוד,של מוטול ,רד ליין וכדומה,אף אחד מהם לא עשה את העבודה כמו שמן 10-40 פשוט ורגיל.

פורסם
"שבר" הכוונה היא לגלגלי שיניים שהיו נשברים בגלל העומס (במקרה הרע) או שהסנכרונים היו נדפקים והיו חריקות קשות (במקרה הטוב), ד"א בשני המקרים התקלה הייתה בהילוך שלישי.

כבר בלחיצה השניה היו מתחילות חריקות בשלישי,כל מי שמתעסק בהונדות מכיר את הבעיה,ואת הפתרון הקל.

מבחינת מצב הגירים,כולם היו מיבוא,וכולם היו מהדגם S40 "החזק".

וסתם לידיעה,ניסיתי בין היתר גם שמנים ברמה גבוהה מאוד,של מוטול ,רד ליין וכדומה,אף אחד מהם לא עשה את העבודה כמו שמן 10-40 פשוט ורגיל.

וואלה... 8)

באילו מרווחי החלפה?

תודה רבה לך על שיתוף המידע המאוד מאוד מועיל.

• תוכן חדש...